Cestovní kancelář a DPH přirážkou

Plné znění otázky

Cestovní kancelář- s. r. o., plátce DPH, se rozhodla odvádět DPH z cestovních služeb přirážkou, k čemuž splňuje podmínky. 1. Je správné tvrzení, že se nebude provádět samovyměření DPH z faktury došlé na ubytování od dodavatele ze třetí země a ani se nebude odvádět DPH z přirážky - pouze se po ukončení zájezdu uvede do ř. 26 přiznání celá částka fakturovaná českému zákazníkovi?

2. Pokud cestovní kancelář fakturuje českému občanovi pouze "pojištění", které mu zajistí k cestě, kterou si ale zákazník zajistí sám - jak se to projeví v DPH?

3. Pokud cestovní kancelář fakturuje českému občanovi pouze "víza", které mu zajistí k cestě, kterou si ale zákazník zajistí sám - jak se to projeví v DPH?

4. Počítá se do přirážky i bankovní poplatek za převod měny? (Faktura přijatá byla v EUR, peníze byly převedeny na cizí měnu z korunového bankovního účtu)?

5. V případě, že CK používá denní kurz a faktury přijaté v EUR vstupují do výpočtu přirážky až po ukončení zájezdu, vstupuje faktura přijatá do výpočtu částkou, která vznikla po přepočtu na českou měnu kurzem při přijetí faktury, nebo kurzem, který je platný ke dni ukončení zájezdu?

Odpověď