Video: Jak sledovat články autora, z konkrétní kategorie nebo tématu (Můj DAUČ)

Na DAUČ můžete mít vyfiltrované dokumenty podle autora, tématu nebo kategorie, které se vám budou zobrazovat v sekci Můj DAUČ. Poznámka redakce: Nejedná se o sledování dokumentů přes emailové upozornění. Nově přidané příspěvky uvidíte vždy až po přihlášení v sekci Můj DAUČ.

Podívejte se na naše stručné video, jak si nastavit sekci Můj DAUČ:

 

Jak sledovat autora?

Jestliže z detailu článku* kliknete na jméno autora textu, dostanete se na výpis všech jeho dokumentů. Pod jménem autora klikněte na Sledovat autora
* Pozor, je třeba zvolit dokument typu Články, nikoliv Otázky a odpovědi. Poznáte to podle šedého oválku na výpisu dokumentů. Z detailu otázky se nelze dostat na výpis článků autora.

 

Výpis všech dokumentů konkrétního autora. Pod jménem autora klikněte na Sledovat autora.

 

Jak sledovat články z určité kategorie?

Kategorie jsou tematické okruhy v horní navigaci DAUČ. Například Daně a pojištění > Příjmy ze závislé činnosti. Pokud v horní navigaci kliknete na tuto kategorii, dostanete se na výpis všech příslušných dokumentů. Pod názvem kategorie "Příjmy ze závislé činnosti" můžete opět kliknout na Sledovat kategorii. Dokumenty z této kategorie se vám pak budou automaticky nabízet v sekci Můj DAUČ.

 

Jak sledovat články určitého tématu?

Témata jsou podrobněji členěné oblasti než kategorie, jedná se o klíčová slova každého dokumentu, která jsou uvedena v šedých oválcích na konci textu. Kliknutím na tento šedý oválek, např. "Sleva na poplatníka", se dostanete na výpis všech příslušných dokumentů. Pod názvem tématu opět můžete kliknout na Sledovat téma, a mít tak nové příspěvky uložené v Můj DAUČ. (Tip redakce: Vyhledávání pomocí klíčových slov)

 

Další způsob jak si nastavit sledované kategorie/autory/témata je přes sekci Můj DAUČ. Kliknutím do sloupce vlevo na Sledované kategorie / Sledovaní autoři / Sledovaná témata se dostanete na výpis článků odpovídajících právě vašim preferencím. Co chcete sledovat, si můžete nastavit pod názvem sekce vlevo – Nastavit sledované kategorie/autory/témata – po kliknutí na tuto možnost můžete vaše nastavení samozřejmě také změnit nebo zrušit.

 

Do nastavení sledovaných dokumentů se dostanete také přes volbu v pravém horním rohu stránek - modrý obdélník Můj profil. Ve vašem profilu v levém sloupci jde o volby pod názvem Můj obsah.

 

Na výpis všech témat (klíčových slov) a všech autorů se dostanete i ze zápatí stránek DAUČ - šedý dolní pruh, zde kliknout na Autoři nebo Témata.

 

V šedém pruhu klikněte na Autoři nebo Témata.

 

Potřebujete další informace k fungování DAUČ nebo máte nějaký podnět pro redakci, co ještě můžeme vylepšit? Napište nám na redakce@dauc.cz. Děkujeme.