209/2016 Sb., kterým se mění nařízení vlády č. 30/2014 Sb., o stanovení závazných pravidel poskytování finančních příspěvků na hospodaření v lesích a na vybrané myslivecké činnosti, ve znění pozdějších předpisů

Schválený:
209/2016 Sb.
NAŘÍZENÍ VLÁDY
ze dne 15. června 2016,
kterým se mění nařízení vlády č. 30/2014 Sb., o stanovení závazných pravidel poskytování finančních příspěvků na hospodaření v lesích a na vybrané myslivecké činnosti, ve znění pozdějších předpisů
Vláda nařizuje podle § 46 odst. 9 zákona č. 289/1995 Sb., o lesích a o změně a doplnění některých zákonů (lesní zákon), ve znění zákona č. 501/2012 Sb., a podle § 62 odst. 2 zákona č. 449/2001 Sb., o myslivosti, ve znění zákona č. 501/2012 Sb. a zákona č. 357/2014 Sb.:
Čl.I
Nařízení vlády č. 30/2014 Sb., o stanovení závazných pravidel poskytování finančních příspěvků na hospodaření v lesích a na vybrané myslivecké činnosti, ve znění nařízení vlády č. 308/2014 Sb. a nařízení vlády č. 51/2015 Sb., se mění takto:
1. V § 2 odstavec 7 zní:
"(7) Ohlášení žadatele o poskytnutí finančního příspěvku na hospodaření v lesích podle části druhé hlav I, II, III, IV a VII doručí žadatel Ministerstvu obrany, Ministerstvu životního prostředí nebo příslušnému krajskému úřadu před zahájením prací v rámci plnění předmětu finančního příspěvku nejdříve 1. září; v případě finančního příspěvku na hospodaření v lesích podle části druhé hlav I, II, III a IV lze ohlášení doručit nejpozději 31. března. Ohlášení je platné pro období ode dne doručení ohlášení do 31. srpna. Ohlášení se podává souhrnně za všechny práce prováděné v období platnosti ohlášení.".
2. V § 2 odst. 8 se slovo "Registrace" nahrazuje slovem "Ohlášení".
3. V § 2 se doplňuje odstavec 9, který zní:
"(9) V případě změny některé ze skutečností uvedených v ohlášení nebo žádosti, které se týkají údajů o žadateli, jeho adrese pro doručování nebo bankovním spojení, žadatel bez zbytečného odkladu tuto změnu oznámí Ministerstvu obrany, Ministerstvu životního prostředí nebo příslušnému krajskému úřadu a doloží ji příslušnými doklady.".
4. V § 3 odst. 2 se slova "v případě příspěvku, jehož předmět je uveden v odstavci 3 písm. b), také o ostatní lesy, nejsou-li ve vlastnictví státu" nahrazují slovy " , nejsou-li ve vlastnictví státu, také o ostatní lesy".
5. V § 3 odst. 3 písm. d) se slova "před obnovou" nahrazují slovy "při obnově".
6. V § 3 odst. 4 se za slovo "úřadu" vkládají slova "do 3 měsíců" a slova "do 30. září za období 12 kalendářních měsíců bezprostředně předcházejících uvedenému datu" se nahrazují slovy " , nejpozději však do 31. srpna za období platnosti ohlášení".
7. V § 3 odst. 5 se věta druhá nahrazuje větami "V případě, že příloha č. 1 žádosti o poskytnutí finančního příspěvku na ekologické a k přírodě šetrné technologie při hospodaření v lese doručená příslušnému krajskému úřadu má více než jednu stranu, žadatel poskytne údaje obsažené v žádosti a její příloze č. 1 rovněž elektronicky způsobem stanoveným Ministerstvem zemědělství, Ministerstvo zemědělství zveřejní tento způsob na svých internetových stránkách. K žádosti se jako doklad o splnění předmětu finančního příspěvku uvedeného v odstavci 3 přikládají kopie faktur s uvedením druhu použitých technologií a počtu technických jednotek, odpovídajících části I přílohy č. 1 k tomuto nařízení. Ke kopiím faktur se přikládá výpis z lesní hospodářské evidence, případně výrobně technické doklady, s uvedením porostních skupin, ve kterých byly technologie použity, a odpovídajícího počtu technických jednotek. V případě splnění předmětu finančního příspěvku svépomocí se jako doklad o splnění předmětu finančního příspěvku přikládá výpis z lesní hospodářské evidence nebo výrobně technické doklady.".
8. V poznámce pod čarou č. 7 se slova "Nařízení Rady (ES) č. 1698/2005 ze dne 20. září 2005 o podpoře pro rozvoj venkova z Evropského zemědělského fondu pro rozvoj venkova (EZFRV), v platném znění." zrušují.
9. V § 4 se na konci textu odstavce 1 doplňují slova " , nebo o ostatní lesy, které nejsou ve vlastnictví státu a nejsou na území národních parků a jejich ochranných pásem nebo v pásmu ohrožení pod vlivem imisí A, B8)".
10. V § 4 odst. 2 písm. d) se slovo "opakovanou" nahrazuje slovem "opakovaná".
11. V § 4 odst. 3 se za slovo "obrany" vkládají slova "nebo příslušnému krajskému úřadu do 3 měsíců" a slova "do 30. září za období 12 kalendářních měsíců bezprostředně předcházejících uvedenému datu" se nahrazují slovy " , nejpozději však do 31. srpna za období platnosti ohlášení".
12. V § 4 se na konci odstavce 4 doplňuje věta "V případě, že příloha č. 1 žádosti o poskytnutí finančního příspěvku na obnovu, zajištění a výchovu lesních porostů do 40 let věku doručená příslušnému krajskému úřadu má více než jednu stranu, žadatel poskytne údaje obsažené v žádosti a její příloze č. 1 rovněž elektronicky způsobem stanoveným Ministerstvem zemědělství, Ministerstvo zemědělství zveřejní tento způsob na svých internetových stránkách.".
13. V § 4 odst. 5 větě druhé se slova "musí se jednat o lesy vrácené oprávněné osobě (dále jen "lesy restituční") nebo o lesy zařazené" zrušují.
14. V § 7 se za odstavec 2 vkládá nový odstavec 3, který zní:
"(3) Na ploše, na kterou byl poskytnut finanční příspěvek na umělou obnovu sadbou první, musí být po dobu 5 let od splnění předmětu finančního příspěvku na umělou obnovu sadbou první pro každou dřevinu dodržen počet sazenic uvedený žadatelem do přílohy žádosti nejméně z 80 %.".
Dosavadní odstavce 3 a 4 se označují jako odstavce 4 a 5.
15. V nadpisu § 8 se slovo "opakovanou" nahrazuje slovem "opakovaná".
16. V § 8 odst. 1 se za slovy "reprodukčního Materiálu12)" čárka nahrazuje slovem "a" a slova "a v případě lesů restitučních doklad o vrácení vlastnického práva oprávněné osobě" se zrušují.
17. V § 8 odst. 2 písm. a) se za slova "v lesích" doplňují slova "a tímto nařízením".
18. V § 8 odstavec 4 zní:
"(4) Na ploše, na kterou byl poskytnut finanční příspěvek na umělou obnovu sadbou opakovanou, musí být po dobu 5 let od splnění předmětu finančního příspěvku na umělou obnovu sadbou opakovanou pro každou dřevinu dodržen počet poloodrostků i odrostků uvedený žadatelem do přílohy žádosti nejméně z 80 %.".
19. V § 8 se odstavec 6 zrušuje.
Dosavadní odstavec 7 se označuje jako odstavec 6.
20. V § 8 odst. 6 se na konci textu věty druhé doplňují slova " , a s kořenovým krčkem o tloušťce stanovené jiným právním předpisem30)", ve větě třetí se slovo "a" nahrazuje čárkou a na konci textu odstavce se doplňují slova "a s kořenovým krčkem o tloušťce stanovené jiným právním předpisem30)".
Poznámka pod čarou č. 30 zní:
"30) Příloha č. 2 vyhlášky č. 29/2004 Sb., kterou se provádí zákon č. 149/2003 Sb., o obchodu s reprodukčním materiálem lesních dřevin, ve znění pozdějších předpisů.".
21. V § 12 odst. 2 písm. d) se slovo "opakovanou" nahrazuje slovem "opakovaná".
22. V § 12 odst. 3 se za slovo "prostředí" doplňují slova "do 3 měsíců" a slova "do 30. září za období 12 kalendářních měsíců bezprostředně předcházejících uvedenému datu" se nahrazují slovy " , nejpozději však do 31. srpna za období platnosti ohlášení".
23. V § 12 odst. 5 větě druhé se slova "musí se jednat o lesy restituční nebo o lesy zařazené" zrušují.
24. V § 15 se za odstavec 3 vkládá nový odstavec 4, který zní:
"(4) Na ploše, na kterou byl poskytnut finanční příspěvek na umělou obnovu melioračních a zpevňujících dřevin sadbou první, musí být po dobu 5 let od splnění předmětu finančního příspěvku na umělou obnovu melioračních a zpevňujících dřevin sadbou první pro každou dřevinu dodržen počet sazenic uvedený žadatelem do přílohy žádosti nejméně z 80 %.".
Dosavadní odstavce 4 a 5 se označují jako odstavce 5 a 6.
25. V nadpisu § 16 se slovo "opakovanou" nahrazuje slovem "opakovaná".
26. V § 16 odst. 1 se slova "a v případě lesů restitučních doklad o vrácení vlastnického práva oprávněné osobě" zrušují.
27. V § 16 odstavec 5 zní:
"(5) Na ploše, na kterou byl poskytnut finanční příspěvek na umělou obnovu melioračních a zpevňujících dřevin sadbou opakovanou, musí být po dobu 5 let od splnění předmětu finančního příspěvku na umělou obnovu melioračních a zpevňujících dřevin sadbou opakovanou pro každou dřevinu dodržen počet poloodrostků i odrostků uvedený žadatelem do přílohy žádosti nejméně z 80 %.".
28. V § 22 odst. 3 písm. d) se slovo "opakovanou" nahrazuje slovem "opakovaná".
29. V § 22 odst. 3 se na konci písmene g) doplňuje slovo "nebo".
30. V § 22 odst. 3 se na konci písmene h) čárka nahrazuje tečkou a písmena i) a j) se zrušují.
31. V § 22 odst. 4 se za slovo "úřadu" doplňují slova "do 3 měsíců" a slova "do 30. září za období 12 kalendářních měsíců bezprostředně předcházejících uvedenému datu" se nahrazují slovy " , nejpozději však do 31. srpna za období platnosti ohlášení".
32. V § 22 se na konci odstavce 5 doplňuje věta "V případě, že příloha č. 1 žádosti o poskytnutí finančního příspěvku na opatření k obnově lesů poškozených imisemi a lesů chřadnoucích vinou antropogenních vlivů doručená příslušnému krajskému úřadu má více než jednu stranu, žadatel poskytne údaje obsažené v žádosti a její příloze č. 1 rovněž elektronicky způsobem stanoveným Ministerstvem zemědělství, Ministerstvo zemědělství zveřejní tento způsob na svých internetových stránkách.".
33. V § 22 odst. 9 se za slova "Pinus mugo)" vkládají slova "v obnovovaných částech porostních skupin" a na konci textu odstavce se doplňují slova "nebo v porostech, jejichž věk v roce splnění předmětu finančního příspěvku je vyšší než 45 let".
34. Poznámka pod čarou č. 21 zní:
"21) Nařízení Komise (EU) č. 1407/2013 ze dne 18. prosince 2013 o použití článků 107 a 108 Smlouvy o fungování Evropské unie na podporu de minimis.".
35. V § 25 se za odstavec 3 vkládá nový odstavec 4, který zní:
"(4) Na ploše, na kterou byl poskytnut finanční příspěvek na umělou obnovu sadbou první, musí být po dobu 5 let od splnění předmětu finančního příspěvku na umělou obnovu sadbou první pro každou dřevinu dodržen počet sazenic uvedený žadatelem do přílohy žádosti nejméně z 80 %.".
Dosavadní odstavec 4 se označuje jako odstavec 5.
36. V nadpisu § 26 se slovo "opakovanou" nahrazuje slovem "opakovaná".
37. V § 26 odst. 2 písm. a) se za slova "v lesích" vkládají slova "a tímto nařízením".
38. V § 26 se za odstavec 3 vkládá nový odstavec 4, který zní:
"(4) Na ploše, na kterou byl poskytnut finanční příspěvek na umělou obnovu sadbou opakovanou, musí být po dobu 5 let od splnění předmětu finančního příspěvku na umělou obnovu sadbou opakovanou pro každou dřevinu dodržen počet sazenic, poloodrostků i odrostků uvedený žadatelem do přílohy žádosti nejméně z 80 %.".
Dosavadní odstavce 4 až 6 se označují jako odstavce 5 až 7.
39. V § 34 odst. 4 se text "30. září" nahrazuje textem "31. srpna".
40. V § 34 odst. 5 se text "příloze č. 7" nahrazuje textem "příloze č. 6".
41. V § 35 odst. 4 se za slovo "úřadu" vkládají slova "do 3 měsíců" a slova "do 30. září za období 12 kalendářních měsíců bezprostředně předcházejících uvedenému datu" se nahrazují slovy " , nejpozději však do 31. srpna za období platnosti ohlášení".
42. V § 35 odst. 5 se text "příloze č. 8" nahrazuje textem "příloze č. 7".
43. V § 35 odst. 7 se věta poslední nahrazuje větami "Žadatel, který není plátcem daně z přidané hodnoty nebo je plátcem daně z přidané hodnoty, který neuplatňuje nárok na odpočet daně z přidané hodnoty u přijatého plnění za vyhotovení lesního hospodářského plánu, uvádí výši nákladů včetně daně z přidané hodnoty. Žadatel, který je plátcem daně z přidané hodnoty a uplatňuje nárok na odpočet daně z přidané hodnoty v plné výši u přijatého plnění za vyhotovení lesního hospodářského plánu, uvádí výši nákladů bez daně z přidané hodnoty. Žadatel, který je plátcem daně z přidané hodnoty a uplatňuje nárok na odpočet daně z přidané hodnoty v částečné výši u přijatého plnění za vyhotovení lesního hospodářského plánu, uvádí výši nákladů bez daně z přidané hodnoty včetně té části daně z přidané hodnoty na vstupu, u které si nemůže uplatnit nárok na odpočet daně z přidané hodnoty.".
44. V části druhé se za hlavu sedmou vkládá nová hlava osmá, která včetně nadpisu a poznámky pod čarou č. 31 zní:
 
"HLAVA VIII
FINANČNÍ PŘÍSPĚVEK NA ZTÍŽENÉ HOSPODAŘENÍ VE VOJENSKÝCH LESÍCH
 
§ 35a
(1) Finanční příspěvek na ztížené hospodaření ve vojenských lesích lze poskytnout vlastníku lesa nebo osobě podle § 2 odst. 5.
(2) Finanční příspěvek na ztížené hospodaření ve vojenských lesích se poskytuje, jde-li o vojenské lesy, které nejsou ve vlastnictví státu.
(3) Předmětem finančního příspěvku na ztížené hospodaření ve vojenských lesích je přizpůsobení hospodaření ve vojenských lesích režimu objektů důležitých pro obranu státu31).
(4) Žádost o poskytnutí finančního příspěvku na ztížené hospodaření ve vojenských lesích doručí žadatel Ministerstvu obrany do 31. srpna za období 12 kalendářních měsíců bezprostředně předcházejících uvedenému datu.
(5) Žádost o poskytnutí finančního příspěvku na ztížené hospodaření ve vojenských lesích se podává na formuláři, jehož vzor je uveden v příloze č. 8 k tomuto nařízení.
(6) Finanční příspěvek na ztížené hospodaření ve vojenských lesích je poskytován v režimu podpory de minimis21).
(7) Výše finančního příspěvku na ztížené hospodaření ve vojenských lesích se stanoví součinem plochy pozemků určených k plnění funkcí lesa, které jsou objekty důležitými pro obranu státu a nejsou ve vlastnictví státu, v hektarech a sazby 5 000 Kč na 1 ha.
31) § 29 zákona č. 222/1999 Sb., o zajišťování obrany České republiky, ve znění pozdějších předpisů.".
45. V § 36 odst. 1 až 4 se číslo "41" nahrazuje textem "39 a 41".
46. V § 36 odst. 2 se text "30. září" nahrazuje textem "31. srpna".
47. V § 36 odst. 5 se číslo "40" nahrazuje číslem "39".
48. V § 37 odst. 1 písmeno a) zní:
"a) založení nebo údržba políček pro zvěř o maximální výměře 1 ha; políčkem pro zvěř se rozumí pozemek zakládaný pro zvýšení úživnosti honiteb osetý nebo osázený minimálně dvěma plodinami, které jsou potravní složkou zvěře a které se nenachází v bezprostředně navazujících zemědělských kulturách v honitbě, na němž se hospodaří tak, aby plodiny nebyly sklízeny a složení porostu poskytovalo zvěři pastevní, nebo krytové možnosti po většinu roku, především v zimním období,".
49. V § 37 odst. 2 písm. a) se slova "pro spárkatou nebo drobnou zvěř," zrušují.
50. V § 37 odst. 2 písm. d) se slova "a zápis o instalaci" zrušují.
51. V § 37 odst. 3 písm. a) se slova "pro spárkatou nebo drobnou zvěř" zrušují a za text "1 ha," se vkládají slova "vzdálenost mezi jednotlivými políčky pro zvěř není v jakémkoliv místě menší než 6 m".
52. V § 37 odst. 4 se slova "až f) poskytuje jedenkrát za 10 let" nahrazují slovy "až d) a f) poskytuje jedenkrát za 10 let a v případě předmětu příspěvku uvedeného v odstavci 1 písm. e) jedenkrát za 5 let".
53. V § 38 odst. 2 se na začátek písmene a) vkládají slova "v případě předmětu příspěvku uvedeného v odstavci 1 písm. a) a b)".
54. V § 38 odst. 2 se na začátek písmene b) vkládají slova "v případě předmětu příspěvku uvedeného v odstavci 1 písm. a) a b)".
55. V § 38 odst. 2 se za písmeno b) vkládá nové písmeno c), které zní:
"c) v případě předmětu příspěvku uvedeného v odstavci 1 písm. a) a b) pravomocně udělený souhlas s dovozem živé zvěře nebo jejích vývojových stadií,".
Dosavadní písmena c) a d) se označují jako písmena d) a e).
56. V § 38 odst. 2 písm. d) se slova "popřípadě pravomocně udělený souhlas s dovozem živé zvěře i jejích vývojových stadií," zrušují.
57. § 40 se včetně nadpisu zrušuje.
58. V § 43 odst. 3 se text "30. září" nahrazuje textem "31. srpna".
59. V § 44 odst. 3 se text "30. září" nahrazuje textem "31. srpna".
60. Přílohy č. 1 až 12 včetně nadpisů znějí:
 
"Příloha č. 1 k nařízení vlády č. 30/2014 Sb.
VÝŠE SAZEB FINANČNÍCH PŘÍSPĚVKŮ NA HOSPODAŘENÍ V LESÍCH A NA VYBRANÉ MYSLIVECKÉ ČINNOSTI
I. Sazby finančního příspěvku na ekologické a k přírodě šetrné technologie při hospodaření v lese
 
I------I-----------------------------I-----------I--------------I----------------------------------------I
I Čís. I     Předmět příspěvku       I Technické I Identifikace I                 Lesy                   I
I řád. I                             I jednotky  I  v programu  I----------I--------------I--------------I
I      I                             I           I    Dotace    I ochranné I  zvláštního  I hospodářské  I
I      I                             I           I              I          I    určení    I    a lesy    I
I      I                             I           I              I          I  s výjimkou  I  v uznaných  I
I      I                             I           I              I          I    lesů v    I oborách a v  I
I      I                             I           I              I          I   uznaných   I bažantnicích I
I      I                             I           I              I          I oborách a v  I              I
I      I                             I           I              I          I bažantnicích I              I
I      I                             I           I              I----------I--------------I--------------I
I      I                             I           I              I     O    I      U       I      H       I
I------I-----------------------------I-----------I----I----I----I----------I--------------I--------------I
I  1.  I Vyklizování nebo            I   Kč/m
3
I D I a I 1 I 80 I 80 I 50 I I I přibližování dříví lanovkou I I I I I I I I I------I-----------------------------I-----------I----I----I----I----------I--------------I--------------I I 2. I Vyklizování nebo I Kč/m
3
I D I b I 1 I 40 I 40 I 40 I I I přibližování dříví koněm I I I I I I I I I------I-----------------------------I-----------I----I----I----I----------I--------------I--------------I I 3. I Přibližování dříví strojem I Kč/m
3
I D I c I 1 I 30 I 30 I 20 I I I bez vlečení po zemi I I I I I I I I I------I-----------------------------I-----------I----I----I----I----------I--------------I--------------I I 4. I Likvidace klestu I Kč/ha I D I d I 1 I 12 000 I 12 000 I 12 000 I I I štěpkováním nebo drcením I I I I I I I I I------I-----------------------------I-----------I----I----I----I----------I--------------I--------------I I 5. I Vyklizování nebo I Kč/m
3
I D I e I 1 I 30 I 30 I 20 I I I přibližování dříví železným I I I I I I I I I I koněm I I I I I I I I I------I-----------------------------I-----------I----I----I----I----------I--------------I--------------I
II. Sazby finančního příspěvku na obnovu, zajištění a výchovu lesních porostů do 40 let
 
I------I-----------------------------I-----------------I--------------I----------------------------------------------------------------I
I Čís. I      Předmět příspěvku      I    Technické    I Identifikace I                        Kategorie lesů                          I
I řád. I                             I    jednotky     I  v programu  I----------I--------------------------I--------------------------I
I      I                             I                 I    Dotace    I ochranné I    zvláštního určení     I    hospodářské a lesy    I
I      I                             I                 I              I   "O"    I     s výjimkou lesů      I   v uznaných oborách a   I
I      I                             I                 I              I          I   v uznaných oborách a   I   v bažantnicích - "H"   I
I      I                             I                 I              I          I   v bažantnicích - "U"   I                          I
I      I                             I                 I              I          I--------------------------I--------------------------I
I      I                             I                 I              I          I        Skupina SLT       I        Skupina SLT       I
I      I                             I                 I              I          I--------I--------I--------I--------I--------I--------I
I      I                             I                 I              I          I   1.   I   2.   I   3.   I   1.   I   2.   I   3.   I
I------I-----------------------------I-----------------I----I----I----I----------I--------I--------I--------I--------I--------I--------I
I  1.  I Přirozená obnova a umělá    I                 I    I    I    I          I        I        I        I        I        I        I
I      I obnova síjí                 I                 I    I    I    I          I        I        I        I        I        I        I
I      I - meliorační a zpevňující   I      Kč/ha      I B  I a  I 1  I   12 000 I 12 000 I 12 000 I 12 000 I 12 000 I 12 000 I 12 000 I
I      I dřeviny *                   I                 I    I    I    I          I        I        I        I        I        I        I
I      I - dřeviny základní *,       I      Kč/ha      I B  I a  I 2  I   10 000 I 10 000 I 10 000 I 10 000 I 10 000 I 10 000 I      - I
I      I přimíšené a vtroušené *     I                 I    I    I    I          I        I        I        I        I        I        I
I------I-----------------------------I-----------------I----I----I----I----------I--------I--------I--------I--------I--------I--------I
I  2.  I Umělá obnova sadbou - první I                 I    I    I    I          I        I        I        I        I        I        I
I      I - meliorační a zpevňující   I   Kč/sazenici   I B  I b  I 1  I        9 I      9 I      9 I      9 I      9 I      9 I      9 I
I      I dřeviny *                   I                 I    I    I    I          I        I        I        I        I        I        I
I      I - dřeviny základní *,       I   Kč/sazenici   I B  I b  I 2  I        6 I      6 I      5 I      4 I      6 I      5 I      - I
I      I přimíšené a vtroušené *     I                 I    I    I    I          I        I        I        I        I        I        I
I------I-----------------------------I-----------------I----I----I----I----------I--------I--------I--------I--------I--------I--------I
I  3.  I Umělá obnova                I                 I    I    I    I          I        I        I        I        I        I        I
I      I sadbou-opakovaná            I                 I    I    I    I          I        I        I        I        I        I        I
I      I - meliorační a zpevňující   I Kč/poloodrostek I B  I c  I 2  I       30 I     30 I     30 I     30 I     30 I     30 I     30 I
I      I dřeviny *                   I                 I    I    I    I          I        I        I        I        I        I        I
I      I                             I   Kč/odrostek   I B  I c  I 3  I       40 I     40 I     40 I     40 I     40 I     40 I     40 I
I------I-----------------------------I-----------------I----I----I----I----------I--------I--------I--------I--------I--------I--------I
I  4.  I Zajištění lesních porostů   I                 I    I    I    I          I        I        I        I        I        I        I
I      I - meliorační a zpevňující   I      Kč/ha      I B  I d  I 1  I   34 000 I 34 000 I 26 500 I 20 000 I 34 000 I 26 500 I 20 000 I
I      I dřeviny *                   I                 I    I    I    I          I        I        I        I        I        I        I
I      I - dřeviny základní *,       I      Kč/ha      I B  I d  I 2  I   20 000 I 20 000 I 16 000 I  8 000 I 20 000 I 16 000 I      - I
I      I přimíšené a vtroušené *     I                 I    I    I    I          I        I        I        I        I        I        I
I------I-----------------------------I-----------------I----I----I----I----------I--------I--------I--------I--------I--------I--------I
I  5.  I Přeměna porostů,            I      Kč/ha      I B  I e  I 1  I   10 000 I 10 000 I 10 000 I 10 000 I 10 000 I 10 000 I 10 000 I
I      I rekonstrukce                I                 I    I    I    I          I        I        I        I        I        I        I
I------I-----------------------------I-----------------I----I----I----I----------I--------I--------I--------I--------I--------I--------I
I  6.  I Výchova lesních porostů do  I      Kč/ha      I B  I f  I 1  I    4 000 I  4 000 I  4 000 I  4 000 I  4 000 I  4 000 I  4 000 I
I      I 40 let skutečného věku      I                 I    I    I    I          I        I        I        I        I        I        I
I      I porostu                     I                 I    I    I    I          I        I        I        I        I        I        I
I      I - prořezávky                I                 I    I    I    I          I        I        I        I        I        I        I
I      I - předmýtní úmyslná těžba   I      Kč/ha      I B  I f  I 2  I    3 200 I  3 200 I  3 200 I  3 200 I  3 200 I  3 200 I  3 200 I
I------I-----------------------------I-----------------I----I----I----I----------I--------I--------I--------I--------I--------I--------I
III. Sazby finančního příspěvku na zvyšování podílu melioračních a zpevňujících dřevin
 
I------I-----------------------------I-----------------I--------------I----------------------------------------------------------------I
I Čís. I      Předmět příspěvku      I    Technické    I Identifikace I                        Kategorie lesů                          I
I řád. I                             I    jednotky     I  v programu  I----------I--------------------------I--------------------------I
I      I                             I                 I    Dotace    I ochranné I    zvláštního určení     I    hospodářské a lesy    I
I      I                             I                 I              I   "O"    I     s výjimkou lesů      I   v uznaných oborách a   I
I      I                             I                 I              I          I   v uznaných oborách a   I   v bažantnicích - "H"   I
I      I                             I                 I              I          I   v bažantnicích - "U"   I                          I
I      I                             I                 I              I          I--------------------------I--------------------------I
I      I                             I                 I              I          I        Skupina SLT       I        Skupina SLT       I
I      I                             I                 I              I          I--------I--------I--------I--------I--------I--------I
I      I                             I                 I              I          I   1.   I   2.   I   3.   I   1.   I   2.   I   3.   I
I------I-----------------------------I-----------------I----I----I----I----------I--------I--------I--------I--------I--------I--------I
I  1.  I Přirozená obnova a umělá    I                 I    I    I    I          I        I        I        I        I        I        I
I      I obnova síjí                 I                 I    I    I    I          I        I        I        I        I        I        I
I      I - meliorační a zpevňující   I      Kč/ha      I B  I g  I 1  I   20 000 I 20 000 I 20 000 I 20 000 I 20 000 I 20 000 I 20 000 I
I      I dřeviny *                   I                 I    I    I    I          I        I        I        I        I        I        I
I------I-----------------------------I-----------------I----I----I----I----------I--------I--------I--------I--------I--------I--------I
I  2.  I Umělá obnova sadbou - první I                 I    I    I    I          I        I        I        I        I        I        I
I      I - meliorační a zpevňující   I   Kč/sazenici   I B  I h  I 1  I       10 I     10 I     10 I     10 I     10 I     10 I     10 I
I      I dřeviny *                   I                 I    I    I    I          I        I        I        I        I        I        I
I------I-----------------------------I-----------------I----I----I----I----------I--------I--------I--------I--------I--------I--------I
I  3.  I Umělá obnova                I                 I    I    I    I          I        I        I        I        I        I        I
I      I sadbou-opakovaná            I                         I    I    I    I          I        I        I        I        I        I        I
I      I - meliorační a zpevňující   I Kč/poloodrostek I B  I i  I 2  I       30 I     30 I     30 I     30 I     30 I     30 I     30 I
I      I dřeviny *                   I                 I    I    I    I          I        I        I        I        I        I        I
I      I                             I   Kč/odrostek   I B  I i  I 3  I       40 I     40 I     40 I     40 I     40 I     40 I     40 I
I------I-----------------------------I-----------------I----I----I----I----------I--------I--------I--------I--------I--------I--------I
I  4.  I Zajištění lesních porostů   I                 I    I    I    I          I        I        I        I        I        I        I
I      I - meliorační a zpevňující   I      Kč/ha      I B  I j  I 1  I   40 000 I 40 000 I 35 000 I 25 000 I 40 000 I 35 000 I 25 000 I
I      I dřeviny *                   I                 I    I    I    I          I        I        I        I        I        I        I
I------I-----------------------------I-----------------I----I----I----I----------I--------I--------I--------I--------I--------I--------I
I  5.  I Přeměna porostů,            I      Kč/ha      I B  I k  I 1  I   10 000 I 10 000 I 10 000 I 10 000 I 10 000 I 10 000 I 10 000 I
I      I rekonstrukce                I                 I    I    I    I          I        I        I        I        I        I        I
I------I-----------------------------I-----------------I----I----I----I----------I--------I--------I--------I--------I--------I--------I
I  6.  I Výchova lesních porostů do  I                 I    I    I    I          I        I        I        I        I        I        I
I      I 40 let skutečného věku      I                 I    I    I    I          I        I        I        I        I        I        I
I      I porostu                     I                 I    I    I    I          I        I        I        I        I        I        I
I      I - prořezávky                I      Kč/ha      I B  I l  I 1  I    4 000 I  4 000 I  4 000 I  4 000 I  4 000 I  4 000 I  4 000 I
I      I - předmýtní úmyslná těžba   I      Kč/ha      I B  I l  I 2  I    3 200 I  3 200 I  3 200 I  3 200 I  3 200 I  3 200 I  3 200 I
I------I-----------------------------I-----------------I----I----I----I----------I--------I--------I--------I--------I--------I--------I
I  7.  I Zřizování nových oplocenek  I      Kč/km      I B  I m  I 1  I   45 000 I 45 000 I 45 000 I 45 000 I 45 000 I 45 000 I  45000 I
I      I o výšce min. 160 cm za      I                 I    I    I    I          I        I        I        I        I        I        I
I      I účelem zajištění lesních    I                 I    I    I    I          I        I        I        I        I        I        I
I      I porostů nebo jejich částí   I                 I    I    I    I          I        I        I        I        I        I        I
I      I se zastoupením melioračních I                 I    I    I    I          I        I        I        I        I        I        I
I      I a zpevňujících dřevin *     I                 I    I    I    I          I        I        I        I        I        I        I
I      I 50 % a vyšším               I                 I    I    I    I          I        I        I        I        I        I        I
I------I-----------------------------I-----------------I----I----I----I----------I--------I--------I--------I--------I--------I--------I
I  8.  I Individuální ochrana proti  I   Kč/sazenici   I B  I n  I 2  I       40 I     40 I     40 I     40 I     40 I     40 I     40 I
I      I zvěři                       I                 I    I    I    I          I        I        I        I        I        I        I
I------I-----------------------------I-----------------I----I----I----I----------I--------I--------I--------I--------I--------I--------I
IV. Sazby finančního příspěvku na opatření k obnově lesů poškozených imisemi
    a lesů chřadnoucích vinou antropogenních vlivů
 
I------I-----------------------------I-----------------I--------------I-----------------I
I Čís. I      Předmět příspěvku      I    Technické    I Identifikace I  Sazba v pásmu  I
I řád. I                             I    jednotky     I  v programu  I    ohrožení     I
I      I                             I                 I    Dotace    I--------I--------I
I      I                             I                 I              I    A   I   B    I
I------I-----------------------------I-----------------I----I----I----I--------I--------I
I  1.  I Přirozená obnova a umělá    I                 I    I    I    I        I        I
I      I obnova síjí                 I                 I    I    I    I        I        I
I      I - meliorační a zpevňující   I      Kč/ha      I A  I a  I 1  I 15 000 I 15 000 I
I      I dřeviny *                   I                 I    I    I    I        I        I
I      I - dřeviny základní *,       I      Kč/ha      I A  I a  I 2  I 10 000 I 10 000 I
I      I přimíšené a vtroušené *     I                 I    I    I    I        I        I
I------I-----------------------------I-----------------I----I----I----I--------I--------I
I  2.  I Umělá obnova sadbou - první I                 I    I    I    I        I        I
I      I - meliorační a zpevňující   I   Kč/sazenici   I A  I b  I 1  I     12 I     12 I
I      I dřeviny *                   I                 I    I    I    I        I        I
I      I - dřeviny základní *,       I   Kč/sazenici   I A  I b  I 2  I      8 I      8 I
I      I přimíšené a vtroušené *     I                 I    I    I    I        I        I
I------I-----------------------------I-----------------I----I----I----I--------I--------I
I  3.  I Umělá obnova sadbou -       I                 I    I    I    I        I        I
I      I opakovaná                   I                 I    I    I    I        I        I
I      I - meliorační a zpevňující   I   Kč/sazenici   I A  I c  I 1  I      9 I      9 I
I      I dřeviny *                   I                 I    I    I    I        I        I
I      I                             I Kč/poloodrostek I A  I c  I 2  I     30 I     30 I
I      I                             I   Kč/odrostek   I A  I c  I 3  I     40 I     40 I
I      I - dřeviny základní *,       I   Kč/sazenici   I A  I c  I 4  I      7 I      7 I
I      I přimíšené a vtroušené *     I                 I    I    I    I        I        I
I------I-----------------------------I-----------------I----I----I----I--------I--------I
I  4.  I Ochrana mladých lesních     I                 I    I    I    I        I        I
I      I porostů                     I                 I    I    I    I        I        I
I      I - ochrana kultur proti      I      Kč/ha      I A  I d  I 1  I  4 500 I  4 000 I
I      I buřeni                      I                 I    I    I    I        I        I
I      I - ochrana kultur proti      I      Kč/ha      I A  I d  I 2  I  3 500 I  2 500 I
I      I zvěři                       I                 I    I    I    I        I        I
I      I - ochrana kultur proti      I      Kč/ha      I A  I d  I 3  I  1 000 I    700 I
I      I klikorohu                   I                 I    I    I    I        I        I
I      I - ochrana kultur proti      I      Kč/ha      I A  I d  I 4  I  2 500 I  2 000 I
I      I myšovitým                   I                 I    I    I    I        I        I
I------I-----------------------------I-----------------I----I----I----I--------I--------I
I  5.  I Zřizování nových oplocenek  I      Kč/km      I A  I e  I 1  I 70 000 I 70 000 I
I      I o výšce minimálně 160 cm za I                 I    I    I    I        I        I
I      I účelem zajištění lesních    I                 I    I    I    I        I        I
I      I porostů nebo jejich částí   I                 I    I    I    I        I        I
I      I se zastoupením melioračních I                 I    I    I    I        I        I
I      I a zpevňujících dřevin *     I                 I    I    I    I        I        I
I      I 30 % a vyšším               I                 I    I    I    I        I        I
I------I-----------------------------I-----------------I----I----I----I--------I--------I
I  6.  I Zlepšování kvality lesní    I                 I    I    I    I        I        I
I      I půdy - hnojení k            I                 I    I    I    I        I        I
I      I jednotlivým sazenicím při   I                 I    I    I    I        I        I
I      I výsadbě                     I      Kč/ha      I A  I f  I 1  I  2 000 I  2 000 I
I------I-----------------------------I-----------------I----I----I----I--------I--------I
I  7.  I Výchova lesních porostů do  I                 I    I    I    I        I        I
I      I 40 let skutečného věku      I                 I    I    I    I        I        I
I      I porostu                     I                 I    I    I    I        I        I
I      I - prořezávky                I      Kč/ha      I A  I i  I 1  I  4 000 I  4 000 I
I      I - předmýtní úmyslná těžba   I      Kč/ha      I A  I i  I 2  I  3 200 I  3 200 I
I------I-----------------------------I-----------------I----I----I----I--------I--------I
 
Vysvětlivka:
 
* Příloha č. 4 k vyhlášce č. 83/1996 Sb., o zpracování oblastních plánů rozvoje lesů
a o vymezení hospodářských souborů.
V. Sazby finančního příspěvku na podporu sdružování vlastníků lesů a podporu hospodaření
   ve sdružených lesích vlastníků malých výměr
 
I------I-----------------------------I-----------I--------------I-----------------------------------------------I
I Čís. I Velikost sdruženého majetku I Technické I Identifikace I Výměra jednotlivých sdružujících se vlastníků I
I řád. I        v hektarech          I jednotky  I  v programu  I------------I----------I-----------I-----------I
I      I                             I           I    Dotace    I  do 5 ha   I do 50 ha I do 150 ha I do 300 ha I
I------I-----------------------------I-----------I--------------I------------I----------I-----------I-----------I
        I      I                             I           I              I     A      I    B     I     C     I     D     I
I------I-----------------------------I-----------I----I----I----I------------I----------I-----------I-----------I
I  1.  I od 150 do 500               I   Kč/ha   I C  I a  I 1  I    300     I   150    I    100    I     -     I
I------I-----------------------------I-----------I----I----I----I------------I----------I-----------I-----------I
I  2.  I nad 500 a do 1000           I   Kč/ha   I C  I b  I 1  I    350     I   200    I    150    I    50     I
I------I-----------------------------I-----------I----I----I----I------------I----------I-----------I-----------I
I  3.  I nad 1 000                   I   Kč/ha   I C  I c  I 1  I    400     I   250    I    200    I    100    I
I------I-----------------------------I-----------I----I----I----I------------I----------I-----------I-----------I
VI. Sazby finančních příspěvků poskytovaných uživatelům honiteb
 
I------I---------------------------------------------I-----------I--------------I-------I
I Čís. I             Předmět příspěvku               I Technické I Identifikace I Sazba I
I řád. I                                             I jednotky  I  v programu  I       I
I      I                                             I           I    Dotace    I       I
I------I---------------------------------------------I-----------I----I----I----I-------I
I  1.  I Založení nebo údržba políček pro zvěř       I   Kč/ha   I G  I a  I 1  I 6 000 I
I      I Zřizování napajedel pro zvěř                I   Kč/ks   I G  I a  I 2  I 1 000 I
I      I Pořízení a instalace nebo výroba a          I   Kč/ks   I G  I a  I 3  I 2 000 I
I      I instalace nové betonové nory                I           I    I    I    I       I
I      I Pořízení a instalace nebo výroba a          I   Kč/ks   I G  I a  I 4  I 1 000 I
I      I instalace nových lapacích zařízení          I           I    I    I    I       I
I      I Pořízení a instalace nebo výroba a          I   Kč/ks   I G  I a  I 5  I   250 I
I      I instalace nových hnízdních budek pro vodní  I           I    I    I    I       I
I      I ptáky                                       I           I    I    I    I       I
I      I Pořízení a instalace nebo výroba a          I   Kč/ks   I G  I a  I 6  I 8 000 I
I      I instalace nových odchytových zařízení na    I           I    I    I    I       I
I      I prasata divoká                              I           I    I    I    I       I
I------I---------------------------------------------I-----------I----I----I----I-------I
I  2.  I Vypuštění nakoupených nebo odchovaných      I           I    I    I    I       I
I      I jedinců zvěře v lokalitách jejich           I           I    I    I    I       I
I      I přirozeného výskytu                         I           I    I    I    I       I
I      I - tetřev hlušec                             I   Kč/ks   I G  I b  I 1  I 8 000 I
I      I - tetřívek obecný                           I   Kč/ks   I G  I b  I 2  I 5 000 I
I      I - koroptev polní                            I   Kč/ks   I G  I b  I 3  I   250 I
I      I - zajíc polní                               I   Kč/ks   I G  I b  I 4  I 1 500 I
I      I Pořízení nebo výroba a umístění nových      I   Kč/ks   I G  I b  I 5  I   200 I
I      I přenosných přístřešků pro koroptve          I           I    I    I    I       I
I------I---------------------------------------------I-----------I----I----I----I-------I
I  3.  I Oborní chovy zvěře se vzácnými druhy nebo   I           I    I    I    I       I
I      I poddruhy                                    I           I    I    I    I       I
I      I - kozy bezoárové                            I   Kč/ks   I G  I c  I 1  I 1 500 I
I      I - bílého jelena                             I   Kč/ks   I G  I c  I 2  I 1 500 I
I------I---------------------------------------------I-----------I----I----I----I-------I
I  4.  I Použití dravců v ochraně rostlin - ochrana  I           I    I    I    I       I
I      I zemědělských kultur proti hlodavcům         I           I    I    I    I       I
I      I - výroba a instalace hnízdních podložek a   I   Kč/ks   I G  I d  I 1  I   150 I
I      I budek                                       I           I    I    I    I       I
I      I - výroba a rozmístění loveckých stanovišť   I   Kč/ks   I G  I d  I 2  I    40 I
I      I pro dravce (berličky) na zemědělské půdě    I           I    I    I    I       I
I------I---------------------------------------------I-----------I----I----I----I-------I
I  5.  I Medikované premixy pro přidávání do krmiv   I   Kč/kg   I G  I e  I 1  I   200 I
I      I pro léčbu parazitóz u spárkaté zvěře        I           I    I    I    I       I
I------I---------------------------------------------I-----------I----I----I----I-------I
VII. Sazby finančních příspěvků poskytovaných vlastníkům loveckých psů a loveckých dravců
 
I------I---------------------------------------------I-----------I--------------I-------I
I Čís. I             Předmět příspěvku               I Technické I Identifikace I Sazba I
I řád. I                                             I jednotky  I  v programu  I       I
I      I                                             I           I    Dotace    I       I
I------I---------------------------------------------I-----------I----I----I----I-------I
I  1.  I Úspěšně vykonaná zkouška psa z výkonu u     I           I    I    I    I       I
I      I plemen psů                                  I           I    I    I    I       I
I      I - český teriér                              I Kč/výkon  I K  I a  I 1  I 2 000 I
I      I - český fousek                              I Kč/výkon  I K  I a  I 2  I 2 000 I
I------I---------------------------------------------I-----------I----I----I----I-------I
I  2.  I Úspěšný odchov loveckého dravce vyvedeného  I           I    I    I    I       I
I      I z umělého chovu                             I           I    I    I    I       I
I      I - jestřáb lesní                             I   Kč/ks   I K  I b  I 1  I 7 000 I
I      I - sokol stěhovavý                           I   Kč/ks   I K  I b  I 2  I 5 000 I
I      I - raroh velký                               I   Kč/ks   I K  I b  I 3  I 5 000 I
I      I - orel skalní                               I   Kč/ks   I K  I b  I 4  I 5 000 I
I------I---------------------------------------------I-----------I----I----I----I-------I
VIII. Zařazení souborů lesních typů do skupin
 
I---------I--------------------------------I-------------------------I------------------------------------I
I Skupina I               1.               I            2.           I                 3.                 I
I---------I--------------------------------I-------------------------I------------------------------------I
I Soubory I 9Z, 9R, 9K, 9Y                 I                         I                                    I
I lesních I--------------------------------I-------------------------I------------------------------------I
I typů -  I 8Z, 8Y, 8T, 8S, 8R, 8Q, 8P,    I 8V, 8O, 8F, 8A          I                                    I
I  "SLT"  I 8N, 8M, 8K, 8G                 I                         I                                    I
I         I--------------------------------I-------------------------I------------------------------------I
I         I 7Z, 7T, 7R, 7M                 I 7K, 7N, 7Q, 7Y          I 7V, 7S, 7P, 7O, 7G, 7F, 7B         I
I         I--------------------------------I-------------------------I------------------------------------I
I         I 6M                             I 6L, 6Z, 6Y, 6T          I 6V, 6S, 6R, 6Q, 6P, 6O, 6N, 6K,    I
I         I                                I                         I 6I, 6H, 6G, 6F, 6D, 6B, 6A         I
I         I--------------------------------I-------------------------I------------------------------------I
I         I 5M, 5L                         I 5T, 5Q, 5R, 5Z, 5Y      I 5W, 5V, 5U, 5S, 5P, 5O, 5N, 5K,    I
I         I                                I                         I 5J, 5I, 5H, 5G, 5F, 5D, 5C, 5B, 5A I
I         I--------------------------------I-------------------------I------------------------------------I
I         I 4Z                             I 4P, 4M, 4C, 4Q, 4X, 4Y  I 4W, 4V, 4S, 4R, 4O, 4N, 4K, 4I,    I
I         I                                I                         I 4H, 4G, 4F, 4D, 4B, 4A             I
I         I--------------------------------I-------------------------I------------------------------------I
I         I 3Z, 3Q, 3N, 3M, 3K, 3L, 3R     I 3P, 3C, 3T, 3X          I 3Y, 3W, 3V, 3U, 3S, 3O, 3J, 3I,    I
I         I                                I                         I 3H, 3G, 3F, 3D, 3B, 3A             I
I         I--------------------------------I-------------------------I------------------------------------I
I         I 2Z, 2X, 2T, 2N, 2M, 2K, 2C, 2Y I 2A, 2I, 2S, 2Q, 2P      I 2W, 2V, 2O, 2L, 2H, 2G, 2D, 2B     I
I         I--------------------------------I-------------------------I------------------------------------I
I         I 1Z, 1X, 1Q, 1N, 1M, 1K, 1C,    I 1A, 1B, 1H, 1I, 1J, 1S  I 1V, 1U, 1P, 1O, 1L, 1D             I
I         I 1G, 1T, 1W                     I                         I                                    I
I         I--------------------------------I-------------------------I------------------------------------I
I         I 0Z, 0Y, 0X, 0R, 0Q, 0M, 0K,    I 0O, 0G, 0N, 0P          I                                    I
I         I 0C, 0T                         I                         I                                    I
I---------I--------------------------------I-------------------------I------------------------------------I
I Neuvedené soubory lesních typů se zařazují do skupiny 3.                                                I
I---------------------------------------------------------------------------------------------------------I
 
Příloha č. 2 k nařízení vlády č. 30/2014 Sb.
VZOR ŽÁDOSTI O POSKYTNUTÍ FINANČNÍHO PŘÍSPĚVKU NA EKOLOGICKÉ A K PŘÍRODĚ ŠETRNÉ TECHNOLOGIE PŘI HOSPODAŘENÍ V LESE









 
Příloha č. 3 k nařízení vlády č. 30/2014 Sb.
VZOR ŽÁDOSTI O POSKYTNUTÍ FINANČNÍHO PŘÍSPĚVKU NA OBNOVU, ZAJIŠTĚNÍ A VÝCHOVU LESNÍCH POROSTŮ DO 40 LET VĚKU









 
Příloha č. 4 k nařízení vlády č. 30/2014 Sb.
VZOR ŽÁDOSTI O POSKYTNUTÍ FINANČNÍHO PRÍSPĚVKU NA ZVYŠOVÁNÍ PODÍLU MELIORAČNÍCH A ZPEVŇUJÍCÍCH DŘEVIN









 
Příloha č. 5 k nařízení vlády č. 30/2014 Sb.
VZOR ŽÁDOSTI O POSKYTNUTÍ FINANČNÍHO PŘÍSPĚVKU NA OPATŘENÍ K OBNOVĚ LESŮ POŠKOZENÝCH IMISEMI A LESŮ CHŘADNOUCÍCH VINOU ANTROPOGENNÍCH VLIVŮ









 
Příloha č. 6 k nařízení vlády č. 30/2014 Sb.
VZOR ŽÁDOSTI O POSKYTNUTÍ FINANČNÍHO PŘÍSPĚVKU NA SDRUŽOVÁNÍ VLASTNÍKŮ LESŮ A PODPORU HOSPODAŘENÍ VE SDRUŽENÝCH LESÍCH VLASTNÍKŮ MALÝCH VÝMĚR


















 
Příloha č. 7 k nařízení vlády č. 30/2014 Sb.
VZOR ŽÁDOSTI O POSKYTNUTÍ FINANČNÍHO PŘÍSPĚVKU NA VYHOTOVENÍ LESNÍCH HOSPODÁŘSKÝCH PLÁNŮ












 
Příloha č. 8 k nařízení vlády č. 30/2014 Sb.
VZOR ŽÁDOSTI O POSKYTNUTÍ FINANČNÍHO PŘÍSPĚVKU NA ZTIŽENÉ HOSPODAŘENÍ VE VOJENSKÝCH LESÍCH


















 
Příloha č. 9 k nařízení vlády č. 30/2014 Sb.
VZOR ŽÁDOSTI O POSKYTNUTÍ FINANČNÍCH PŘÍSPĚVKŮ POSKYTOVANÝCH UŽIVATELŮM HONITEB









 
Příloha č. 10 k nařízení vlády č. 30/2014 Sb.
VZOR ŽÁDOSTI O POSKYTNUTÍ FINANČNÍCH PŘÍSPĚVKŮ POSKYTOVANÝCH VLASTNÍKŮM LOVECKÝCH PSŮ A LOVECKÝCH DRAVCŮ






 
Příloha č. 11 k nařízení vlády č. 30/2014 Sb.
VZOR OHLÁŠENÍ ŽADATELE O POSKYTNUTÍ FINANČNÍHO PŘÍSPĚVKU NA HOSPODAŘENÍ V LESÍCH PODLE ČÁSTI DRUHÉ HLAV I, II, III A IV NAŘÍZENÍ VLÁDY Č. 30/2014 SB.






 
Příloha č. 12 k nařízení vlády č. 30/2014 Sb.
VZOR OHLÁŠENÍ ŽADATELE O POSKYTNUTÍ FINANČNÍHO PŘÍSPĚVKU NA HOSPODAŘENÍ V LESÍCH PODLE ČÁSTI DRUHÉ HLAVY VII NAŘÍZENÍ VLÁDY Č. 30/2014 SB.






Čl.II
Přechodná ustanovení
1. Finanční příspěvky na činnosti uvedené v § 3 odst. 3 písm. a) a c) až e) a v § 4 odst. 2 nařízení vlády č. 30/2014 Sb., ve znění účinném ode dne nabytí účinnosti tohoto nařízení, se v případě lesů, které nejsou lesy vojenskými, nejsou na území národních parků a jejich ochranných pásem a nejsou ve vlastnictví státu, poskytují jen v případě, že práce v rámci plnění předmětu finančního příspěvku byly zahájeny nejdříve v den nabytí účinnosti tohoto nařízení.
2. Ohlášení žadatele o poskytnutí finančního příspěvku na hospodaření v lesích podle části druhé hlavy I, s výjimkou finančního příspěvku na vyklizování nebo přibližování dříví koněm v lesním porostu, a hlavy II nařízení vlády č. 30/2014 Sb., o stanovení závazných pravidel poskytování finančních příspěvků na hospodaření v lesích a na vybrané myslivecké činnosti, ve znění účinném ode dne nabytí účinnosti tohoto nařízení, doručí žadatel v roce 2016 příslušnému krajskému úřadu před zahájením prací v rámci plnění předmětu finančního příspěvku, nejpozději do 31. července 2016.
Čl.III
Účinnost
Toto nařízení nabývá účinnosti dnem 1. července 2016, s výjimkou ustanovení čl. I bodů 45, 47 až 49, 51 a 57, která nabývají účinnosti dnem 1. září 2016.
Předseda vlády:
Mgr. Sobotka v. r.
Ministr zemědělství:
Ing. Jurečka v. r.

Související dokumenty