Výpověď zaměstnanci na MD po zrušení místa

Plné znění otázky

A)    Paní Nováková – pracovní smlouva na dobu neurčitou – pracovní zařazení: Pracovník vztahů k veřejnosti – nástup na mateřskou dovolenou: 17. 11. 2012 – na základě žádosti jí byla prodloužena rodičovská dovolená do 31. 8. 2015.

B)    Paní Malá – vznik pracovního poměru od 1. 11. 2012 – na dobu určitou (záskok po dobu mateřské a rodičovské dovolené pí. Novákové a max. do 31. 1. 2015), (náhrada za pí Novákovou), pracovní zařazení: Pracovník vztahů k veřejnosti, asistent ředitele, personalista (došlo částečně ke změně pracovního zařazení).

C)    Od 1. 9. 2014 rozhodnutím o organizační změně bylo zrušeno:

  1. Druh práce – Pracovníka vztahů k veřejnosti (od roku 2005 vykonává tuto funkci ještě jeden pracovník pí Olbertová a vykonává ji nepřetržitě a bude ji vykonávat dál do budoucna)
  2. Druh práce – Pracovník vztahů k veřejnosti, asistent ředitele, personalista

D)    Zavedeno – druh práce: Asistent ředitele, Personalista

Jinými slovy – od 1. 9. 2014 bylo zrušeno jedno pracovní místo Pracovník vztahů k veřejnosti (pí Nováková) a zavedeno pracovní místo asistent ředitele, personalista. Důvodem bylo rozhodnutí, že jedno místo Pracovníka vztahů k veřejnosti naší organizaci naprosto postačí a zaměstnavatel nadále bude potřebovat pouze Asistenta ředitele a Personalistu.

Je možné, aby pí Nováková při nástupu do zaměstnání po mateřské dovolené od 1. 9. 2015 dostala výpověď pro nadbytečnost, protože její pracovní místo „Pracovníka vztahů k veřejnosti „ bylo rozhodnutím ředitele 1. 9. 2014 zrušeno? (I když v ten samý okamžik bylo zavedeno pracovní místo jiné – asistent ředitele, personalista s jinou náplní práce než byl Pracovní k vztahů k veřejnosti?)

Odpověď

Související dokumenty

Související předpisy

§ 52. 1. c) zákona 262/2006 Sb., zákoník práce