41/2017 Sb., o údajích centrálního registru administrativních budov

Schválený:
41/2017 Sb.
NAŘÍZENÍ VLÁDY
ze dne 30. ledna 2017
o údajích centrálního registru administrativních budov
Změna: 244/2020 Sb.
Změna: 231/2022 Sb.
Vláda nařizuje podle § 65 odst. 2 zákona č. 219/2000 Sb., o majetku České republiky a jejím vystupování v právních vztazích, ve znění zákona č. 51/2016 Sb.:
 
§ 1
(1) Toto nařízení upravuje strukturu a rozsah údajů vedených v centrálním registru administrativních budov (dále jen "registr"), termíny pro jejich poskytování, jakož i rozsah a podmínky jejich sdílení pro potřeby organizační složky, která údaje poskytla, a dalších organizačních složek.
(2) Podle tohoto nařízení postupují i státní organizace v působnosti zákona č. 219/2000 Sb., o majetku České republiky a jejím vystupování v právních vztazích, ve znění pozdějších předpisů, (dále jen "zákon"). Upravuje-li toto nařízení postupy zřizovatelů organizačních složek, týkají se tyto postupy též zřizovatelů nebo zakladatelů uvedených státních organizací.
 
§ 2
(1) Rozsah údajů vedených v registru určují přílohy č. 1 až 12 k tomuto nařízení ve struktuře odpovídající těmto aplikacím:
a) Areál,
b) Pozemek,
c) Objekt,
d) Jednotka,
e) Podlaží,
f) Prostor,
g) Prvky vybavení,
h) Právní vztah,
i) Fyzické osoby,
j) Ekonomické subjekty,
k) Ekonomické údaje,
l) Usnesení/Rozhodnutí/Doporučení.
(2) Údaje podle odstavce 1 písm. e), f) a g) se vedou pouze v případě, jsou-li stav a provedení objektu zdokumentovány nebo pasportizovány způsobem, který je slučitelný se způsobem vedení údajů v registru.
(3) Provádí-li organizační složka nově zdokumentování nebo pasportizaci stavu a provedení objektu anebo upravuje-li stávající zdokumentování nebo pasportizaci u objektu, který je evidován v registru, zapíše do registru údaje zdokumentování nebo pasportizace v potřebném formátu do 1 měsíce po skončení zdokumentování a pasportizace nebo jejich úprav. Úřad sdělí organizační složce výsledek zapsání do 15 kalendářních dnů po zapsání, nebo vyzve organizační složku k opravě tak, aby zdokumentování a pasportizace byly slučitelné se způsobem vedení údajů v registru.
(4) V případě novostavby, která se eviduje v registru, předá organizační složka po uvedení stavby do užívání v souladu se stavebním zákonem Úřadu kopii projektové dokumentace v elektronickém formátu uvedeném v příloze č. 3 k tomuto nařízení. Úřad zajistí zapsání kopie projektové dokumentace do aplikace Objekt jako její přílohu.
(5) Zabezpečuje-li poskytování údajů do registru za organizační složku, které se údaje týkají, její zřizovatel, věcně příslušný ústřední správní úřad nebo jiná organizační složka podle § 3 odst. 6, postupuje v případech uvedených v odstavcích 3 a 4 podle těchto odstavců obdobně. Organizační složka, které se údaje týkají, musí pro tento účel zajistit poskytovateli nezbytnou součinnost.
 
§ 3
(1) Organizační složka zapíše do registru nové údaje nebo v něm aktualizuje stávající údaje
a) do posledního dne kalendářního měsíce následujícího po měsíci, ve kterém nastala skutečnost znamenající vznik údaje nebo jeho aktualizaci, jde-li o aplikace Areál, Pozemek, Objekt a Jednotka, a v případě objektu, u kterého byly zdokumentovány nebo pasportizovány stav a provedení v souladu s § 2 odst. 2 a 3, i o aplikace Podlaží, Prostor a Prvky vybavení,
b) do posledního dne kalendářního měsíce následujícího po měsíci, ve kterém organizační složka zjistila skutečnost znamenající vznik údaje nebo jeho aktualizaci, jde-li o aplikaci Fyzické osoby a aplikaci Ekonomické subjekty,
c) v termínech do 28. února, do 30. dubna, do 31. července a do 31. října, jde-li o údaje o skutečném počtu zaměstnanců nebo jiných osob umístěných v objektu nebo jeho části za uplynulé čtvrtletí v aplikaci Ekonomické údaje,
d) vždy do 28. února, jde-li o povinné ekonomické údaje sledované za objekt v aplikaci Ekonomické údaje za předchozí kalendářní rok podle stavu k 31. prosinci,
e) vždy do 28. února, jde-li o údaje v aplikaci Objekt o roční spotřebě elektrické energie v kWh, plynu v m
3
, studené vody v m
3
a teplé vody v m
3
u objektů ve vlastnictví České republiky (dále jen "stát") za předchozí kalendářní rok podle stavu k 31. prosinci,
f) jednou ročně nejpozději do posledního dne kalendářního měsíce následujícího po měsíci, ve kterém nastala skutečnost znamenající vznik údaje nebo jeho aktualizaci, jde-li o roční spotřebu tepla v GJ u objektů ve vlastnictví státu.
(2) Organizační složka v aplikaci Právní vztah doplní související užívací právní vztahy k objektu a jednotce, doplní provozní právní vztahy k objektu a jednotce a vyplní ostatní údaje uvedené v příloze č. 8 tohoto nařízení. Aktualizaci uvedených údajů provádí organizační složka vždy do posledního dne kalendářního měsíce následujícího po měsíci, ve kterém nastala skutečnost znamenající vznik údaje nebo jeho aktualizaci.
(3) Jde-li o aplikaci Usnesení/Rozhodnutí/Doporučení, organizační složka, jejíž zástupce v poradním a koordinačním orgánu vlády pověřeném vládou k rozhodování podle § 14a odst. 4 zákona zabezpečuje administrativně a organizačně činnost tohoto orgánu, poskytne údaje do registru do 10 pracovních dnů od vydání usnesení vlády, popřípadě rozhodnutí nebo doporučení poradního a koordinačního orgánu vlády.
(4) V případě vydání usnesení, rozhodnutí nebo doporučení poradního a koordinačního orgánu vlády týkajícího se nemovité věci v registru dosud neevidované organizační složka započne s poskytováním údajů do registru podle odstavců 1 až 3 neprodleně po zaevidování nemovité věci do registru.
(5) Není-li organizační složka dosud poskytovatelem údajů do registru, započne s poskytováním údajů podle odstavců 1, 2 a 4 do 1 měsíce ode dne, kdy získala uživatelské oprávnění pro přístup do aplikací registru podle § 5 odst. 1 a 3.
(6) Poskytování údajů do registru za organizační složku, které se údaje týkají, může zabezpečovat s využitím vlastního uživatelského oprávnění pro přístup do aplikací registru její zřizovatel, věcně příslušný ústřední správní úřad nebo jiná organizační složka. Organizační složka, které se údaje týkají, musí průběžně pro tento účel zajišťovat poskytovateli nezbytnou součinnost.
(7) V případě uvedeném v odstavci 6 započne zřizovatel, věcně příslušný ústřední správní úřad nebo jiná organizační složka s poskytováním údajů podle odstavců 1, 2 a 4 do 1 měsíce ode dne, kdy organizační složka, které se údaje týkají, začala splňovat kterýkoli z důvodů pro podání žádosti o uživatelské oprávnění pro přístup do aplikací registru, uvedených v § 5 odst. 1 písm. a) až d).
 
§ 4
(1) Organizační složka sdílí údaje vedené v registru v rozsahu a za podmínek stanovených uživatelským oprávněním pro přístup do aplikací registru. Uživatelské oprávnění pro přístup do aplikací registru zajišťuje Úřad na základě žádosti podle § 5, a to v těchto základních kategoriích:
a) uživatelské oprávnění pro potřebu organizační složky,
b) uživatelské oprávnění pro potřebu poradního a koordinačního orgánu vlády uvedeného v § 3 odst. 3.
(2) Organizační složka má vždy přístup k údajům, které do registru poskytla. K dalším údajům registru má přístup podle přiděleného uživatelského oprávnění pro přístup do aplikací registru.
(3) Organizační složka může Úřad požádat o další údaje vedené v registru, bez ohledu na to, zda je poskytovatelem údajů do registru či nikoli. Úřad poskytne údaje ve strojově čitelné formě.
 
§ 5
(1) Organizační složka požádá Úřad o uživatelské oprávnění pro přístup do aplikací registru do patnáctého dne kalendářního měsíce následujícího po měsíci, ve kterém
a) se stala příslušnou hospodařit s nemovitou věcí ve vlastnictví státu, která se eviduje v registru,
b) nemovitá věc, s níž je příslušná hospodařit, nabyla charakter nemovité věci, která se eviduje v registru,
c) započala užívat nebo požívat nemovitou věc ve vlastnictví státu, která se eviduje v registru a je s ní příslušná hospodařit jiná organizační složka, nebo její část, anebo započala užívat nebo požívat nemovitou věc ve vlastnictví státu, k níž má právo hospodařit státní organizace, která není v působnosti zákona, nebo její část,
d) započala užívat nebo požívat nemovitou věc, která není ve vlastnictví státu a která se eviduje v registru, nebo její část.
(2) Organizační složka může požádat Úřad o uživatelské oprávnění pro přístup do aplikací registru pro svého zástupce v poradním a koordinačním orgánu vlády uvedeném v § 3 odst. 3.
(3) Úřad zajistí uživatelské oprávnění pro organizační složku do 10 pracovních dnů od doručení žádosti podle odstavců 1 a 2.
(4) Počet a rozsah uživatelských oprávnění pro přístup do aplikací registru přidělených pro jednotlivé organizační složky může Úřad z důvodu hospodárnosti provozu registru přizpůsobit množství nemovitých věcí evidovaných pro tyto organizační složky v registru a četnosti jejich vstupu do registru; tím nesmí být narušena funkce registru stanovená zákonem ani poskytování údajů do registru a jejich sdílení v souladu s tímto nařízením.
 
§ 6
(1) Organizační složka, která neposkytuje údaje do registru, požádá Úřad do 1 měsíce ode dne svého vzniku o uživatelské oprávnění pro přístup do registru, aby se mohla seznamovat s informacemi o registru a sledovat nabídky užívání nebo požívání nemovitých věcí ve vlastnictví státu evidovaných v registru nebo jejich částí od ostatních organizačních složek.
(2) Úřad zajistí organizační složce uživatelské oprávnění pro přístup do registru do 10 pracovních dnů od doručení žádosti podle odstavce 1.
(3) Provádění nabídky užívání nebo požívání nemovitých věcí ve vlastnictví státu, které se evidují v registru a s nimiž je příslušná hospodařit organizační složka, která neposkytuje údaje do registru z důvodu postupu podle § 3 odst. 6, nebo jejich částí, zabezpečuje za tuto organizační složku její zřizovatel, věcně příslušný ústřední správní úřad nebo jiná organizační složka s využitím vlastního uživatelského oprávnění pro přístup do aplikací registru. Organizační složka příslušná hospodařit s nemovitou věcí musí pro tento účel tomu, kdo zabezpečuje provedení nabídky, zajistit nezbytnou součinnost.
 
§ 7
Úřad zpracovává údaje registru pro účely hospodaření s nemovitými věcmi evidovanými v registru a výstupy ze zpracování těchto údajů zpřístupňuje pro organizační složky a poradní a koordinační orgány vlády uvedené v § 3 odst. 3 přímo v registru.
 
§ 8
Přechodná ustanovení
(1) Organizační složka, která ke dni nabytí účinnosti tohoto nařízení nemá uživatelské oprávnění pro přístup do aplikací registru, protože neposkytuje údaje do registru, požádá Úřad nejpozději do 1 měsíce ode dne nabytí účinnosti tohoto nařízení o uživatelské oprávnění pro přístup na neveřejný portál registru, aby se mohla seznamovat s informacemi o registru a sledovat nabídky užívání nebo požívání nemovitých věcí ve vlastnictví státu evidovaných v registru nebo jejich částí od ostatních organizačních složek.
(2) Splňuje-li organizační složka, za kterou bude poskytování údajů týkajících se této organizační složky do registru zabezpečovat podle § 3 odst. 6 její zřizovatel, věcně příslušný ústřední správní úřad nebo jiná organizační složka, důvod podle § 3 odst. 7 ke dni nabytí účinnosti tohoto nařízení, započne zřizovatel, věcně příslušný ústřední správní úřad nebo jiná organizační složka poskytovat údaje podle § 3 odstavců 1, 2 a 4 v souladu s tímto nařízením do 1 měsíce ode dne nabytí jeho účinnosti; to neplatí, pokud již tyto údaje do registru ke dni nabytí účinnosti tohoto nařízení poskytuje.
 
§ 9
Účinnost
Toto nařízení nabývá účinnosti dnem 1. dubna 2017.
Předseda vlády:
Mgr. Sobotka v. r.
Ministr financí:
Ing. Babiš v. r.
 
Příl.1
Aplikace Areál
I----------------------------------------------------------------------------------I
I Aplikace Areál                                                                   I
I---------------------------------------------I---------------------I--------------I
I                                             I Povinné pole pro    I Datový typ   I
I                                             I vlastnictví         I              I
I---------------------------------------------I--------I------------I              I
I Sledované hodnoty centrálního registru      I Státu  I Jiné       I              I
I administrativních budov                     I        I osoby
1)
I I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Areál I I I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Evidenční číslo areálu podle SI I Ne I Ne I textové pole I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Název I Ano I Ano I textové pole I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Poznámka I Ne I Ne I textové pole I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Kontaktní údaje I I I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Jméno I Ano I Ano I textové pole I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Příjmení I Ano I Ano I textové pole I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I E-mailová adresa I Ano I Ano I textové pole I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Telefonní číslo I Ano I Ano I číslo I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Objekty I I I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Objekty I Ano I Ano I odkaz I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Pozemky I I I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Pozemky I Ano
2)
I Ano
3)
I odkaz I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Pasportizace I I I I---------------------------------------------I---------------------I--------------I I Pasportizační údaje I I I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Veřejný vodovod I Ne I Ne I číselník I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Veřejná kanalizace I Ne I Ne I číselník I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Plyn I Ne I Ne I číselník I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Elektřina I Ne I Ne I číselník I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Zpevněná komunikace I Ne I Ne I číselník I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Význam obce I Ne I Ne I číselník I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Úřady v obci I Ne I Ne I číselník I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Poloha v obci I Ne I Ne I číselník I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Okolní zástavba a životní prostředí v okolí I Ne I Ne I číselník I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Obchod, služby, kultura v okolí I Ne I Ne I číselník I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Školství a sport v okolí I Ne I Ne I číselník I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Parkovací možnosti v okolí I Ne I Ne I číselník I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Zdravotnické zařízení v okolí I Ne I Ne I číselník I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Veřejná doprava v okolí I Ne I Ne I číselník I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Obyvatelstvo v okolí I Ne I Ne I číselník I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Možnost stravování v rámci areálu I Ne I Ne I číselník I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Prvky vybavení I I I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Prvky vybavení I Ano
2)
I Ne I odkaz I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I 1) Zahrnuje též vlastnictví státu, se kterým má právo hospodařit státní organizace, která není v působnosti zákona č. 219/2000 Sb., o majetku České republiky a jejím vystupování v právních vztazích, ve znění pozdějších předpisů. 2) Pole povinné pouze v případech, kdy je hodnota relevantní. 3) Tyto údaje se vyplňují pouze v případě, že pozemek ve vlastnictví jiné osoby než státu je najímán spolu s částí objektu nebo je potřebný při ověření objektu, který je ve vlastnictví jiné osoby než státu a který nemá číslo popisné nebo evidenční.
Poznámka:
Odkaz - reference na již existující data v systému
Vysvětlení zkratek:
SI - Státní instituce (organizační složky státu nebo státní organizace v působnosti zákona č. 219/2000 Sb., o majetku České republiky a jejím vystupování v právních vztazích, ve znění pozdějších předpisů)
 
Příl.2
Aplikace Pozemek
I----------------------------------------------------------------------------------I
I Aplikace Pozemek                                                                 I
I---------------------------------------------I---------------------I--------------I
I                                             I Povinné pole pro    I Datový typ   I
I                                             I vlastnictví         I              I
I---------------------------------------------I--------I------------I              I
I Sledované hodnoty centrálního registru      I Státu  I Jiné       I              I
I administrativních budov                     I        I osoby
1)
,
2)
I I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Pozemek I I I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Evidenční číslo pozemku podle SI I Ne I Ne I textové pole I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Poznámka I Ne I Ne I textové pole I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Pořizovací cena pozemku I Ano I Ne I číslo I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Areál I Ano I Ano I odkaz I I---------------------------------------------I---------------------I--------------I I Kontaktní údaje I I I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Jméno I Ano I Ano I textové pole I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Příjmení I Ano I Ano I textové pole I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I E-mailová adresa I Ano I Ano I textové pole I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Telefonní číslo I Ano I Ano I číslo I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Objekt I I I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Objekt I Ano
3)
I Ano
3)
I odkaz I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Katastr I I I I---------------------------------------------I---------------------I--------------I I Katastrální údaje I I I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Obec I Ano I Ano I číselník I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Katastrální území I Ano I Ano I číselník I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Parcelní číslo - kmenové číslo
4)
I Ano I Ano I číslo I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Parcelní číslo - poddělení
4)
I Ano
3)
I Ano
3)
I číslo I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Druh číslování I Ano I Ano I číselník I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Typ parcely I Ano
3)
I Ne I číselník I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I List vlastnictví podle KN I Ano I Ano I číslo I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Jiná omezení I Ne I Ne I číselník I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Ochranné pásmo I Ne I Ne I číselník I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Poznámka k ochrannému pásmu I Ne I Ne I textové pole I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Výměra podle KN I Ano I Ano I číslo I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Druh pozemku podle RÚIAN I Ano I Ano I číselník I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Způsob využití podle RÚIAN I Ano I Ano I číselník I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Údaje o vlastnictví I I I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Vlastnictví I Ano I Ano I číselník I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Věcná břemena nezapsaná v KN I I I I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Věcná břemena nezapsaná v KN I Ano
5)
I Ne I číselník I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Nabývací tituly podle SI I I I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Nabývací tituly podle SI I Ne I Ne I číselník I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Seznam subjektů podle KN I I I I---------------------------------------------I---------------------I--------------I I Název I Převzato z ISKN I I I---------------------------------------------I---------------------I--------------I I Typ práva I Převzato z ISKN I I I---------------------------------------------I---------------------I--------------I I Podíl I Převzato z ISKN I I I---------------------------------------------I---------------------I--------------I I Evidence I I I I---------------------------------------------I---------------------I--------------I I Údaje o zařazení do evidence I I I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Důvod zařazení I Ano I Ano I číselník I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Způsob nového nabytí/užívání I Ano
3)
I Ano
3)
I číselník I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Údaje o změně příslušnosti hospodařit I I I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Důvod změny I Ano
3)
I Ne I textové pole I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Datum změny I Ano
3)
I Ne I datum I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Údaje o vyřazení z evidence I I I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Důvod vyřazení I Ano
3)
I Ano
3)
I číselník I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Datum vyřazení I Ano
3)
I Ano
3)
I datum I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Realizační cena I Ano
3)
I Ne I číslo I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Komentář I Ne I Ne I textové pole I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Údaje o nabyvateli I I I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Typ nabyvatele I Ano
3)
I Ne I číselník I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Název nabyvatele I Ano
3)
I Ne I odkaz I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Způsob realizace I Ano
3)
I Ne I číselník I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Podíl I Ano
3)
I Ne I textové pole I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Prvky vybavení I I I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Prvky vybavení I Ano
3)
I Ne I odkaz I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Právní vztahy I I I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Právní vztahy I Ano
3)
I Ne I odkaz I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Nepotřebnost
6)
I I I I---------------------------------------------I---------------------I--------------I I Údaje o nepotřebnosti I I I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Rozhodnutí o trvalé/dočasné nepotřebnosti I Ano I Ne I číselník I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Datum rozhodnutí I Ano I Ne I datum I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Datum dočasné nepotřebnosti od I Ano
3)
I Ne I datum I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Datum dočasné nepotřebnosti do I Ano
3)
I Ne I datum I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Nabídnutí I Ano I Ne I číselník I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Předáno k rozhodnutí RDK/VDK/vládě I Ne I Ne I číselník I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Zájemce o nepotřebný majetek a datum I Ne I Ne I textové pole I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Zveřejnění I Ano I Ne I číselník I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Adresa pro podání nabídky - číslo popisné I Ano I Ne I textové pole I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Adresa pro podání nabídky - ulice I Ano I Ne I textové pole I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Adresa pro podání nabídky - město/obec I Ano I Ne I textové pole I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Adresa pro podání nabídky - poštovní I Ano I Ne I textové pole I I směrovací číslo I I I I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Doba pronájmu nebo propachtování do I Ne I Ne I textové pole I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Datum nabídnutí nepotřebného majetku I Ano I Ne I datum I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Datum zveřejnění nabídnutí majetku od I Ano I Ne I datum I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Datum zveřejnění nabídnutí majetku do I Ano I Ne I datum I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Odkaz na nabídku I I Ne I Ne I textové pole I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Odkaz na nabídku II I Ne I Ne I textové pole I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Poznámka k nabídce I Ne I Ne I textové pole I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Kontaktní osoba, která nabídku řeší -jméno I Ano I Ne I textové pole I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Kontaktní osoba, která nabídku řeší - I Ano I Ne I textové pole I I příjmení I I I I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Kontaktní osoba, která nabídku řeší - I Ano I Ne I textové pole I I e-mail I I I I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Kontaktní osoba, která nabídku řeší - I Ano I Ne I textové pole I I telefon I I I I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Vlastnický podíl I Ano I Ne I textové pole I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I 1) Zahrnuje též vlastnictví státu, se kterým má právo hospodařit státní organizace, která není v působnosti zákona č. 219/2000 Sb., o majetku České republiky a jejím vystupování v právních vztazích, ve znění pozdějších předpisů. 2) Tyto údaje se vyplňují pouze v případě, že pozemek ve vlastnictví jiné osoby než státu je najímán spolu s částí objektu nebo je potřebný při ověření objektu, který je ve vlastnictví jiné osoby než státu a který nemá číslo popisné nebo evidenční. 3) Pole povinné pouze v případě, kdy je hodnota relevantní. 4) Parcelní číslo tvoří buďto samostatné kmenové číslo nebo zlomek tvořený kmenovým číslem v čitateli a číslem poddělení ve jmenovateli. 5) Tento údaj se vyplní povinně v případě, kdy organizační složka státu nebo státní organizace je o věcném břemenu nezapsaném v KN obeznámena. 6) Tyto sledované hodnoty je nutné vyplnit v případě, že vznikla nepotřebnost příslušného majetku státu. Po vyplnění lze tento majetek nabízet k užívání nebo požívání přímo v registru.
Poznámka:
Odkaz - reference na již existující data v systému
Vysvětlení zkratek:
ISKN - Informační systém katastru nemovitostí
KN - Katastr nemovitostí
RDK- Regionální dislokační komise
RÚIAN - Základní registr územní identifikace, adres a nemovitostí
SI - Státní instituce (organizační složky státu nebo státní organizace v působnosti zákona č. 219/2000 Sb., o majetku České republiky a jejím vystupování v právních vztazích, ve znění pozdějších předpisů)
VDK - Vládní dislokační komise
 
Příl.3
Aplikace Objekt
I----------------------------------------------------------------------------------I
I Aplikace Objekt                                                                  I
I---------------------------------------------I---------------------I--------------I
I                                             I Povinné pole pro    I Datový typ   I
I                                             I vlastnictví         I              I
I---------------------------------------------I--------I------------I              I
I Sledované hodnoty centrálního registru      I Státu  I Jiné       I              I
I administrativních budov                     I        I osoby
1)
I I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Objekt I I I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Evidenční číslo objektu podle SI I Ne I Ne I číslo I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Poznámka I Ne I Ne I textové pole I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Pořizovací cena objektu I Ano I Ne I číslo I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Provedena pasportizace objektu I Ano I Ne I číselník I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Hlavní stavba I Ano I Ano I číselník I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Příznak adresy areálu I Ano I Ano I číselník I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Areál I Ano I Ano I odkaz I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Druh objektu I Ano I Ano I číselník I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Účel užití objektu I Ano I Ano I číselník I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Kontaktní údaje I I I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Jméno I Ano I Ano I textové pole I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Příjmení I Ano I Ano I textové pole I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I E-mailová adresa I Ano I Ano I textové pole I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Telefonní číslo I Ano I Ano I číslo I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Geografické členění I I I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Obec I Ano I Ano I číselník I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Adresa (možnost více adres) I I I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Ulice I Ano I Ano I textové pole I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Číslo popisné/bez čísla popisného I Ano
2)
I Ano
2)
I číslo/text I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Číslo orientační I Ano
2)
I Ano
2)
I číslo I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Číslo evidenční I Ano
2)
I Ano
2)
I číslo I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Obec I Ano I Ano I textové pole I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Část obce I Ne I Ne I textové pole I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Stát I Ne I Ne I textové pole I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Poštovní směrovací číslo I Ano I Ano I číslo I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Datum ověření I Ano I Ano I datum I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Poznámka k adrese I Ne I Ne I textové pole I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I GPS souřadnice I Ano I Ano I číslo I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Pozemky I I I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Pozemky I Ano
2)
I Ne
3)
I odkaz I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Podlaží I I I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Podlaží I Ano
2)
I Ne I odkaz I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Prostory I I I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Prostory I Ano
2)
I Ne I odkaz I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Jednotky I I I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Jednotky I Ano
2)
I Ne I odkaz I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Katastr I I I I---------------------------------------------I---------------------I--------------I I Katastrální údaje I I I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Obec I Ano I Ano I číselník I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Část obce I Ano I Ano I číselník I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Katastrální území I Ano I Ano I číselník I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Číslo objektu (číslo popisné/číslo I Ano I Ano I číslo I I evidenční) podle RÚIAN I I I I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Typ stavby podle RÚIAN I Ano I Ano I číselník I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Způsob využití stavby podle RÚIAN I Ano I Ano I číselník I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I List vlastnictví podle KN I Ano I Ano I číslo I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Pozemek
3)
I Ano
2)
I Ne I odkaz I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Jiná omezení I Ne I Ne I číselník I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Ochranné pásmo I Ne I Ne I číselník I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Poznámka k ochrannému pásmu I Ne I Ne I textové pole I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Stavba podléhá zápisu do KN I Ano I Ano I číselník I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Poznámka údajům v KN I Ne I Ne I textové pole I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Datum posledního ověření v KN I Ano I Ano I datum I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Údaje o vlastnictví I I I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Vlastnictví I Ano I Ano I číselník I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Soulad vlastnictví (stavba/pozemek) I Ano I Ne I číselník I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Nabývací tituly podle SI I I I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Nabývací tituly podle SI I Ne I Ne I číselník I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Seznam subjektů podle KN I I I I---------------------------------------------I---------------------I--------------I I Název I Převzato z ISKN I I I---------------------------------------------I---------------------I--------------I I Typ práva I Převzato z ISKN I I I---------------------------------------------I---------------------I--------------I I Podíl I Převzato z ISKN I I I---------------------------------------------I---------------------I--------------I I Využití I I I I---------------------------------------------I---------------------I--------------I I Využití I I I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Kapacita kancelářských ploch (maximální I Ano I Ne I číslo I I počet osob) I I I I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Počet nadzemních podlaží I Ano I Ne I číslo I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Počet podzemních podlaží I Ano I Ne I číslo I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Obestavěný prostor podle ČSN (m
3
) I Ano I Ne I číslo I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Užitná plocha celkem I Ano I Ne I číslo I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Počet kanceláří I Ano I Ne I číslo I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Kancelářská plocha celkem I Ano I Ne I číslo I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Počet bytů u objektů s byty I Ano I Ne I číslo I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Plocha bytů celkem I Ano I Ne I číslo I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Plocha ostatní celkem I Ano I Ne I číslo I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Evidence I I I I---------------------------------------------I---------------------I--------------I I Údaje o zařazení do evidence I I I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Důvod zařazení I Ano I Ano I číselník I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Způsob nového nabytí/užívání I Ano
2)
I Ano
2)
I číselník I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Údaje o změně příslušnosti hospodařit I I I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Důvod změny I Ano
2)
I Ne I textové pole I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Datum změny I Ano
2)
I Ne I datum I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Usnesení/rozhodnutí vlády/VDK/RDK I Ano
2)
I Ne I odkaz I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Údaje o vyřazení z evidence I I I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Důvod vyřazení I Ano
2)
I Ano
2)
I číselník I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Datum vyřazení I Ano
2)
I Ano
2)
I datum I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Usnesení/rozhodnutí vlády/VDK/RDK I Ano
2)
I Ano
2)
I odkaz I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Realizační cena I Ano
2)
I Ne I číslo I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Komentář I Ne I Ne I textové pole I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Údaje o nabyvateli I I I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Typ nabyvatele I Ano
2)
I Ne I číselník I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Název nabyvatele I Ano
2)
I Ne I odkaz I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Způsob realizace I Ano
2)
I Ne I číselník I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Podíl I Ano
2)
I Ne I textové pole I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Pasportizace I I I I---------------------------------------------I---------------------I--------------I I Vybavenost I I I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I EZS I Ano I Ne I číselník I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I EZS - popis I Ne I Ne I textové pole I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I PCO I Ano I Ne I číselník I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I PCO - popis I Ne I Ne I textové pole I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I EPS I Ano I Ne I číselník I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I EPS - popis I Ne I Ne I textové pole I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Garáže I Ano I Ne I číselník I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Popis I Ne I Ne I textové pole I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Počet míst I Ano
2)
I Ne I číslo I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Parkovací stání I Ano I Ne I číselník I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Popis I Ne I Ne I textové pole I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Počet míst I Ano
2)
I Ne I číslo I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Bezpečnostní služba I Ne I Ne I číselník I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Bezpečnostní služba - popis I Ne I Ne I textové pole I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Dostupnost I I I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Bezbariérový přístup I Ano I Ne I číselník I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Popis I Ne I Ne I textové pole I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Záplavové území I Ano I Ne I číselník I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Poloha objektu I Ano I Ne I číselník I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Prvek kritické infrastruktury I Ano I Ne I číselník I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Docházková vzdálenost na veřejnou dopravu I Ano I Ne I číslo I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Popis I Ne I Ne I textové pole I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Technické údaje I I I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Rok výstavby objektu I Ano I Ne I textové pole I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Datum poslední kolaudace objektu I Ano I Ne I datum I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Popis poslední kolaudace I Ne I Ne I textové pole I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Datum poslední pasportizace I Ano I Ne I datum I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Proveden energetický audit I Ano I Ne I číselník I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Datum provedení energetického auditu I Ano I Ne I datum I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I PENB I Ano I Ne I číselník I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Datum získání PENB I Ano I Ne I datum I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Energeticky vztažná plocha (m
2
) I Ano I Ne I číslo I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Obálka budovy I Ano I Ne I číselník I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Vytápění I Ano I Ne I číselník I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Chlazení I Ano I Ne I číselník I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Větrání I Ano I Ne I číselník I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Úprava vlhkosti I Ano I Ne I číselník I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Teplá voda I Ano I Ne I číselník I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Osvětlení I Ano I Ne I číselník I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Doporučení energetického auditu I Ne I Ne I textové pole I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Radonové riziko I Ano I Ne I číselník I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Objekt obsahuje azbest I Ano I Ne I číselník I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Elektřina 230 V I Ano I Ne I číselník I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Elektřina 400 V I Ano I Ne I číselník I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I ICT rozvod I Ano I Ne I číselník I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Datové připojení I Ano I Ne I číselník I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Klimatizace I Ano I Ne I číselník I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Konstrukce objektu I Ano I Ne I číselník I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Vytápění - provedení I Ano I Ne I číselník I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Vytápění - popis I Ne I Ne I textové pole I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Ohřev teplé vody - provedení I Ano I Ne I číselník I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Ohřev teplé vody - popis I Ne I Ne I textové pole I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Kuchyně I Ano I Ne I číselník I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Hygienické zařízení I Ne I Ne I číselník I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Výtahy - provedení I Ano I Ne I číselník I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Výtahy - počet I Ano
2)
) I Ne I číslo I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Výtahy - popis I Ne I Ne I textové pole I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Prvky vybavení I I I I---------------------------------------------I---------------------I--------------I I Prvky vybavení I I I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Seznam prvků vybavení I Ano
2)
I Ne I odkaz I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Ekonomika I I I I---------------------------------------------I---------------------I--------------I I Ekonomické údaje I I I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Ekonomické údaje I Ano
2)
I Ano
2)
I odkaz I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I URD I I I I---------------------------------------------I---------------------I--------------I I URD I I I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Usnesení/rozhodnutí vlády/VDK/RDK I Ano
2)
I Ano
2)
I odkaz I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Právní vztahy I I I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Právní vztahy I Ano
2)
I Ano
2)
I odkaz I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Spotřeba I I I I---------------------------------------------I---------------------I--------------I I Spotřeba I I I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Roční spotřeba elektřiny (kWh) I Ano
2)
I Ne I číslo I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Roční spotřeba plynu (m
3
) I Ano
2)
I Ne I číslo I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Roční spotřeba studené vody (m
3
) I Ano
2)
I Ne I číslo I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Roční spotřeba teplé vody (m
3
) I Ano
2)
I Ne I číslo I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Roční spotřeba tepla (GJ) I Ano
2)
I Ne I číslo I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Rok I Ano I Ne I číslo I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Nepotřebnost
4)
I I I I---------------------------------------------I---------------------I--------------I I Údaje o nepotřebnosti I I I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Rozhodnutí o trvalé/dočasné nepotřebnosti I Ano I Ne I číselník I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Datum rozhodnutí I Ano I Ne I datum I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Datum dočasné nepotřebnosti od I Ano
2)
I Ne I datum I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Datum dočasné nepotřebnosti do I Ano
2)
I Ne I datum I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Nabídnutí I Ano I Ne I číselník I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Předáno k rozhodnutí RDK/VDK/vládě I Ano I Ne I číselník I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Zájemce o nepotřebný majetek a datum I Ne I Ne I textové pole I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Zveřejnění I Ano I Ne I číselník I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Adresa pro podání nabídky - číslo popisné I Ano I Ne I textové pole I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Adresa pro podání nabídky - ulice I Ano I Ne I textové pole I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Adresa pro podání nabídky - město/obec I Ano I Ne I textové pole I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Adresa pro podání nabídky - poštovní I Ano I Ne I textové pole I I směrovací číslo I I I I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Doba pronájmu nebo propachtování do I Ne I Ne I textové pole I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Datum nabídnutí nepotřebného majetku I Ano I Ne I datum I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Datum zveřejnění nabídnutí majetku od I Ano I Ne I datum I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Datum zveřejnění nabídnutí majetku do I Ano I Ne I datum I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Odkaz na nabídku I I Ne I Ne I textové pole I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Odkaz na nabídku II I Ne I Ne I textové pole I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Poznámka k nabídce I Ne I Ne I textové pole I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Kontaktní osoba, která nabídku řeší -jméno I Ano I Ne I textové pole I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Kontaktní osoba, která nabídku řeší - I Ano I Ne I textové pole I I příjmení I I I I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Kontaktní osoba, která nabídku řeší - I Ano I Ne I textové pole I I e-mail I I I I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Kontaktní osoba, která nabídku řeší - I Ano I Ne I textové pole I I telefon I I I I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Vlastnický podíl I Ano I Ne I textové pole I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Fyzická prohlídka
5)
I I I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Datum provedení fyzické prohlídky I Ano I Ano I datum I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Zjištěn rozdíl mezi evidovaným a skutečným I Ano I Ano I číselník I I stavem I I I I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Datum provedení záznamu o odstranění I Ne I Ne I datum I I rozdílu oproti skutečnému stavu/doplnění I I I I I chybějících údajů I I I I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Poznámka I Ne I Ne I textové pole I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Přílohy I I----------------------------------------------------------------------------------I I Přílohy I I----------------------------------------------------------------------------------I I Přílohy tvoří zejména kopie projektové dokumentace, PENB, listinné dokumenty a I I fotografie vztahující se k objektu. Přílohami jsou rovněž záznamy z prohlídek I I budov provedených Úřadem. Povolená velikost jedné přílohy je maximálně 10 MB. V I I případě, kdy má příloha větší velikost než 10 MB, rozdělí se do více I I samostatných souborů o velikosti nepřesahující 10 MB. Povolený typ formátu I I přílohy je následující: I I pdf, zip, txt, doc, docx, dwg, gif, jpg, csv, xls, xlsx, ppt, xml, xsl, bmp, I I html, png, pptx, cfr. I I----------------------------------------------------------------------------------I 1) Zahrnuje též vlastnictví státu, se kterým má právo hospodařit státní organizace, která není v působnosti zákona č. 219/2000 Sb., o majetku České republiky a jejím vystupování v právních vztazích, ve znění pozdějších předpisů. 2) Pole povinné pouze v případech, kdy je hodnota relevantní. 3) Pozemek se v tomto poli doplňuje pouze v případě, že objekt nemá číslo popisné nebo číslo evidenční. 4) Tyto sledované hodnoty je nutné vyplnit v případě, že vznikla nepotřebnost příslušného majetku státu. Po vyplnění lze tento majetek nabízet k užívání nebo požívání přímo v registru. 5) Tyto sledované hodnoty vyplňuje pouze Úřad, a to v případech, kdy provedl prohlídku budovy, za účelem ověření souladu údajů zanesených v registru se skutečností.
Poznámka:
Odkaz - reference na již existující data v systému
Vysvětlení zkratek:
ČSN - Česká technická norma
EPS - Elektrická požární signalizace
EZS - Elektronický zabezpečovací systém
GPS - globální polohový systém
ISKN - Informační systém katastru nemovitostí
ICT - Informační a komunikační technologie (information and communication technologies)
KN - Katastr nemovitostí
PCO - Pult centralizované ochrany
PENB - Průkaz energetické náročnosti budovy
RDK - Regionální dislokační komise
RÚIAN - Základní registr územní identifikace, adres a nemovitostí
SI - Státní instituce (organizační složky státu nebo státní organizace v působnosti zákona č. 219/2000 Sb., o majetku České republiky a jejím vystupování v právních vztazích, ve znění pozdějších předpisů)
URD - Usnesení/Rozhodnutí/Doporučení
VDK - Vládní dislokační komise
 
Příl.4
Aplikace Jednotka
I----------------------------------------------------------------------------------I
I Aplikace Jednotka                                                                I
I---------------------------------------------I---------------------I--------------I
I                                             I Povinné pole pro    I Datový typ   I
I                                             I vlastnictví         I              I
I---------------------------------------------I--------I------------I              I
I Sledované hodnoty centrálního registru      I Státu  I Jiné       I              I
I administrativních budov                     I        I osoby
1)
I I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Jednotka I I I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Evidenční číslo jednotky podle SI I Ne I Ne I číslo I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Poznámka I Ne I Ne I textové pole I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Pořizovací cena jednotky I Ano I Ne I číslo I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Objekt I Ano I Ne I odkaz I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Dispozice I Ano I Ano I textové pole I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Kontaktní údaje I I I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Jméno I Ano I Ano I textové pole I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Příjmení I Ano I Ano I textové pole I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I E-mailová adresa I Ano I Ano I textové pole I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Telefonní číslo I Ano I Ano I číslo I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Prostory I I I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Prostory I Ano
2)
I Ne I odkaz I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Katastr I I I I---------------------------------------------I---------------------I--------------I I Katastrální údaje I I I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Obec I Ano I Ano I číselník I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Část obce I Ano I Ano I číselník I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Katastrální území I Ano I Ano I číselník I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Typ jednotky I Ano I Ano I číselník I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Způsob využití jednotky podle KN I Ano I Ano I číselník I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Číslo popisné objektu I Ano I Ano I číslo I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Číslo jednotky I Ano I Ano I číslo I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Jiná omezení I Ne I Ne I číselník I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Ochranné pásmo I Ne I Ne I číselník I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Poznámka k ochrannému pásmu I Ne I Ne I textové pole I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Podíl na společných částech domu I Ano I Ano I textové pole I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I List vlastnictví podle KN I Ne I Ne I číslo I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Údaje o vlastnictví I I I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Vlastnictví I Ano I Ano I číselník I I---------------------------------------------I---------------------I--------------I I Nabývací tituly podle SI I I I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Nabývací tituly podle SI I Ne I Ne I číselník I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Seznam subjektů podle KN I I I I---------------------------------------------I---------------------I--------------I I Název I Převzato z ISKN I I I---------------------------------------------I---------------------I--------------I I Typ práva I Převzato z ISKN I I I---------------------------------------------I---------------------I--------------I I Podíl I Převzato z ISKN I I I---------------------------------------------I---------------------I--------------I I Evidence I I I I---------------------------------------------I---------------------I--------------I I Údaje o zařazení do evidence I I I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Důvod zařazení I Ano I Ano I číselník I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Způsob nového nabytí/užívání I Ano I Ano I číselník I I---------------------------------------------I---------------------I--------------I I Údaje o změně příslušnosti hospodařit I I I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Důvod změny I Ano
2)
I Ne I textové pole I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Datum změny I Ano
2)
I Ne I datum I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Usnesení/rozhodnutí vlády/VDK/RDK I Ano
2)
I Ne I odkaz I I---------------------------------------------I---------------------I--------------I I Údaje o vyřazení z evidence I I I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Důvod vyřazení z evidence I Ano
2)
I Ano
2)
I číselník I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Datum vyřazení z evidence I Ano
2)
I Ano
2)
I datum I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Usnesení/rozhodnutí vlády/VDK/RDK I Ano
2)
I Ano
2)
I odkaz I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Realizační cena I Ano
2)
I Ne I číslo I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Komentář I Ne I Ne I textové pole I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Údaje o nabyvateli I I I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Typ nabyvatele I Ano
2)
I Ne I číselník I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Název nabyvatele I Ano
2)
I Ne I odkaz I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Způsob realizace I Ano
2)
I Ne I číselník I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Podíl I Ano
2)
I Ne I textové pole I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I URD I I I I---------------------------------------------I---------------------I--------------I I URD I I I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Usnesení/rozhodnutí vlády/VDK/RDK I Ano
2)
I Ano
2)
I odkaz I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Právní vztahy I I I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Právní vztahy I Ano
2)
I Ano
2)
I odkaz I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I 1) Zahrnuje též vlastnictví státu, se kterým má právo hospodařit státní organizace, která není v působnosti zákona č. 219/2000 Sb., o majetku České republiky a jejím vystupování v právních vztazích, ve znění pozdějších předpisů. 2) Pole povinné pouze v případech, kdy je hodnota relevantní.
Poznámka:
Odkaz - reference na již existující data v systému
Vysvětlení zkratek:
ISKN - Informační systém katastru nemovitostí
KN - Katastr nemovitostí
RDK- Regionální dislokační komise
SI - Státní instituce (organizační složky státu nebo státní organizace v působnosti zákona č. 219/2000 Sb., o majetku České republiky a jejím vystupování v právních vztazích, ve znění pozdějších předpisů)
URD - Usnesení/Rozhodnutí/Doporučení
VDK - Vládní dislokační komise
 
Příl.5
Aplikace Podlaží
I----------------------------------------------------------------------------------I
I Aplikace Podlaží                                                                 I
I---------------------------------------------I---------------------I--------------I
I                                             I Povinné pole pro    I Datový typ   I
I                                             I vlastnictví         I              I
I---------------------------------------------I--------I------------I              I
I Sledované hodnoty centrálního registru      I Státu  I Jiné       I              I
I administrativních budov                     I        I osoby
1)
I I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Podlaží I I I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Umístění I Ano I Ne I číslo I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Název I Ano I Ne I textové pole I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Objekt I Ano I Ne I odkaz I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Poznámka k podlaží I Ne I Ne I textové pole I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Prostory I I I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Prostory I Ano
2)
I Ne I odkaz I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Pasportizace I I I I---------------------------------------------I---------------------I--------------I I Pasportizační údaje I I I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Hygienické zařízení I Ne I Ne I číselník I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Zamřížování oken I Ne I Ne I číselník I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Prvky vybavení I I I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Prvky vybavení I Ano
2)
I Ne I odkaz I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Využití I I I I---------------------------------------------I---------------------I--------------I I Údaje sledované pro podlaží I I I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Celková plocha podlaží I Ano I Ne I číslo I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Kancelářská plocha celkem I Ano I Ne I číslo I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Počet kanceláří I Ano I Ne I číslo I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I 1) Zahrnuje též vlastnictví státu, se kterým má právo hospodařit státní organizace, která není v působnosti zákona č. 219/2000 Sb., o majetku České republiky a jejím vystupování v právních vztazích, ve znění pozdějších předpisů. 2) Pole povinné pouze v případech, kdy je hodnota relevantní.
Poznámka:
Odkaz - reference na již existující data v systému
 
Příl.6
Aplikace Prostor
I----------------------------------------------------------------------------------I
I Aplikace Prostor                                                                 I
I---------------------------------------------I---------------------I--------------I
I                                             I Povinné pole pro    I Datový typ   I
I                                             I vlastnictví         I              I
I---------------------------------------------I--------I------------I              I
I Sledované hodnoty centrálního registru      I Státu  I Jiné       I              I
I administrativních budov                     I        I osoby
1)
I I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Prostor I I I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Číslo prostoru I Ano I Ne I textové pole I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Název prostoru I Ne I Ne I textové pole I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Poznámka I Ne I Ne I textové pole I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Typ prostoru I Ano I Ne I číselník I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Objekt I Ano I Ne I odkaz I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Podlaží I Ano I Ne I odkaz I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Jednotka I Ne I Ne I odkaz I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Identifikace I I I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Sdílený prostor I Ne I Ne I číselník I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Kapacita (max. počet osob v prostoru) I Ano I Ne I číslo I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Skutečný počet osob v prostoru I Ne I Ne I číslo I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Prostor obsazen I Ano I Ne I číselník I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Pasportizační údaje I I I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Podlahová plocha prostoru I Ano I Ne I číslo I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Využitelnost prostoru I Ano I Ne I procenta I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Šířka I Ne I Ne I číslo I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Délka I Ne I Ne I číslo I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Světlá výška prostoru I Ne I Ne I číslo I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Prvky vybavení I I I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Prvky vybavení I Ano
2)
I Ne I odkaz I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Právní vztahy I I I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Právní vztahy I Ano
2)
I Ne I odkaz I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I 1) Zahrnuje též vlastnictví státu, se kterým má právo hospodařit státní organizace, která není v působnosti zákona č. 219/2000 Sb., o majetku České republiky a jejím vystupování v právních vztazích, ve znění pozdějších předpisů. 2) Pole povinné pouze v případech, kdy je hodnota relevantní.
Poznámka:
Odkaz - reference na již existující data v systému
 
Příl.7
Aplikace Prvky vybavení
I----------------------------------------------------------------------------------I
I Aplikace Prvky vybavení                                                          I
I---------------------------------------------I---------------------I--------------I
I                                             I Povinné pole pro    I Datový typ   I
I                                             I vlastnictví         I              I
I---------------------------------------------I--------I------------I              I
I Sledované hodnoty centrálního registru      I Státu  I Jiné       I              I
I administrativních budov                     I        I osoby
1)
I I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Prvek vybavení I I I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Evidenční číslo I Ano I Ne I textové pole I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Poznámka I Ne I Ne I textové pole I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I GPS souřadnice prvku I Ne I Ne I číslo I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Lokalita I Ano I Ne I odkaz I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Datum poslední revize I Ne I Ne I datum I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Datum montáže I Ne I Ne I datum I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Datum demontáže I Ne I Ne I datum I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Typ prvku I I I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Klasifikace I Ano I Ne I odkaz I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Specifikace I I I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Atribut I Ne I Ne I odkaz I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Hodnota atributu I Ne I Ne I textové pole I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I 1) Zahrnuje též vlastnictví státu, se kterým má právo hospodařit státní organizace, která není v působnosti zákona č. 219/2000 Sb., o majetku České republiky a jejím vystupování v právních vztazích, ve znění pozdějších předpisů.
Poznámka:
Odkaz - reference na již existující data v systému
Vysvětlení zkratek:
GPS - globální polohový systém
 
Příl.8
Aplikace Právní vztah
I----------------------------------------------------------------------------------I
I Aplikace Právní vztah                                                            I
I--------------------------------------------------I--------------I----------------I
I Sledované hodnoty centrálního registru           I Povinné pole I Datový typ     I
I administrativních budov                          I              I                I
I--------------------------------------------------I--------------I----------------I
I Právní vztah                                     I              I                I
I--------------------------------------------------I--------------I----------------I
I Název                                            I Ano          I textové pole   I
I--------------------------------------------------I--------------I----------------I
I Poznámka                                         I Ne           I textové pole   I
I--------------------------------------------------I--------------I----------------I
I Číslo smlouvy/JDPV                               I Ano          I textové pole   I
I--------------------------------------------------I--------------I----------------I
I Číslo dodatku                                    I Ano          I textové pole   I
I--------------------------------------------------I--------------I----------------I
        I Evidenční číslo                                  I Ne           I textové pole   I
I--------------------------------------------------I--------------I----------------I
I Typ právního vztahu                              I Ano          I číselník       I
I--------------------------------------------------I--------------I----------------I
I Předchozí právní vztah                           I Ne           I odkaz          I
I--------------------------------------------------I--------------I----------------I
I Platnost - od                                    I Ne           I datum          I
I--------------------------------------------------I--------------I----------------I
I Účinnost - od                                    I Ano          I datum          I
I--------------------------------------------------I--------------I----------------I
I Účinnost - do                                    I Ano          I datum          I
I--------------------------------------------------I--------------I----------------I
I Právní vztah provozní                            I              I                I
I--------------------------------------------------I--------------I----------------I
I Předmět služby/dodávky podle ekonomických údajů  I Ano          I číselník       I
I--------------------------------------------------I--------------I----------------I
I Období                                           I Ano          I číslo/číselník I
I--------------------------------------------------I--------------I----------------I
I Částka (příjmy)                                  I Ano          I číslo          I
I--------------------------------------------------I--------------I----------------I
I Částka (výdaje)                                  I Ano          I číslo          I
I--------------------------------------------------I--------------I----------------I
I Právní vztah užívací                             I              I                I
I--------------------------------------------------I--------------I----------------I
I Podtyp užívání                                   I Ano          I číselník       I
I--------------------------------------------------I--------------I----------------I
I Druh užívání                                     I Ano          I číselník       I
I--------------------------------------------------I--------------I----------------I
I Projednáno vládou/VDK/RDK                        I Ano          I číselník       I
I--------------------------------------------------I--------------I----------------I
I Usnesení/rozhodnutí vlády/VDK/RDK                I Ano
1)
I odkaz I I--------------------------------------------------I--------------I----------------I I Výpovědní lhůta (v měsících) I Ano I číselník I I--------------------------------------------------I--------------I----------------I I Vymezení pronajatých prostor - popis I Ne I textové pole I I--------------------------------------------------I--------------I----------------I I Užívaná plocha celkem podle smlouvy I Ano I číslo I I--------------------------------------------------I--------------I----------------I I Plocha bytů celkem podle smlouvy I Ano I číslo I I--------------------------------------------------I--------------I----------------I I Kancelářská plocha celkem podle smlouvy I Ano I číslo I I--------------------------------------------------I--------------I----------------I I Období I Ano I číselník I I--------------------------------------------------I--------------I----------------I I Částka za období I Ano I číslo I I--------------------------------------------------I--------------I----------------I I Typ subjektu I Ano I číselník I I--------------------------------------------------I--------------I----------------I I Název subjektu (první smluvní strana) I Ano I odkaz I I--------------------------------------------------I--------------I----------------I I Typ subjektu I Ano I číselník I I--------------------------------------------------I--------------I----------------I I Název subjektu (druhá smluvní strana) I Ano I odkaz I I--------------------------------------------------I--------------I----------------I I Vztah subjektu k objektu (druhá smluvní strana) I Ano I číselník I I--------------------------------------------------I--------------I----------------I I Předmět smlouvy I I I I--------------------------------------------------I--------------I----------------I I Užívaný objekt I I I I--------------------------------------------------I--------------I----------------I I Užívaný objekt I Ano I odkaz I I--------------------------------------------------I--------------I----------------I I Užívaný pozemek I I I I--------------------------------------------------I--------------I----------------I I Užívaný pozemek I Ano I odkaz I I--------------------------------------------------I--------------I----------------I I Užívaná Jednotka I I I I--------------------------------------------------I--------------I----------------I I Užívaná jednotka I Ano I odkaz I I--------------------------------------------------I--------------I----------------I I Užívaný prostor I I I I--------------------------------------------------I--------------I----------------I I Užívaný prostor I Ne I odkaz I I--------------------------------------------------I--------------I----------------I 1) Pole povinné pouze v případech, kdy je hodnota relevantní.
Poznámka:
Odkaz - reference na již existující data v systému
Vysvětlení zkratek:
JDPV - jiný doklad právního vztahu
RDK - Regionální dislokační komise
VDK - Vládní dislokační komise
 
Příl.9
Aplikace Fyzické osoby
I----------------------------------------------------------------------------------I
I Aplikace Fyzické osoby                                                           I
I--------------------------------------------------I--------------I----------------I
I Sledované hodnoty centrálního registru           I Povinné pole I Datový typ     I
I administrativních budov                          I              I                I
I--------------------------------------------------I--------------I----------------I
I Fyzická osoba                                    I              I                I
I--------------------------------------------------I--------------I----------------I
I Jméno                                            I Ano          I textové pole   I
I--------------------------------------------------I--------------I----------------I
I Příjmení                                         I Ano          I textové pole   I
I--------------------------------------------------I--------------I----------------I
I Datum narození                                   I Ne           I datum          I
I--------------------------------------------------I--------------I----------------I
I Poznámka                                         I Ne           I textové pole   I
I--------------------------------------------------I--------------I----------------I
I Telefon                                          I Ne           I číslo          I
I--------------------------------------------------I--------------I----------------I
I E-mailová adresa                                 I Ne           I textové pole   I
I--------------------------------------------------I--------------I----------------I
I Fax                                              I Ne           I číslo          I
I--------------------------------------------------I--------------I----------------I
I Datová schránka                                  I Ne           I textové pole   I
I--------------------------------------------------I--------------I----------------I
I Bankovní účet - číslo účtu                       I Ne           I číslo          I
I--------------------------------------------------I--------------I----------------I
I Bankovní účet - kód banky                        I Ne           I číslo          I
I--------------------------------------------------I--------------I----------------I
I Adresa (možnost více adres)                      I              I                I
I--------------------------------------------------I--------------I----------------I
I Ulice                                            I Ne           I textové pole   I
I--------------------------------------------------I--------------I----------------I
I Číslo popisné/bez čísla popisného                I Ne           I číslo/text     I
I--------------------------------------------------I--------------I----------------I
I Číslo orientační                                 I Ne           I číslo          I
I--------------------------------------------------I--------------I----------------I
I Číslo evidenční                                  I Ne           I číslo          I
I--------------------------------------------------I--------------I----------------I
I Obec                                             I Ne           I textové pole   I
I--------------------------------------------------I--------------I----------------I
I Část obce                                        I Ne           I textové pole   I
I--------------------------------------------------I--------------I----------------I
I Stát                                             I Ne           I číselník       I
I--------------------------------------------------I--------------I----------------I
I Poštovní směrovací číslo                         I Ne           I číslo          I
I--------------------------------------------------I--------------I----------------I
I Datum ověření                                    I Ne           I datum          I
I--------------------------------------------------I--------------I----------------I
I Poznámka k adrese                                I Ne           I textové pole   I
I--------------------------------------------------I--------------I----------------I
 
Příl.10
Aplikace Ekonomické subjekty
I----------------------------------------------------------------------------------I
I Aplikace Ekonomické subjekty                                                     I
I---------------------------------------------I---------------------I--------------I
I                                             I Povinné pole pro    I Datový typ   I
I                                             I vlastnictví         I              I
I---------------------------------------------I--------I------------I              I
I Sledované hodnoty centrálního registru      I Státu  I Jiné       I              I
I administrativních budov                     I        I osoby
1)
I I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Ekonomický subjekt I I I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Identifikační číslo osoby I Ano I Ano I textové pole I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Název I Ano I Ano I textové pole I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Poznámka I Ne I Ne I textové pole I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Typ subjektu I Ano I Ano I číselník I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Nadřízený subjekt I Ano I Ne I číselník I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Skupina subjektů I Ano I Ne I číselník I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Resort I Ano I Ne I číselník I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Telefon I Ne I Ne I číslo I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Fax I Ne I Ne I číslo I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I E-mailová adresa I Ne I Ne I textové pole I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Datová schránka I Ne I Ne I textové pole I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Bankovní účet - číslo účtu I Ne I Ne I číslo I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Bankovní účet - kód banky I Ne I Ne I číslo I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Adresa (možnost více adres) I I I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Ulice I Ne I Ne I textové pole I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Číslo popisné/bez čísla popisného I Ne I Ne I číslo/text I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Číslo orientační I Ne I Ne I číslo I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Číslo evidenční I Ne I Ne I číslo I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Obec I Ne I Ne I textové pole I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Část obce I Ne I Ne I textové pole I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Stát I Ne I Ne I číselník I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Poštovní směrovací číslo I Ne I Ne I číslo I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I I Datum ověření I Ne I Ne I datum I I---------------------------------------------I--------I------------I--------------I 1) Zahrnuje též vlastnictví státu, se kterým má právo hospodařit státní organizace, která není v působnosti zákona č. 219/2000 Sb., o majetku České republiky a jejím vystupování v právních vztazích, ve znění pozdějších předpisů.
 
Příl.11
Aplikace Ekonomické údaje
I----------------------------------------------------------------------------------I
I Aplikace Ekonomické údaje                                                        I
I--------------------------------------------------I--------------I----------------I
I Sledované hodnoty centrálního registru           I Povinné pole I Datový typ     I
I administrativních budov                          I              I                I
I--------------------------------------------------I--------------I----------------I
I Ekonomika                                        I              I                I
I--------------------------------------------------I--------------I----------------I
I Objekt                                           I Ano          I odkaz          I
I--------------------------------------------------I--------------I----------------I
I Typ subjektu                                     I Ano          I číselník       I
I--------------------------------------------------I--------------I----------------I
I Název subjektu                                   I Ano          I odkaz          I
I--------------------------------------------------I--------------I----------------I
I Vztah k objektu                                  I Ano          I číselník       I
I--------------------------------------------------I--------------I----------------I
I Rok                                              I Ano          I textové pole   I
I--------------------------------------------------I--------------I----------------I
I Čtvrtletí                                        I Ano          I číselník       I
I--------------------------------------------------I--------------I----------------I
I Právní vztah                                     I Ano          I odkaz          I
I--------------------------------------------------I--------------I----------------I
I Skutečný počet osob                              I Ano          I číslo          I
I--------------------------------------------------I--------------I----------------I
I Poznámka                                         I Ne           I textové pole   I
I--------------------------------------------------I--------------I----------------I
I Hodnoty sledované za objekt                      I              I                I
I--------------------------------------------------I--------------I----------------I
I Název                                            I Ano
1)
I textové pole I I--------------------------------------------------I--------------I----------------I I Částka I Ano
1)
I číslo I I--------------------------------------------------I--------------I----------------I I Akce (EDS/SMVS) I Ano
1)
I textové pole I I--------------------------------------------------I--------------I----------------I I Dodavatelsky/interně I Ano
1)
I číselník I I--------------------------------------------------I--------------I----------------I I------------------------------------------------------------------------------------I I Pole sledovaná za objekt I I-------I----------------------------------------I-----------I----------I------------I I ID I Výdaje I částka I Datový I Akce I I I I I typ I (EDS/SMVS) I I-------I----------------------------------------I-----------I----------I------------I I 1 I Investice do budovy včetně technického I částka I číselník I číslo
2)
I I I zhodnocení nad 40 tis. Kč I I I I I-------I----------------------------------------I-----------I----------I------------I I 2 I Projektová dokumentace I částka I číselník I číslo
2)
I I-------I----------------------------------------I-----------I----------I------------I I 3 I Ostatní související investiční výdaje I částka I číselník I číslo
2)
I I-------I----------------------------------------I-----------I----------I------------I I 4 I Technické zhodnocení dlouhodobého I částka I číselník I I I I hmotného majetku do 40 tis. Kč I I I I I-------I----------------------------------------I-----------I----------I------------I I 5 I Nákup paliv a energie I suma I I I I I I hodnot I I I I I I (5.1 - I I I I I I 5.8) I I I I-------I----------------------------------------I-----------I----------I------------I I 5.1 I Studená voda I částka I I I I-------I----------------------------------------I-----------I----------I------------I I 5.2 I Teplo I částka I I I I-------I----------------------------------------I-----------I----------I------------I I 5.3 I Plyn I částka I I I I-------I----------------------------------------I-----------I----------I------------I I 5.4 I Elektrická energie I částka I I I I-------I----------------------------------------I-----------I----------I------------I I 5.5 I Pevná paliva I částka I I I I-------I----------------------------------------I-----------I----------I------------I I 5.6 I Pohonné hmoty a maziva I částka I I I I-------I----------------------------------------I-----------I----------I------------I I 5.7 I Teplá voda I částka I I I I-------I----------------------------------------I-----------I----------I------------I I 5.8 I Nákup ostatních paliv a energie I částka I I I I-------I----------------------------------------I-----------I----------I------------I I 6 I Nákup služeb I suma I I I I I I hodnot I I I I I I (6.1 - I I I I I I 6.8) I I I I-------I----------------------------------------I-----------I----------I------------I I 6.1 I Ostraha I částka I číselník I I I-------I----------------------------------------I-----------I----------I------------I I I Zabezpečení fyzické ostrahy I I číselník I I I-------I----------------------------------------I-----------I----------I------------I I I Jednotková sazba za hodinu I částka I I I I-------I----------------------------------------I-----------I----------I------------I I 6.2 I Úklid I částka I číselník I I I-------I----------------------------------------I-----------I----------I------------I I 6.3 I Revize I částka I I I I-------I----------------------------------------I-----------I----------I------------I I 6.4 I Správa nemovitých věcí I částka I číselník I I I-------I----------------------------------------I-----------I----------I------------I I 6.5 I Likvidace odpadu I částka I číselník I I I-------I----------------------------------------I-----------I----------I------------I I 6.6 I Péče o zeleň I částka I číselník I I I-------I----------------------------------------I-----------I----------I------------I I 6.7 I Odklízení sněhu I částka I číselník I I I-------I----------------------------------------I-----------I----------I------------I I 6.8 I Projektová dokumentace k opravám I částka I číselník I I I-------I----------------------------------------I-----------I----------I------------I I 7 I Nájemné I částka I I I I-------I----------------------------------------I-----------I----------I------------I I 8 I Opravy a udržování do 40 tis. Kč I částka I číselník I I I-------I----------------------------------------I-----------I----------I------------I I 9 I Opravy a udržování nad 40 tis. Kč I částka I číselník I I I-------I----------------------------------------I-----------I----------I------------I I 10 I Opravy a udržování do 40 tis. Kč I částka I I číslo
2)
I I I vázané na akce EDS/SMVS I I I I I-------I----------------------------------------I-----------I----------I------------I I 11 I Opravy a udržování nad 40 tis. Kč I částka I I číslo
2)
I I I vázané na akce EDS/SMVS I I I I I-------I----------------------------------------I-----------I----------I------------I I 12 I Ostatní neinvestiční výdaje - vázané I částka I I číslo
2)
I I I na akce EDS/SMVS I I I I I-------I----------------------------------------I-----------I----------I------------I I I Příjmy I částka I I I I-------I----------------------------------------I-----------I----------I------------I I I Příjmy z pronájmu I I I I I-------I----------------------------------------I-----------I----------I------------I I 13 I Příjmy z pronájmu nebo propachtování I suma I I I I I I hodnot I I I I I I (13.1 - I I I I I I 13.3) I I I I-------I----------------------------------------I-----------I----------I------------I I 13.1 I Příjmy z pronájmu nebo propachtování I částka I I I I I pozemků I I I I I-------I----------------------------------------I-----------I----------I------------I I 13.2 I Příjmy z pronájmu ostatních nebo I částka I I I I I propachtování nemovitých věcí a jejich I I I I I I částí I I I I I-------I----------------------------------------I-----------I----------I------------I I 13.3 I Ostatní příjmy z pronájmu nebo I částka I I I I I propachtování majetku I I I I I-------I----------------------------------------I-----------I----------I------------I I I Výdaje uživatele I částka I I I I-------I----------------------------------------I-----------I----------I------------I I I Výdaje uživatele I I I I I-------I----------------------------------------I-----------I----------I------------I I 14 I Refundace paliv a energie I suma I I I I I I hodnot I I I I I I (14.1 - I I I I I I 14.8) I I I I-------I----------------------------------------I-----------I----------I------------I I 14.1 I Studená voda I částka I I I I-------I----------------------------------------I-----------I----------I------------I I 14.2 I Teplo I částka I I I I-------I----------------------------------------I-----------I----------I------------I I 14.3 I Plyn I částka I I I I-------I----------------------------------------I-----------I----------I------------I I 14.4 I Elektrická energie I částka I I I I-------I----------------------------------------I-----------I----------I------------I I 14.5 I Pevná paliva I částka I I I I-------I----------------------------------------I-----------I----------I------------I I 14.6 I Pohonné hmoty a maziva I částka I I I I-------I----------------------------------------I-----------I----------I------------I I 14.7 I Teplá voda I částka I I I I-------I----------------------------------------I-----------I----------I------------I I 14.8 I Nákup ostatních paliv a energie I částka I I I I-------I----------------------------------------I-----------I----------I------------I I 15 I Refundace služeb I suma I I I I I I hodnot I I I I I I (15.1 - I I I I I I 15.8) I I I I-------I----------------------------------------I-----------I----------I------------I I 15.1 I Ostraha I částka I I I I-------I----------------------------------------I-----------I----------I------------I I 15.2 I Úklid I částka I I I I-------I----------------------------------------I-----------I----------I------------I I 15.3 I Revize I částka I I I I-------I----------------------------------------I-----------I----------I------------I I 15.4 I Dodavatelská správa nemovitých věcí I částka I I I I-------I----------------------------------------I-----------I----------I------------I I 15.5 I Likvidace odpadu I částka I I I I-------I----------------------------------------I-----------I----------I------------I I 15.6 I Péče o zeleň I částka I I I I-------I----------------------------------------I-----------I----------I------------I I 15.7 I Odklízení sněhu I částka I I I I-------I----------------------------------------I-----------I----------I------------I I 15.8 I Projektová dokumentace k opravám I částka I I I I-------I----------------------------------------I-----------I----------I------------I I 16 I Opravy a udržování do 40 tis. Kč I částka I I I I-------I----------------------------------------I-----------I----------I------------I I 17 I Opravy a udržování nad 40 tis. Kč I částka I I I I-------I----------------------------------------I-----------I----------I------------I 1) Pole povinné pouze v případech, kdy je hodnota relevantní. 2) Vyplňuje se v případě financování položky podle vyhlášky č. 560/2006 Sb., o účasti státního rozpočtu na financování programů reprodukce majetku, ve znění vyhlášky č. 11/2010 Sb.
Poznámka:
Odkaz - reference na již existující data v systému
Vysvětlení zkratek:
EDS - Evidenční dotační systém
ID - Identifikátor centrálního registru administrativních budov
SMVS - Správa majetku ve vlastnictví státu
 
Příl.12
Aplikace Usnesení/Rozhodnutí/Doporučení
I----------------------------------------------------------------------------------I
I Aplikace Usnesení/Rozhodnutí/Doporučení                                          I
I--------------------------------------------------I--------------I----------------I
I Sledované hodnoty centrálního registru           I Povinné pole I Datový typ     I
I administrativních budov                          I              I                I
I--------------------------------------------------I--------------I----------------I
I Usnesení/Rozhodnutí/Doporučení                   I              I                I
I--------------------------------------------------I--------------I----------------I
I Číslo                                            I Ano          I textové pole   I
I--------------------------------------------------I--------------I----------------I
I Kategorie                                        I Ano          I číselník       I
I--------------------------------------------------I--------------I----------------I
I Vlastnictví podle URD                            I Ano          I číselník       I
I--------------------------------------------------I--------------I----------------I
I Poznámka                                         I Ne           I textové pole   I
I--------------------------------------------------I--------------I----------------I
I Datum rozhodnutí                                 I Ano          I datum          I
I--------------------------------------------------I--------------I----------------I
I Termín pro realizaci                             I Ano          I datum          I
I--------------------------------------------------I--------------I----------------I
I Typ (objekt/jednotka)                            I Ano          I číselník       I
I--------------------------------------------------I--------------I----------------I
I Název objektu/jednotky                           I Ano          I odkaz          I
I--------------------------------------------------I--------------I----------------I
I Vazba na předchozí URD                           I Ano
1)
I odkaz I I--------------------------------------------------I--------------I----------------I I Subjekty vykonávající vlastnické právo I I I I--------------------------------------------------I--------------I----------------I I Typ subjektu I Ano I číselník I I--------------------------------------------------I--------------I----------------I I Název subjektu I Ano I odkaz I I--------------------------------------------------I--------------I----------------I I Předmět Usnesení/Rozhodnutí/Doporučení I I I I--------------------------------------------------I--------------I----------------I I Typ dispozice I Ano I číselník I I--------------------------------------------------I--------------I----------------I I Typ subjektu I Ano I číselník I I--------------------------------------------------I--------------I----------------I I Název subjektu I Ano I odkaz I I--------------------------------------------------I--------------I----------------I I Plocha celkem I Ano I číslo I I--------------------------------------------------I--------------I----------------I I Plocha kancelářská I Ano I číslo I I--------------------------------------------------I--------------I----------------I I Počet osob I Ano I číslo I I--------------------------------------------------I--------------I----------------I I Dislokace od I Ano I datum I I--------------------------------------------------I--------------I----------------I I Dislokace do I Ano
1)
I datum I I--------------------------------------------------I--------------I----------------I I Přílohy I I I I--------------------------------------------------I--------------I----------------I I Přílohy I I I I----------------------------------------------------------------------------------I I Přílohy tvoří zejména kopie: I I a) usnesení vlády, I I b) rozhodnutí nebo doporučení Vládní dislokační komise, nebo I I c) rozhodnutí nebo doporučení regionálních dislokačních komisí. I I Povolená velikost jedné přílohy je maximálně 10 MB, povolený typ formátu přílohy I I je následující: I I pdf, zip, txt, doc, docx, dwg, gif, jpg, csv, xls, xlsx, ppt, xml, xsl, bmp, I I html, png, pptx, cfr. I I----------------------------------------------------------------------------------I 1) Pole povinné pouze v případech, kdy je hodnota relevantní.
Poznámka:
Odkaz - reference na již existující data v systému
Vysvětlení zkratek:
URD - Usnesení/Rozhodnutí/Doporučení

Související dokumenty