212/2004 Sb.
VYHLÁŠKA
ze dne 16. dubna 2004
o stanovení zásob a způsobu jejich ohlašování
Státní zemědělské a potravinářské inspekci
Změna: 320/2004 Sb.
Ministerstvo zemědělství stanoví podle § 3b odst. 3 zákona č.
110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně
a doplnění některých souvisejících zákonů, ve znění zákona č.
94/2004 Sb.:
§ 1
Předmět úpravy
Tato vyhláška stanoví rozsah zásob, jejich vznik a pohyb, na
které se vztahuje ohlašovací povinnost podnikatelů, a vzor
formuláře ohlašovací povinnosti zásob Státní zemědělské
a potravinářské inspekci.
§ 2
(1) Rozsah zásob, na které se vztahuje ohlašovací povinnost,
je uveden v příloze č. 11) a v příloze č. 2.2)
(2) Zásoby se ohlašují od množstevního limitu uvedeného
v přílohách č. 1 a 2.
§ 3
(1) Vzor formuláře ohlašovací povinnosti zásob cukru, zásob
izoglukózy a zásob fruktózy podle § 2, včetně vzniku a pohybu
těchto zásob, je uveden v příloze č. 3.
(2) Vzor formuláře ohlašovací povinnosti zásob zpracovaných
výrobků přesahující 10 % cukru podle § 2, včetně vzniku a pohybu
těchto zásob, je uveden v příloze č. 4.
(3) Vzor formuláře ohlašovací povinnosti zásob neuvedených
v odstavcích 1 a 2 podle § 2, včetně vzniku a pohybu těchto zásob,
je uveden v příloze č. 5.
Ministr:
Ing. Palas v. r.
Příl.1
Seznam výrobků a množstevní limity, od jejichž výše
se zásoby ohlašují
---------------------------------------------------------------------------
CN kód3) Název zboží Množstevní
limit
v tunách
---------------------------------------------------------------------------
0201 3000 Vykostěné hovězí maso, čerstvé 20,0
0202 3090 Hovězí maso ostatní 20,0
0203 1110 Vepřové maso čerstvé, chlazené 20,0
0203 2110 Vepřové maso zmrazené 20,0
0206 2991 Jedlé droby, okruží a bránice 20,0
0207 1410 Maso a jedlé droby z kohoutů a slepic druhu 20,0
Gallus domesticus, dělené maso a droby,
zmrazené, vykostěné
0207 1460 Maso a jedlé droby z kohoutů a slepic druhu 20,0
Gallus domesticus, dělené maso a droby,
zmrazené, nohy a jejich části
0207 1470 Maso a jedlé droby z kohoutů a slepic druhu 20,0
Gallus domesticus, dělené maso a droby,
zmrazené, ostatní
0207 2710 Maso a jedlé droby z krůt a krocanů, dělené 20,0
maso a droby, zmrazené, vykostěné
0408 1180 Žloutky sušené 9,0
0408 9180 Vejce ostatní sušené 9,0
1602 3211 Jiné přípravky, konzervy z masa 20,0
0402 10 Mléko a smetana v prášku 20,0
0402 21 Mléko a smetana v prášku slazené 20,0
0405 10 Máslo 20,0
0405 2010 Mléčné pomazánky s obsahem tuku 39 % hmotn. 20,0
nebo větším, avšak menším než 60 % hmotn.
0405 2030 Mléčné pomazánky s obsahem tuku 60 % hmotn. 20,0
nebo větším, avšak menším než 75 % hmotn.
0405 90 Mléčné pomazánky ostatní 20,0
0406 Sýry 20,0
0703 2000 Česnek 1,25
0711 5100 Houby rodu Agaricus (žampióny) prozatímně 4,0
konzervované, nevhodné v tomto stavu k používání
1001 Pšenice a sourež 1000,0
1002 Žito 1000,0
1003 Ječmen 1000,0
1004 Oves 100,0
1005 Kukuřice 500,0
1006 10 Rýže v plevách 8,0
1006 20 Rýže zbavená plev 30,0
1006 30 Rýže polomletá 19,0
1006 40 Zlomková rýže 12,0
1007 Zrna čiroku 100,0
1008 Pohanka, proso a lesknice kanárská; ostatní 100,0
obiloviny
1101 Mouka pšeničná nebo ze soureži 109,0
1102 Mouky obilné, jiné ne pšeničné nebo ze soureži 53,0
1103 Krupice, krupička výrobky z obilí aglomerované 56,0
1104 Zrna obilná jinak zpracovaná 30,0
1107 Slad, též pražený 126,0
1108 Škroby; inulín 300,0
1509 Olivový olej a jeho frakce 6,0
1510 Ostatní oleje a jejich frakce získané výhradně z 5,0
oliv
1517 Margarin, směsi nebo přípravky jedlých 7,0
živočišných nebo rostlinných tuků
1702 30 1 Glukóza a glukózový sirup neobs. fruktózu nebo 20,0
obs. v sušině méně než 20 % hmotn. fruktózy
1702 40 2 Glukóza a glukózový sirup obs. v sušině nejméně 20,0
než 20 % hmotn.fruktózy avšak méně než 50 %
hmotn. fruktózy s výjimkou invertního cukru
1702 90 3 Cukry ostatní včetně invertního a ostatního 25,0
cukru
1806 20 Ostatní přípravky v blocích, v tabulkách a 3,0
tyčích o hmtn. větší než 2 kg
1901 9099 Sladový výtažek, ostatní 17,0
2003 1020 Houby rodu Agaricus prozatímně konzervované, 5,0
zcela uvařené
2003 1030 Houby rodu Agaricus prozatímně konzervované, 4,0
ostatní
2008 20 Ananasy konzervované 12,0
2009 11 Pomerančová šťáva zmrazená 5,0
2009 12 Pomerančová šťáva nezmrazená 30,0
2009 19 Pomerančová šťáva ostatní 5,0
2009 41 Šťáva ananasová, s hodnotou Brix nepřevyšující 20 14,0
2009 49 Šťáva ananasová, s hodnotou Brix převyšující 67
2106 9098 4 Potravinové přípravky jinde neuvedené ani 3,0
nezahrnuté, ostatní
---------------------------------------------------------------------------
0202 30 10 Hovězí maso zmrazené - přední čtvrti celé nebo 20
dělené maximálně na pět kusů, každý z nich
v samostatném bloku; "kompenzované" čtvrti
ve dvou blocích, z nichž jeden obsahuje přední
čtvrť celou nebo dělenou
maximálně na pět kusů a druhý obsahuje zadní čtvrť
kromě svíčkové, v jednom kusu
0202 30 50 Hovězí maso zmrazené - přední čtvrti s částí boku 20
nebo bez něj
---------------------------------------------------------------------------------
2008 30 55 Mandarinky (včetně druhů tangerines a satsumas); 15
druhy klementiny, wilkingy a jiné podobné hybridy
citrusových plodů konzervované, též s přídavkem
cukru, bez alkoholu v balení nad 1 kg
2008 30 75 Mandarinky (včetně druhů tangerines a satsumas); 10
druhy klementiny, wilkingy a jiné podobné hybridy
citrusových plodů konzervované, též s přídavkem
cukru, bez alkoholu v balení do 1 kg
---------------------------------------------------------------------------------
3) Nařízení Rady (EHS) č. 2658/1987 o celní a statistické nomenklatuře a o společném celním sazebníku, ve znění nařízení Komise (ES) č. 1789/2003. Vysvětlivky: 1 Mimo 1702 3010 - Izoglukóza 2 Mimo 1702 4010 - Izoglukóza. 3 Zahrnuje 1702 9010, 1702 9050, 1702 9075, 1702 9079. 4 Pouze zboží s obsahem více než 40 % mléka.
Příl.2
Množstevní limity cukru1), izoglukózy, fruktózy a zpracovaných
výrobků od jejichž výše se zásoby nahlašují
A/ Cukr, izoglukóza, fruktóza
---------------------------------------------------------------------------
CN kód3) Název zboží Množstevní
limit
v tunách
---------------------------------------------------------------------------
1701 Třtinový nebo řepný cukr a chemicky čistá 10,0
sacharóza, v pevném stavu
1702 6095 Cukerné sirupy 10,0
1702 9099
2106 9059
1702 6080 Inulinový sirup 10,0
1702 9080
1702 3010 10,0
1702 4010 Izoglukóza
1702 6010
1702 9030
2106 9030
1702 5000 Fruktóza 7,0
Zpracované výrobky po přepočtu na obsah cukru 2 10,0
---------------------------------------------------------------------------
Vysvětlivky:
1 Cukr znamená řepný a třtinový cukr v pevné formě, cukerné sirupy
a inulinový sirup.
2 Obsah cukru se zjistí dle receptury nebo podle procentuálního
obsahu cukru.
B/ Zpracované výrobky přesahující 10% cukru
---------------------------------------------------------------------------
CN kód3) Název zboží Obsah
cukru
v procentech
---------------------------------------------------------------------------
0402 10 91 Mléko a smetana zahuštěné nebo obsahující 35
přidaný cukr v obalu nepřesahujícím 2,5 kg
0402 10 99 Mléko a smetana zahuštěné nebo obsahující 35
přidaný cukr
0402 29 11 Speciální mléka "pro kojence" s obsahem 27
převyšujícím 10 % hmotnostních tuku
0402 29 15 Speciální mléka ostatní v obalu 38
nepřesahujícím 2,5 kg
0402 29 19 Ostatní speciální mléka 35
0402 29 91 Mléko a smetana s obsahem převyšujícím 27 % 38
hmotnostních tuku v obalu nepřesahujícím 2,5
kg
0402 29 99 Mléko a smetana s obsahem převyšujícím 27 % 38
hmotnostních tuku v ostatních obalech
0402 99 11 Mléko a smetana s obsahem nepřesahujícím 9,5 43
% hmotnostních tuku v obalu do 2,5 kg
0402 99 19 Mléko a smetana s obsahem nepřesahujícím 9,5 43
% hmotnostních tuku v ostatních obalech
0402 99 31 Mléko a smetana s obsahem převyšujícím 9,5 % 43
avšak nepřesahujícím 45 % hmotnostních tuku
v obalu nepřesahujícím 2,5 kg
0402 99 39 Mléko a smetana s obsahem převyšujícím 9,5 % 43
avšak nepřesahujícím 45 % hmotnostních tuku
v ostatních obalech
0402 99 91 Mléko a smetana s obsahem tuku převyšujícím 43
45 % hmotnostních v obalu nepřesahujícím 2,5
kg
0402 99 99 Mléko a smetana s obsahem tuku převyšujícím 43
45 % hmotnostních v ostatních obalech
---------------------------------------------------------------------------
0403 10 31 Jogurt s obsahem tuku nepřesahujícím 3 % 32
hmotnostních
0403 10 33 Jogurt s obsahem tuku převyšujícím 3 % avšak 35
nepřesahujícím 6 % hmotnostních
0403 10 39 Jogurt s obsahem tuku převyšujícím 6 % 34
hmotnostních
0403 90 31 Jogurt s obsahem tuku nepřesahujícím 1,5 % 27
hmotnostních
0403 90 33 Jogurt s obsahem tuku převyšujícím 1,5 % 27
avšak nepřesahujícím 27 % hmotnostních
0403 90 39 Jogurt s obsahem tuku převyšujícím 27 % 27
hmotnostních ostatní
0403 90 61 Jogurt s obsahem tuku nepřesahujícím 3 % 43
hmotnostních ostatní
0403 90 63 Jogurt s obsahem tuku převyšujícím 3 %, 43
avšak nepřesahujícím 6 % hmotnostních
ostatní
0403 90 69 Jogurt s obsahem tuku převyšujícím 6 % 43
hmotnostních
0403 90 91 Jogurt s obsahem tuku nepřesahujícím 3 % 20
hmotnostních
0403 90 93 Jogurt s obsahem tuku převyšujícím 3 % avšak 20
nepřesahujícím 6 % hmotnostních
0403 90 99 Jogurt s obsahem tuku převyšujícím 6 % 20
hmotnostních
---------------------------------------------------------------------------
0404 10 26 Syrovátka v prášku, granulích nebo jiné 20
pevné formě s obsahem bílkovin
nepřesahujícím 15 % hmotnostních a s
obsahem tuku nepřesahujícím 1,5 %
hmotnostních
0404 10 28 Syrovátka v prášku, granulích nebo jiné 27
pevné formě s obsahem bílkovin
nepřesahujícím 15 % hmotnostních a s obsahem
tuku převyšujícím 1,5 % avšak nepřesahujícím
27 % hmotnostních
0404 10 32 Syrovátka v prášku, granulích nebo jiné 27
pevné formě s obsahem bílkovin
nepřesahujícím 15 % hmotnostních a s obsahem
tuku převyšujícím 27 % hmotnostních
0404 10 34 Syrovátka v prášku, granulích nebo jiné 27
pevné formě s obsahem bílkovin přesahujícím
15 % hmotnostních a s obsahem tuku
nepřesahujícím 1,5 % hmotnostních
0404 10 36 Syrovátka v prášku, granulích nebo jiné 27
pevné formě s obsahem bílkovin přesahujícím
15 % hmotnostních a s obsahem tuku
přesahujícím 1,5 % hmotnostních avšak
nepřesahujícím 27 % hmotnostních
0404 10 38 Syrovátka v prášku, granulích nebo jiné 27
pevné formě s obsahem bílkovin přesahujícím
15 % hmotnostních a s obsahem tuku
přesahujícím 27 % hmotnostních
0404 10 72 Syrovátka ostatní s obsahem bílkovin 43
nepřesahujícím 15 % hmotnostních a s obsahem
tuku nepřesahujícím 1,5 % hmotnostních
0404 10 74 Syrovátka ostatní s obsahem bílkovin 43
nepřesahujícím 15 % hmotnostních a s obsahem
tuku přesahujícím 1,5 % avšak nepřesahujícím
27 % hmotnostních
0404 10 76 Syrovátka ostatní s obsahem bílkovin 43
nepřesahujícím 15 % hmotnostních a s obsahem
tuku přesahujícím 27 % hmotnostních
0404 10 78 Syrovátka ostatní s obsahem bílkovin 43
přesahujícím 15 % hmotnostních a s obsahem
tuku nepřesahujícím 1,5 % hmotnostních
0404 10 82 Syrovátka ostatní s obsahem bílkovin 43
přesahujícím 15 % hmotnostních a s obsahem
tuku přesahujícím 1,5 % hmotnostních avšak
nepřesahujícím 27 % hmotnostních
0404 10 84 Syrovátka ostatní s obsahem bílkovin 43
přesahujícím 15 % hmotnostních a s obsahem
tuku přesahujícím 27 % hmotnostních
0404 90 81 Ostatní výrobky na bázi syrovátky s obsahem 35
tuku nepřesahujícím 1,5 % hmotnostních
0404 90 83 Ostatní výrobky na bázi syrovátky s obsahem 35
tuku převyšujícím 1,5 % hmotnostních avšak
nepřesahujícím 27 % hmotnostních
0404 90 89 Ostatní výrobky na bázi syrovátky s obsahem 35
tuku převyšujícím 27 % hmotnostních
---------------------------------------------------------------------------
0811 10 11 Jahody s obsahem cukru převyšujícím 13 % 20
hmotnostních
0811 10 19 Jahody s obsahem cukru 20
0811 20 11 Maliny, ostružiny, moruše, rybíz a angrešt s 20
obsahem cukru převyšujícím 13 % hmotnostních
0811 20 19 Maliny, ostružiny, moruše, rybíz a angrešt s 20
obsahem cukru
0811 90 11 Tropické ovoce a tropické ořechy s obsahem 20
cukru převyšujícím 13 % hmotnostních
0811 90 19 Tropické ovoce a tropické ořechy s obsahem 20
cukru
---------------------------------------------------------------------------
1704 10 11 Plátková žvýkací guma s obsahem sacharózy 58
méně než 60 % hmotnostních
1704 10 19 Žvýkací guma ostatní též obalená cukrem s 58
obsahem sacharózy méně než 60 % hmotnostních
1704 10 91 Plátková žvýkací guma s obsahem sacharózy 60 70
% hmotnostních nebo více
1704 10 99 Žvýkací guma ostatní též obalená cukrem s 70
sacharózy obsahem 60 % hmotnostních nebo
více
1704 90 10 Výtažky z lékořice s obsahem sacharózy více 70
než 10% hmotnostních
1704 90 30 Bílá čokoláda 45
1704 90 51 Těsta a pasty, včetně marcipánu 60
1704 90 55 Zdravotní pastilky a dropsy proti kašli 60
1704 90 61 Dražé a podobné cukrovinky 60
1704 90 65 Gumovité cukrovinky typu želé včetně 60
ovocných součástí
1704 90 71 Tvrdé bonbóny též plněné 60
1704 90 75 Karamely a podobné cukrovinky 60
1704 90 81 Ostatní vyrobené kompresí 60
1704 90 99 Ostatní cukrovinky neobsahující kakao 60
vyrobené jinak než kompresí
---------------------------------------------------------------------------
1806 10 20 Kakaový prášek obsahující 5 % nebo více, 60
avšak méně než 65 % hmotnostních sacharózy
1806 10 30 Kakaový prášek obsahující 65 % nebo více, 75
avšak méně než 80 % hmotnostních sacharózy
1806 10 90 Kakaový prášek obsahující 80 % hmotnostních 90
nebo více sacharózy
1806 2010 Přípravky s obsahem 31 % hmotnostních 35
kakaového másla, v blocích, v tabulkách nebo
tyčích o hmotnosti větší než 2 kg,
1806 20 30 Přípravky s obsahem 25 % hmotnostních 35
kakaového másla nebo více avšak méně než 31
%, v blocích, v tabulkách nebo tyčích o
hmotnostních větší než 2 kg
1806 20 50 Přípravky obsahující 18 % hmotnostních nebo 35
více kakaového másla
1806 20 70 Čokoládová mléčná drobenka 35
1806 20 80 Čokoládové polevy 35
1806 20 95 Výrobky s obsahem kakaa jinde neuvedené 35
v balení s obsahem vyšším než 2 kg
1806 31 00 Čokoláda a jiné výrobky obsahující kakao 35
plněné
1806 32 10 Čokoláda a jiné výrobky obsahující kakao 20
neplněné s přídavkem obilí, ovoce nebo
ořechů
1806 32 90 Čokoláda a jiné výrobky obsahující kakao v 35
tabulkách nebo tyčinkách, neplněné
1806 90 19 Čokoláda a čokoládové cukrovinky též plněné 35
1806 90 31 Čokoláda a jiné čokoládové výrobky plněné 35
1806 90 39 Čokoláda a jiné čokoládové výrobky neplněné 35
1806 90 50 Cukrovinky a jejich náhražky obsahující 35
kakao
1806 90 60 Pasty a pomazánky obsahující kakao 35
1806 90 70 Přípravky pro výrobu nápojů obsahující kakao 35
1806 90 90 Čokoláda a ostatní potravinové přípravky 35
obsahující kakao jinde nespecifikované
---------------------------------------------------------------------------
1901 10 00 Přípravky pro dětskou výživu v balení pro 33
drobný prodej
1901 20 00 Směsi a těsta pro přípravu pekařského zboží, 30
jemného nebo trvanlivého pečiva č. 1905
1901 90 11 Sladový výtažek s obsahem 90 % hmotnostních 25
nebo více suchého výtažku
1901 90 91 Potravinové přípravky z mouky, krupice, 33
krupičky, škrobu nebo sladových výtažků s
obsahem tuku méně než 1,5 % hmotnostních,
vyjma přípravky v prášku ze zboží čísel
0401 až 0404
1901 90 99 Potravinové přípravky z mouky, krupice, 30
krupičky, škrobu nebo sladových výtažků
jinde nespecifikované
---------------------------------------------------------------------------
1905 20 10 Perník s obsahem méně než 30 % hmotnostních 25
sacharózy
1905 20 30 Perník s obsahem 30 % nebo vyšším avšak 45
nižším než 50 % hmotnostních sacharózy
1905 20 90 Perník s obsahem 50 % hmotnostních nebo 65
vyšším sacharózy
1905 31 11 Sladké sušenky zcela nebo částečně polévané 27
nebo potažené čokoládou v balení pro
okamžitou spotřebu
1905 31 19 Sladké sušenky zcela nebo částečně polévané 20
nebo potažené čokoládou
1905 31 30 Sladké sušenky obsahující 8 % hmotnostních 27
nebo více mléčného tuku
1905 31 91 Sladké sušenky dvojité (slepované) sušenky 27
plněné
1905 31 99 Sladké sušenky výše nespecifikované 27
1905 32 11 Oplatky a malé oplatky zcela nebo částečně 27
polévané nebo potažené čokoládou v balení
pro okamžitou spotřebu
1905 32 19 Oplatky a malé oplatky zcela nebo částečně 27
polévané nebo potažené čokoládou
1905 32 91 Oplatky a malé oplatky též plněné 27
1905 32 99 Oplatky a malé oplatky jinde nespecifikované 27
1905 40 10 Suchary 13
1905 40 90 Opékaný chléb 13
1905 90 40 Oplatky a malé oplatky s obsahem vody vyšším 21
než 10 %
1905 90 45 Sušenky 15
1905 90 55 Výrobky vytlačované nebo pěnové 20
1905 90 60 Sušenky slazené 38
---------------------------------------------------------------------------
2001 90 10 "Chutney" z manga 25
---------------------------------------------------------------------------
2006 00 10 Zázvor konzervovaný cukrem 45
2006 00 31 Třešně konzervované cukrem, s obsahem cukru 57
převyšujícím 13 % hmotnostních
2006 00 35 Tropické ovoce a ořechy konzervované cukrem, 57
s obsahem cukru převyšujícím 13 %
hmotnostních
2006 00 38 Ostatní druhy ovoce konzervované cukrem, 30
s obsahem cukru převyšujícím 13 %
hmotnostních
2007 91 10 Citrusové ovoce s obsahem cukru převyšujícím 55
30 % hmotnostních
2007 91 30 Citrusové ovoce s obsahem cukru převyšujícím 15
13 % hmotnostních avšak nepřesahujícím 30 %
hmotnostních
2007 99 10 Protlaky (pyré) a pasty ze švestek s obsahem 60
cukru převyšujícím 30 % hmotnostních
2007 99 20 Protlaky (pyré) a pasty z jedlých kaštanů s 47
obsahem cukru převyšujícím 30 % hmotnostních
2007 99 31 Protlaky (pyré) a pasty z třešní s obsahem 55
cukru převyšujícím 30 % hmotnostních
2007 99 33 Protlaky (pyré) a pasty z jahod s obsahem 55
cukru převyšujícím 30 % hmotnostních
2007 99 35 Protlaky (pyré) a pasty z malin s obsahem 55
cukru převyšujícím 30 % hmotnostních
2007 99 39 Protlaky (pyré) a pasty z ostatních druhů 55
ovoce s obsahem cukru převyšujícím 30 %
hmotnostních
2007 99 51 Protlaky a pasty z jedlých kaštanů s obsahem 20
cukru převyšujícím 13 % avšak nepřesahující
30 % hmotnostních
2007 99 55 Jablečné protlaky (pyré), včetně kompotů s 20
obsahem cukru převyšujícím 13 % avšak
nepřesahující 30 % hmotnostních
2007 99 58 Protlaky (pyré) z ostatních druhů ovoce s 20
obsahem cukru převyšujícím 13 % avšak
nepřesahujícím 30% hmotnostních
2007 99 91 Jablečné protlaky (pyré), včetně kompotů 20
jinde nespecifikované
2007 99 93 Protlaky (pyré) z tropického ovoce a ořechů 20
jinde nespecifikované
2008 20 51 Ananasy bez přísady alkoholu s obsahem cukru 15
převyšujícím 15 % v obalu převyšujícím 1 kg
2008 20 71 Ananasy bez přísady alkoholu s obsahem cukru 15
převyšujícím 15 % nepřesahujícím 1 kg
2008 30 51 Grapefruity bez přísady alkoholu a s 15
přídavkem cukru, v obalu převyšujícím 1 kg
2008 30 71 Grapefruity bez přísady alkoholu a s 15
přídavkem cukru, v obalu nepřesahujícím 1 kg
2008 40 71 Hrušky bez alkoholu s obsahem cukru 15
převyšujícím 15 % hmotnostních, v obalu
nepřesahujícím 1 kg
2008 50 61 Meruňky bez alkoholu a s obsahem cukru 15
převyšujícím 13 % hmotnostních, v obalu
převyšujícím 1 kg
2008 50 71 Meruňky bez alkoholu a s obsahem cukru 15
převyšujícím 15 % hmotnostních, v obalu
nepřesahujícím 1 kg
2008 70 71 Broskve bez alkoholu a s přídavkem cukru 16
převyšujícím 15 % hmotnostních, v obalu
nepřesahujícím 1 kg
2008 99 11 Zázvor s obsahem alkoholu nepřesahující 20
11,85 % hmotnostních
2008 99 19 Zázvor s přísadou alkoholu 20
2009 11 11 Pomerančová šťáva zmrazená s hodnotou Brix 30
převyšující 67, v hodnotě nepřesahující 30
Euro za 100 kg
2009 11 19 Pomerančová šťáva zmrazená s hodnotou Brix 49
převyšující 67
2009 11 91 Pomerančová šťáva s hodnotou Brix 49
nepřesahující 67, v hodnotě nepřesahující 30
Euro za 100 kg, obsah cukru převyšující 30 %
2009 19 11 Pomerančová šťáva nezmrazená s hodnotou Brix 30
převyšující 67 v hodnotě nepřesahující 30
Euro za 100 kg
2009 19 91 Pomerančová šťáva s hodnotou Brix 33
přesahující 20 avšak nepřevyšující 67, v
hodnotě nepřesahující 30 Euro za 100 kg a s
obsahem cukru převyšujícím 30 %
2009 29 11 Grapefruitová šťáva s hodnotou Brix 30
převyšující 67 v hodnotě nepřesahující 30
Euro za 100 kg
2009 29 19 Grapefruitová šťáva s hodnotou Brix 49
převyšující 67
2009 29 91 Grapefruitová šťáva s hodnotou Brix 49
převyšující 20 avšak nepřesahující 67, v
hodnotě nepřesahující 30 Euro za 100 kg s
obsahem cukru převyšujícím 30 %
2009 29 99 Grapefruitová šťáva s hodnotou Brix 16
převyšující 20 avšak nepřesahující 67
2009 31 11 Šťáva z jakéhokoliv jednoho druhu ostatního 12
citrusového ovoce s hodnotou Brix
nepřesahující 20 v hodnotě převyšující 30
Euro za 100 kg a s přidaným cukrem
2009 31 51 Citronová šťáva s hodnotou Brix 12
nepřesahující 20 v hodnotě nepřesahující 30
Euro za 100 kg a s přidaným cukrem
2009 31 91 Šťávy z ostatních citrusových plodů z 12
jakéhokoliv jednoho druhu s hodnotou Brix
nepřesahující 20 v hodnotě nepřesahující 30
Euro za 100 kg a s přidaným cukrem
2009 39 11 Šťáva z jakéhokoliv jednoho druhu ostatního 30
citrusového ovoce s hodnotou Brix
převyšující 67 v hodnotě nepřesahující 30
Euro za 100 kg
2009 39 19 Šťáva z jakéhokoliv jednoho druhu ostatního 30
citrusového ovoce s hodnotou Brix
převyšující 67
2009 39 31 Šťáva z jakéhokoliv jednoho druhu ostatního 12
citrusového ovoce s hodnotou Brix
převyšující 20 avšak nepřevyšující 67
v hodnotě nepřesahující 30 Euro za 100 kg
a s přidaným cukrem
2009 39 51 Citrónová šťáva s hodnotou Brix převyšující 49
20 avšak nepřesahující 67 v hodnotě
nepřesahující 30 Euro za 100 kg a s obsahem
cukru převyšujícím 30 % hmotnostních.
2009 39 55 Citrónová šťáva s hodnotou Brix převyšující 12
20 avšak nepřesahující 67 v hodnotě
nepřesahující 30 Euro za 100 kg a s obsahem
cukru nepřesahující 30 % hmotnostních
2009 39 91 Šťáva z jakéhokoliv jednoho druhu ostatního 49
citrusového ovoce s hodnotou Brix
převyšující 20 avšak nepřesahující 67
hodnotě nepřesahující 30 Euro za 100 kg a
obsahem cukru převyšujícím 30 % hmotnostních
2009 39 95 Šťáva z jakéhokoliv jednoho druhu ostatního 12
citrusového ovoce s hodnotou Brix
převyšující 20 avšak nepřesahující 67 v
hodnotě nepřesahující 30 Euro za 100 kg a s
obsahem cukru nepřesahujícím 30 %
hmotnostních
2009 41 10 Ananasová šťáva s hodnotou Brix 12
nepřesahující 20 v hodnotě převyšujícím 30
Euro za 100 kg a s přidaným cukrem
2009 41 91 Ananasová šťáva s hodnotou Brix 12
nepřesahující 20 a s přidaným cukrem
2009 49 11 Ananasová šťáva s hodnotou Brix převyšující 30
67 v hodnotě nepřesahující 30 Euro za 100 kg
2009 49 19 Ananasová šťáva s hodnotou Brix převyšující 49
67
2009 49 30 Ananasová šťáva s hodnotou Brix převyšující 12
20 avšak nepřesahující 67 v hodnotě
převyšující 30 Euro za 100 kg a s přidaným
cukrem
2009 49 91 Ananasová šťáva s hodnotou Brix převyšující 49
20 avšak nepřesahující 67 v hodnotě
převyšující 30 Euro za100 kg a s obsahem
cukru převyšujícím 30 % hmotnostních
2009 49 93 Ananasová šťáva s hodnotou Brix převyšující 12
20 avšak nepřesahující 67 v hodnotě
převyšující 30 Euro za 100 kg a s obsahem
cukru nepřesahujícím 30 % hmotnostních
2009 50 10 Šťáva z rajských jablek s přidaným cukrem 12
2009 61 10 Hroznová šťáva s hodnotou Brix nepřesahující 30
30 v hodnotě převyšující 18 Euro za 100 kg
2009 61 90 Hroznová šťáva s hodnotou Brix nepřesahující 12
30 v hodnotě nepřesahující 18 Euro za 100 kg
2009 69 11 Hroznová šťáva v hodnotě nepřesahující 22 30
Eur za 100 kg
2009 69 19 Hroznová šťáva jinde nespecifikovaná 30
2009 69 51 Koncentrovaná hroznová šťáva s hodnotou Brix 30
převyšující 30 avšak nepřesahující 67 v
hodnotě převyšující 18 Euro za 100 kg,
2009 69 59 Hroznová šťáva s hodnotou Brix převyšující 30
30 avšak nepřesahující 67 v hodnotě
převyšující 18 Euro za 100 kg
2009 69 71 Koncentrovaná hroznová šťáva s hodnotou Brix 49
převyšující 30 avšak nepřesahující 67 v
hodnotě nepřesahující 18 Euro za 100 kg a s
obsahem cukru převyšujícím 30 %
hmotnostních,
2009 69 79 Hroznová šťáva s hodnotou Brix převyšující 49
30 avšak nepřesahující 67 v hodnotě
nepřesahující 18 Euro za 100 kg a s obsahem
cukru převyšujícím 30 % hmotnostních
2009 69 90 Hroznová šťáva s hodnotou Brix převyšujícím 12
30 avšak nepřesahující 67, v hodnotě
nepřesahující 18 Euro za 100 kg
2009 71 10 Jablečná šťáva s hodnotou Brix nepřesahující 12
20 v hodnotě převyšující 18 Euro za 100 kg a
s přidaným cukrem
2009 71 91 Jablečná šťáva s hodnotou Brix nepřesahující 12
20 a s přidaným cukrem
2009 79 11 Jablečná šťáva s hodnotou Brix převyšující 49
67 v hodnotě nepřesahující 20 Euro za 100 kg
2009 79 19 Jablečná šťáva s hodnotou Brix převyšující 20
67
2009 79 30 Jablečná šťáva s hodnotou Brix převyšující 12
20 avšak nepřesahující 67 v hodnotě
převyšující 18 Euro za 100 kg a s přidaným
cukrem
2009 79 91 Jablečná šťáva s hodnotou Brix převyšující 49
20 avšak nepřesahující 67 v hodnotě
převyšující 18 Euro za 100 kg a s cukrem
převyšujícím 30 % hmotnostních
2009 79 93 Jablečná šťáva s hodnotou Brix převyšující 12
20 avšak nepřesahující 67 v hodnotě
převyšující 18 Euro za 100 kg a s cukrem
nepřesahující 30 % hmotnostních
2009 80 11 Hrušková šťáva s hodnotou Brix převyšující 49
67 v hodnotě nepřesahující 22 Euro za 100 kg
2009 80 19 Hrušková šťáva, s hodnotou Brix převyšující 49
67
2009 80 32 Šťáva z kvajavy a mučenky v hodnotě 30
nepřesahující 30 Euro za 100 kg
2009 80 33 Šťáva z manga, mangostanu, papájí v hodnotě 30
nepřesahující 30 Euro za 100 kg
2009 80 35 Šťáva z jiných druhů ovoce v hodnotě 30
nepřesahující 30 Eur za 100 kg
2009 80 36 Šťáva z tropického ovoce 30
2009 80 38 Šťáva z jiných druhů ovoce 15
2009 80 50 Hrušková šťáva s hodnotou Brix nepřesahující 12
67 v hodnotě převyšující 18 Euro za 100 kg a
s přidaným cukrem
2009 80 61 Hrušková šťáva v hodnotě převyšující 18 Euro 49
za100 kg a s obsahem cukru převyšujícím 30 %
hmotnostních
2009 80 63 Hrušková šťáva v hodnotě převyšující 18 Euro 12
za 100 kg a s obsahem cukru nepřesahujícím
30 % hmotnostních
2009 80 71 Třešňová šťáva v hodnotě převyšujícím 30 12
Euro za 100 kg a s přidaným cukrem
2009 80 73 Šťáva z tropického ovoce v hodnotě 12
převyšujícím 30 Euro za 100 kg a s přidaným
cukrem
2009 80 79 Šťáva z ostatního ovoce v hodnotě 12
převyšující 30 Euro za 100 kg a s přidaným
cukrem
2009 80 83 Šťáva z kvajavy, mučenky s obsahem cukru 49
převyšujícím 30 % hmotnostních
2009 80 84 Šťáva z manga, mangostanu, papájí s obsahem 49
cukru převyšujícím 30 % hmotnostních
2009 80 86 Šťáva z ostatního ovoce s obsahem cukru 49
převyšujícím 30 % hmotnostních
2009 80 88 Šťáva z tropického ovoce s obsahem cukru 49
převyšujícím 30 % hmotnostních
2009 90 11 Směsi šťáv jablečné a hruškové v hodnotě 49
nepřesahující 22 Euro za 100 kg
2009 90 21 Směsi šťáv ostatní v hodnotě nepřesahující 30
30 Euro za 100 kg
2009 90 29 Směsi šťáv z ostatních druhů s obsahem cukru 49
převyšujícím 30 % hmotnostní
2009 90 31 Směsi šťáv jablečné a hruškové v hodnotě 49
nepřesahující 18 Euro za 100 kg a s obsahem
cukru převyšujícím 30 % hmotnostní
2009 90 39 Směsi šťáv jablečné a hruškové v jiné 12
hodnotě
2009 90 41 Směsi šťáv citrusových plodů a ananasu s 12
přidaným cukrem
2009 90 71 Směsi šťáv citrusových plodů a ananasu s 49
obsahem cukru převyšujícím 30 % hmotnostních
2009 90 73 Směsi šťáv citrusových plodů a ananasu, s 12
obsahem cukru nepřesahujícím 30 %
hmotnostních
2009 90 92 Směsi šťáv z tropického ovoce s obsahem 49
cukru převyšujícím 30 % hmotnostních
2009 90 94 Směsi šťáv ostatních druhů ovoce s obsahem 49
cukru převyšujícím 30 % hmotnostních
2009 90 95 Směsi šťáv z tropického ovoce s obsahem 12
cukru nepřesahujícím 30 % hmotnostních
2009 90 96 Směsi šťáv ostatní ostatních druhů ovoce s 12
obsahem cukru nepřesahujícím 30 %
hmotnostních
---------------------------------------------------------------------------
2101 11 19 Výtažky, esence a koncentráty z kávy 20
2101 12 92 Přípravky se základem z výtažků esencí nebo 20
koncentrátů z kávy
2101 12 98 Přípravky na bázi výtažků nebo koncentrátů 20
na bázi kávy nespecifikované
2101 20 20 Výtažky, esence nebo koncentráty z čaje nebo 20
maté
2101 20 92 Přípravky na bázi výtažků, esencí nebo 20
koncentrátů čaje nebo maté
2101 20 98 Přípravky na bázi výtažků nebo koncentrátů 20
na bázi čaje nebo maté, nespecifikované
---------------------------------------------------------------------------
2103 20 00 Kečup a jiné omáčky z rajčat 12
2103 90 30 Aromatické hořké přípravky z hořce, koření 12
apod. přísad a 4 až 10 % hmotnostních cukru
---------------------------------------------------------------------------
2105 00 10 Zmrzlina, eskymo a podobné výrobky 20
neobsahující mléčné tuky nebo obsahující
méně než 3 % hmotnostních mléčných tuků
2105 00 91 Zmrzlina, eskymo a podobné výrobky s obsahem 20
mléčných tuků 3 % nebo více avšak méně než 7
% hmotnostních
2105 00 99 Zmrzlina, eskymo a podobné výrobky s obsahem 20
více než 7 % hmotnostních
---------------------------------------------------------------------------
2106 10 80 Bílkovinné koncentráty jinde nespecifikované 29
2106 90 59 Sirupy s přísadou aromatických látek nebo 55
barviva jinde nespecifikované
2106 90 98 Přípravky ostatní neobsahující mléčné tuky 26
jinde nespecifikované
---------------------------------------------------------------------------
2208 70 10 Likéry a cordialy v nádobách o obsahu 25
nepřesahujícím 2 litry
2208 70 90 Likéry a cordialy v nádobách o obsahu 25
převyšujícím 2 litry
2208 90 11 Arak v nádobách o obsahu nepřesahujícím 2 25
litry
2208 90 19 Arak v nádobách o obsahu převyšujícím 2 25
litry
2208 90 41 Ouzo 25
2208 90 69 Ostatní lihové nápoje 25
2208 90 71 Destiláty z ovoce 25
2208 90 78 Ostatní lihové nápoje z ovoce 20
---------------------------------------------------------------------------
Příl.3
Vzor
Formulář ohlašovací povinnosti zásob cukru, zásob
izoglukózy a zásob fruktózy
Obchodní firma nebo název
(u fyzické osoby jméno a příjmení) podnikatele: ................. IČ podnikatele, bylo-li přiděleno: ..............
Sídlo (u fyzické osoby místo podnikání) podnikatele: ............
----------------------------------------------------------------------------------------------
sklad v tunách období obchodní toky v tunách
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
CN kód3) název zboží sklad k množství od do nákup tuzemsko dovoz prodej tuzemsko vývoz
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
1.5.04 1.5.03 30.4.04
----------------------------------------------------------------------------------------------
1.5.03 1.5.02 30.4.03
----------------------------------------------------------------------------------------------
1.5.02 1.5.01 30.4.02
----------------------------------------------------------------------------------------------
1.5.01 1.5.00 30.4.01
----------------------------------------------------------------------------------------------
1.5.00
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
1.5.04 1.5.03 30.4.04
----------------------------------------------------------------------------------------------
1.5.03 1.5.02 30.4.03
----------------------------------------------------------------------------------------------
1.5.02 1.5.01 30.4.02
----------------------------------------------------------------------------------------------
1.5.01 1.5.00 30.4.01
----------------------------------------------------------------------------------------------
1.5.00
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
1.5.04 1.5.03 30.4.04
----------------------------------------------------------------------------------------------
1.5.03 1.5.02 30.4.03
----------------------------------------------------------------------------------------------
1.5.02 1.5.01 30.4.02
----------------------------------------------------------------------------------------------
1.5.01 1.5.00 30.4.01
----------------------------------------------------------------------------------------------
1.5.00
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Poznámka:
V případě, že množství vykázaných zásob k 1.5.2004 přesáhne průměr
předcházejících (dle formuláře), přiloží podnikatel k tomuto
formuláři také komentář, v němž uvede okolnosti, které jsou
příčinou zvýšených zásob k 1.5.2004.
Místo, datum: Podpis podnikatele (u právnické osoby Otisk razítka nebo vypsaná
statutárního orgánu): obchodní firma nebo název
............. ....................................... .............................
Příl.4
VZOR
Formulář ohlašovací povinnosti zásob
zpracovaných výrobků přesahující 10 % cukru
Obchodní firma nebo název
(u fyzické osoby jméno a příjmení) podnikatele: ................. IČ podnikatele, bylo-li přiděleno: ..............
Sídlo (u fyzické osoby místo podnikání) podnikatele: ............
-------------------------------------------------------------
obchodní toky v tunách
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
CN název obsah obsah sklad v tunách období nákup tuzemsko dovoz prodej tuzemsko vývoz
kód3) zboží cukru cukru ------------------------------------------------------------------------------------------------
podle v % sklad výrobek z toho od do výrobek z toho výrobek z toho výrobek z toho výrobek z toho
receptury podle k cukr cukr cukr cukr cukr
přílohy
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
1.5.04 1.5.03 30.4.04
------------------------------------------------------------------------------------------------
1.5.03 1.5.02 30.4.03
------------------------------------------------------------------------------------------------
1.5.02 1.5.01 30.4.02
------------------------------------------------------------------------------------------------
1.5.01 1.5.00 30.4.01
------------------------------------------------------------------------------------------------
1.5.00
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
1.5.04 1.5.03 30.4.04
------------------------------------------------------------------------------------------------
1.5.03 1.5.02 30.4.03
------------------------------------------------------------------------------------------------
1.5.02 1.5.01 30.4.02
------------------------------------------------------------------------------------------------
1.5.01 1.5.00 30.4.01
------------------------------------------------------------------------------------------------
1.5.00
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
1.5.04 1.5.03 30.4.04
------------------------------------------------------------------------------------------------
1.5.03 1.5.02 30.4.03
------------------------------------------------------------------------------------------------
1.5.02 1.5.01 30.4.02
------------------------------------------------------------------------------------------------
1.5.01 1.5.00 30.4.01
------------------------------------------------------------------------------------------------
1.5.00
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Poznámka:
V případě, že množství vykázaných zásob k 1.5.2004 přesáhne průměr
předcházejících (dle formuláře), přiloží podnikatel k tomuto
formuláři také komentář, v němž uvede okolnosti, které jsou
příčinou zvýšených zásob k 1.5.2004.
Místo, datum: Podpis podnikatele
(u právnické osoby statutárního orgánu): Otisk razítka nebo vypsaná obchodní firma nebo název:
............. ....................................... .................................
Příl.5
Vzor
Formulář ohlašovací povinnosti zásob
Obchodní firma nebo název
(u fyz. osoby jméno a příjmení) podnikatele: ................. IČ podnikatele, bylo-li přiděleno: ..............
Sídlo (u fyzické osoby místo podnikání) podnikatele: ............
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
CN Název zboží Údaj Stav zásob Údaje za období Vlastní Nákup Dovoz Země dovozu Prodej Vývoz
kód3) k datu (t) výroba tuzemsko (t) tuzemsko (t)
(t) (t) (t)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
1.5.2004 1.5.2003-30.4.2004
---------------------------------------------------------------------------------------------------
1.5.2003 1.5.2002-30.4.2003
---------------------------------------------------------------------------------------------------
1.5.2002 1.5.2001-30.4.2002
---------------------------------------------------------------------------------------------------
1.5.2001 1.5.2000-30.4.2001
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
1.5.2004 1.5.2003-30.4.2004
---------------------------------------------------------------------------------------------------
1.5.2003 1.5.2002-30.4.2003
---------------------------------------------------------------------------------------------------
1.5.2002 1.5.2001-30.4.2002
---------------------------------------------------------------------------------------------------
1.5.2001 1.5.2000-30.4.2001
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
1.5.2004 1.5.2003-30.4.2004
---------------------------------------------------------------------------------------------------
1.5.2003 1.5.2002-30.4.2003
---------------------------------------------------------------------------------------------------
1.5.2002 1.5.2001-30.4.2002
---------------------------------------------------------------------------------------------------
1.5.2001 1.5.2000-30.4.2001
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Poznámka:
V případě, že množství vykázaných zásob k 1.5.2004 přesáhne průměr
předcházejících let (dle formuláře), předloží podnikatel k tomuto
formuláři také komentář, v němž uvede okolnosti, které jsou
příčinou zvýšených zásob k 1.5.2004.
Jestliže některý CN kód zahrnuje produkty, na které se nevztahuje
stejné dovozní clo, provede se pro každý produkt nebo každou
skupinu produktů podléhajících dovoznímu clu inventarizace zásob
samostatně.
Místo, datum: Podpis podnikatele (u právnické osoby Otisk razítka nebo vypsaná
statutárního orgánu): obchodní firma nebo název
............. ....................................... .................................
1) Nařízení Komise (ES) č. 1972/2003 o přechodných opatřeních,
která mají být přijata, pokud jde o obchod se zemědělskými
produkty v důsledku přistoupení České republiky, Estonska,
Kypru, Litvy, Lotyšska, Maďarska, Malty, Polska, Slovinska
a Slovenska, ve znění nařízení Komise (ES) č. 230/2004.
2) Nařízení Komise (ES) č. 60/2004, kterým se stanoví přechodná
opatření v sektoru cukru z důvodu přistoupení České republiky,
Estonska, Kypru, Litvy, Lotyšska, Maďarska, Malty, Polska,
Slovinska a Slovenska.