D-349, kterým se stanovuje formát a struktura datové zprávy, jejímž prostřednictvím je činěno podání specifikované v § 72 odst. 1 zákona č. 280/2009 Sb., a která je zároveň odesílána správci daně prostřednictvím datové schránky

Schválený:
D-349
Pokyn
kterým se stanovuje formát a struktura datové zprávy, jejímž prostřednictvím je činěno podání specifikované v § 72 odst. 1 zákona č. 280/2009 Sb., a která je zároveň odesílána správci daně prostřednictvím datové schránky
Ministerstvo financí v souladu se zněním § 72 odst. 3 zákona č. 280/2009 Sb., daňový řád, ve znění pozdějších předpisů (dále jen „daňový řád“), zveřejňuje formát a strukturu datové zprávy odesílané prostřednictvím datové schránky.
Podání specifikovaná v § 72 odst. 1 daňového řádu, tj. přihláška k registraci, řádné daňové tvrzení a dodatečné daňové tvrzení, zasílaná daňovými subjekty územním finančním orgánům podle § 71 daňového řádu prostřednictvím datové schránky musí být ve formátu a struktuře .XML, odpovídající XSD schémata jsou definována a zveřejněna na adrese:
http://eds.mfcr.cz/adistc/adis/idpr_pub/epo_struktury.faces
K vytvoření souboru v předepsaném formátu a struktuře .XML pro odeslání do datové schránky správce daně lze využít službu Elektronická podání pro daňovou správu (EPO) na adrese http://eds.mfcr.cz. Aplikace umožňuje vytvořit a uložit soubor v předepsaném formátu a struktuře pro následné odeslání správci daně datovou schránkou.
Bližší informace jsou k dispozici na internetové stránce http://cds.mfcr.cz, volba Daně elektronicky Informace k elektronickému podávání Informace pro uživatele Informace k přípustným formátům datových zpráv doručovaných správci daně prostřednictvím datových schránek.
Tímto pokynem se nahrazuje od 1. 1. 2011 Pokyn č. D-331 ze dne 27. 10. 2009.
Pro podání typu přihláška k registraci platí požadovaný formát a struktura až od 1. 4. 2011.
Ing. Jan Knížek, v. r.
vrchní ředitel skupiny

Související dokumenty