93/2006 Sb., kterou se mění vyhláška Ministerstva financí č. 186/2002 Sb., kterou se stanoví náležitosti přehledu o předběžném odhadu nákladů na obnovu majetku sloužícího k zabezpečení základních funkcí v území postiženém živelní nebo jinou pohromou a vzor pověření osoby pověřené krajem zjišťováním údajů nutných pro zpracování tohoto přehledu

Schválený:
93/2006 Sb.
VYHLÁŠKA
ze dne 10. března 2006,
kterou se mění vyhláška Ministerstva financí č. 186/2002 Sb., kterou se stanoví náležitosti přehledu o předběžném odhadu nákladů na obnovu majetku sloužícího k zabezpečení základních funkcí v území postiženém živelní nebo jinou pohromou a vzor pověření osoby pověřené krajem zjišťováním údajů nutných pro zpracování tohoto přehledu
Ministerstvo financí stanoví podle § 3 odst. 1 a 3 zákona č. 12/2002 Sb., o státní pomoci při obnově území postiženého živelní nebo jinou pohromou a o změně zákona č. 363/1999 Sb., o pojišťovnictví a o změně některých souvisejících zákonů (zákon o pojišťovnictví), ve znění pozdějších předpisů, (zákon o státní pomoci při obnově území), ve znění zákona č. 347/2005 Sb.:
Čl.I
Vyhláška č. 186/2002 Sb., kterou se stanoví náležitosti přehledu o předběžném odhadu nákladů na obnovu majetku sloužícího k zabezpečení základních funkcí v území postiženém živelní nebo jinou pohromou a vzor pověření osoby pověřené krajem zjišťováním údajů nutných pro zpracování tohoto přehledu, se mění takto:
1. V § 1 odst. 2 písm. b) se slova " , a jde-li o majetek státu, s nímž je příslušný hospodařit okresní úřad, podle okresního úřadu" zrušují.
2. Příloha č. 1 zní:
"Příloha č. 1 k vyhlášce č. 186/2002 Sb.
VZOR
Název obce (včetně kódu obce)
Název kraje
Název ústředního správního úřadu
Přehled o předběžném odhadu nákladů na obnovu majetku sloužícího k zabezpečení základních funkcí v území postiženém živelní nebo jinou pohromou
            











Vysvětlivky k tabulce
Základní zpracovatelskou jednotkou, provádějící vyplnění tabulky a odpovídající za správnost údajů, je kraj. Základní jednotkou, za jejíž území jsou údaje poskytovány, je obec.
Na území obce kraj zjišťuje, zda poškozený nebo zničený majetek patří státu, kraji, obci, podnikatelskému subjektu (podnikající právnické a fyzické osobě), občanovi nebo ostatním subjektům (nepodnikající právnické osobě), a zjištěné údaje rozdělí do tabulek uspořádaných podle obcí a resortu.
V záhlaví tabulky zpracované podle § 1 odst. 2 písm. a) vyhlášky kraj uvede název obce, za kterou je zpracována, kód obce a název kraje, na jehož území se obec nalézá. Ke kódové identifikaci obcí bude využit číselník obcí spravovaný Českým statistickým úřadem a využívaný ve statistické praxi.
V záhlaví tabulky zpracované podle § 1 odst. 2 písm. b) vyhlášky kraj uvede název kraje, za který je souhrnná tabulka zpracována, a název ústředního správního úřadu
a) který je příslušný k hospodaření s majetkem státu sloužícím k zabezpečení základních funkcí v území nebo jsou s tímto majetkem státu příslušné hospodařit organizační složky státu a státní organizace v jeho působnosti,
b) do jehož okruhu působnosti stanovené zákonem č. 2/1969 Sb., o zřízení ministerstev a jiných ústředních orgánů státní správy České republiky, ve znění pozdějších předpisů, spadá plnění základních funkcí v území, pro které majetek slouží, jde-li o majetek ve vlastnictví nestátních právnických osob a fyzických osob.
Tabulka se vyplňuje v měrných jednotkách a v tisících Kč bez desetinných míst. Nevyplňují se rubriky tabulky, v nichž je vyznačeno X.
1. Do řádku 6f se uvádějí např. drenáže, závlahové potrubí.
2. Do řádku 7g se uvádějí např. věže, stožáry, zásobníky, nádrže, šachty, vrty, tunely.
3. Do řádku 10f se uvádějí např. výrobní haly, sklady, zařízení pro obchod a služby, administrativní budovy, garáže, studny, venkovní úpravy, hřbitovní stavby a zařízení.
4. Do řádku 11d se uvádějí např. stavby funkčně propojené s vodními nádržemi, rybníky a koryty vodních toků (včetně jejich regulovaných úseků), vodní a odvodňovací kanály, náhony.
5. Do řádku 17c se uvádějí mobiliární fondy. Mobiliární fond je odborný termín pro soubor movitých kulturních památek umístěný především na hradech a zámcích, který je do Ústředního seznamu kulturních památek České republiky zapisován jako celek pod jedním evidenčním číslem.
5. Do řádku 18a se uvádějí náklady na obnovu majetku neuvedeného v jiných řádcích; s ohledem na odvětvová specifika je možné zde doplňkově konkretizovat předmět hodnocení a měrnou jednotku.
6. Věci chráněné podle § 2, 4, 5 a 6 zák. č. 20/1987 Sb., o státní památkové péči, ve znění pozdějších předpisů, se zařazují podle předmětu odhadu v řádcích pod poř. č. 1 - 18a. Kromě toho se samostatně uvádějí v závěru tabulky a podrobně se specifikují v komentáři.
3. Příloha č. 2 zní:
"Příloha č. 2 k vyhlášce č. 186/2002 Sb.
 
      
                              Vzor
  písemného pověření osoby pověřené krajem ke zjišťování údajů
   nutných pro zpracování přehledu o předběžném odhadu nákladů
  na obnovu majetku sloužícího k zabezpečení základních funkcí
         v území postiženém živelní nebo jinou pohromou

                            Pověření

Kraj ..................... pověřuje
pana/í .........................................
           jméno             příjmení

číslo občanského průkazu ............

zjišťovat v  období od .....  do ..... údaje  nutné pro zpracování 
přehledu o předběžném odhadu  nákladů na obnovu majetku sloužícího 
k zabezpečení  základních  funkcí   na  území  .....1)  postiženém 
živelní  nebo jinou  pohromou ve  smyslu zákona  č. 12/2000 Sb., o 
státní  pomoci  při  obnově  území  postiženém  živelní nebo jinou 
pohromou a  o změně zákona č.  363/1999 Sb., o pojišťovnictví  a o 
změně některých souvisejících zákonů  (zákon o pojišťovnictví), ve 
znění  pozdějších  předpisů  (zákon  o  státní  pomoci  při obnově 
území),  ve  znění  zákona  č.  347/2005  Sb.  Při  zjišťování  je 
oprávněn/a

1) vstupovat, po předložení tohoto písemného pověření a občanského 
   průkazu,  na pozemky a do  objektů na  území postiženém živelní 
   nebo jinou  pohromou, které jsou  ve vlastnictví právnických  a 
   fyzických  osob (§ 3  odst. 4  zákona č.  12/2002 Sb., ve znění 
   zákona č. 347/2005 Sb.);

2) není-li vstup na pozemky nebo  do objektů možný z důvodu obrany 
   státu, ochrany utajovaných informací  nebo ohrožení života nebo 
   zdraví  osob, požadovat  potřebné údaje  od vlastníků  takových 
   pozemků  a   objektů  a  tito  vlastníci   jsou  povinni  mu/jí 
   požadované údaje poskytnout (§ 3 odst. 5 zákona č. 12/2002 Sb., 
   ve znění zákona č. 347/2005 Sb.).

Datum                                    otisk razítka
                             podpis odpovědné osoby a označení
                                           její         funkce
1) Vymezení území konkrétní obce nebo obcí, v nichž má pověřená osoba činnost vykonávat.
Čl.II
Tato vyhláška nabývá účinnosti dnem 1. dubna 2006.
Ministr:
Mgr. Sobotka v. r.

Související dokumenty