Vykazování tržeb v pohostinství

Plné znění otázky

Jde o provozovnu pohostinství, fyzickou osobu, která vede daňovou evidenci. Majitelka vaří jídla pouze občas, při akcích. Vždy zpracuje kalkulace jídel, kde již má zpracováno množství porcí a podle toho nakoupí. Jde mi o to, že z kalkulovaných surovin uvaří a potom vše neprodá. Čili vykázané tržby pak neodpovídají kalkulovanému množství a nákupu. Může mít v tomto případě výdaje za všechny nákupy daňově uznatelné? V jiné, větší provozovně, kde se vaří běžně, podle mého názoru ani nelze vše přesně podle nákupů a kalkulací prodat, jelikož majitelé pohostinství musí dodržovat také hygienické předpisy a po určité době již nemohou jídla podávat. Jak v těchto případech postupovat, co by se mělo vykázat a co bude daňově uznatelné?

Odpověď

Související dokumenty

Související předpisy

§ 25 zákona 586/1992 Sb., o daních z příjmů