345/2015 Sb., kterou se mění vyhláška č. 441/2013 Sb., k provedení zákona o oceňování majetku (oceňovací vyhláška), ve znění vyhlášky č. 199/2014 Sb.

Schválený:
345/2015 Sb.
VYHLÁŠKA
ze dne 10. prosince 2015,
kterou se mění vyhláška č. 441/2013 Sb., k provedení zákona o oceňování majetku (oceňovací vyhláška), ve znění vyhlášky č. 199/2014 Sb.
Ministerstvo financí stanoví podle § 33 odst. 1 zákona č. 151/1997 Sb., o oceňování majetku a o změně některých zákonů, ve znění zákona č. 303/2013 Sb., k provedení § 3 až 13, § 15 až 16a a § 17:
Čl. I
Vyhláška č. 441/2013 Sb., k provedení zákona o oceňování majetku (oceňovací vyhláška), ve znění vyhlášky č. 199/2014 Sb., se mění takto:
1. V § 3 písm. b) bodu 2 se slova „koeficient“ nahrazují slovy „hodnota kvalitativního pásma znaku“ a slova „uvedený“ se nahrazují slovy „uvedená“.
2. V § 3 se dosavadní text označuje jako odstavec 1 a doplňuje se odstavec 2, který zní:
„(2) Cena určená podle odstavce 1 se zaokrouhlí na celé koruny.“.
3. V § 4 odst. 1 se slova „ , kromě pozemku uvedeného v odstavci 5,“ zrušují a za slova „index trhu,“ se vkládají slova „není-li pro vybraný pozemek určena jeho hodnota v příloze č. 3 k této vyhlášce,“.
4. V § 4 se na konci textu odstavce 2 doplňují slova „v případě, že ke hranici pozemku nejsou přivedeny žádné inženýrské sítě“.
5. V § 4 odstavce 5 a 6 znějí:
„(5) Základní cena upravená nezastavěného pozemku, určeného k zastavění skládkou regulačním plánem, rozhodnutím o umístění stavby, územním souhlasem, ohlášením stavebnímu úřadu, stavebním povolením, nebo veřejnoprávní smlouvou nebo zastavěného pozemku již takto užívaného, je cena určená podle vzorce
        ZCU = ZC x IT x IP x 0,80,
kde
ZCU ...... základní cena upravená pozemku v Kč za m
2
, ZC ...... základní cena pozemku v Kč za m
2
, určená podle § 3, IT ...... index trhu, který se určí podle odstavce 1, IP ...... index polohy, který se určí podle odstavce 1, 0,8 ...... koeficient.
(6) Základní cena upravená nezastavěného pozemku určeného regulačním plánem, rozhodnutím o umístění stavby, územním souhlasem, ohlášením stavebnímu úřadu, nebo veřejnoprávní smlouvou k zastavění vodním dílem nebo pozemku již zastavěného vodním dílem a dalšími stavebními součástmi vodního díla, které se eviduje v katastru nemovitostí, nebo pozemku rybníku a malé vodní nádrže vedeného v katastru nemovitostí v druhu zastavěná plocha a nádvoří, je cena určená podle vzorce
       ZCU = ZC x IT x IP x k,
kde
ZCU ...... základní cena upravená pozemku v Kč za m
2
, ZC ...... základní cena pozemku obce v Kč za m
2
, určená podle § 3, IT ...... index trhu, který se určí podle odstavce 1, IP ...... index polohy, který se určí podle odstavce 1, k ...... koeficient pro úpravu základní ceny pozemku, který činí 0,85 ...... pro pozemek již zastavěný vodním dílem, nebo pozemku vedeného v katastru nemovitostí v druhu pozemku zastavěná plocha a nádvoří u rybníku a malé vodní nádrže, 0,60 ...... pro pozemek nezastavěný, ale určený regulačním plánem, rozhodnutím o umístění stavby, územním souhlasem, ohlášením stavebnímu úřadu, nebo veřejnoprávní smlouvou k zastavění vodním dílem, popřípadě jeho část, která bude skutečně zastavěná stavbou vodního díla; pozemek, popřípadě jeho část, který vodním dílem skutečně zastavěn nebude, se ocení podle § 8 jako vodní plocha.“.
6. V § 5 odst. 1 se slova „ , § 8 a § 9 odst. 5 a 6“ zrušují.
7. V § 5 odst. 2 se slova „odst. 1“ zrušují.
8. V § 5 se odstavec 3 zrušuje.
Dosavadní odstavce 4 až 6 se označují jako odstavce 3 až 5.
9. V § 5 odst. 5 se za slova „podle § 3“ vkládají slova „a 4“.
10. V § 6 odst. 5 se slova „odst. 4“ nahrazují slovy „odst. 6“.
11. V § 8 odst. 2 se za slova „podle § 4 odst. 6“ vkládají slova „jako základní cena upravená pozemku zastavěného vodním dílem“ a číslo „0,2“ se nahrazuje číslem „0,15“.
12. V § 8 odstavec 3 zní:
„(3) Základní cena upravená pozemku rybníku nebo malé vodní nádrže, včetně jeho části pod hrází a jeho dalších stavebních součástí, vedeného v katastru nemovitostí jako vodní plocha, jakož i pozemku, který je určen regulačním plánem, rozhodnutím o umístění stavby, územním souhlasem, ohlášením stavebnímu úřadu nebo veřejnoprávní smlouvou ke stavbě rybníku a malé vodní nádrže, se určí podle § 3 a vynásobí se koeficientem 0,08 u pozemku v zastavěném území, nebo 0,07 u pozemku v nezastavěném území.“.
13. V § 8 odst. 4 se číslo „0,07“ nahrazuje číslem „0,06“.
14. V § 9 odstavce 2 až 4 znějí:
„(2) Základní cena upravená nezastavěného pozemku, na který bylo vydáno rozhodnutí o změně využití území pro skládky, skladové, odstavné, nebo manipulační plochy, přírodní sportoviště, rekreační plochy, nebo pozemku takto již užívaného, je cena určená podle vzorce
     ZCU = ZC x IT x IP x 0,50,
kde
ZCU ......  základní cena upravená pozemku v Kč za m
2
, ZC ...... základní cena pozemku v Kč za m
2
, určená podle § 3, IT ...... index trhu, který se určí podle § 4 odst. 1, IP ...... index polohy, který se určí podle § 4 odst. 1, 0,50 ...... konstanta.
Takto upravená základní cena činí nejméně 20 Kč za m
2.
(3) Základní cena upravená nezastavěného pozemku, na který bylo vydáno rozhodnutí o změně využití území pro terénní úpravy v souvislosti s těžební a jí obdobnou činností nebo s ní souvisejícími pracemi na zemském povrchu, zejména pro zřizování lomů, pískoven, odvalů a výsypek, nebo pozemku již takto užívaného, je cena určená podle vzorce
ZCU = ZC x IT x IP x k,
kde
ZCU ...... základní cena upravená pozemku ve vymezeném
           prostoru v Kč za m
2
, ZC ...... základní cena pozemku v Kč za m
2
, určená podle § 3; zasahuje-li vymezený prostor pro povrchovou těžbu na území více obcí, použije se pro výpočet nejnižší ze základních cen obcí ve vymezeném prostoru; pokud je takto určená základní cena nižší než polovina nejvyšší základní ceny obce ve vymezeném prostoru, použije se pro výpočet polovina nejvyšší základní ceny obce ve vymezeném prostoru, IT ...... index trhu, který se určí podle § 4 odst. 1, IP ...... index polohy obce, který se určí podle § 4 odst. 1; zasahuje-li vymezený prostor pro povrchovou těžbu na území více obcí, index polohy se určí ve vztahu k obci, na jejímž katastrálním území se pozemek nachází, k ...... koeficient pro úpravu základní ceny pozemku určeného rozhodnutím o změně využití území pro terénní úpravy v souvislosti s těžební a jí obdobnou činností nebo s ní souvisejícími pracemi na zemském povrchu, zejména pro zřizování lomů, pískoven, odvalů a výsypek, nebo pozemku již takto užívaného, činí 0,40 ...... v obcích s počtem nad 250 000 obyvatel, 0,50 ...... v obcích s počtem od 5 000 do 250 000 obyvatel, 0,60 ...... v ostatních obcích.
Takto upravená základní cena činí nejméně 20 Kč za m
2
.
(4) Základní cena upravená pozemku nebo jeho části, který není podle § 9 odst. 2 zákona o oceňování majetku stavební,
a) který je zahrnut do platného územního plánu nebo platného regulačního plánu jako pozemek určený k zastavění, nebo část pozemku, kterou nelze zastavět z důvodu stanovení nejvyšší přípustné zastavěnosti jiným předpisem, je cena určená podle § 4 odst. 1 vynásobená koeficientem 0,30,
b) na který bylo vydáno územní rozhodnutí nebo stavební povolení na umístění movité stavby určené pro podnikání nebo je takovou stavbou zastavěn, je cena určená podle § 4 odst. 1,
c) na který bylo vydáno územní rozhodnutí nebo stavební povolení na umístění movité stavby neurčené k podnikání a napojené alespoň na jednu inženýrskou síť, nebo je takovou stavbou zastavěn, je cena určená podle § 4 odst. 1 vynásobená koeficientem 0,70.
Takto upravená základní cena činí nejméně 20 Kč za m
2
.“.
15. V § 9 se na konci odstavce 6 doplňuje věta „Tuto cenu lze na základě věcného zdůvodnění snížit až o 50 %, avšak činí nejméně 10 Kč za m
2
.“.
16. V § 9 se odstavec 7 zrušuje.
17. V § 11 se slova „podle § 11“ nahrazují slovy „podle § 12“.
18. V § 30 odst. 6 se slova „o 10 % v důsledku morálního opotřebení“ nahrazují slovy „o 5 % z důvodu morálního opotřebení. Morální opotřebení nelze uplatnit v případě, že snížení ceny stavby o opotřebení určené podle odstavce 1 včetně morálního opotřebení by přesáhlo 85 % z ceny stavby“.
19. V § 39 odst. 7 se slova „nic jiného ujednáno, činí výše náhrady polovinu ceny stavby“ nahrazují slovy „výše úhrady ujednána, nebo pokud výše náhrady podle smlouvy vychází z ceny stavby v době zániku práva stavby, určí se výše náhrady z ceny stavby k datu ocenění určené nákladovým způsobem podle § 11 a v opotřebení stavby se zohlední její předpokládaný stavebně technický stav při pravidelné údržbě v době zániku práva stavby“.
20. V § 53 se slova „počínajícím prvým dnem druhého měsíce po jeho vydání“ nahrazují slovy „od 1. ledna následujícího kalendářního roku po jeho vydání“ a věta druhá se zrušuje.
21. V příloze č. 2 tabulka č. 1 a tabulka č. 2 včetně nadpisů znějí:
 
Základní ceny stavebního pozemku vyjmenovaných obcí, okresů, nebo oblastí v Kč za m
2
Tabulka č. 1 I---------------I----------I---------------I----------I---------------I----------I---------------I----------I I Kraj v I Základní I Kraj v I Základní I Kraj v I Základní I Kraj v I Základní I I členění na I cena I členění na I cena I členění na I cena I členění na I cena I I vyjmenované I vyj. I vyjmenované I vyj. I vyjmenované I vyj. I vyjmenované I vyj. I I obce, okresy, I obce I obce, okresy, I obce I obce, okresy, I obce I obce, okresy, I obce I I nebo oblasti I (Kč/m2) I nebo oblasti I (Kč/m2) I nebo oblasti I (Kč/m2) I nebo oblasti I (Kč/m2) I I některých I I některých I I některých I I některých I I I měst * I I měst * I I měst * I I měst * I I I---------------I----------I---------------I----------I---------------I----------I---------------I----------I I HLAVNÍ MĚSTO PRAHA I PLZEŇSKÝ KRAJ I LIBERECKÝ KRAJ I JIHOMORAVSKÝ KRAJ I I---------------I----------I---------------I----------I---------------I----------I---------------I----------I I Praha - I 50 310 I Plzeň - I 5 550 I Česká Lípa I 810 I Blansko I 1 610 I I oblast 1 I I oblast 1 I I I I I I I---------------I----------I---------------I----------I---------------I----------I---------------I----------I I Praha - I 16 800 I Plzeň - I 2 050 I Jablonec nad I 1 190 I Břeclav I 1 390 I I oblast 2, 3, I I oblast 2 I I Nisou I I I I I 6, I I I I I I I I I---------------I----------I---------------I----------I---------------I----------I---------------I----------I I Praha - I 6 950 I Plzeň - I 2 110 I Liberec 1 I 3 200 I Hodonín I 1 350 I I oblast 4, 5, I I oblast 3 I I I I I I I 9, 10, 21 I I I I I I I I I---------------I----------I---------------I----------I---------------I----------I---------------I----------I I Praha - I 4 780 I Plzeň - jih I 1 025 I Liberec 2, 3, I 2 340 I Vyškov I 1 300 I I oblast 12, I I I I 4, 5 I I I I I 11, 20, 7, I I I I I I I I I 18, I I I I I I I I I---------------I----------I---------------I----------I---------------I----------I---------------I----------I I Praha oblast I 4 580 I Plzeň - sever I 1 000 I Semily I 750 I Znojmo I 1 625 I I - 8, 13, 14, I I I I I I I I I 15, 16, 17, I I I I I I I I I 19 I I I I I I I I I---------------I----------I---------------I----------I---------------I----------I---------------I----------I I STŘEDOČESKÝ KRAJ I Domažlice I I 1 165 I OLOMOUCKÝ KRAJ I I---------------I----------I---------------I----------I---------------I----------I---------------I----------I I Benešov I 1 950 I Klatovy I 1 180 I Hradec I 1 920 I Jeseník I 900 I I I I I I Králové 1, 3 I I I I I---------------I----------I---------------I----------I---------------I----------I---------------I----------I I Beroun I 2 450 I Rokycany I 1 050 I Hradec I 1 520 I Olomouc 1 I 4 100 I I I I I I Králové 2, 4, I I I I I I I I I 5 I I I I I---------------I----------I---------------I----------I---------------I----------I---------------I----------I I Kladno 1 I 2 160 I Tachov I 910 I Jičín I 950 I Olomouc 2, 3, I 2 480 I I I I I I I I 4 I I I---------------I----------I--------------------------I---------------I----------I---------------I----------I I Kladno 2, 3 I 1 500 I KARLOVARSKÝ KRAJ I Náchod I I Prostějov I 1 300 I I---------------I----------I---------------I----------I---------------I----------I---------------I----------I I Kolín I 1 890 I Karlovy Vary I 6 720 I Rychnov nad I 615 I Přerov 1, 2 I 1 970 I I I I - oblast 1 I I Kněžnou I I I I I---------------I----------I---------------I----------I---------------I----------I---------------I----------I I Kutná Hora I 1 205 I Karlovy Vary I 2 450 I Trutnov I 740 I Přerov 3, 4, I 720 I I I I - oblast 2, I I I I 5 I I I I I 3, 4 I I I I I I I---------------I----------I---------------I----------I---------------I----------I---------------I----------I I Mělník I 1 590 I Cheb I 1 060 I PARDUBICKÝ KRAJ I Šumperk I 1 450 I I---------------I----------I---------------I----------I---------------I----------I---------------I----------I I Mladá I 2 015 I Františkovy I 1 865 I Chrudim I 870 I ZLÍNSKÝ KRAJ I I Boleslav I I Lázně 1 I I I I I I---------------I----------I---------------I----------I---------------I----------I---------------I----------I I Nymburk I 1 470 I Františkovy I 1 400 I Pardubice 1 I 2 335 I Kroměříž I 1 560 I I I I Lázně 2 I I I I I I I---------------I----------I---------------I----------I---------------I----------I---------------I----------I I Poděbrady 1 I 2 400 I Mariánské I 5 500 I Pardubice 2, I 1 400 I Luhačovice I 1 585 I I I I Lázně 1 I I 3, 4, 5, 6 I I I I I---------------I----------I---------------I----------I---------------I----------I---------------I----------I I Poděbrady 2 I 1 850 I Mariánské I 2 200 I Svitavy I 750 I Uherské I 1 300 I I I I Lázně 2, 3 I I I I Hradiště I I I---------------I----------I---------------I----------I---------------I----------I---------------I----------I I Praha - I 2 120 I Sokolov I 750 I Ústí nad I 740 I Vsetín I 854 I I východ I I I I Orlicí I I I I I---------------I----------I---------------I----------I---------------I----------I---------------I----------I I Praha - západ I 2 710 I ÚSTECKÝ KRAJ I KRAJ VYSOČINA I Zlín 1 I 1 500 I I---------------I----------I---------------I----------I---------------I----------I---------------I----------I I Příbram I 1 380 I Děčín I 960 I Havlíčkův I 780 I Zlín 2, 3 I 2 083 I I I I I I Brod I I I I I---------------I----------I---------------I----------I---------------I----------I---------------I----------I I Rakovník I 1 680 I Chomutov I 1 020 I Jihlava 1 I 2 200 I MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ I I---------------I----------I---------------I----------I---------------I----------I---------------I----------I I JIHOČESKÝ KRAJ I Litoměřice I I Jihlava 2, 3 I 1 160 I Ostrava - I 1 510 I I I I I I I oblast 2, 5, I I I I I I I I 6, 9 I I I---------------I----------I---------------I----------I---------------I----------I---------------I----------I I České I 6 120 I Louny I 910 I Pelhřimov I 670 I Ostrava - I 4 180 I I Budějovice 1 I I I I I I oblast 1, 3, I I I I I I I I I 10 I I I---------------I----------I---------------I----------I---------------I----------I---------------I----------I I České I 2 290 I Most I 1 040 I Třebíč I 1 270 I Ostrava - I 1 180 I I Budějovice 2, I I I I I I oblast 4, 7, I I I 3, 4 I I I I I I 8, 11, 12 I I I---------------I----------I---------------I----------I---------------I----------I---------------I----------I I Český Krumlov I 1 330 I Teplice I 1 190 I Žďár nad I 680 I Bruntál I 665 I I I I I I Sázavou I I I I I---------------I----------I---------------I----------I---------------I----------I---------------I----------I I Jindřichův I 1 150 I Ústí nad I 1 650 I JIHOMORAVSKÝ KRAJ I Frýdek-Místek I 1 040 I I Hradec I I Labem l, 2 I I I I I I---------------I----------I---------------I----------I---------------I----------I---------------I----------I I Písek I 1 125 I Ústí nad I 1 320 I Brno - oblast I 9 460 I Karviná I 540 I I I I Labem 3, 4, I I 1, 2 I I I I I I I 5, 6 I I I I I I I---------------I----------I---------------I----------I---------------I----------I---------------I----------I I Prachatice I 820 I I Brno - I 4 200 I Nový Jičín I 580 I I I I I oblast, 3, 4, I I I I I I I I 5 I I I I I---------------I----------I I---------------I----------I---------------I----------I I Strakonice I 1 000 I I Brno - oblast I 3 150 I Opava 1 I 2 100 I I I I I 6, 7, 8, 9 I I I I I---------------I----------I I---------------I----------I---------------I----------I I Tábor I 1 050 I I Brno - venkov I 1 840 I Opava 2, 3, 4 I 1 380 I I---------------I----------I--------------------------I---------------I----------I---------------I----------I Rozdělení obcí na oblasti je uvedeno v tabulce č. 3 této přílohy.
 
Úprava základních cen stavebních pozemků obcí nevyjmenovaných v tabulce č. 1

                                                                 Tabulka č. 2
I----------I---------------------------------------------------I-------------I
I Označení I                    Název znaku                    I   Hodnota   I
I  znaku   I                                                   I    znaku    I
I----------I---------------------------------------------------I-------------I
I    O1    I Velikost obce                                                   I
I----------I-----------------------------------------------------------------I
I - Velikost obce podle počtu obyvatel:                                      I
I----------I---------------------------------------------------I-------------I
I    I.    I Nad 5000 obyvatel                                 I        0,85 I
I----------I---------------------------------------------------I-------------I
I   II.    I 2001 - 5000                                       I        0,80 I
I----------I---------------------------------------------------I-------------I
I   III.   I 1001 - 2000                                       I        0,70 I
I----------I---------------------------------------------------I-------------I
I   IV.    I 501 - 1000                                        I        0,65 I
I----------I---------------------------------------------------I-------------I
I    V.    I Do 500 obyvatel                                   I        0,50 I
I----------I---------------------------------------------------I-------------I
I    O2    I Hospodářsko-správní význam obce                                 I
I----------I---------------------------------------------------I-------------I
I    I.    I Havířov a katastrální území lázeňských míst typu  I        0,95 I
I          I A a) a obce s lyžařskými středisky kategorie 4 až I             I
I          I 5 hvězdiček                                       I             I
I----------I---------------------------------------------------I-------------I
I   II.    I Katastrální území lázeňských míst typu B a) a     I        0,90 I
I          I obce s lyžařskými středisky kategorie 2 až 3      I             I
I          I hvězdiček                                         I             I
I----------I---------------------------------------------------I-------------I
I   III.   I Obce s počtem obyvatel nad 5 tisíc a všechny obce I        0,85 I
I          I v okr. Praha-východ, Praha-západ                  I             I
I----------I---------------------------------------------------I-------------I
I   IV.    I Ostatní obce                                      I        0,60 I
I----------I---------------------------------------------------I-------------I
I    O3    I Poloha obce                                                     I
I----------I---------------------------------------------------I-------------I
I    I.    I Obec, jejíž některé katastrální území sousedí s   I        1,05 I
I          I Prahou nebo Brnem                                 I             I
I----------I---------------------------------------------------I-------------I
        I   II.    I Obec, jejíž některé katastrální území sousedí s   I        1,03 I
I          I obcí (oblastí) vyjmenovanou v tabulce č. 1 (kromě I             I
I          I Prahy a Brna)                                     I             I
I----------I---------------------------------------------------I-------------I
I   III.   I Obec vzdálená od hranice zastavěného území obce   I        1,02 I
I          I Prahy nebo Brna v nejkratším vymezeném úseku      I             I
I          I silnice do 20 km včetně                           I             I
I----------I---------------------------------------------------I-------------I
I   IV.    I Obec vzdálená od hranice zastavěného území        I        1,01 I
I          I vyjmenované obce nebo oblasti v tab. č. 1 (kromě  I             I
I          I Prahy a Brna) v nejkratším vymezeném úseku        I             I
I          I silnice do 10 km včetně                           I             I
I----------I---------------------------------------------------I-------------I
I    V.    I Nevyjmenovaná obec o velikosti nad 5000 obyvatel  I        1,00 I
I          I a obec, jejíž katastrální území sousedí s         I             I
I          I nevyjmenovanou obcí velikosti nad 5000 obyvatel   I             I
I----------I---------------------------------------------------I-------------I
I   VI.    I V ostatních případech                             I        0,80 I
I----------I---------------------------------------------------I-------------I
I    O4    I Technická infrastruktura v obci (vodovod, elektřina, plyn,      I
I          I kanalizace)                                                     I
I----------I-----------------------------------------------------------------I
I - V obci je:                                                               I
I----------I---------------------------------------------------I-------------I
I    I.    I Elektřina, vodovod, kanalizace a plyn             I        1,00 I
I----------I---------------------------------------------------I-------------I
I   II.    I Elektřina, vodovod a kanalizace, nebo kanalizace  I        0,85 I
I          I a plyn, nebo vodovod a plyn                       I             I
I----------I---------------------------------------------------I-------------I
I   III.   I Elektřina, vodovod, nebo kanalizace, nebo plyn    I        0,70 I
I----------I---------------------------------------------------I-------------I
I   IV.    I Elektřina                                         I        0,55 I
I----------I---------------------------------------------------I-------------I
I    O5    I Dopravní obslužnost obce (městská, autobusová a železniční      I
I          I doprava)                                                        I
I----------I-----------------------------------------------------------------I
I - V obci je:                                                               I
I----------I---------------------------------------------------I-------------I
I    I.    I Městská hromadná doprava popřípadě příměstská     I        1,00 I
I          I doprava                                           I             I
I----------I---------------------------------------------------I-------------I
I   II.    I Železniční zastávka a autobusová zastávka         I        0,95 I
I----------I---------------------------------------------------I-------------I
I   III.   I Železniční, nebo autobusová zastávka              I        0,90 I
I----------I---------------------------------------------------I-------------I
I   IV.    I Bez dopravní obslužnosti (zastávka mimo zastavěné I        0,70 I
I          I území obce)                                       I             I
I----------I---------------------------------------------------I-------------I
I    O6    I Občanská vybavenost v obci                                      I
I----------I-----------------------------------------------------------------I
I - Občanská vybavenost obce:                                                I
I----------I---------------------------------------------------I-------------I
I    I.    I Komplexní vybavenost (obchod, služby,             I        1,00 I
I          I zdravotnická zařízení, škola, pošta, bankovní     I             I
I          I (peněžní) služby, sportovní a kulturní zařízení   I             I
I          I aj.)                                              I             I
I----------I---------------------------------------------------I-------------I
I   II.    I Rozšířenou vybavenost (obchod, služby, zdravotní  I        0,98 I
I          I středisko, škola a pošta, nebo bankovní (peněžní) I             I
I          I služby, nebo sportovní nebo kulturní zařízení)    I             I
I----------I---------------------------------------------------I-------------I
I   III.   I Základní vybavenost (obchod a zdravotní středisko I        0,95 I
I          I a škola)                                          I             I
I----------I---------------------------------------------------I-------------I
I   IV.    I Omezenou vybavenost (obchod a zdravotní           I        0,90 I
I          I středisko, nebo škola)                            I             I
I----------I---------------------------------------------------I-------------I
I    V.    I Minimální vybavenost (obchod nebo služby -        I        0,85 I
I          I základní sortiment)                               I             I
I----------I---------------------------------------------------I-------------I
I   VI.    I Žádná vybavenost                                  I        0,80 I
I----------I---------------------------------------------------I-------------I

V případě, že obec lze začlenit do více kvalitativních pásem jednotlivých znaků, 
pro výpočet se použije nejvyšší hodnota z těchto kvalitativních pásem.
a) Seznam lázeňských míst a jejich katastrálních území s uvedením jejich typu 
podle přílohy č. 20.“.
22. Příloha č. 3 zní:
 
„Příloha č. 3 k vyhlášce č. 441/2013 Sb.
Index trhu s nemovitými věcmi**
Hodnocené znaky, charakteristiky kvalitativních pásem a jejich hodnoty
                                                                 Tabulka č. 1
I---------------------I------------------------------------------------------I
I         Znak        I               Kvalitativní pásma                     I
I----I----------------I--------I----------------------------I----------------I
I Pi I   Název znaku  I Číslo  I        Popis pásma         I    Hodnota     I
I----I----------------I--------I----------------------------I----------------I
I 1  I Situace na     I   I.   I Poptávka nižší než nabídka I -0,01 až -0,06 I
I    I dílčím         I--------I----------------------------I----------------I
I    I (segmentu)     I  II.   I Nabídka odpovídá poptávce  I      0,00      I
I    I trhu s         I--------I----------------------------I----------------I
I    I nemovitými     I  III.  I Poptávka je vyšší než      I  0,01 až 0,06  I
I    I věcmi          I        I nabídka                    I                I
I----I----------------I--------I----------------------------I----------------I
I 2  I Vlastnické     I   I.   I Pozemek s nemovitou        I     -0,03      I
I    I vztahy         I        I stavbou (rozdílní          I                I
I    I                I        I vlastníci)                 I                I
I    I                I--------I----------------------------I----------------I
I    I                I  II.   I Pozemek s právem stavby    I     -0,02      I
I    I                I--------I----------------------------I----------------I
I    I                I  III.  I Pozemek ve                 I     -0,01      I
I    I                I        I spoluvlastnictví (mimo     I                I
I    I                I        I spoluvl. podílu pozemku k  I                I
I    I                I        I jednotce),                 I                I
I    I                I--------I----------------------------I----------------I
I    I                I   IV   I Jednotka ve                I     -0,02      I
I    I                I        I spoluvlastnictví nebo      I                I
I    I                I        I jednotka bez pozemku       I                I
I    I                I--------I----------------------------I----------------I
I    I                I   V.   I Nezastavěný pozemek, nebo  I      0,00      I
I    I                I        I pozemek, jehož součástí je I                I
I    I                I        I stavba (stejný vlastník),  I                I
I    I                I        I nebo jednotka, nebo        I                I
I    I                I        I jednotka se                I                I
I    I                I        I spoluvlastnickým podílem   I                I
I    I                I        I na pozemku                 I                I
I----I----------------I--------I----------------------------I----------------I
I 3  I Změny v okolí  I  I. *  I Negativní                  I -0,01 až -0,08 I
I    I s vlivem na    I--------I----------------------------I----------------I
I    I prodejnost     I  II.   I Bez vlivu nebo             I      0,00      I
I    I nem. věci      I        I stabilizovaná území        I                I
I    I                I--------I----------------------------I----------------I
I    I                I III. * I Pozitivní nebo             I  0,01 až 0,08  I
I    I                I        I stabilizovaná území v      I                I
I    I                I        I historických jádrech obcí, I                I
I    I                I        I lázeňských a horských      I                I
I    I                        I        I středisek                  I                I
I----I----------------I--------I----------------------------I----------------I
I 4  I Vliv právních  I  I. *  I Negativní                  I -0,01 až -0,04 I
I    I vztahů na      I--------I----------------------------I----------------I
I    I prodejnost     I  II.   I Bez vlivu                  I      0,00      I
I    I (např. prodej  I--------I----------------------------I----------------I
I    I podílu,        I III. * I Pozitivní                  I  0,01 až 0,04  I
I    I pronájem,      I        I                            I                I
I    I právo stavby)  I        I                            I                I
I----I----------------I--------I----------------------------I----------------I
I 5  I Ostatní        I  I. *  I Vlivy snižující cenu       I -0,01 až -0,30 I
I    I neuvedené      I--------I----------------------------I----------------I
I    I (např. nový    I  II.   I Bez dalších vlivů          I       0        I
I    I investiční     I--------I----------------------------I----------------I
I    I záměr,         I III. * I Vlivy zvyšující cenu       I  0,01 až 0,30  I
I    I energetická    I        I                            I                I
I    I úspornost,     I        I                            I                I
I    I vysoká         I        I                            I                I
I    I ekonomická     I        I                            I                I
I    I návratnost)    I        I                            I                I
I----I----------------I--------I----------------------------I----------------I
I 6  I Povodňové      I   I.   I Zóna s vysokým rizikem     I      0,70      I
I    I riziko         I        I povodně (území tzv. 5-leté I                I
I    I                I        I vody)                      I                I
I    I                I--------I----------------------------I----------------I
I    I                I  II.   I Zóna se středním rizikem   I      0,80      I
I    I                I        I povodně (území tzv.        I                I
I    I                I        I 20-leté vody)              I                I
I    I                I--------I----------------------------I----------------I
I    I                I  III.  I Zóna s nízkým rizikem      I      0,95      I
I    I                I        I povodně (území tzv.        I                I
I    I                I        I 100-leté vody)             I                I
I    I                I--------I----------------------------I----------------I
I    I                I  IV.   I Zóna se zanedbatelným      I      1,00      I
I    I                I        I nebezpečím výskytu záplav  I                I
I----I----------------I--------I----------------------------I----------------I
I                             5                                              I
I Index trhu: IT = P6 x (1 + suma Pi)                                        I
I                            i = 1                                           I
I----------------------------------------------------------------------------I
*  Zařazení do kvalitativního pásma znaku musí hodnotitel v posudku odůvodnit 
   včetně použité výše jeho hodnoty.
** Index trhu: I
T
pro pozemky oceňované podle § 4 odst. 5, 6 a § 9 odst. 2, 3 je roven 1.
Index omezujících vlivů pozemku
Hodnocené znaky, charakteristiky kvalitativních pásem a jejich hodnoty
                                                                 Tabulka č. 2
I---------------------I------------------------------------------------------I
I         Znak        I               Kvalitativní pásma                     I
I----I----------------I--------I----------------------------I----------------I
I Pi I   Název znaku  I Číslo  I        Popis pásma         I    Hodnota     I
I----I----------------I--------I----------------------------I----------------I
I 1  I Geometrický    I   I.   I Nevhodný tvar, nebo        I -0,01 až -0,03 I
I    I tvar pozemku a I        I velikost - omezující jeho  I                I
I    I velikost       I        I využití                    I                I
I    I pozemku        I--------I----------------------------I----------------I
I    I                I  II.   I Tvar bez vlivu na využití  I      0,00      I
I----I----------------I--------I----------------------------I----------------I
I 2  I Svažitost      I   I.   I Svažitost terénu pozemku   I -0,02 až -0,04 I
I    I pozemku a      I        I nad 15 %; orientace SV, S  I                I
I    I expozice       I        I a SZ                       I                I
I    I                I--------I----------------------------I----------------I
I    I                I  II.   I Svažitost terénu pozemku   I -0,01 až -0,02 I
I    I                I        I nad 15 %; ostatní          I                I
I    I                I        I orientace                  I                I
I    I                I--------I----------------------------I----------------I
I    I                I  III.  I Svažitost terénu pozemku   I 0,00 až -0,01  I
I    I                I        I do 15 % včetně; orientace  I                I
I    I                I        I SV, S a SZ                 I                I
I    I                I--------I----------------------------I----------------I
I    I                I  IV.   I Svažitost terénu pozemku   I      0,00      I
I    I                I        I do 15% včetně; ostatní     I                I
I    I                I        I orientace                  I                I
I----I----------------I--------I----------------------------I----------------I
I 3  I Ztížené        I   I.   I Hladina spodní vody méně   I -0,01 až -0,05 I
I    I základové      I        I než 1 m pod úrovní         I                I
I    I podmínky       I        I výchozího terénu           I                I
I    I                I--------I----------------------------I----------------I
I    I                I  II.   I Snížená únosnost základové I -0,01 až -0,05 I
I    I                I        I půdy (složitější způsob    I                I
I    I                I        I zakládání stavby, např.    I                I
I    I                I        I základová deska, piloty    I                I
I    I                I        I apod.)                     I                I
I    I                I--------I----------------------------I----------------I
I    I                I  III.  I Neztížené základové        I      0,00      I
I    I                I        I podmínky                   I                I
I----I----------------I--------I----------------------------I----------------I
I 4  I Chráněná území I   I.   I Mimo chráněné území a      I      0,00      I
I    I a ochranná     I        I ochranné pásmo             I                I
I    I pásma          I--------I----------------------------I----------------I
I    I                I  II.   I Ochranné pásmo 1)          I -0,01 až -0,03 I
I    I                I--------I----------------------------I----------------I
I    I                I  III.  I Chráněná krajinná oblast   I -0,01 až -0,03 I
I    I                I        I 2) v 1. a 2. zóně, nebo    I                I
I    I                I        I národní park 3) ,          I                I
I    I                I--------I----------------------------I----------------I
I    I                I  IV.   I Národní přírodní           I -0,03 až -0,05 I
I    I                I        I rezervace, národní         I                I
I    I                I        I přírodní památka, přírodní I                I
I    I                I        I rezervace a přírodní       I                I
I    I                I        I památka 4)                 I                I
I----I----------------I--------I----------------------------I----------------I
I 5  I Omezení        I   I.   I Bez omezení užívání        I      0,00      I
I    I užívání        I--------I----------------------------I----------------I
I    I pozemku        I  II.   I Stavební uzávěra           I -0,01 až -0,05 I
I    I                I--------I----------------------------I----------------I
I    I                I  III.  I Stavba pod povrchem        I -0,01 až -0,05 I
I    I                I        I pozemku                    I                I
I----I----------------I--------I----------------------------I----------------I
I 6  I Ostatní        I  I. *  I Vlivy snižující cenu       I -0,01 až -0,30 I
I    I neuvedené      I--------I----------------------------I----------------I
I    I                I  II.   I Bez dalších vlivů          I       0        I
I----I----------------I--------I----------------------------I----------------I
I                                               6                            I
I Index omezujících vlivů na pozemek: IO = 1 + suma Pi                       I
I                                              i = 1                         I
I----------------------------------------------------------------------------I
* Zařazení do kvalitativního pásma znaku musí hodnotitel v posudku odůvodnit 
  včetně použité výše jeho hodnoty.
1. Ochrannými pásmy, stanovenými právními předpisy nebo správními rozhodnutími, se rozumí například:
a) ochranná pásma zvláště chráněných území,
b) ochranná pásma vodních zdrojů nebo přírodních léčivých zdrojů,
c) ochranná pásma elektrických nadzemních i podzemních vedení,
d) ochranná pásma nadzemních i podzemních produktovodů,
e) ochranná pásma drážní a silniční,
f) ochranná pásma vojenských újezdů, rybářských ploch, telekomunikací, ploch letišť a chráněná ložisková území.
2. Vyhlášené chráněné krajinné oblasti podle zákona č. 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny.
3. Vyhlášené národní parky podle zákona č. 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny, ve znění pozdějších předpisů.
4. Vyhlášené národní přírodní rezervace, národní přírodní památky, přírodní rezervace a přírodní památky podle zákona č. 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny, ve znění pozdějších předpisů.
Index polohy pro pozemky zastavěné nebo určené pro stavby rezidenční, pro rodinnou rekreaci, pro stavby pro obchod a administrativu
Hodnocené znaky, charakteristiky kvalitativních pásem a jejich hodnoty
                                                                                                                       Tabulka č. 3
I------------------------------I---------------------------------------------------------------------------------------------------I
I            Znak              I                                        Kvalitativní pásma                                         I
I----I----------------I--------I---------------------------I-----------------------------------------------------------------------I
I Pi I  Název znaku   I Číslo  I        Popis pásma        I                     Druh a účel stavby na pozemku                     I
I    I                I        I                           I------------I------------I------------I---------------I----------------I
I    I                I        I                           I Rezidenční I Rezidenční I Stavby pro I  Budovy pro   I  Budovy pro    I
I    I                I        I                           I  stavby v  I  stavby v  I  rodinnou  I  školství a   I    obchod a    I
I    I                I        I                           I  obcích do I ostatních  I  rekreaci  I zdravotnictví I administrativu I
I    I                I        I                           I  2000 ob.  I obcích nad I            I               I                I
I    I                I        I                           I   včetně   I    2000    I            I               I                I
I----I----------------I--------I---------------------------I------------I------------I------------I---------------I----------------I
I a  I       b        I   c    I             d             I     e      I     f      I     g      I       h       I        i       I
I----I----------------I--------I---------------------------I------------I------------I------------I---------------I----------------I
I 1  I Druh a účel    I   I.   I Druh hlavní stavby v      I       1,01 I       1,00 I       0,85 I          0,55 I           0,65 I
I    I užití stavby   I        I jednotném funkčním celku  I            I            I            I               I                I
I----I----------------I--------I---------------------------I------------I------------I------------I---------------I----------------I
I 2  I Převažující    I   I.   I Rezidenční zástavba       I       0,03 I       0,04 I       0,01 I          0,10 I           0,08 I
I    I zástavba v     I--------I---------------------------I------------I------------I------------I---------------I----------------I
I    I okolí pozemku  I  II.   I Obchodní centra           I       0,01 I       0,02 I      -0,01 I          0,00 I           0,10 I
I    I a životní      I--------I---------------------------I------------I------------I------------I---------------I----------------I
I    I prostředí      I  III.  I Rekreační oblasti         I      -0,02 I      -0,01 I       0,05 I         -0,15 I          -0,05 I
I    I                I--------I---------------------------I------------I------------I------------I---------------I----------------I
I    I                I  IV.   I Bez zástavby              I      -0,03 I      -0,03 I       0,02 I          0,00 I          -0,01 I
I    I                I--------I---------------------------I------------I------------I------------I---------------I----------------I
I    I                I   V.   I Výrobní objekty -         I      -0,10 I      -0,10 I      -0,05 I         -0,05 I           0,00 I
I    I                I        I (řemesla, sklady)         I            I            I            I               I                I
I    I                I        I nerušící okolí            I            I            I            I               I                I
I    I                I--------I---------------------------I------------I------------I------------I---------------I----------------I
I    I                I  VI.   I Výrobní objekty -         I 0 až -0,15 I 0 až -0,15 I 0 až -0,20 I         -0,10 I          -0,02 I
I    I                I        I (průmysl - výrobní haly)  I            I            I            I               I                I
I    I                I        I zatěžující okolí          I            I            I            I               I                I
I    I                I--------I---------------------------I------------I------------I------------I---------------I----------------I
I    I                I  VII   I Stavby pro zemědělství a  I 0 až -0,10 I 0 až -0,10 I 0 až -0,05 I         -0,10 I          -0,05 I
I    I                I        I ostatní neuvedené         I            I            I            I               I                I
I----I----------------I--------I---------------------------I------------I------------I------------I---------------I----------------I
I 3  I Poloha pozemku I   I.   I Střed obce - centrum obce I       0,01 I       0,03 I      -0,01 I          0,10 I           0,10 I
I    I v obci         I--------I---------------------------I------------I------------I------------I---------------I----------------I
I    I                I  II.   I Navazující na střed       I       0,00 I       0,02 I       0,00 I          0,08 I           0,05 I
I    I                I        I (centrum) obce            I            I            I            I               I                I
I    I                I--------I---------------------------I------------I------------I------------I---------------I----------------I
I    I                I  III.  I Okrajové části obce       I      -0,01 I      -0,05 I       0,05 I          0,02 I           0,00 I
I    I                I--------I---------------------------I------------I------------I------------I---------------I----------------I
I    I                I  IV.   I Části obce nesrostlé s    I      -0,02 I      -0,08 I       0,07 I          0,00 I          -0,03 I
I    I                I        I obcí (mimo samot)         I            I            I            I               I                I
I    I                I--------I---------------------------I------------I------------I------------I---------------I----------------I
I    I                I   V.   I Samoty                    I      -0,08 I      -0,10 I       0,08 I         -0,05 I          -0,10 I
I    I                I--------I---------------------------I------------I------------I------------I---------------I----------------I
I    I                I  VI.   I Ostatní neuvedené         I      -0,03 I      -0,03 I       0,03 I          0,05 I           0,02 I
I----I----------------I--------I---------------------------I------------I------------I------------I---------------I----------------I
I 4  I Možnost        I   I.   I Pozemek lze napojit na    I       0,00 I       0,00 I       0,00 I          0,00 I           0,00 I
I    I napojení       I        I všechny sítě v obci nebo  I            I            I            I               I                I
I    I pozemku na     I        I obec bez sítí             I            I            I            I               I                I
I    I inženýrské     I--------I---------------------------I------------I------------I------------I---------------I----------------I
I    I sítě, které    I  II.   I Pozemek lze napojit pouze I      -0,10 I      -0,10 I      -0,05 I         -0,07 I          -0,08 I
I    I jsou v obci    I        I na některé sítě v obci    I            I            I            I               I                I
I    I                I--------I---------------------------I------------I------------I------------I---------------I----------------I
I    I                I  III.  I Pozemek nelze napojit na  I          - I          - I      -0,15 I             - I              - I
I    I                I        I žádné sítě v obci         I            I            I            I               I                I
I----I----------------I--------I---------------------------I------------I------------I------------I---------------I----------------I
I 5  I Občanská       I   I.   I V okolí nemovité věci je  I       0,00 I       0,00 I       0,00 I          0,00 I           0,00 I
I    I vybavenost v   I        I dostupná občanská         I            I            I            I               I                I
I    I okolí pozemku  I        I vybavenost obce           I            I            I            I               I                I
I    I                I--------I---------------------------I------------I------------I------------I---------------I----------------I
I    I                I  II.   I V okolí nemovité věci je  I      -0,02 I      -0,01 I       0,00 I          0,00 I          -0,01 I
I    I                I        I částečně dostupná         I            I            I            I               I                I
I    I                I        I občanská vybavenost obce  I            I            I            I               I                I
I    I                I--------I---------------------------I------------I------------I------------I---------------I----------------I
        I    I                I  III.  I V okolí nemovité věci     I      -0,05 I      -0,02 I       0,00 I         -0,01 I          -0,02 I
I    I                I        I není dostupná žádná       I            I            I            I               I                I
I    I                I        I občanská vybavenost v     I            I            I            I               I                I
I    I                I        I obci                      I            I            I            I               I                I
I----I----------------I--------I---------------------------I------------I------------I------------I---------------I----------------I
I 6  I Dopravní       I   I.   I Bez možnosti příjezdu     I      -0,08 I      -0,08 I      -0,05 I             - I          -0,10 I
I    I dostupnost k   I        I motorovým vozidlem        I            I            I            I               I                I
I    I pozemku        I--------I---------------------------I------------I------------I------------I---------------I----------------I
I    I                I  II.   I Příjezd pouze jednostopým I      -0,07 I      -0,07 I      -0,04 I             - I          -0,07 I
I    I                I        I vozidlem                  I            I            I            I               I                I
I    I                I--------I---------------------------I------------I------------I------------I---------------I----------------I
I    I                I  III.  I Příjezd po nezpevněné     I      -0,05 I      -0,05 I      -0,03 I         -0,07 I          -0,05 I
I    I                I        I komunikaci, špatné        I            I            I            I               I                I
I    I                I        I parkovací možnosti        I            I            I            I               I                I
I    I                I--------I---------------------------I------------I------------I------------I---------------I----------------I
I    I                I  IV.   I Příjezd po nezpevněné     I      -0,03 I      -0,02 I      -0,02 I         -0,03 I          -0,03 I
I    I                I        I komunikaci, dobré         I            I            I            I               I                I
I    I                I        I parkovací možnosti        I            I            I            I               I                I
I    I                I--------I---------------------------I------------I------------I------------I---------------I----------------I
I    I                I   V.   I Příjezd po zpevněné       I      -0,02 I       0,00 I      -0,01 I         -0,02 I          -0,02 I
I    I                I        I komunikaci, špatné        I            I            I            I               I                I
I    I                I        I parkovací možnosti; nebo  I            I            I            I               I                I
I    I                I        I příjezd po nezpevněné     I            I            I            I               I                I
I    I                I        I komunikaci s možností     I            I            I            I               I                I
I    I                I        I parkování na pozemku      I            I            I            I               I                I
I    I                I--------I---------------------------I------------I------------I------------I---------------I----------------I
I    I                I  VI.   I Příjezd po zpevněné       I       0,00 I       0,00 I       0,00 I          0,00 I           0,00 I
I    I                I        I komunikaci, dobré         I            I            I            I               I                I
I    I                I        I parkovací možnosti        I            I            I            I               I                I
I    I                I--------I---------------------------I------------I------------I------------I---------------I----------------I
I    I                I  VII.  I Příjezd po zpevněné       I       0,01 I       0,01 I       0,00 I          0,05 I           0,10 I
I    I                I        I komunikaci, s možností    I            I            I            I               I                I
I    I                I        I parkování na pozemku      I            I            I            I               I                I
I----I----------------I--------I---------------------------I------------I------------I------------I---------------I----------------I
I 7  I Osobní         I   I.   I Zastávka ve vzdálenosti   I      -0,07 I      -0,07 I      -0,01 I         -0,05 I         -0,1 0 I
I    I hromadná       I        I od 1001 m                 I            I            I            I               I                I
I    I doprava, *     I--------I---------------------------I------------I------------I------------I---------------I----------------I
I    I                I  II.   I Zastávka od 201 do 1000   I   -0,01 až I   -0,01 až I          0 I      -0,01 až I        0,01 až I
I    I                I        I MHD - špatná dostupnost   I      -0,06 I      -0,06 I            I         -0,03 I          -0,06 I
I    I                I        I centra obce               I            I            I            I               I                I
I    I                I--------I---------------------------I------------I------------I------------I---------------I----------------I
I    I                I  III.  I Zastávka do 200 m včetně  I  0 až 0,02 I  0 až 0,02 I       0,00 I     0 až 0,01 I      0 až 0,02 I
I    I                I        I MHD - dobrá dostupnost    I            I            I            I               I                I
I    I                I        I centra obce,              I            I            I            I               I                I
I    I                I--------I---------------------------I------------I------------I------------I---------------I----------------I
I    I                I  IV.   I MHD - centrum obce        I       0,03 I       0,03 I       0,00 I          0,02 I           0,03 I
I----I----------------I--------I---------------------------I------------I------------I------------I---------------I----------------I
I 8  I Poloha pozemku I   I.   I Nevýhodná pro účel užití  I      -0,01 I      -0,01 I       0,00 I          0,00 I          -0,03 I
I    I nebo stavby z  I        I realizované stavby        I            I            I            I               I                I
I    I hlediska       I--------I---------------------------I------------I------------I------------I---------------I----------------I
I    I komerční       I  II.   I Bez možnosti komerčního   I       0,00 I       0,00 I       0,00 I          0,00 I           0,00 I
I    I využitelnosti  I        I využití stavby na pozemku I            I            I            I               I                I
I    I                I--------I---------------------------I------------I------------I------------I---------------I----------------I
I    I                I  III.  I Výhodná - možnost         I       0,01 I       0,04 I       0,01 I          0,05 I           0,05 I
I    I                I        I komerčního využití        I            I            I            I               I                I
I    I                I        I pozemku nebo stavby       I            I            I            I               I                I
I    I                I--------I---------------------------I------------I------------I------------I---------------I----------------I
I    I                I  IV.   I Výhodná - pro pozemek se  I       0,02 I       0,08 I       0,02 I          0,10 I           0,10 I
I    I                I        I stavbou s komerční        I            I            I            I               I                I
I    I                I        I využitelností             I            I            I            I               I                I
I----I----------------I--------I---------------------------I------------I------------I------------I---------------I----------------I
I 9  I Obyvatelstvo   I   I.   I Konfliktní skupiny v      I 0 až -0,30 I 0 až -0,30 I 0 až -0,30 I    0 až -0,30 I     0 až -0,30 I
I    I                I        I okolí v okolních bytech   I            I            I            I               I                I
I    I                I        I nebo v okolí              I            I            I            I               I                I
I    I                I--------I---------------------------I------------I------------I------------I---------------I----------------I
I    I                I  II.   I Bezproblémové okolí       I       0,00 I       0,00 I       0,00 I          0,00 I           0,00 I
I----I----------------I--------I---------------------------I------------I------------I------------I---------------I----------------I
I 10 I Nezaměstnanost I   I.   I Vyšší než je průměr v     I      -0,02 I      -0,01 I       0,00 I          0,00 I           0,00 I
I    I                I        I kraji                     I            I            I            I               I                I
I    I                I--------I---------------------------I------------I------------I------------I---------------I----------------I
I    I                I  II.   I Průměrná nezaměstnanost   I       0,00 I       0,00 I       0,00 I          0,00 I           0,00 I
I    I                I--------I---------------------------I------------I------------I------------I---------------I----------------I
I    I                I  III.  I Nižší než je průměr v     I       0,02 I       0,01 I       0,00 I          0,00 I           0,00 I
I    I                I        I kraji                     I            I            I            I               I                I
I----I----------------I--------I---------------------------I------------I------------I------------I---------------I----------------I
I 11 I Vlivy ostatní  I   I.   I Vlivy snižující cenu      I 0 až -0,30 I 0 až -0,30 I 0 až -0,30 I    0 až -0,30 I     0 až -0,30 I
I    I neuvedené **   I--------I---------------------------I------------I------------I------------I---------------I----------------I
        I    I                I  II.   I Bez dalších vlivů         I       0,00 I       0,00 I       0,00 I          0,00 I           0,00 I
I    I                I--------I---------------------------I------------I------------I------------I---------------I----------------I
I    I                I  III.  I Vlivy zvyšující cenu      I  0 až 0,30 I  0 až 0,30 I  0 až 0,30 I     0 až 0,30 I      0 až 0,30 I
I----I----------------I--------I---------------------------I------------I------------I------------I---------------I----------------I
I                               11                                                                                                 I
I Index polohy: IP = P1 x (1 + suma Pi)                                                                                            I
I                              i = 2                                                                                               I
I----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------I
Začlenění do kvalitativního pásma se posuzuje pro všechny pozemky v jednotném funkčním celku.
* V obcích s MHD se hodnotí dopravní spojení do centra obce, u ostatních obcí se výše hodnoty kvalitativního pásma 
určuje v návaznosti na počet denních spojů a vzdálenosti zastávky od oceňovaného pozemku.
Součet všech přirážek a srážek ve znacích 2 až 11 lze uplatnit maximálně v hodnotě - 0,80.
** Zařazení do kvalitativního pásma znaku musí být odůvodněno včetně použité výše jeho hodnoty.

1. Hodnoty kvalitativních pásem jednotlivých znaků přísluší ze sloupce:
   e, f   - budovám typu J, K z přílohy č. 8 a rodinným domům, 
   g - stavbám pro rodinnou rekreaci pro zahrádkářská chata, rekreační chata, rekreační  
       domek nebo rekreační chalupa oceňovaným podle § 13, 14, 35 a 36 ,  
   h - budovám typu A, C, D, E, I z přílohy č. 8 nebo halám typu A, B z přílohy č. 9,
   i -  budovám typu B, F, G, H z přílohy č. 8 a halám typu C, D z přílohy č.9.

2. Změní-li se počet obyvatel v obci (např. rozdělením, oddělením nebo sloučením s jinou  
    obcí) postupuje se podle ustanovení § 53.
Index polohy pro pozemky zastavěné nebo určené pro stavby garáží, pro výrobu, pro sklady, dopravu a spoje, pro inženýrské stavby a pro zemědělství
Hodnocené znaky, charakteristiky kvalitativních pásem a jejich hodnoty
 
                                                                                                                 Tabulka č. 4
I------------------------------I---------------------------------------------------------------------------------------------I
I             Znak             I                                   Kvalitativní pásma                                        I
I----I----------------I--------I---------------------------I-----------------------------------------------------------------I
I Pi I  Název znaku   I Číslo  I       Popis pásma         I                  Druh a účel stavby na pozemku                  I
I    I                I        I                           I------------I------------I------------I------------I-------------I
I    I                I        I                           I   Garáže   I   Výroba   I   Sklady,  I Inženýrské I Zemědělství I
I    I                I        I                           I            I            I  doprava a I   stavby   I             I
I    I                I        I                           I            I            I    spoje   I            I             I
I----I----------------I--------I---------------------------I------------I------------I------------I------------I-------------I
I a  I       b        I   c    I             d             I     e      I     f      I     g      I     h      I      i      I
I----I----------------I--------I---------------------------I------------I------------I------------I------------I-------------I
I 1  I Druh a účel    I   I.   I Druh hlavní stavby v      I       0,80 I       0,40 I       0,45 I       0,60 I        0,30 I
I    I užití stavby   I        I jednotném funkčním celku  I            I            I            I            I             I
I----I----------------I--------I---------------------------I------------I------------I------------I------------I-------------I
I 2  I Převažující    I   I.   I Rezidenční zástavba,      I       0,04 I      -0,03 I       0,00 I       0,00 I       -0,01 I
I    I zástavba v     I        I rekreační stavby          I            I            I            I            I             I
I    I okolí          I--------I---------------------------I------------I------------I------------I------------I-------------I
I    I pozemku        I  II.   I Obchodní centra           I       0,04 I      -0,02 I  0 až 0,08 I       0,00 I       -0,01 I
I    I                I--------I---------------------------I------------I------------I------------I------------I-------------I
I    I                I  III.  I Výrobní objekty           I       0,02 I       0,00 I  0 až 0,10 I       0,00 I        0,00 I
I    I                I--------I---------------------------I------------I------------I------------I------------I-------------I
I    I                I  VI.   I Stavby pro zemědělství    I       0,00 I       0,00 I  0 až 0,10 I       0,00 I        0,01 I
I    I                I        I nebo bez okolní zástavby  I            I            I            I            I             I
I----I----------------I--------I---------------------------I------------I------------I------------I------------I-------------I
I 3  I Možnost        I   I.   I Pozemek lze napojit na    I       0,00 I       0,00 I       0,00 I  0 až 0,05 I        0,00 I
I    I napojení       I        I všechny sítě v obci nebo  I            I            I            I            I             I
I    I pozemku na     I        I obec bez sítí             I            I            I            I            I             I
I    I inženýrské     I--------I---------------------------I------------I------------I------------I------------I-------------I
I    I sítě obce *,** I  II.   I Pozemek lze napojit pouze I      -0,01 I      -0,05 I       0,00 I       0,00 I        0,00 I
I    I                I        I na některé sítě v obci    I            I            I            I            I             I
I    I                I--------I---------------------------I------------I------------I------------I------------I-------------I
I    I                I  III.  I Pozemek nelze napojit na  I      -0,02 I      -0,10 I 0 až -0,10 I 0 až -0,10 I  0 až -0,10 I
I    I                I        I žádné sítě v obci         I            I            I            I            I             I
I----I----------------I--------I---------------------------I------------I------------I------------I------------I-------------I
I 4  I Dopravní       I   I.   I Bez možnosti příjezdu     I 0 až -0,10 I 0 až -0,10 I 0 až -0,12 I 0 až -0,02 I       -0,01 I
I    I dostupnost k   I        I nebo příjezd po           I            I            I            I            I             I
I    I hranici        I        I nezpevněné komunikaci     I            I            I            I            I             I
I    I pozemku        I--------I---------------------------I------------I------------I------------I------------I-------------I
I    I (areálu,       I  II.   I Příjezd po zpevněné       I       0,00 I       0,00 I       0,00 I       0,00 I        0,00 I
I    I pozemku s      I        I komunikaci                I            I            I            I            I             I
I    I povrchovou     I--------I---------------------------I------------I------------I------------I------------I-------------I
I    I těžbou) *      I  III   I Příjezd po zpevněné       I  0 až 0,03 I  0 až 0,10 I  0 až 0,08 I  0 až 0,05 I        0,01 I
I    I                I        I komunikaci pro nákladní   I            I            I            I            I             I
I    I                I        I dopravu                   I            I            I            I            I             I
I    I                I--------I---------------------------I------------I------------I------------I------------I-------------I
I    I                I  IV.   I Příjezd po zpevněné       I       0,01 I       0,12 I       0,10 I       0,01 I        0,02 I
I    I                I        I komunikaci pro nákladní   I            I            I            I            I             I
I    I                I        I dopravu vlečka nebo       I            I            I            I            I             I
I    I                I        I železnice                 I            I            I            I            I             I
I----I----------------I--------I---------------------------I------------I------------I------------I------------I-------------I
I 5  I Parkovací      I   I.   I Omezené parkovací         I      -0,01 I      -0,05 I      -0,03 I 0 až -0,02 I       -0,02 I
I    I možnosti *     I        I možnosti                  I            I            I            I            I             I
I    I                I--------I---------------------------I------------I------------I------------I------------I-------------I
I    I                I  II.   I Dobré parkovací možnosti  I       0,00 I       0,00 I       0,00 I       0,00 I        0,00 I
I    I                I        I na veřejné komunikace     I            I            I            I            I             I
I    I                I--------I---------------------------I------------I------------I------------I------------I-------------I
I    I                I  III.  I Výborné parkovací         I       0,02 I       0,02 I       0,05 I  0 až 0,02 I   0 až 0,02 I
I    I                I        I možnosti (na pozemcích    I            I            I            I            I             I
I    I                I        I společně využívaných)     I            I                    I            I            I             I
I----I----------------I--------I---------------------------I------------I------------I------------I------------I-------------I
I 6  I Výhodnost      I   I.   I Nevýhodná poloha          I 0 až -0,10 I 0 až -0,10 I 0 až -0,10 I 0 až -0,10 I  0 až -0,10 I
I    I pozemku z      I--------I---------------------------I------------I------------I------------I------------I-------------I
I    I hlediska       I  II.   I Poloha bez vlivu na       I       0,00 I       0,00 I       0,00 I       0,00 I        0,00 I
I    I komerční       I        I komerční využití          I            I            I            I            I             I
I    I využitelnosti  I--------I---------------------------I------------I------------I------------I------------I-------------I
I    I                I  III.  I Výhodná poloha            I  0 až 0,10 I  0 až 0,10 I  0 až 0,10 I  0 až 0,10 I   0 až 0,10 I
I    I                I--------I---------------------------I------------I------------I------------I------------I-------------I
I    I                I   IV   I Pozemky komerčně          I          - I    0,11 až I          - I    0,11 až I           - I
I    I                I        I využívané - (např.        I            I       0,30 I            I       0,30 I             I
I    I                I        I pozemek s povrchovou      I            I            I            I            I             I
I    I                I        I těžbou, golfová hřiště,   I            I            I            I            I             I
I    I                I        I pozemky pod stavbami      I            I            I            I            I             I
I    I                I        I obnovitelných zdrojů      I            I            I            I            I             I
I    I                I        I apod.)                    I            I            I            I            I             I
I----I----------------I--------I---------------------------I------------I------------I------------I------------I-------------I
I 7  I Vlivy ostatní  I   I.   I Vlivy snižující cenu      I 0 až -0,30 I 0 až -0,30 I 0 až -0,30 I 0 až -0,30 I  0 až -0,30 I
I    I neuvedené ***  I--------I---------------------------I------------I------------I------------I------------I-------------I
I    I                I  II.   I Bez dalších vlivů         I       0,00 I       0,00 I       0,00 I       0,00 I        0,00 I
I    I                I--------I---------------------------I------------I------------I------------I------------I-------------I
I    I                I  III.  I Vlivy zvyšující cenu      I  0 až 0,30 I  0 až 0,30 I  0 až 0,30 I  0 až 0,30 I   0 až 0,30 I
I----I----------------I--------I---------------------------I------------I------------I------------I------------I-------------I
I                               7                                                                                            I
I Index polohy: IP = P1 x (1 + suma Pi)                                                                                      I
I                              i = 2                                                                                         I
I----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------I
Začlenění do kvalitativního pásma se posuzuje pro všechny pozemky v jednotném funkčním celku. 
Pro pozemky oceňované podle § 4 odst. 5, 6 se určí index polohy podle sloupce h.

* U liniových staveb a staveb rybníků a malých vodních nádrží se tento znak neposuzuje (jeho hodnota je nulová).
** U pozemků s povrchovou těžbou se posuzuje vybavenost obce, jejíž základní cena byla pro ocenění použita.
*** Zařazení do kvalitativního pásma znaku musí být odůvodněno včetně použité výše jeho hodnoty.

Hodnoty kvalitativních pásem jednotlivých znaků přísluší ze sloupce:
e - stavbám garáží oceňované podle § 15 a 37,
f - budovám typu L, M, R z přílohy č. 8 a halám typu E, F, G, I z přílohy č. 9,
g - budovám typu P, S z přílohy č. 8 a halám typu H a J z přílohy č. 9,
h - inženýrským stavbám oceňovaným podle § 17,
i - budovám typu N, O, Z z přílohy č. 8 nebo halám typu K, L, M z přílohy č. 9.

Úpravy základních cen pro pozemky komunikací
Hodnocené znaky, charakteristiky kvalitativních pásem a jejich hodnoty
 

                                                                 Tabulka č. 5
I---------------------I------------------------------------------------------I
I        Znak         I               Kvalitativní pásma                     I
I----I----------------I--------I----------------------------I----------------I
I Pi I  Název znaku   I Číslo  I        Popis pásma         I    Hodnota     I
I----I----------------I--------I----------------------------I----------------I
I 1  I Kategorie a    I   I.   I Dálnice, silnice, dráhy    I          -0,30 I
I    I charakter      I        I celostátní, vzletové a     I                I
I    I pozemních      I        I přistávací dráhy letišť v  I                I
I    I komunikací,    I        I délce 2 101 m a více       I                I
I    I veřejného      I--------I----------------------------I----------------I
I    I prostranství a I  II.   I Místní komunikace, dráhy   I          -0,40 I
I    I drah           I        I regionální, dráhy          I                I
I    I                I        I speciální, vzletové a      I                I
I    I                I        I přistávací dráhy letišť v  I                I
I    I                I        I délce od 1 201 m do 2 100  I                I
I    I                I        I m                          I                I
I    I                I--------I----------------------------I----------------I
I    I                I  III.  I Účelové komunikace,        I          -0,50 I
I    I                I        I vlečky, vzletové a         I                I
I    I                I        I přistávací dráhy letišť v  I                I
I    I                I        I délce do 1 200 m, veřejné  I                I
I    I                I        I prostranství, které není   I                I
I    I                I        I součástí komunikace        I                I
I    I                I--------I----------------------------I----------------I
I    I                I  IV.   I Ostatní (např., pěší zóny, I          -0,55 I
I    I                I        I cyklostezky, veřejná       I                I
I    I                I        I zeleň, veřejné parky)      I                I
I----I----------------I--------I----------------------------I----------------I
I 2  I Charakter a    I   I.   I V kat. úz. sídelní části   I           0,00 I
I    I zastavěnost    I        I obce * v zastavěném území  I                I
I    I území          I--------I----------------------------I----------------I
I    I                I  II.   I V kat. úz. mimo sídelní    I          -0,10 I
I    I                I        I části obce * v zastavěném  I                I
I    I                I        I území obce                 I                I
I    I                I--------I----------------------------I----------------I
I    I                I  III.  I V kat. úz. sídelní části   I          -0,15 I
I    I                I        I obce * v nezastavěném      I                I
I    I                I        I území                      I                I
I    I                I--------I----------------------------I----------------I
I    I                I  IV.   I V kat. úz. mimo sídelní    I          -0,20 I
I    I                I        I část obce * v nezastavěném I                I
I    I                I        I území                      I                I
I----I----------------I--------I----------------------------I----------------I
I 3  I Povrchy        I   I.   I Komunikace se zpevněným    I           0,00 I
I    I                I        I povrchem                   I                I
I    I                I--------I----------------------------I----------------I
I    I                I  II.   I Komunikace s nezpevněným   I          -0,05 I
I    I                I        I povrchem                   I                I
I    I                I--------I----------------------------I----------------I
I    I                I  III.  I Veřejné parky nebo veřejná I -0,06 až -0,10 I
I    I                I        I zeleň                      I                I
I----I----------------I--------I----------------------------I----------------I
I 4  I Vlivy ostatní  I   I.   I Bez dalších vlivů          I           0,00 I
I    I neuvedené **   I--------I----------------------------I----------------I
I    I                I  II.   I Vlivy snižující cenu       I -0,01 až -0,30 I
I----I----------------I--------I----------------------------I----------------I
I 5  I Komerční       I   I.   I Bez možnosti komerčního    I           0,60 I
I    I využití        I        I využití                    I                I
I    I                I--------I----------------------------I----------------I
I    I                I  II.   I Možnost komerčního využití I      1 až 1,15 I
I    I                I--------I----------------------------I----------------I
I    I                I  III.  I Stavba pro komerční        I   1,16 až 1,40 I
I    I                I        I využití (např. čerpací     I                I
I    I                I        I stanice pohonných hmot,    I                I
I    I                I        I občerstvení, placené       I                I
I    I                I        I parkoviště...)             I                I
I----I----------------I--------I----------------------------I----------------I
I                        4                                                   I
I Index: I = P5 x (1 + suma Pi)                                              I
I                      i = 1                                                         I
I----------------------------------------------------------------------------I
*Sídelní částí obce se rozumí katastrální území, v němž je obecní úřad (u obcí 
vyjmenovaných v příloze č. 2 oblast č. 1, u obce Most oblast č. 2), s výjimkou obce 
Frýdek-Místek, v němž jsou jeho sídelní částí k.ú. Frýdek a k.ú. Místek. 
** Zařazení do kvalitativního pásma znaku musí hodnotitel v posudku odůvodnit 
včetně použité výše jeho hodnoty.
Maximální hodnota součtu všech srážek u znaků 1 až 4 činí nejvýše -0,9 (90%).“.
23. V příloze č. 24 tabulka č. 1 včetně nadpisu zní:
Základní ceny za m
3
obestavěného prostoru rodinných domů, rekreačních chalup, rekreačních domků
 
                                                                 Tabulka č. 1
                                                                                                           Tabulka č. 1
I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I
I  Kraj v členění  I Základní I  Kraj v členění  I Základní I  Kraj v členění  I Základní I  Kraj v členění  I Základní I
I  na vyjmenované  I   cena   I  na vyjmenované  I   cena   I  na vyjmenované  I   cena   I  na vyjmenované  I   cena   I
I      obce a      I (Kč/m3)  I      obce a      I (Kč/m3)  I      obce a      I (Kč/m3)  I      obce a      I (Kč/m3)  I
I    velikostní    I          I    velikostní    I          I    velikostní    I          I    velikostní    I          I
I  kategorie obcí  I          I  kategorie obcí  I          I  kategorie obcí  I          I  kategorie obcí  I          I
I    podle počtu   I          I    podle počtu   I          I    podle počtu   I          I    podle počtu   I          I
I    obyvatel a    I          I    obyvatel a    I          I    obyvatel a    I          I    obyvatel a    I          I
I     oblastí      I          I     oblastí      I          I     oblastí      I          I     oblastí      I          I
I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I
I HLAVNÍ MĚSTO PRAHA          I Tábor            I    1 858 I KRÁL. HRADECKÝ KRAJ         I OLOMOUCKÝ KRAJ              I
I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I
I Praha 1 *        I   19 129 I 2 001 - 10 000   I    2 194 I Hradec Králové   I    3 210 I Jeseník          I    1 391 I
I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I
I Praha 2 *        I    5 796 I do 2 000         I    1 994 I Jičín            I    2 640 I Olomouc          I    2 296 I
I                  I          I obyvatel         I          I                  I          I                  I          I
I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I
I Praha 3 *        I    6 203 I PLZEŇSKÝ KRAJ               I Náchod           I    1 616 I Prostějov        I    1 884 I
I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I
I Praha 4 *        I    7 017 I Plzeň 1 *        I    2 844 I Rychnov nad Kn.  I    2 181 I Přerov           I    1 653 I
I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I
I Praha 5 *        I    5 545 I Plzeň 2 *        I    2 814 I Trutnov          I    2 402 I Šumperk          I    2 471 I
I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I
I Praha 6 *        I    9 046 I Plzeň 3 *        I    3 882 I 10 001 - 50 000  I    1 681 I 10 001 - 50 000  I    2 098 I
I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I
I Praha 7 *        I    3 409 I Domažlice        I    1 639 I 2 001 - 10 000   I    1 399 I 2 001 - 10 000   I    1 772 I
I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I
I Praha 8 *        I    5 468 I Klatovy          I    2 116 I do 2 000         I    1 526 I do 2 000         I    1 516 I
I                  I          I                  I          I obyvatel         I          I obyvatel         I          I
I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I
I Praha 9 *        I    5 602 I Rokycany         I    2 329 I PARDUBICKÝ KRAJ             I ZLÍNSKÝ KRAJ                I
I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I
I Praha 10 *       I    6 250 I Tachov           I    1 928 I Chrudim          I    1 829 I Kroměříž         I    2 191 I
I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I
I Praha 11 *       I    5 709 I 10 001 - 50 000  I    2 037 I Pardubice        I    2 979 I Luhačovice       I    2 632 I
I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I
I Praha 12 *       I    5 227 I 2 001 - 10 000   I    1 723 I Svitavy          I    1 940 I Uherské Hradiště I    2 001 I
I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I
I Praha 13 *       I    6 767 I do 2 000         I    1 340 I Ústi nad Orlicí  I    1 812 I Vsetín           I    1 606 I
I                  I          I obyvatel         I          I                  I          I                  I          I
I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I
I Praha 14 *       I    3 654 I KARLOVARSKÝ KRAJ            I 10 001 - 50 000  I    1 636 I Zlín             I    3 022 I
I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I
I Praha 15 *       I    7 557 I Karlovy Vary 1 * I    7 390 I 2 001 - 10 000   I    1 856 I 10 001 - 50 000  I    2 347 I
I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I
I Praha 16 *       I    4 306 I Karlovy Vary 2 * I    3 179 I do 2 000         I    1 650 I 2 001 - 10 000   I    1 649 I
I                  I          I                  I          I obyvatel         I          I                  I          I
I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I
I Praha 17 *       I    3 391 I Karlovy Vary 3 * I    2 440 I KRAJ VYSOČINA               I do 2 000         I    1 490 I
I                  I          I                  I          I                             I obyvatel         I          I
I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I
I Praha 18 *       I    4 595 I Karlovy Vary 4 * I    3 755 I Havlíčkův Brod   I    2 210 I MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ        I
I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I
I Praha 19 *       I    5 457 I Cheb             I    2 289 I Jihlava          I    2 563 I Ostrava 1 *      I    2 367 I
I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I
I Praha 20 *       I    6 226 I Františkovy      I    2 371 I Pelhřimov        I    1 986 I Ostrava 2 *      I    2 031 I
I                  I          I Lázně            I          I                  I          I                  I          I
I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I
I Praha 21 *       I    7 469 I Mariánské Lázně  I    2 227 I Třebíč           I    2 131 I Ostrava 3 *      I    2 066 I
I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I
I STŘEDOČESKÝ KRAJ            I Sokolov          I    2 757 I Žďár nad Sázavou I    2 616 I Ostrava 4 *      I    1 606 I
I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I
I Benešov          I    2 203 I 10 001 - 50 000  I    1 794 I 10 001 - 50 000  I    2 026 I Ostrava 5 *      I    1 973 I
I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I
I Beroun           I    4 193 I 2 001 - 10 000   I    1 770 I 2 001 - 10 000   I    1 091 I Ostrava 6 *      I    2 328 I
I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I
I Kladno           I    2 645 I do 2 000         I    2 036 I do 2 000         I    1 136 I Ostrava 7 *      I    2 693 I
I                  I          I obyvatel         I          I obyvatel         I          I                  I          I
I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I
I Kolín            I    2 418 I ÚSTECKÝ KRAJ                I JIHOMORAVSKÝ KRAJ           I Ostrava 8 *      I    3 135 I
I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I
I Kutná Hora       I    2 701 I Děčín            I    1 275 I Brno 1 *         I    6 084 I Ostrava 9 *      I    3 440 I
I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I
I Mělník           I    2 878 I Chomutov                 I    2 040 I Brno 2 *         I    4 693 I Ostrava 10 *     I    2 066 I
I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I
I Mladá Boleslav   I    2 365 I Litoměřice       I    2 343 I Brno 3 *         I    4 470 I Ostrava 11 *     I    1 955 I
I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I
I Nymburk          I    2 811 I Louny            I    2 007 I Brno 4 *         I    4 805 I Ostrava 12 *     I    1 824 I
I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I
I Poděbrady        I    2 540 I Most             I    3 403 I Brno 5 *         I    5 079 I Bruntál          I    1 610 I
I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I
I Praha - východ   I    5 563 I Teplice          I    2 536 I Brno 6 *         I    3 801 I Frýdek-Místek    I    2 228 I
I **               I          I                  I          I                  I          I                  I          I
I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I
I Praha - západ ** I    5 823 I Ústí nad Labem   I    1 608 I Brno 7 *         I    3 680 I Havířov          I    2 258 I
I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I
I Příbram          I    2 365 I 10 001 - 50 000  I    1 547 I Brno 8 *         I    4 654 I Karviná          I    2 231 I
I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I
I Rakovník         I    2 111 I 2 001 - 10 000   I    1 286 I Brno 9 *         I    3 720 I Nový Jičín       I    2 185 I
I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I
I 10 001 -50 000   I    2 922 I do 2 000         I    1 324 I Blansko          I    3 439 I Opava            I    2 204 I
I                  I          I obyvatel         I          I                  I          I                  I          I
I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I
I 2 001 - 10 000   I    2 926 I LIBERECKÝ KRAJ              I Břeclav          I    1 935 I 10 001 - 50 000  I    1 613 I
I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I
I do 2 000         I    2 453 I Česká Lípa       I    1 668 I Hodonín          I    2 042 I 2 001 - 10 000   I    1 546 I
I obyvatel         I          I                  I          I                  I          I                  I          I
I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I
I JIHOČESKÝ KRAJ              I Jablonec nad     I    2 185 I Vyškov           I    2 274 I do 2 000         I    1 524 I
I                             I Nisou            I          I                  I          I obyvatel         I          I
I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I
I České Budějovice I    3 071 I Liberec          I    3 030 I Znojmo           I    2 036 I                             I
I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I                             I
I Český Krumlov    I    2 799 I Semily           I    1 624 I 10 001 - 50 000  I    2 948 I                             I
I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I                             I
I Jindřichův       I    2 174 I 10 001 - 50 000  I    2 127 I 2 001 - 10 000   I    2 160 I                             I
I Hradec           I          I                  I          I                  I          I                             I
I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I                             I
I Písek            I    1 913 I 2 001 - 10 000   I    1 997 I do 2 000         I    1 901 I                             I
I                  I          I                  I          I obyvatel         I          I                             I
I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I                             I
I Prachatice       I    2 256 I do 2 000         I    2 194 I                             I                             I
I                  I          I obyvatel         I          I                             I                             I
I------------------I----------I------------------I----------I                             I                             I
I Strakonice       I    2 116 I                             I                             I                             I
I------------------I----------I-----------------------------I-----------------------------I-----------------------------I

* Rozdělení měst Prahy, Brna, Plzně, Ostravy a Karlových Varů na oblasti je 
uvedeno v příloze č. 2. 
** Základní ceny platí pro všechny obce v okrese bez ohledu na počet obyvatel.“.
24. V příloze č. 25 tabulka č. 1 včetně nadpisu zní:
Základní ceny za m
3
obestavěného prostoru rekreační chaty nebo zahrádkářské chaty
 

                                                                 Tabulka č. 1
I-----------------------I------------I  I-----------------------I------------I
I       Kraj/(obec)     I  Základní  I  I       Kraj/(obec)     I  Základní  I
I (oblast katastrálních I    cena    I  I (oblast katastrálních I    cena    I
I území) počet obyvatel I   (Kč/m3)  I  I území) počet obyvatel I   (Kč/m3)  I
I-----------------------I------------I  I-----------------------I------------I
I HLAVNÍ MĚSTO PRAHA                 I  I LIBERECKÝ KRAJ                     I
I-----------------------I------------I  I-----------------------I------------I
I PRAHA 1 *             I          - I  I nad 50 000 obyvatel   I      2 027 I
I-----------------------I------------I  I-----------------------I------------I
I PRAHA 2 *             I          - I  I 10 001 - 50 000       I      2 536 I
I-----------------------I------------I  I-----------------------I------------I
I PRAHA 3 *             I          - I  I 2 001 - 10 000        I      1 678 I
I-----------------------I------------I  I-----------------------I------------I
I PRAHA 4 *             I      3 598 I  I do 2 000 obyvatel     I      2 473 I
I-----------------------I------------I  I-----------------------I------------I
I PRAHA 5 *             I      2 260 I  I KRÁLOVÉHRADECKÝ KRAJ               I
I-----------------------I------------I  I-----------------------I------------I
I PRAHA 6 *             I      3 279 I  I nad 50 000 obyvatel   I      2 076 I
I-----------------------I------------I  I-----------------------I------------I
I PRAHA 7 *             I      2 702 I  I 10 001 - 50 000       I      1 878 I
I-----------------------I------------I  I-----------------------I------------I
I PRAHA 8 *             I      2 005 I  I 2 001 - 10 000        I      2 102 I
I-----------------------I------------I  I-----------------------I------------I
I PRAHA 9 *             I      2 398 I  I do 2 000 obyvatel     I      2 515 I
I-----------------------I------------I  I-----------------------I------------I
I PRAHA 10 *            I      2 349 I  I PARDUBICKÝ KRAJ                    I
I-----------------------I------------I  I-----------------------I------------I
I PRAHA 11 *            I      2 758 I  I nad 50 000 obyvatel   I      1 516 I
I-----------------------I------------I  I-----------------------I------------I
I PRAHA 12 *            I      6 201 I  I 10 001 - 50 000       I      1 416 I
I-----------------------I------------I  I-----------------------I------------I
I PRAHA 13 *            I      5 489 I  I 2 001 - 10 000        I      1 684 I
I-----------------------I------------I  I-----------------------I------------I
I PRAHA 14 *            I      1 816 I  I do 2 000 obyvatel     I      1 609 I
I-----------------------I------------I  I-----------------------I------------I
I PRAHA 15 *            I      5 294 I  I KRAJ VYSOČINA                      I
I-----------------------I------------I  I-----------------------I------------I
I PRAHA 16 *            I      2 328 I  I nad 50 000 obyvatel   I        992 I
I-----------------------I------------I  I-----------------------I------------I
I PRAHA 17 *            I      3 567 I  I 10 001 - 50 000       I      1 426 I
I-----------------------I------------I  I-----------------------I------------I
I PRAHA 18 *            I      2 958 I  I 2 001 - 10 000        I      1 483 I
I-----------------------I------------I  I-----------------------I------------I
I PRAHA 19 *            I      2 601 I  I do 2 000 obyvatel     I      1 879 I
I-----------------------I------------I  I-----------------------I------------I
I PRAHA 20 *            I      2 334 I  I BRNO                               I
I-----------------------I------------I  I-----------------------I------------I
I PRAHA 21 *            I      3 781 I  I BRNO 1 *              I          - I
I-----------------------I------------I  I-----------------------I------------I
I STŘEDOČESKÝ KRAJ                   I  I BRNO 2 *              I      1 865 I
I-----------------------I------------I  I-----------------------I------------I
I nad 50 000 obyvatel   I      1 552 I  I BRNO 3 *              I      1 853 I
I-----------------------I------------I  I-----------------------I------------I
I 10 001 - 50 000       I      2 108 I          I BRNO 4 *              I      2 374 I
I-----------------------I------------I  I-----------------------I------------I
I 2 001 - 10 000        I      3 475 I  I BRNO 5 *              I      1 385 I
I-----------------------I------------I  I-----------------------I------------I
I do 2 000 obyvatel     I      2 581 I  I BRNO 6 *              I      2 199 I
I-----------------------I------------I  I-----------------------I------------I
I JIHOČESKÝ KRAJ                     I  I BRNO 7 *              I      1 920 I
I-----------------------I------------I  I-----------------------I------------I
I nad 50 000 obyvatel   I      2 495 I  I BRNO 8 *              I      4 619 I
I-----------------------I------------I  I-----------------------I------------I
I 10 001 - 50 000       I      1 717 I  I BRNO 9 *              I      2 127 I
I-----------------------I------------I  I-----------------------I------------I
I 2 001 - 10 000        I      1 960 I  I JIHOMORAVSKÝ KRAJ - (KROMĚ BRNA)   I
I-----------------------I------------I  I-----------------------I------------I
I do 2 000 obyvatel     I      2 538 I  I nad 10 000 obyvatel   I      1 383 I
I-----------------------I------------I  I-----------------------I------------I
I PLZEŇSKÝ KRAJ                      I  I 2 001 - 10 000        I      2 006 I
I-----------------------I------------I  I-----------------------I------------I
I nad 50 000 obyvatel   I      1 945 I  I do 2 000 obyvatel     I      2 587 I
I-----------------------I------------I  I-----------------------I------------I
I 10 001 - 50 000       I      1 451 I  I OLOMOUCKÝ KRAJ                     I
I-----------------------I------------I  I-----------------------I------------I
I 2 001 - 10 000        I      2 232 I  I nad 50 000 obyvatel   I      2 075 I
I-----------------------I------------I  I-----------------------I------------I
I do 2 000 obyvatel     I      2 474 I  I 10 001 - 50 000       I      1 658 I
I-----------------------I------------I  I-----------------------I------------I
I KARLOVARSKÝ KRAJ                   I  I 2 001 - 10 000        I      1 899 I
I-----------------------I------------I  I-----------------------I------------I
I nad 50 000 obyvatel   I      1 388 I  I do 2 000 obyvatel     I      2 315 I
I-----------------------I------------I  I-----------------------I------------I
I 10 001 - 50 000       I      1 695 I  I ZLÍNSKÝ KRAJ                       I
I-----------------------I------------I  I-----------------------I------------I
I 2 001 - 10 000        I      1 670 I  I nad 50 000 obyvatel   I      1 780 I
I-----------------------I------------I  I-----------------------I------------I
I do 2 000 obyvatel     I      2 351 I  I 10 001 - 50 000       I      1 319 I
I-----------------------I------------I  I-----------------------I------------I
I ÚSTECKÝ KRAJ                       I  I 2 001 - 10 000        I      1 899 I
I-----------------------I------------I  I-----------------------I------------I
I nad 50 000 obyvatel   I      1 210 I  I do 2 000 obyvatel     I      2 287 I
I-----------------------I------------I  I-----------------------I------------I
I 10 001 - 50 000       I      1 530 I  I MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ               I
I-----------------------I------------I  I-----------------------I------------I
I 2 001 - 10 000        I      1 808 I  I nad 50 000 obyvatel   I      1 655 I
I-----------------------I------------I  I-----------------------I------------I
I do 2 000 obyvatel     I      1 896 I  I 10 001 - 50 000       I      2 025 I
I-----------------------I------------I  I-----------------------I------------I
I                                    I  I 2 001 - 10 000        I      1 830 I
I                                    I  I-----------------------I------------I
I                                    I  I do 2 000 obyvatel     I      2 217 I
I------------------------------------I  I-----------------------I------------I
* Rozdělení obcí Prahy a Brna na oblasti je uvedeno v příloze č. 2.“.
25. V příloze č. 26 tabulka č. 1 včetně nadpisu zní:
Základní ceny za m
3
obestavěného prostoru garáže
 

                                                                 Tabulka č. 1
I-----------------------I------------I  I-----------------------I------------I
I       Kraj/(obec)     I  Základní  I  I       Kraj/(obec)     I  Základní  I
I (oblast katastrálních I    cena    I  I (oblast katastrálních I    cena    I
I území) počet obyvatel I   (Kč/m3)  I  I území) počet obyvatel I   (Kč/m3)  I
I-----------------------I------------I  I-----------------------I------------I
I HLAVNÍ MĚSTO PRAHA                 I  I LIBERECKÝ KRAJ                     I
I-----------------------I------------I  I-----------------------I------------I
I PRAHA 1 *             I      7 062 I  I nad 50 000 obyvatel   I      1 256 I
I-----------------------I------------I  I-----------------------I------------I
I PRAHA 2 *             I      3 290 I  I 10 001 - 50 000       I      1 414 I
I-----------------------I------------I  I-----------------------I------------I
I PRAHA 3 *             I      2 814 I  I 2 001 - 10 000        I      1 193 I
I-----------------------I------------I  I-----------------------I------------I
I PRAHA 4 *             I      3 411 I  I do 2 000 obyvatel     I        892 I
I-----------------------I------------I  I-----------------------I------------I
I PRAHA 5 *             I      3 415 I  I KRÁLOVÉHRADECKÝ KRAJ               I
I-----------------------I------------I  I-----------------------I------------I
I PRAHA 6 *             I      4 591 I  I nad 50 000 obyvatel   I      1 844 I
I-----------------------I------------I  I-----------------------I------------I
I PRAHA 7 *             I      2 506 I  I 10 001 - 50 000       I      1 379 I
I-----------------------I------------I  I-----------------------I------------I
I PRAHA 8 *             I      3 003 I  I 2 001 - 10 000        I      1 099 I
I-----------------------I------------I  I-----------------------I------------I
I PRAHA 9 *             I      2 680 I  I do 2 000 obyvatel     I        979 I
I-----------------------I------------I  I-----------------------I------------I
I PRAHA 10 *            I      3 420 I  I PARDUBICKÝ KRAJ                    I
I-----------------------I------------I  I-----------------------I------------I
I PRAHA 11 *            I      3 473 I  I nad 50 000 obyvatel   I      1 137 I
I-----------------------I------------I  I-----------------------I------------I
I PRAHA 12 *            I      3 098 I  I 10 001 - 50 000       I      1 406 I
I-----------------------I------------I  I-----------------------I------------I
I PRAHA 13 *            I      2 808 I  I 2 001 - 10 000        I      1 127 I
I-----------------------I------------I  I-----------------------I------------I
I PRAHA 14 *            I      2 644 I  I do 2 000 obyvatel     I        941 I
I-----------------------I------------I  I-----------------------I------------I
I PRAHA 15 *            I      1 553 I  I KRAJ VYSOČINA                      I
I-----------------------I------------I  I-----------------------I------------I
I PRAHA 16 *            I      1 978 I  I nad 50 000 obyvatel   I      1 432 I
I-----------------------I------------I  I-----------------------I------------I
I PRAHA 17 *            I      1 449 I  I 10 001 - 50 000       I      1 729 I
I-----------------------I------------I  I-----------------------I------------I
I PRAHA 18 *            I      2 637 I  I 2 001 - 10 000        I      1 277 I
I-----------------------I------------I  I-----------------------I------------I
I PRAHA 19 *            I      1 513 I  I do 2 000 obyvatel     I        987 I
I-----------------------I------------I  I-----------------------I------------I
I PRAHA 20 *            I      3 630 I  I BRNO                               I
I-----------------------I------------I  I-----------------------I------------I
I PRAHA 21 *            I      4 731 I  I BRNO 1 *              I      3 050 I
I-----------------------I------------I  I-----------------------I------------I
I STŘEDOČESKÝ KRAJ                   I  I BRNO 2 *              I      3 707 I
I-----------------------I------------I  I-----------------------I------------I
I nad 50 000 obyvatel   I      1 246 I  I BRNO 3 *              I      3 167 I
I-----------------------I------------I  I-----------------------I------------I
I 10 001 - 50 000       I      1 452 I  I BRNO 4 *              I      2 916 I
I-----------------------I------------I  I-----------------------I------------I
I 2 001 - 10 000        I      1 275 I  I BRNO 5 *              I      2 642 I
I-----------------------I------------I  I-----------------------I------------I
I do 2 000 obyvatel     I      1 474 I  I BRNO 6 *              I      2 503 I
I-----------------------I------------I  I-----------------------I------------I
I JIHOČESKÝ KRAJ                     I  I BRNO 7 *              I      3 277 I
I-----------------------I------------I  I-----------------------I------------I
I nad 50 000 obyvatel   I      1 466 I  I BRNO 8 *              I      3 249 I
I-----------------------I------------I  I-----------------------I------------I
I 10 001 - 50 000       I      1 552 I  I BRNO 9 *              I      2 213 I
I-----------------------I------------I  I-----------------------I------------I
I 2 001 - 10 000        I      1 290 I  I JIHOMORAVSKÝ KRAJ - (KROMĚ BRNA)   I
I-----------------------I------------I  I-----------------------I------------I
I do 2 000 obyvatel     I      1 235 I  I nad 10 000 obyvatel   I      1 553 I
I-----------------------I------------I  I-----------------------I------------I
I PLZEŇSKÝ KRAJ                      I  I 2 001 - 10 000        I      1 171 I
I-----------------------I------------I  I-----------------------I------------I
I nad 50 000 obyvatel   I      1 524 I  I do 2 000 obyvatel     I      1 229 I
I-----------------------I------------I          I-----------------------I------------I
I 10 001 - 50 000       I      1 465 I  I OLOMOUCKÝ KRAJ                     I
I-----------------------I------------I  I-----------------------I------------I
I 2 001 - 10 000        I      1 162 I  I nad 50 000 obyvatel   I      1 700 I
I-----------------------I------------I  I-----------------------I------------I
I do 2 000 obyvatel     I      1 135 I  I 10 001 - 50 000       I      1 416 I
I-----------------------I------------I  I-----------------------I------------I
I KARLOVARSKÝ KRAJ                   I  I 2 001 - 10 000        I      1 039 I
I-----------------------I------------I  I-----------------------I------------I
I nad 50 000 obyvatel   I      1 573 I  I do 2 000 obyvatel     I        817 I
I-----------------------I------------I  I-----------------------I------------I
I 10 001 - 50 000       I        998 I  I ZLÍNSKÝ KRAJ                       I
I-----------------------I------------I  I-----------------------I------------I
I 2 001 - 10 000        I        671 I  I nad 50 000 obyvatel   I      2 072 I
I-----------------------I------------I  I-----------------------I------------I
I do 2 000 obyvatel     I      1 090 I  I 10 001 - 50 000       I      1 934 I
I-----------------------I------------I  I-----------------------I------------I
I ÚSTECKÝ KRAJ                       I  I 2 001 - 10 000        I      1 316 I
I-----------------------I------------I  I-----------------------I------------I
I nad 50 000 obyvatel   I      1 027 I  I do 2 000 obyvatel     I        941 I
I-----------------------I------------I  I-----------------------I------------I
I 10 001 - 50 000       I      1 033 I  I MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ               I
I-----------------------I------------I  I-----------------------I------------I
I 2 001 - 10 000        I        954 I  I nad 50 000 obyvatel   I      1 227 I
I-----------------------I------------I  I-----------------------I------------I
I do 2 000 obyvatel     I        777 I  I 10 001 - 50 000       I      1 182 I
I-----------------------I------------I  I-----------------------I------------I
I                                    I  I 2 001 - 10 000        I        998 I
I                                    I  I-----------------------I------------I
I                                    I  I do 2 000 obyvatel     I      1 012 I
I------------------------------------I  I-----------------------I------------I
* Rozdělení obcí Prahy a Brna na oblasti je uvedeno v příloze č. 2.“.
26. V příloze č. 27 tabulka č. 1 včetně nadpisu zní:
Základní ceny za m
3
podlahové plochy jednotky bytu
 

                                                                                                            Tabulka č. 1
I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I
I  Kraj v členění  I Základní I  Kraj v členění  I Základní I  Kraj v členění  I Základní I  Kraj v členění  I Základní I
I  na vyjmenované  I   cena   I  na vyjmenované  I   cena   I  na vyjmenované  I   cena   I  na vyjmenované  I   cena   I
I      obce a      I  (Kč/m2) I      obce a      I  (Kč/m2) I      obce a      I  (Kč/m2) I      obce a      I  (Kč/m2) I
I    velikostní    I          I    velikostní    I          I    velikostní    I          I    velikostní    I          I
I  kategorie obcí  I          I  kategorie obcí  I          I  kategorie obcí  I          I  kategorie obcí  I          I
I   podle počtu    I          I   podle počtu    I          I   podle počtu    I          I   podle počtu    I          I
I   obyvatel a     I          I   obyvatel a     I          I   obyvatel a     I          I   obyvatel a     I          I
I     oblastí      I          I     oblastí      I          I     oblastí      I          I     oblastí      I          I
I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I
I HLAVNÍ MĚSTO PRAHA          I Tábor            I   14 631 I KRÁL. HRADECKÝ KRAJ         I OLOMOUCKÝ KRAJ              I
I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I
I Praha 1 *        I   79 960 I 2 001 - 10 000   I   11 619 I Hradec Králové   I   26 305 I Jeseník          I    9 403 I
I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I
I Praha 2 *        I   58 271 I do 2 000         I   11 264 I Jičín            I   18 613 I Olomouc          I   21 910 I
I                  I          I obyvatel         I          I                  I          I                  I          I
I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I
I Praha 3 *        I   50 014 I PLZEŇSKÝ KRAJ               I Náchod           I   14 557 I Prostějov        I   15 501 I
I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I
I Praha 4 *        I   41 697 I Plzeň 1 *        I   21 465 I Rychnov nad Kn   I   18 582 I Přerov           I   12 709 I
I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I
I Praha 5 *        I   43 715 I Plzeň 2 *        I   22 324 I Trutnov          I   12 918 I Šumperk          I   13 880 I
I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I
I Praha 6 *        I   48 700 I Plzeň 3 *        I   25 036 I 10 001 - 50 000  I   13 668 I 10 001 - 50 000  I   12 361 I
I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I
I Praha 7 *        I   44 762 I Domažlice        I   13 735 I 2 001 - 10 000   I   12 146 I 2 001 - 10 000   I   10 088 I
I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I
I Praha 8 *        I   39 518 I Klatovy          I   15 928 I do 2 000         I   17 501 I do 2 000         I    8 386 I
I                  I          I                  I          I obyvatel         I          I obyvatel         I          I
I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I
I Praha 9 *        I   40 948 I Rokycany         I   15 967 I PARDUBICKÝ KRAJ             I ZLÍNSKÝ KRAJ                I
I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I
I Praha 10 *       I   37 061 I Tachov           I   13 508 I Chrudim          I   18 406 I Kroměříž         I   15 395 I
I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I
I Praha 11 *       I   38 170 I 10 001 - 50 000  I   13 894 I Pardubice        I   23 548 I Luhačovice       I   22 468 I
I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I
I Praha 12 *       I   40 294 I 2 001 - 10 000   I   13 031 I Svitavy          I   13 718 I Uherské Hradiště I   20 430 I
I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I
I Praha 13 *       I   32 915 I do 2 000         I    9 649 I Ústí nad Orlicí  I   13 173 I Vsetín           I   13 745 I
I                  I          I obyvatel         I          I                  I          I                  I          I
I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I
I Praha 14 *       I   33 041 I KARLOVARSKÝ KRAJ            I 10 001 - 50 000  I   13 295 I Zlín             I   20 536 I
I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I
I Praha 15 *       I   34 597 I Karlovy Vary 1 * I   31 351 I 2 001 - 10 000   I   13 819 I 10 001 - 50 000  I   16 598 I
I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I
I Praha 16 *       I   43 971 I Karlovy Vary 2 * I   17 529 I do 2 000         I    9 077 I 2 001 - 10 000   I   12 650 I
I                  I          I                  I          I obyvatel         I          I                  I          I
I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I
I Praha 17 *       I   31 971 I Karlovy Vary 3 * I   14 753 I VYSOČINA KRAJ               I do 2 000         I   10 485 I
I                  I          I                  I          I                             I obyvatel         I          I
I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I
I Praha 18 *       I   39 729 I Karlovy Vary 4 * I   16 393 I Havlíčkův Brod   I   17 452 I MORAVSKOSLEZSKÝ kraj        I
I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I
I Praha 19 *       I   34 403 I Cheb             I   10 157 I Jihlava          I   18 902 I Ostrava 1 *      I   14 295 I
I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I
I Praha 20 *       I   43 172 I Františkovy      I   11 499 I Pelhřimov        I   16 058 I Ostrava 2 *      I   15 341 I
I                  I          I lázně            I          I                  I          I                  I          I
I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I
I Praha 21 *       I   49 835 I Mariánské lázně  I   17 259 I Třebíč           I   14 937 I Ostrava 3 *              I   15 299 I
I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I
I STŘEDOČESKÝ KRAJ            I Sokolov          I    9 772 I Zďár nad Sázavou I   17 245 I Ostrava 4 *      I    8 616 I
I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I
I Benešov          I   24 693 I 10 001 - 50 000  I    8 282 I 10 001 - 50 000  I   17 124 I Ostrava 5 *      I   18 681 I
I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I
I Beroun           I   25 248 I 2 001 - 10 000   I    8 063 I 2 001 - 10 000   I   11 981 I Ostrava 6 *      I   12 116 I
I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I
I Kladno           I   20 410 I do 2 000         I    8 129 I do 2 000         I    9 189 I Ostrava 7 *      I   26 424 I
I                  I          I obyvatel         I          I obyvatel         I          I                  I          I
I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I
I Kolín            I   16 671 I ÚSTECKÝ KRAJ                I JIHOMORAVSKÝ KRAJ           I Ostrava 8 *      I   14 435 I
I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I
I Kutná Hora       I   17 272 I Děčín            I    9 760 I Brno 1 *         I   33 859 I Ostrava 9 *      I   15 071 I
I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I
I Mělník           I   20 954 I Chomutov         I    5 300 I Brno 2 *         I   33 767 I Ostrava 10 *     I   15 830 I
I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I
I Mladá Boleslav   I   24 241 I Litoměřice       I   13 084 I Brno 3 *         I   35 329 I Ostrava 11 *     I    8 475 I
I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I
I Nymburk          I   18 712 I Louny            I   10 799 I Brno 4 *         I   34 627 I Ostrava 12 *     I   10 257 I
I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I
I Poděbrady        I   24 505 I Most             I    5 105 I Brno 5 *         I   31 673 I Bruntál          I    7 596 I
I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I
I Praha - východ   I   27 047 I Teplice          I   11 822 I Brno 6 *         I   31 969 I Frýdek-Místek    I   14 551 I
I **               I          I                  I          I                  I          I                  I          I
I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I
I Praha - západ ** I   33 210 I Ústí nad Labem   I    8 290 I Brno 7 *         I   30 877 I Havířov          I   13 122 I
I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I
I Příbram          I   14 669 I 10 001 - 50 000  I    5 644 I Brno 8 *         I   23 200 I Karviná          I    7 944 I
I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I
I Rakovník         I   17 921 I 2 001 - 10 000   I    7 142 I Brno 9 *         I   30 134 I Nový Jičín       I   12 499 I
I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I
I 10 001 - 50 000  I   16 551 I do 2 000         I    6 419 I Blansko          I   22 119 I Opava            I   15 632 I
I                  I          I obyvatel         I          I                  I          I                  I          I
I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I
I 2 001 - 10 000   I   19 016 I LIBERECKÝ KRAJ              I Břeclav          I   14 909 I 10 001 - 50 000  I   11 613 I
I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I
I do 2 000         I   12 390 I Česká Lípa       I    9 841 I Hodonín          I   13 842 I 2 001 - 10 000   I    9 528 I
I obyvatel         I          I                  I          I                  I          I                  I          I
I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I
I JIHOČESKÝ KRAJ              I Jablonec nad     I   13 782 I Vyškov           I   18 991 I do 2 000         I    9 078 I
I                             I Nisou            I          I                  I          I obyvatel         I          I
I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I
I České Budějovice I   22 127 I Liberec          I   18 892 I Znojmo           I   16 186 I                             I
I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I                             I
I Český Krumlov    I   14 729 I Semily           I   10 649 I 10 001 - 50 000  I   17 374 I                             I
I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I                             I
I Jindřichův       I   12 077 I 10 001 - 50 000  I   11 263 I 2 001 - 10 000   I   17 706 I                             I
I Hradec           I          I                  I          I                  I          I                             I
I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I                             I
I Písek            I   16 716 I 2 001 - 10 000   I    8 060 I do 2 000         I   11 333 I                             I
I                  I          I                  I          I obyvatel         I          I                             I
I------------------I----------I------------------I----------I------------------I----------I                             I
I Prachatice       I   13 901 I do 2 000         I   14 684 I                             I                             I
I                  I          I obyvatel         I          I                             I                             I
I------------------I----------I------------------I----------I                             I                             I
I Strakonice       I   14 340 I                             I                             I                             I
I------------------I----------I-----------------------------I-----------------------------I-----------------------------I
* Rozdělení obcí Prahy, Brna, Plzně, Ostravy a Karlových Varů na oblasti je uvedeno v příloze č. 2.
** Základní ceny platí pro všechny obce v okrese bez ohledu na počet obyvatel.“.
27. Příloha č. 41 zní:
 
„Příloha č. 41 k vyhlášce č. 441/2013 Sb.
Koeficienty změn cen staveb - Ki v členění podle kódů klasifikací CZ-CC
I-------------I----------------I--------------------------------I------------I
I Kód CZ - CC I    Kód SKP     I        Název položky           I Hodnota Ki I
I-------------I----------------I--------------------------------I------------I
I      1      I        2       I              3                 I     4      I
I-------------I----------------I--------------------------------I------------I
I                              SEKCE 1 - BUDOVY                              I
I-------------I--------------------------------------------------------------I
I 11          I BUDOVY BYTOVÉ                                                I
I-------------I--------------------------------------------------------------I
I 111         I Budovy jednobytové                                           I
I             I----------------I--------------------------------I------------I
I             I 46.21.11.1     I Budovy jednobytové             I   2,137    I
I             I----------------I--------------------------------I            I
I             I 46.21.11.3-4   I Budovy pro rodinnou rekreaci   I            I
I-------------I----------------I--------------------------------I------------I
I 112         I Budovy dvou a vícebytové                                     I
I-------------I----------------I--------------------------------I------------I
I 1121        I 46.21.11.2     I Budovy dvoubytové              I   2,140    I
I-------------I----------------I--------------------------------I------------I
I 1122        I 46.21.11.2     I Budovy tří a vícebytové        I   2,118    I
I             I 46.21.12..     I                                I            I
I-------------I----------------I--------------------------------I------------I
I 113         I Budovy bytové ostatní                                        I
I             I----------------I--------------------------------I------------I
I             I 46.21.18.2     I Budovy se službami sociální    I   2,051    I
I             I                I péče                           I            I
I             I----------------I--------------------------------I            I
I             I 46.21.19.1     I Budovy pro ubytování studentů, I            I
I             I                I zaměstnanců apod.              I            I
I-------------I----------------I--------------------------------I------------I

I-------------I--------------------------------------------------------------I
I 12                  I BUDOVY NEBYTOVÉ - BUDOVY A HALY                              I
I-------------I--------------------------------------------------------------I
I 121         I Hotely a obdobné budovy                                      I
I             I----------------I--------------------------------I------------I
I             I 46.21.19.1     I Budovy hotelů                  I   2,057    I
I             I----------------I--------------------------------I            I
I             I 46.21.19.2     I Budovy restauračních zařízení  I            I
I-------------I----------------I--------------------------------I------------I
I 122         I Budovy administrativní                                       I
I             I----------------I--------------------------------I------------I
I             I 46.21.14.3..   I Budovy pro administrativu      I   2,117    I
I             I                I (peněžní ústavy, veřejná       I            I
I             I                I správa, pošta...)              I            I
I-------------I----------------I--------------------------------I------------I
I 123         I Budovy pro obchod                                            I
I             I----------------I--------------------------------I------------I
I             I 46.21.14.2..   I Budovy pro obchod, prodejny    I   2,133    I
I             I                I--------------------------------I            I
I             I 46.21.14.3..   I Budovy pro služby              I            I
I-------------I----------------I--------------------------------I------------I
I 124         I Budovy pro dopravu a telekomunikace                          I
I-------------I----------------I--------------------------------I------------I
I 1241        I 46.21.14.4..   I Budovy pro telekomunikace,     I   2,104    I
I             I 46.21.64.3     I nádraží, terminály a budovy k  I            I
I             I                I nim příslušející               I            I
I-------------I----------------I--------------------------------I------------I
I 1242        I 46.21.14.5..   I Garáže                         I   2,118    I
I-------------I----------------I--------------------------------I------------I
I 125         I Budovy pro průmysl a skladování                              I
I-------------I----------------I--------------------------------I------------I
I 1251        I 46.21.13.1..   I Budovy pro průmysl             I   2,106    I
I             I 46.21.51.2..   I                                I            I
I             I----------------I--------------------------------I            I
I             I 46.21.13.3..   I Budovy pro vodní hospodářství  I            I
I-------------I----------------I--------------------------------I------------I
I 1252        I 46.21.13.2..   I Budovy skladů, nádrže a sila   I   2,068    I
I             I 46.21.64.1 a 2 I                                I            I
I-------------I----------------I--------------------------------I------------I

I-------------I----------------I--------------------------------I------------I
I Kód CZ - CC I    Kód SKP     I        Název položky           I Hodnota Ki I
I-------------I----------------I--------------------------------I------------I
I      1      I       2        I               3                I     4      I
I-------------I----------------I--------------------------------I------------I
I 126         I Budovy pro společenské a kulturní účely, výzkum, vzdělávání  I
I             I a zdravotnictví                                              I
I-------------I----------------I--------------------------------I------------I
I 1261        I 46.21.16       I Budovy pro společenské a       I   2,101    I
I             I                I kulturní účely                 I            I
I-------------I----------------I--------------------------------I------------I
I 1262        I 46.21.17.2     I Budovy muzeí a knihoven        I   2,070    I
I-------------I----------------I--------------------------------I------------I
I 1263        I 46.21.17..1 a  I Budovy škol, univerzit a       I   2,070    I
I             I 3              I budovy pro výzkum              I            I
I-------------I----------------I--------------------------------I------------I
I 1264        I 46.21.18.1     I Budovy pro zdravotnictví       I   2,077    I
I-------------I----------------I--------------------------------I------------I
I 1265        I 46.21.61..     I Budovy pro sport               I   2,090    I
I             I 46.21.63..     I tj. budovy tělocvičen, stavby  I            I
I             I                I stadionů                       I            I
I-------------I----------------I---------------------------------------------I
I 127         I Budovy nebytové ostatní                                      I
I-------------I----------------I--------------------------------I------------I
I 1271        I 46.21.15.2..   I Budovy pro zemědělství         I   2,139    I
I             I 46.21.15.3..   I tj. budovy pro živočišnou      I            I
I             I                I produkci, budovy pro           I            I
I             I                I skladování a úpravu            I            I
I             I                I zemědělských produktů          I            I
I-------------I----------------I--------------------------------I------------I
I 1272        I 46.21.14.6..1  I Budovy pro bohoslužby a        I   2,057    I
I             I                I náboženské aktivity            I            I
I-------------I----------------I--------------------------------I            I
I 1273        I 46.21.19.9..   I Historické nebo kulturní       I            I
I             I                I památky                        I            I
I-------------I----------------I--------------------------------I------------I
I 1274        I 46.21.19.9..   I Budovy nebytové ostatní, jinde I   2,088    I
I             I                I neuvedené                      I            I
I-------------I----------------I--------------------------------I------------I

I----------------------------------------------------------------------------I
I                          SEKCE 2 - INŽENÝRSKÁ DÍLA                         I
I-------------I--------------------------------------------------------------I
I 21          I DOPRAVNÍ DÍLA                                                I
I-------------I--------------------------------------------------------------I
I 211         I Dálnice, silnice, místní a účelové komunikace                I
I             I----------------I--------------------------------I------------I
I             I 46.23.11..     I Dálnice, silnice, místní a     I   2,242    I
I             I                I účelové komunikace včetně      I            I
I             I                I ploch obdobného charakteru     I            I
I-------------I----------------I--------------------------------I------------I
I 212         I Dráhy kolejové                                               I
I             I----------------I--------------------------------I------------I
I             I 46.23.13..     I Dráhy železniční a visuté      I   2,153    I
I-------------I----------------I--------------------------------I------------I
I 213         I Plochy letišť                                                I
I             I----------------I--------------------------------I------------I
I             I 46.23.14       I Dráhy letištní a ostatní       I   2,263    I
I             I                I plochy                         I            I
I-------------I----------------I--------------------------------I------------I
I 214         I Mosty, visuté dálnice, tunely, podjezdy a podchody           I
I-------------I----------------I--------------------------------I------------I
I 2141        I 46.21.21..     I Mosty a visuté dálnice         I   1,996    I
I-------------I----------------I--------------------------------I------------I
I 2142        I 46.21.22..     I Tunely, podjezdy a podchody,   I   2,060    I
I             I                I podzemní objekty (kromě        I            I
I             I                I důlních)                       I            I
I-------------I----------------I--------------------------------I------------I
I 215         I Přístavy, vodní cesty, vodní stupně a ostatní vodní díla     I
I-------------I----------------I--------------------------------I------------I
I 2151        I 46.24.12.1     I Přístavy a plavební kanály     I   2,048    I
I             I 46.24.11       I                                I            I
I-------------I----------------I--------------------------------I------------I
I 2152        I 46.24.12.3     I Hráze, jezy a stupně na tocích I   2,084    I
I             I----------------I--------------------------------I            I
I             I 46.24.12.4     I Objekty budované v souvislosti I            I
I             I                I s hrázemi                      I            I
I             I----------------I--------------------------------I            I
I             I 46.24.12.8     I Přehrady a nádrže na tocích    I            I
I             I----------------I--------------------------------I            I
I             I 46.24.12.9     I Úpravy vodních toků (regulace) I            I
I-------------I----------------I--------------------------------I            I
I 2153        I 46.24.12.6-7   I Akvadukty, vodní díla pro      I            I
I             I                I zavlažování a odvodnění        I            I
I-------------I----------------I--------------------------------I------------I

I-------------I----------------I--------------------------------I------------I
I Kód CZ - CC I    Kód SKP     I         Název položky          I Hodnota Ki I
I-------------I----------------I--------------------------------I------------I
I     1       I       2        I              3                 I     4      I
I-------------I----------------I--------------------------------I------------I
I 22          I VEDENÍ TRUBNÍ, TELEKOMUNIKAČNÍ A ELEKTRICKÁ                  I
I-------------I--------------------------------------------------------------I
I 221         I Vedení dálková trubní, telekomunikační         a elektrická          I
I-------------I----------------I--------------------------------I------------I
I 2211        I 46.21.31..     I Vedení plynu, ropy a ostatních I   2,320    I
I             I 46.21.32.7     I chemických produktů dálková    I            I
I             I                I trubní                         I            I
I-------------I----------------I--------------------------------I------------I
I 2212        I 46.21.32..     I Vedení vody, parovodní,        I   2,331    I
I             I                I vzduchovodní, teplovodní,      I            I
I             I                I horkovodní a kanalizační       I            I
I             I                I dálková trubní včetně          I            I
I             I                I souvisejících objektů          I            I
I             I----------------I--------------------------------I            I
I             I 46.21.64.1     I Nádrže, jímky, objekty         I            I
I             I                I čistíren odpadních vod         I            I
I-------------I----------------I--------------------------------I------------I
I 2213        I 46.21.36-37..  I Vedení dálkové telekomunikační I   2,269    I
I             I----------------I--------------------------------I            I
I             I 46.21.52.5     I Stavby telekomunikační, např.  I            I
I             I                I věže, stožáry                  I            I
I-------------I----------------I--------------------------------I------------I
I 2214        I 46.21.33..     I Vedení elektrická trakční      I   2,235    I
I             I----------------I--------------------------------I            I
I             I 46.21.34..     I Vedení dálková elektrická      I            I
I             I 46.21.35..     I včetně pomocných zařízení      I            I
I-------------I----------------I--------------------------------I------------I
I 222         I Vedení místní trubní, elektrická a telekomunikační           I
I-------------I----------------I--------------------------------I------------I
I 2221        I 46.21.42.3     I Vedení plynu místní trubní     I   2,296    I
I-------------I----------------I--------------------------------I------------I
I 2222        I 46.21.41.1,2,9 I Vedení vody, teplovodní,       I   2,318    I
I             I 46.21.42.1,2   I parovodní a horkovodní místní  I            I
I             I 46.21.64.1     I trubní včetně souvisejících    I            I
I             I                I objektů                        I            I
I             I----------------I--------------------------------I            I
I             I 46.25.22.1     I Vrty čerpací (studny vrtané)   I            I
I             I----------------I--------------------------------I            I
I             I 46.25.22.2     I Studny jinde neuvedené a       I            I
I             I                I jímání vody                    I            I
I-------------I----------------I--------------------------------I------------I
I 2223        I 46.21.41.4,9   I Vedení kanalizace místní       I   2,311    I
I             I                I trubní                         I            I
I             I                I--------------------------------I            I
I             I 46.21.64.1     I Nádrže, jímky, objekty         I            I
I             I                I čistíren odpadních vod         I            I
I-------------I----------------I--------------------------------I------------I
I 2224        I 46.21.43..     I Vedení místní elektrické a     I   2,214    I
I             I                I telekomunikační včetně         I            I
I             I                I pomocných zařízení             I            I
I             I----------------I--------------------------------I            I
I             I 46.21.43.9     I Vedení a rozvodny místní       I            I
I             I                I nadzemní jinde neuvedené       I            I
I-------------I----------------I--------------------------------I------------I

I-------------I--------------------------------------------------------------I
I 23          I SOUBORY STAVEB PRO PRŮMYSLOVÉ ÚČELY (KROMĚ BUDOV)            I
I-------------I----------------I--------------------------------I------------I
I 2301        I 46.21.52..     I Stavby důlní a pro těžbu       I   2,274    I
I-------------I----------------I--------------------------------I            I
I 2302        I 46.21.51..     I Stavby elektráren              I            I
I             I 46.25.61       I                                I            I
I-------------I----------------I--------------------------------I            I
I 2303        I 46.25.61       I Stavby pro chemický průmysl    I            I
I-------------I----------------I--------------------------------I            I
I 2304        I                I Stavby průmyslové jinde        I            I
I             I                I neuvedené                      I            I
I-------------I----------------I--------------------------------I------------I

I-------------I--------------------------------------------------------------I
I 24          I OSTATNÍ INŽENÝRSKÁ DÍLA                                      I
I-------------I--------------------------------------------------------------I
I 241         I Stavby pro sport a rekreaci                                  I
I-------------I----------------I--------------------------------I------------I
I 2411        I 46.23.22.9     I Sportovní hřiště               I   2,257    I
I-------------I----------------I--------------------------------I------------I
I 2412        I 46.23.21..     I Ostatní stavby pro sport a     I   2,391    I
I             I                I rekreaci tj. plochy stadionů a I            I
I             I                I hřišť, parky                   I            I
I-------------I----------------I--------------------------------I------------I
I 242         I Ostatní inženýrská díla jinde neuvedená                      I
I             I----------------I--------------------------------I------------I
I             I 46.21.64..     I Ostatní inženýrská díla jinde  I   2,292    I
I             I 46.39.99       I neuvedená                      I            I
I-------------I----------------I--------------------------------I------------I
Koeficient změny cen staveb pro oplocení se určuje podle té stavby, podle které 
byl u pozemků určen koeficient polohy.“.
Čl. II
Účinnost
Tato vyhláška nabývá účinnosti dnem 1. ledna 2016.
Ministr:
Ing. Babiš v. r.

Související dokumenty