Daňové přiznání u spolku

Plné znění otázky

Založili jsme Spolek majitelů garážových stání. Jednotliví členové spolku platí příspěvky do fondu oprav. Ve stanovách máme mimo jiné tato ustanovení:

„Hlavní činnost spolku je užívání, správa, údržba a provoz objektu garážových stání, a to zejména:

· správa, provoz, opravy, údržba, modernizace, rekonstrukce, stavební úpravy a jiné změny, včetně změn vedoucích ke změně v účelu užívání:

- společných částí a prostor Objektu; a

- technických zařízení Objektu jako společných částí;

· činnosti spojené s nájmem společných částí Objektu, včetně vybírání nájemného a úhrad za služby, vedení jejich evidence, vymáhání, vyúčtování a vypořádání těchto plateb se členy spolku.“

Dále je ve stanovách uvedeno: „Za účelem zajištění správy, provozu, oprav a údržby Objektu je spolek oprávněn vykonávat i hospodářské či jiné vedlejší výdělečné činnosti (např. umístěním reklamy na Objekt, pronájem částí Objektu). Zisk z těchto vedlejších činností může spolek použít výlučně k podpoře hlavní činnosti spolku.“

Pokud tedy pronajímáme 2 garážová stání, vytvořených na společných částech Objektu a příjem z tohoto pronájmu použijeme výlučně na rekonstrukci a modernizaci objektu, musíme přiznávat tento příjem a podávat daňové přiznání?

Odpověď

Související dokumenty

Související předpisy

Zákon č. 586/1992 Sb., o daních z příjmů