GFŘ-D-23 o umístění spisu nebo jeho příslušné části na finančních úřadech a na územních pracovištích finančních úřadů

Schválený:
GFŘ-D-23
Pokyn
o umístění spisu nebo jeho příslušné části na finančních úřadech a na územních pracovištích finančních úřadů
Č.j.: 147958/15/7700-10124-011654
Tímto pokynem je určeno, na kterých územních pracovištích finančních úřadů je umístěn spis daňových subjektů a účastníků řízení, resp. zda je umístěn v sídle finančních úřadů, a jsou stanoveny zkratky orgánů Finanční správy České republiky (dále jen „orgány finanční správy“)1. Spisem se pro účely tohoto pokynu rozumí spis nebo jeho příslušná část.
Čl. I
Finanční úřady a jejich územní pracoviště
1. Názvy finančních úřadů jsou vymezeny v § 8 odst. 1 zákona č. 456/2011 Sb., o Finanční správě České republiky, ve znění pozdějších předpisů (dále jen „zákon č. 456/2011 Sb.“). Územní pracoviště těchto finančních úřadů jsou jejich vnitřními organizačními jednotkami / útvary; místně příslušným správcem daně, resp. správním orgánem je tedy finanční úřad vykonávající působnost na území vyššího územního samosprávného celku2 , nikoli územní pracoviště. Územní pracoviště finančních úřadů, která se nenacházejí v jejich sídlech, jsou stanovena vyhláškou č. 48/2012 Sb., o územních pracovištích finančních úřadů, která se nenacházejí v jejich sídlech. Územní pracoviště finančních úřadů, která se nacházejí v jejich sídlech, jsou stanovena Organizačním řádem Finanční správy České republiky.
2. Zavádí se zkratky pro názvy jednotlivých finančních úřadů a jejich územních pracovišť, které mohou být použity zejména na doručenkách3 či písemných dokladech stvrzujících, že písemnost byla doručena nebo že poštovní zásilka obsahující písemnost byla dodána4. Tyto zkratky5 jsou uvedeny v tabulce v příloze k tomuto pokynu a je jimi označen správce daně, resp. správní orgán, který písemnost doručuje. Zkratky se nepoužijí pro označení správce daně6, resp. správního orgánu7 v rozhodnutích a jiných písemnostech vydávaných při správě daní, resp. ve správním řízení.
Čl. II
Základní pravidla pro umístění spisů
1. Dle § 13 odst. 2 zákona č. 456/2011 Sb. příslušný orgán finanční správy (tj. též finanční úřad) na požádání bezodkladně informuje daňový subjekt, na jakém místě je umístěn spis. Oprávnění daňového subjektu nahlížet do spisu lze vykonávat pouze v místě, kde je umístěn spis - tj. buď v sídle příslušného orgánu finanční správy, anebo na jeho územním pracovišti, a to podle toho, kde je spis umístěn (§ 13 odst. 1 zákona č. 456/2011 Sb.). Tímto se stanovují základní pravidla pro umístění spisů na finančních úřadech a jejich územních pracovištích. Pravidla stanovená tímto pokynem se nevztahují na Specializovaný finanční úřad.
2. Spravujícím územním pracovištěm8 se pro účely tohoto pokynu rozumí územní pracoviště finančního úřadu, na kterém je umístěn spis.
3. Jednotlivé spisy se na spravující územní pracoviště umísťují podle tzv. obvodů působnosti těchto územních pracovišť, které jsou stanoveny v příloze k tomuto pokynu. Tyto obvody působnosti se stanoví pouze pro účely umístění spisů (pozn.: zákon definuje pouze obvody územní působnosti finančních úřadů, viz článek I odst. 1 tohoto pokynu, územní pracoviště jako takové ze zákona územní působnost nemá). Obvody působnosti jsou definovány prostřednictvím územních obvodů či správních obvodů, resp. městských obvodů či katastrálních území9.
4. Územní pracoviště, která nejsou uvedena v příloze k tomuto pokynu, nejsou spravujícími územními pracovišti a neumísťují se na nich spisy. Tato územní pracoviště nemají stanoveny samostatné obvody působnosti.
5. Základním pravidlem je, že spis daňového subjektu (účastníka řízení) bude umístěn na spravujícím územním pracovišti,
a) v jehož obvodu působnosti má fyzická osoba místo pobytu10, resp. místo trvalého pobytu či místo podnikání11,
b) v jehož obvodu působnosti má právnická osoba sídlo12,
c) na které je fyzické nebo právnické osobě spis přesunut dle pokynu ke změně umístění spisů v rámci finančního úřadu.
Základní pravidlo pro umístění spisů v případě delegace místní příslušnosti je uvedeno v článku IV.
6. V případě umístění spisů k dani z nabytí nemovitých věcí bude spis umístěn na spravujícím územním pracovišti, v jehož obvodu působnosti se nachází:
a) nemovitá věc, u níž dochází k nabytí vlastnického práva, nebo
b) pozemek zatížený právem stavby.
Je-li předmětem daně z nabytí nemovitých věcí nabytí vlastnického práva k nemovité věci, která se nachází v územní působnosti více správců daně, bude spis k dani z nabytí nemovitých věcí umístěn na tom spravujícím územním pracovišti, na kterém je umístěn spis daně z příjmů poplatníka13. Pokud je (za situace, kdy je předmětem daně z nabytí nemovitých věcí nabytí vlastnického práva k nemovité věci, která se nachází v územní působnosti více správců daně) spis k dani z příjmů poplatníka umístěn na Specializovaném finančním úřadu, resp. jeho územním pracovišti, bude spis k dani z nabytí nemovitých věcí umístěn na spravujícím územním pracovišti, v jehož obvodu působnosti má fyzická osoba místo pobytu či v jehož obvodu působnosti má právnická osoba sídlo.
7. V případě umístění spisů k dani dědické, dani darovací a dani z převodu nemovitostí14 platí, že spis bude umístěn na spravujícím územním pracovišti, v jehož obvodu působnosti:
a) měl zůstavitel naposledy trvalý pobyt, nebo neměl-li trvalý pobyt, v tom územním obvodu či správním obvodu, kde se nachází zůstavitelův majetek,
b) se nachází nemovitost, a to i v případě, nabývá-li se spolu s nemovitostí též movitý majetek nebo jiný majetkový prospěch, popřípadě je-li samostatně zřizováno právo odpovídající věcnému břemeni nebo jiné plnění obdobné věcnému břemeni,
c) má trvalý pobyt nebo sídlo nabyvatel movitého majetku nebo jiného majetkového prospěchu,
d) má trvalý pobyt nebo sídlo dárce movitého majetku nebo jiného majetkového prospěchu, jde-li o darování do ciziny, nebo
e) se nacházel movitý majetek nebo jiný majetkový prospěch, nelze-li určit spravující územní pracoviště podle písmen a) až d).
8. V případě, že daňový subjekt ode dne nabytí účinnosti tohoto pokynu podá prvně daňové přiznání k dani z nemovitých věcí, bude spis k této dani umístěn u spravujícího územního pracoviště podle následujícího algoritmu. Při určování spravujícího územního pracoviště se vychází ze stavu okolností rozhodných pro vyměření daně z nemovitých věcí k 1. lednu daného zdaňovacího období a z místa pobytu / sídla poplatníka aktuálního v den podání daňového přiznání.
A. poplatník má sídlo či místo pobytu na území vyššího územního samosprávného celku, jehož název je součástí názvu finančního úřadu, kde se nachází nemovitá věc či nemovité věci, které jsou předmětem daně (dále též „příslušný kraj“) -k dani z nemovitých věcí, které se nacházejí na území tohoto kraje, bude spis umístěn na spravujícím územním pracovišti, v jehož obvodu působnosti má poplatník sídlo či místo pobytu,
B. poplatník nemá sídlo či místo pobytu na území příslušného kraje, zároveň má poplatník na území tohoto kraje nemovité věci v obvodu působnosti jednoho spravujícího územního pracoviště - k dani z nemovitých věcí, které se nacházejí na území tohoto kraje, bude spis umístěn na spravujícím územním pracovišti, v jehož obvodu působnosti se nemovité věci nacházejí,
C. poplatník - právnická osoba nemá sídlo na území příslušného kraje, zároveň má poplatník v tomto kraji nemovité věci v obvodu působnosti více spravujících územních pracovišť - spis je umístěn na určeném územním pracovišti finančního úřadu, které se nachází v sídle tohoto finančního úřadu,
D. poplatník - fyzická osoba nemá místo pobytu na území příslušného kraje, zároveň má poplatník v tomto kraji nemovité věci v obvodu působnosti více spravujících územních pracovišť:
a) pokud je pouze poplatníkem daně z pozemků, spis je umístěn na určeném územním pracovišti finančního úřadu, které se nachází v sídle tohoto finančního úřadu,
b) pokud je poplatníkem, který má nemovité věci v obvodu působnosti více spravujících územních pracovišť, z toho zdanitelné stavby a zdanitelné jednotky má v obvodu působnosti pouze jediného spravujícího územního pracoviště, spis bude umístěn na spravujícím územním pracovišti, v jehož obvodu působnosti se zdanitelné stavby a zdanitelné jednotky nacházejí,
c) pokud je poplatníkem, který má zdanitelné stavby a zdanitelné jednotky v obvodu působnosti více spravujících územních pracovišť, spis bude umístěn na spravujícím územním pracovišti, v jehož obvodu působnosti se zdanitelné stavby a zdanitelné jednotky nacházejí, a to dle druhu zdanitelné stavby nebo zdanitelné jednotky s upřednostněním druhu zdanitelné stavby nebo zdanitelné jednotky v následujícím pořadí:
1) H - budova obytného domu
Má-li poplatník jednu či více budov obytných domů v obvodu působnosti pouze jediného spravujícího územního pracoviště, spis bude umístěn na spravujícím územním pracovišti, v jehož obvodu působnosti se budovy obytných domů nacházejí.
2) R - zdanitelná jednotka pro bydlení (byt)
Nemá-li poplatník žádnou budovu obytného domu a má-li jednu či více zdanitelných jednotek pro bydlení (bytů) v obvodu působnosti pouze jediného spravujícího územního pracoviště, spis bude umístěn na spravujícím územním pracovišti, v jehož obvodu působnosti se zdanitelné jednotky pro bydlení (byty) nacházejí.
3) J - budova pro rodinnou rekreaci
Nemá-li poplatník žádnou budovu obytného domu ani zdanitelnou jednotku pro bydlení (byt) a má-li jednu či více budov pro rodinnou rekreaci v obvodu působnosti pouze jediného spravujícího územního pracoviště, spis bude umístěn na spravujícím územním pracovišti, v jehož obvodu působnosti se budovy pro rodinnou rekreaci nacházejí.
4) ostatní poplatníci - spis bude umístěn na určeném územním pracovišti finančního úřadu, které se nachází v sídle tohoto finančního úřadu, např.: - má-li poplatník více budov obytných domů v obvodu působnosti více spravujících územních pracovišť,
- nemá-li poplatník žádnou budovu obytného domu a má-li více zdanitelných jednotek pro bydlení (bytů) v obvodu působnosti více spravujících územních pracovišť,
- nemá-li poplatník žádnou budovu obytného domu ani zdanitelnou jednotku pro bydlení (byt) a má-li více budov pro rodinnou rekreaci v územní působnosti více spravujících územních pracovišť,
- ostatní případy výše neuvedené.
Pozn.: Přehled určených územních pracovišť finančního úřadu, která se nacházejí v sídle tohoto finančního úřadu (viz případy C., D a) a D c) 4) výše uvedeného výchozího algoritmu):
-------------------------------------------------- ------------------------------ 
finanční úřad                          určené územní pracoviště 
                                       v sídle finančního úřadu 
-------------------------------------------------- ------------------------------                 
Finanční úřad pro hlavní město Prahu   Územní pracoviště pro Prahu 6 
Finanční úřad pro Středočeský kraj     Územní pracoviště Praha - východ 
Finanční úřad pro Jihočeský kraj       Územní pracoviště v Českých Budějovicích 
Finanční úřad pro Plzeňský kraj        Územní pracoviště Plzeň - sever 
Finanční úřad pro Karlovarský kraj     Územní pracoviště v Karlových Varech 
Finanční úřad pro Ústecký kraj         Územní pracoviště v Ústí nad Labem 
Finanční úřad pro Liberecký kraj       Územní pracoviště v Liberci 
Finanční úřad pro Královéhradecký kraj Územní pracoviště v Hradci Králové 
Finanční úřad pro Pardubický kraj      Územní pracoviště v Pardubicích 
Finanční úřad pro Kraj Vysočina        Územní pracoviště v Jihlavě 
Finanční úřad pro Jihomoravský kraj    Územní pracoviště Brno - venkov 
Finanční úřad pro Olomoucký kraj       Územní pracoviště v Olomouci 
Finanční úřad pro Moravskoslezský kraj Územní pracoviště Ostrava I 
Finanční úřad pro Zlínský kraj         Územní pracoviště ve Zlíně 
-------------------------------------------------- ------------------------------
9. Výjimku z odst. 5 představuje umístění spisů, které se týkají odvodu z loterií a jiných podobných her. Správa odvodu z loterií a jiných podobných her je koncentrována z důvodu hospodárnosti a v zájmu zvýšení kvality správy odvodu pouze v sídle finančního úřadu a vykonává ji výhradně úřední osoba zařazená v sídle finančního úřadu (tedy nikoli na územním pracovišti). Spis k této agendě je tedy umístěn v sídle finančního úřadu.
10. Výjimku z odst. 5 představuje též umístění spisů, které se týkají
a) zajištění a vymáhání daní,
b) správy odvodů za porušení rozpočtové kázně,
c) správních řízení ve věci porušení zákona č. 254/2004 Sb., o omezení plateb v hotovosti, ve znění pozdějších předpisů15 ,
d) kontroly výkonu správy poplatků, které jsou příjmem státního rozpočtu, jsou-li k jejich správě věcně příslušné jiné orgány,
e) zjištění porušení povinností dle zákona č. 353/2003 Sb., o spotřebních daních, ve znění pozdějších předpisů16,
f) zjištění porušení povinností při značení lihu nebo při nakládání s lihem17 ,
g) přijímání a evidování splátek návratných finančních výpomocí poskytnutých Ministerstvem zemědělství v letech 1991 až 1995 včetně a případných úroků z nich vyplývajících,
h) finanční kontroly,
i) přezkoumávání hospodaření krajů, hlavního města Prahy a regionálních rad regionů soudržnosti a vykonávání dozoru nad přezkoumáním hospodaření obcí, dobrovolných svazků obcí a městských částí hlavního města Prahy, a
j) řízení zahájených podle správního řádu, která nejsou uvedena v předchozích písmenech tohoto odstavce.
V těchto případech bude daňovému subjektu (účastníku řízení) umístění jeho spisu správcem daně sděleno na požádání, příp. tato skutečnost bude uvedena při zahájení řízení.
11. Jestliže jsou úkony, dílčí řízení či jiné postupy (např. daňová kontrola) prováděny na jiném územním pracovišti v rámci daného finančního úřadu, na němž nemá být dle obecných pravidel stanovených tímto pokynem umístěn spis, může být spis vztahující se k těmto úkonům, dílčím řízením či jiným postupům po dobu jejich provádění umístěn na tomto jiném územním pracovišti, o čemž na požádání příslušný orgán finanční správy daňový subjekt bezodkladně informuje18 .
12. Změny umístění spisů s ohledem na § 13 odst. 3 zákona č. 456/2011 Sb., dle kterého příslušný orgán finanční správy při umístění spisu přihlédne zejména k dostupnosti spisu pro daňový subjekt a k hospodárnosti výkonu správy daní, jsou řešeny v samostatném pokynu.
Čl. III
Zvláštní pravidla pro přesun spisů k 21. 5. 2016
1. Spisy, které byly ke dni nabytí účinnosti tohoto pokynu umístěny na územních pracovištích uvedených v příloze k tomuto pokynu, zůstávají na těchto územních pracovištích umístěny i nadále19. Spisy, které byly ke dni nabytí účinnosti tohoto pokynu umístěny na územních pracovištích, která nejsou uvedena v příloze k tomuto pokynu, se k 21. 5. 2016 přesunou na spravující územní pracoviště podle následujícího klíče:
------------------------------------------ ------------------------------------------------
územní pracoviště, na kterém byl umístěn        spravující územní pracoviště, na kterém 
spis do 20. 5. 2016 a které není uvedeno        bude nově umístěn spis od 21. 5. 2016 
v příloze k tomuto pokynu 
------------------------------------------ ------------------------------------------------
Územní pracoviště v Dobříši                     Územní pracoviště         v Příbrami 
Územní pracoviště ve Voticích                   Územní pracoviště v Benešově 
Územní pracoviště v Blatné                      Územní pracoviště ve Strakonicích 
Územní pracoviště ve Vodňanech                  Územní pracoviště ve Strakonicích 
Územní pracoviště v Horažďovicích               Územní pracoviště v Sušici 
Územní pracoviště v Horšovském Týně             Územní pracoviště v Domažlicích 
Územní pracoviště v Nepomuku                    Územní pracoviště v Blovicích 
Územní pracoviště v Aši                         Územní pracoviště v Chebu 
Územní pracoviště v Kraslicích                  Územní pracoviště v Sokolově 
Územní pracoviště v Bílině                      Územní pracoviště v Teplicích 
Územní pracoviště v Podbořanech                 Územní pracoviště v Žatci 
Územní pracoviště v Železném Brodě              Územní pracoviště v Jablonci nad Nisou 
Územní pracoviště v Nové Pace                   Územní pracoviště v Jičíně 
Územní pracoviště v Přelouči                    Územní pracoviště v Pardubicích 
Územní pracoviště v Náměšti nad Oslavou         Územní pracoviště v Třebíči 
Územní pracoviště v Pacově                      Územní pracoviště v Pelhřimově 
Územní pracoviště v Telči                       Územní pracoviště v Jihlavě 
Územní pracoviště v Konici                      Územní pracoviště v Prostějově 
Územní pracoviště v Bohumíně                    Územní pracoviště v Karviné 
Územní pracoviště v Českém Těšíně               Územní pracoviště v Karviné 
Územní pracoviště ve Fulneku                    Územní pracoviště v Novém Jičíně 
Územní pracoviště v Orlové                      Územní pracoviště v Karviné 
Územní pracoviště v Bystřici pod Hostýnem       Územní pracoviště v Holešově 
------------------------------------------ ------------------------------------------------

2. Pokud došlo ke změně podmínek pro určení místní příslušnosti ke správě daní před 21. 5. 2016 a současně nedošlo nejpozději k 21. 5. 2016 k přechodu místní příslušnosti ke správě daní na nově místně příslušného správce daně20, bude spis daňového subjektu k 21. 5. 2016 umístěn na spravujícím územním pracovišti podle přílohy k tomuto pokynu (v rámci stávajícího finančního úřadu).
Např.: Místně příslušným správcem daně je Finanční úřad pro Středočeský kraj; daňovýsubjekt má sídlo v Dobříši, jeho spis je umístěn na Územním pracovišti v Dobříši. Ke dni 5. 4. 2016 změní daňový subjekt sídlo do Písku, dojde tedy ke změně podmínek pro určení místní příslušnosti. Finanční úřad pro Středočeský kraj, Územní pracoviště v Dobříši, však do 21. 5. 2016 nevydal rozhodnutí podle § 131 zákona č. 280/2009 Sb., daňový řád, ve znění pozdějších předpisů (tzv. rozhodnutí o přeregistraci), tedy neurčil datum, ke kterému místní příslušnost přejde na nového místně příslušného správce daně, nebo předmětné rozhodnutí bylo do 21. 5. 2016 vydáno, ale rozhodné datum spadá do období po 21. 5. 2016. V takovémto případě bude spis daňového subjektu umístěn od 21. 5. 2016 na Územním pracovišti v Příbrami Finančního úřadu pro Středočeský kraj. (Pozn.: Následně po přeregistraci bude při určení územního pracoviště postupováno podle článku II. odst. 5., tj. po rozhodném datu v druhé polovině roku 2016 bude spis umístěn na Územním pracovišti v Písku Finančního úřadu pro Jihočeský kraj.) Příklad týkající se opačné situace: Místně příslušným správcem daně je Finanční úřad pro Jihočeský kraj; daňový subjekt má sídlo v Písku, jeho spis je umístěn na Územním pracovišti v Písku. Ke dni 5. 4. 2016 změní daňový subjekt sídlo do Dobříše, dojde tedy ke změně podmínek pro určení místní příslušnosti. Finanční úřad pro Jihočeský kraj, Územní pracoviště v Písku vydá dne 20. 4. 2015 rozhodnutí podle § 131 zákona č. 280/2009 Sb., daňový řád, ve znění pozdějších předpisů (tzv. rozhodnutí o přeregistraci), dle kterého k 21. 7. 2015 má být místně příslušným správcem daně Finanční úřad pro Středočeský kraj, přičemž spis má být dle tohoto rozhodnutí umístěnna Územním pracovišti v Dobříši. Jelikož od účinnosti tohoto pokynu žádné spisy na Územním pracovišti v Dobříši nebudou umístěny (budou umístěny na Územním pracovišti v Příbrami), bude k 21. 7. 2015 spis přesunut z Územního pracoviště v Písku přímo na Územní pracoviště v Příbrami Finančního úřadu pro Středočeský kraj. Pozn.: Skutečnost, že ve vydaném rozhodnutí o přeregistraci je uvedeno územní pracoviště, na kterém nebudou od účinnosti tohoto pokynu umístěny žádné spisy, není důvodem ke změně rozhodnutí o přeregistraci. Umístění spisu po přeregistraci je v takovém případě modifikováno přímo tímto pokynem.
Jiný příklad: Místně příslušným správcem daně je Finanční úřad pro Středočeský kraj; daňový subjekt má sídlo v Dobříši, jeho spis je umístěn na Územním pracovišti v Dobříši. Ke dni 5. 5. 2016 změní daňový subjekt sídlo do Poděbrad. Podle pokynu č. GFŘ-D-13 správce daně sdělí daňovému subjektu datum, kdy bude jeho spis přesunut na spravující Územní pracoviště v Poděbradech - toto datum je 21. 7. 2016. To znamená, že do 20. 5.2016 bude spis daňového subjektu umístěn na Územním pracovišti v Dobříši, od 21. 5. 2016 na Územním pracovišti v Příbrami a od 21. 7. 2016 na Územním pracovišti v Poděbradech.
Pozn.: V takovýchto situacích doporučujeme finančnímu úřadu z hlediska zásady hospodárnosti přesun spisu k 21. 5. 2016 přímo z Územního pracoviště v Dobříši na Územní pracoviště v Poděbradech.
Čl. IV
Pravidla pro umístění spisů v případě delegace místní příslušnosti
1. Spis daňového subjektu, v jehož případě došlo k delegaci místní příslušnosti k výkonu správy daní, bude umístěn na spravujícím územním pracovišti, které je uvedeno v odůvodnění rozhodnutí o delegaci místní příslušnosti k výkonu správy daní21. Správce daně příslušný k vydání rozhodnutí o delegaci místní příslušnosti při určení tohoto spravujícího územního pracoviště přihlédne především k podmínkám, které jsou stanoveny v § 13 odst. 3 zákona č. 456/2011 Sb.
2. Došlo-li k delegaci místní příslušnosti k výkonu správy daní před 1. 1. 201322, a tudíž v odůvodnění rozhodnutí o delegaci není spravující územní pracoviště uvedeno, bude spis daňového subjektu umístěn na spravujícím územním pracovišti, na kterém je umístěn ke dni nabytí účinnosti tohoto pokynu.
Např.: Dne 5. 5. 2012 bylo vydáno rozhodnutí o delegaci místní příslušnosti k výkonu správy daní z Finančního úřadu v Benešově na Finanční úřad v Písku, kam byl spispřesunut k 21. 6. 2012. Od 1. 1. 2013 je spis umístěn na Územním pracovišti v Písku Finančního úřadu pro Jihočeský kraj a bude zde umístěn i po nabytí účinnosti tohoto pokynu, pokud nebyl či nebude přesunut dle pokynu ke změně umístění spisů v rámci finančního úřadu.
3. Pokud je spis daňového subjektu ke dni nabytí účinnosti tohoto pokynu umístěn na územním pracovišti, které není uvedeno v příloze k tomuto pokynu, přesune se spis na spravující územní pracoviště v souladu s tabulkou v článku III odst. 1.
Např.: Dne 5. 5. 2016 bylo vydáno rozhodnutí o delegaci místní příslušnosti k výkonu správy daní z Finančního úřadu pro Středočeský kraj na Finanční úřad pro Jihočeský kraj. V odůvodnění rozhodnutí je uvedeno, že spis bude nově umístěn na Územním pracovišti ve Vodňanech. Rozhodnutí nabude právní moci dne 10. 5. 2016. Od 21. 5. 201623 bude místně příslušným správcem daně Finanční úřad pro Jihočeský kraj, přičemž spis bude umístěn na Územním pracovišti ve Strakonicích.
Pozn.: V případě rozhodnutí o delegaci místní příslušnosti vydaných v průběhu května 2016 doporučujeme Odvolacímu finančnímu ředitelství do odůvodnění těchto rozhodnutí uvádět již spravující územní pracoviště podle přílohy k tomuto pokynu.
4. V případě spisu účastníka řízení, v jehož případě došlo k pověření jiného věcně příslušného podřízeného správního orgánu k projednání a rozhodnutí věci v jeho správním obvodu24, se použijí ustanovení odstavců 1 až 3 obdobně.
Čl. V
Příloha
Součástí tohoto pokynu je příloha - Přehled finančních úřadů a jejich územních pracovišť, zavedení zkratek, umístění spisů.
Čl. VI
Zrušovací ustanovení
Tímto pokynem se ruší pokyn č. GFŘ-D-12, č. j. 40753/12-3411-011654.
Čl. VII
Účinnost
Tento pokyn nabývá účinnosti dnem 21. 5. 2016.
Ing. Martin Janeček, v. r.
generální ředitel
 
Příloha
Přehled finančních úřadů a jejich územních pracovišť, zavedení zkratek, umístění spisů
-------------------------------------------------- ------------------------------ ------------------------------- ------------
Název finančního             Název (nového                Zkratka                    Umístění spisů - obvod 
úřadu                        spravujícího)                                           působnosti                     
                             územního                             
                             pracoviště                           
-------------------------------------------------- ------------------------------ ------------------------------- ------------
Finanční úřad pro            Územní pracoviště             FÚ pro hl.m. Prahu,        územní obvod městské části         
hlavní město  Prahu          pro Prahu 1                   ÚzP pro Prahu 1            Praha 1                            

                             Územní pracoviště             FÚ pro hl.m. Prahu,        územní obvod městské části 
                             pro Prahu 2                   ÚzP pro Prahu 2            Praha 2                    
                             
                             Územní pracoviště             FÚ pro hl.m. Prahu,        územní obvod městské části    
                             pro Prahu 3                   ÚzP pro Prahu 3            Praha 3                       
                            
                             Územní pracoviště             FÚ pro hl.m. Prahu,        územní obvod městské části        
                             pro Prahu 4                   ÚzP pro Prahu 4            Praha 4                           
                           
                             Územní pracoviště             FÚ pro hl.m. Prahu,        územní obvod městské části         
                             pro Prahu 5                   ÚzP pro Prahu 5            Praha 5, Praha 13, Praha 16,       
                                                                                      Praha -Lipence, Praha -            
                                                                                      Lochkov, Praha - Řeporyje,          
                                                                                      Praha -Slivenec, Praha -Velká      
                                                                                      Chuchle, Praha - Zbraslav a         
                                                                                      Praha - Zličín                      
                             
                             Územní pracoviště            FÚ pro hl.m. Prahu,         územní obvod městské části             
                             pro Prahu 6                  ÚzP pro Prahu 6             Praha 6, Praha 17, Praha -             
                                                                                      Lysolaje, Praha -Nebušice,             
                                                                                      Praha -Přední Kopanina a Praha         
                                                                                      -Suchdol                               
                          
                             Územní pracoviště            FÚ pro hl.m. Prahu,         územní obvod městských částí       
                             pro Prahu 7                  ÚzP pro Prahu 7             Praha 7 a Praha - Troja             
                                                     
                             Územní pracoviště            FÚ pro hl.m. Prahu,         územní obvod městských částí                 
                             pro Prahu 8                  ÚzP pro Prahu 8             Praha 8, Praha - Březiněves,                  
                                                                                      Praha -Dolní Chabry a Praha - Ďáblice          
                             
                             Územní pracoviště            FÚ pro hl.m. Prahu,         územní obvod městských částí          
                             pro Prahu 9                  ÚzP pro Prahu 9             Praha 9, Praha 14, Praha 18,          
                                                                                      Praha 19, Praha 20, Praha 21,         
                                                                                      Praha -Běchovice, Praha Čakovice,     
                                                                                      Praha -Dolní                          
                                                                                      Počernice, Praha - Klánovice,          
                                                                                      Praha - Koloděje, Praha Satalice       
                                                                                      a Praha - Vinoř                        
                             
                             Územní pracoviště            FÚ pro hl.m. Prahu,         územní obvod městských částí         
                             pro Prahu 10                 ÚzP pro Prahu 10            Praha 10, Praha 15, Praha 22,        
                                                                                      Praha -Benice, Praha -Dolní          
                                                                                      Měcholupy, Praha -Dubeč,             
                                                                                      Praha -Kolovraty, Praha Královice,   
                                                                                      Praha -Křeslice,                     
                                                                                      Praha -Nedvězí, Praha Petrovice      
                                                                                      a Praha -Štěrboholy                  
                                                                                                        
                             Územní pracoviště            FÚ pro hl.m. Prahu,         územní obvod městské části                                                                           
                             pro Prahu - Jižní            ÚzP pro Prahu - Jižní       Praha 11, Praha -Kunratice,                                                                          
                             Město                        Město                       Praha -Šeberov a Praha -Újezd       
                            
                             Územní pracoviště            FÚ pro hl.m. Prahu,         
                             v Praze -                    ÚzP v Praze -               územní obvod městské části       
                             Modřanech                    Modřanech                   Praha 12 a Praha -Libuš          
-------------------------------------------------- ------------------------------ ------------------------------- ------------
                             
                          
                            
-------------------------------------------------- ------------------------------ ------------------------------- ------------
Název finančního             Název (nového                Zkratka                        Umístění spisů - obvod 
úřadu                        spravujícího)                                               působnosti                     
                             územního                             
                             pracoviště                           
-------------------------------------------------- ------------------------------ ------------------------------- ------------
Finanční úřad pro            Územní pracoviště            FÚ pro Středočeský             správní obvod obcí s pověřeným                       
Středočeský kraj             Praha - východ               kraj, ÚzP Praha-               obecním úřadem Čelákovice,          
                                                          východ                         Odolena Voda a Úvaly              
                           
                             Územní pracoviště            FÚ pro Středočeský             správní obvod obce s rozšířenou        
                             Praha - západ                kraj, ÚzP Praha-západ          působností Černošice                   
                                                         
                             Územní pracoviště            FÚ pro Středočeský             správní obvod obcí s rozšířenou          
                             v Benešově                   kraj, ÚzP v Benešově           působností Benešov a Votice              
                             
                             Územní pracoviště            FÚ pro Středočeský             správní obvod obce s rozšířenou  
                             v Berouně                    kraj, ÚzP v Berouně            působností Beroun                
                            
                             Územní pracoviště            FÚ pro Středoč. kraj,          správní obvod obce s pověřeným         
                             v Brandýse nad               ÚzP v Brandýse nad             obecním úřadem Brandýs nad             
                             Labem -Staré                 Labem - Stará                  Labem - Stará Boleslav                 
                             Boleslavi                    Boleslav                         

                                     Územní pracoviště            FÚ pro Středočeský             správní obvod obce s rozšířenou  
                             v Čáslavi                    kraj, ÚzP v Čáslavi            působností Čáslav                
                             
                             Územní pracoviště            FÚ pro Středočeský             správní obvod obce s rozšířenou         
                             v Českém Brodě               kraj, ÚzP v Českém             působností Český Brod                   
                                                          Brodě               
                             
                             Územní pracoviště            FÚ pro Středočeský             správní obvod obce s rozšířenou      
                             v Hořovicích                 kraj, ÚzP                      působností Hořovice                  
                                                          v Hořovicích                   
                         
                             Územní pracoviště            FÚ pro Středočeský             správní obvod obce s rozšířenou       
                             v Kladně                     kraj, ÚzP v Kladně             působností Kladno                     
                             
                            
                             Územní pracoviště            FÚ pro Středočeský             správní obvod obce s rozšířenou       
                             v Kolíně                     kraj, ÚzP v Kolíně             působností Kolín                      
                             
                             Územní pracoviště            FÚ pro Středočeský             správní obvod obce s rozšířenou      
                             v Kralupech nad              kraj, ÚzP v Kralupech          působností Kralupy nad Vltavou       
                             Vltavou                      nad Vltavou                
                             
                             Územní pracoviště            FÚ pro Středočeský             správní obvod obce s rozšířenou  
                             v Kutné Hoře                 kraj, ÚzP v Kutné              působností Kutná Hora            
                                                          Hoře               
                             
                             Územní pracoviště            FÚ pro Středočeský             správní obvod obce s rozšířenou     
                             v Mělníce                    kraj, ÚzP v Mělníce            působností Mělník                   
                             
                             
                             Územní pracoviště            FÚ pro Středočeský             správní obvod obce s rozšířenou   
                             v Mladé Boleslavi            kraj, ÚzP v Mladé              působností Mladá Boleslav         
                                                          Boleslavi                
                             
                             Územní pracoviště            FÚ pro Středočeský             správní obvod obce s rozšířenou   
                             v Mnichově                   kraj, ÚzP v Mnich.             působností Mnichovo Hradiště      
                             Hradišti                     Hradišti                                          
                             
                             Územní pracoviště            FÚ pro Středočeský             správní obvod obce s rozšířenou   
                             v Neratovicích               kraj, ÚzP                      působností Neratovice             
                                                          v Neratovicích          
                             
                             Územní pracoviště            FÚ pro Středočeský             správní obvod obcí s rozšířenou         
                             v Nymburku                   kraj, ÚzP v Nymburku           působností Lysá nad Labem a             
                                                                                         Nymburk                                 
                          
                             Územní pracoviště            FÚ pro Středočeský             správní obvod obce s rozšířenou      
                             v Poděbradech                kraj, ÚzP                      působností Poděbrady                 
                                                          v Poděbradech                                     
                            
                             Územní pracoviště            FÚ pro Středočeský             správní obvod obcí s rozšířenou   
                             v Příbrami                   kraj, ÚzP v Příbrami           působností Příbram a Dobříš          
                                                       
                             Územní pracoviště            FÚ pro Středočeský             správní obvod obce s rozšířenou   
                             v Rakovníku                  kraj, ÚzP                      působností Rakovník               
                                                          v Rakovníku           
                             
                             Územní pracoviště           FÚ pro Středočeský              správní obvod obce s rozšířenou     
                             v Říčanech                  kraj, ÚzP v Říčanech            působností Říčany                   
                             
                             Územní pracoviště           FÚ pro Středočeský              správní obvod obce s rozšířenou
                             v Sedlčanech                kraj, ÚzP                       působností Sedlčany            
                                                         v Sedlčanech
                            
                             Územní pracoviště           FÚ pro Středočeský              správní obvod obce rozšířenou  
                             ve Slaném                   kraj, ÚzP ve Slaném             působností Slaný               
                             
                             Územní pracoviště           FÚ pro Středočeský              správní obvod obce s rozšířenou   
                             ve Vlašimi                  kraj, ÚzP ve Vlašimi            působností Vlašim                 
-------------------------------------------------- ------------------------------ ------------------------------- ------------
                             
                             
                             
-------------------------------------------------- ------------------------------ -------------------------------------
Název finančního             Název (nového                Zkratka                        Umístění spisů - obvod 
úřadu                        spravujícího)                                               působnosti                     
                             územního                             
                             pracoviště                           
-------------------------------------------------- ------------------------------ -------------------------------------
Finanční úřad pro            Územní pracoviště             FÚ pro Jihočeský kraj,        správní obvod obce s rozšířenou      
Jihočeský kraj               v Českých                     ÚzP v Českých                 působností České Budějovice          
                             Budějovicích                  Budějovicích   

                             Územní pracoviště             FÚ pro Jihočeský kraj,        správní obvod obce s rozšířenou   
                             v Českém                      ÚzP v Českém                  působností Český Krumlov          
                             Krumlově                      Krumlově               
                             
                             Územní pracoviště             FÚ pro Jihočeský kraj,        správní obvod obce s rozšířenou        
                             v Dačicích                    ÚzP v Dačicích                působností Dačice                      
                             
                             Územní pracoviště             FÚ pro Jihočeský kraj,        správní obvod obce s rozšířenou     
                             v Jindřichově                 ÚzP v Jindřichově             působností Jindřichův Hradec        
                             Hradci                        Hradci                     
                            
                             Územní pracoviště             FÚ pro Jihočeský kraj,        správní obvod obce s rozšířenou  
                             v Kaplici                     ÚzP v Kaplici                 působností Kaplice               
                            
                             Územní pracoviště             FÚ pro Jihočeský kraj,        správní obvod obce s rozšířenou       
                             v Milevsku                    ÚzP v Milevsku                působností Milevsko                   
                            
                             Územní pracoviště             FÚ pro Jihočeský kraj,        správní obvod obce s rozšířenou     
                             v Písku                       ÚzP v Písku                   působností Písek                    
                             
                             Územní pracoviště             FÚ pro Jihočeský kraj,        správní obvod obce s rozšířenou  
                             v Prachaticích                ÚzP v Prachaticích            působností Prachatice            
                             
                             Územní pracoviště             FÚ pro Jihočeský kraj,        správní obvod obce s rozšířenou   
                             v Soběslavi                   ÚzP v Soběslavi               působností Soběslav               
                            
                             Územní pracoviště             FÚ pro Jihočeský kraj,        správní obvod obcí s rozšířenou    
                             ve Strakonicích               ÚzP ve Strakonicích           působností Strakonice, Blatná a    
                            
                                     Územní pracoviště             FÚ pro Jihočeský kraj,        správní obvod obce s rozšířenou  
                             v Táboře                      ÚzP v Táboře                  působností Tábor                 
                             
                             Územní pracoviště             FÚ pro Jihočeský kraj,        správní obvod obce s rozšířenou   
                             v Trhových                    ÚzP v Trhových                působností Trhové Sviny           
                             Svinech                       Svinech                       
                             
                             Územní pracoviště             FÚ pro Jihočeský kraj,        správní obvod obce s rozšířenou    
                             v Třeboni                     ÚzP v Třeboni                 působností Třeboň                  
                            
                             Územní pracoviště             FÚ pro Jihočeský kraj,        správní obvod obce s rozšířenou      
                             v Týně nad                    ÚzP v Týně nad                působností Týn nad Vltavou           
                             Vltavou                       Vltavou                
                            
                             Územní pracoviště             FÚ pro Jihočeský kraj,        správní obvod obce s rozšířenou  
                             ve Vimperku                   ÚzP ve Vimperku               působností Vimperk               
-------------------------------------------------- ------------------------------ ------------------------------- ------------
                             
                            
                            
-------------------------------------------------- ------------------------------ ------------------------------- ------------
Název finančního            Název (nového                Zkratka                        Umístění spisů - obvod 
úřadu                       spravujícího)                                               působnosti                     
                            územního                             
                            pracoviště                           
-------------------------------------------------- ------------------------------ ------------------------------- ------------
Finanční úřad pro           Územní pracoviště            FÚ pro Plzeňský kraj,          správní obvod obcí s rozšířenou  
Plzeňský kraj               v Plzni                      ÚzP v Plzni                    působností Plzeň                 
-------------------------------------------------- ------------------------------ ------------------------------- ------------                            
                            Územní pracoviště           FÚ pro Plzeňský kraj,           správní obvod obce s rozšířenou        
                            Plzeň - jih                 ÚzP Plzeň-jih                   působností Stod                        
                           
                            Územní pracoviště           FÚ pro Plzeňský kraj,           správní obvod obce s rozšířenou      
                            Plzeň - sever               ÚzP Plzeň-sever                 působností Nýřany                    
                            
                            Územní pracoviště           FÚ pro Plzeňský kraj,           správní obvod obcí s rozšířenou    
                            v Blovicích                 ÚzP v Blovicích                 působností Blovice a Nepomuk       
                           
                            Územní pracoviště           FÚ pro Plzeňský kraj,           správní obvod obcí s rozšířenou      
                            v Domažlicích               ÚzP v Domažlicích               působností Domažlice a               
                                                                                        Horšovský Týn                        
                           
                            Územní pracoviště           FÚ pro Plzeňský kraj,           správní obvod obce s rozšířenou 
                            v Klatovech                 ÚzP v Klatovech                 působností Klatovy                                                       
                           
                            Územní pracoviště           FÚ pro Plzeňský kraj,           správní obvod obce s rozšířenou   
                            v Kralovicích               ÚzP v Kralovicích               působností Kralovice              
                            
                            Územní pracoviště           FÚ pro Plzeňský kraj,           správní obvod obce s rozšířenou  
                            v Přešticích                ÚzP v Přešticích                působností Přeštice              
                            
                            Územní pracoviště           FÚ pro Plzeňský kraj,           správní obvod obce s rozšířenou         
                            v Rokycanech                ÚzP v Rokycanech                působností Rokycany                     
                           
                            Územní pracoviště           FÚ pro Plzeňský kraj,           správní obvod obce s rozšířenou     
                            v Tachově                   ÚzP v Tachově                   působností Tachov                   
                           
                            Územní pracoviště           FÚ pro Plzeňský kraj,           správní obvod obce s rozšířenou       
                            ve Stříbře                  ÚzP ve Stříbře                  působností Stříbro                    
                           
                            Územní pracoviště            FÚ pro Plzeňský kraj,          správní obvod obcí s rozšířenou      
                            v Sušici                     ÚzP v Sušici                   působností Sušice a                  
                                                                                        Horažďovice                          
-------------------------------------------------- ------------------------------ ------------------------------- ------------                                                                                                                             
                           
                           
-------------------------------------------------- ------------------------------ ------------------------------- ------------
Název finančního             Název (nového                Zkratka                       Umístění spisů - obvod 
úřadu                        spravujícího)                                              působnosti                     
                             územního                             
                             pracoviště                           
-------------------------------------------------- ------------------------------ ------------------------------- ------------
Finanční úřad pro            Územní pracoviště            FÚ pro Karlovarský            správní obvod obce s rozšířenou        
Karlovarský kraj             v Karlových                  kraj, ÚzP v Karlových         působností Karlovy Vary                
                             Varech                       Varech                        
                            
                             Územní pracoviště            FÚ pro Karlovarský            správní obvod obcí s rozšířenou   
                             v Chebu                      kraj, ÚzP v Chebu             působností Cheb a Aš              
                             
                             Územní pracoviště            FÚ pro Karlovarský            správní obvod obce s rozšířenou   
                             v Mariánských                kraj, ÚzP v Mar.              působností Mariánské Lázně        
                             Lázních                      Lázních                     
                            
                             Územní pracoviště            FÚ pro Karlovarský            správní obvod obce s rozšířenou       
                             v Ostrově                    kraj, ÚzP v Ostrově           působností Ostrov                     
                             
                             Územní pracoviště            FÚ pro Karlovarský            správní obvod obcí s rozšířenou      
                             v Sokolově                   kraj, ÚzP v Sokolově          působností Sokolov a Kraslice        
-------------------------------------------------- ------------------------------ ------------------------------- ------------                             
                             
                             
-------------------------------------------------- ------------------------------ ------------------------------- ------------                             
Název finančního             Název (nového                Zkratka                       Umístění spisů - obvod 
úřadu                        spravujícího)                                              působnosti                     
                             územního                             
                             pracoviště                           
-------------------------------------------------- ------------------------------ ------------------------------- ------------
Finanční úřad pro            Územní pracoviště            FÚ pro Ústecký kraj,          správní obvod obce s rozšířenou          
Ústecký kraj                 v Ústí nad Labem             ÚzP v Ústí nad Labem          působností Ústí nad Labem                

                             Územní pracoviště            FÚ pro Ústecký kraj,          správní obvod obce s rozšířenou 
                             v Děčíně                     ÚzP v Děčíně                  působností Děčín                
                            
                             Územní pracoviště            FÚ pro Ústecký kraj,          správní obvod obce s rozšířenou     
                             v Chomutově                  ÚzP v Chomutově               působností Chomutov                 
                             
                                     Územní pracoviště            FÚ pro Ústecký kraj,          správní obvod obce s rozšířenou     
                             v Kadani                     ÚzP v Kadani                  působností Kadaň                    
                            
                             Územní pracoviště            FÚ pro Ústecký kraj,          správní obvod obce s rozšířenou    
                             v Libochovicích              ÚzP v Libochovicích           působností Lovosice                
                             
                             Územní pracoviště            FÚ pro Ústecký kraj,          správní obvod obce s rozšířenou   
                             v Litoměřicích               ÚzP v Litoměřicích            působností Litoměřice             
                            
                             Územní pracoviště            FÚ pro Ústecký kraj,          správní obvod obce s rozšířenou    
                             v Litvínově                  ÚzP v Litvínově               působností Litvínov                
                             
                             Územní pracoviště            FÚ pro Ústecký kraj,          správní obvod obce s rozšířenou   
                             v Lounech                    ÚzP v Lounech                 působností Louny                   
                             
                             Územní pracoviště            FÚ pro Ústecký kraj,          správní obvod obce s rozšířenou     
                             v Mostě                      ÚzP v Mostě                   působností Most                     
                             
                             Územní pracoviště            FÚ pro Ústecký kraj,          správní obvod obce s rozšířenou        
                             v Roudnici nad               ÚzP v Roudnici nad            působností Roudnice nad Labem          
                             Labem                        Labem                      
                            
                             Územní pracoviště            FÚ pro Ústecký kraj,          správní obvod obcí s rozšířenou    
                             v Rumburku                   ÚzP v Rumburku                působností Rumburk a               
                                                                                        Varnsdorf                          
                             
                             Územní pracoviště            FÚ pro Ústecký kraj,          správní obvod obcí s rozšířenou             
                             v Teplicích                  ÚzP v Teplicích               působností Teplice a Bílina                 
                             
                             Územní pracoviště            FÚ pro Ústecký kraj,          správní obvod obcí s rozšířenou      
                             v Žatci                      ÚzP v Žatci                   působností Žatec a Podbořany         
-------------------------------------------------- ------------------------------ ------------------------------- ------------
                             
-------------------------------------------------- ------------------------------ ------------------------------- ------------                             
Název finančního            Název (nového                 Zkratka                       Umístění spisů - obvod 
úřadu                       spravujícího)                                               působnosti                     
                            územního                                                  
                            pracoviště                           
-------------------------------------------------- ------------------------------ ------------------------------- ------------                    
Finanční úřad pro           Územní pracoviště             FÚ pro Liberecký kraj,        správní obvod obce s rozšířenou         
Liberecký kraj              v Liberci                     ÚzP v Liberci                 působností Liberec                      
                                
                            Územní pracoviště             FÚ pro Liberecký kraj,        správní obvod obce s rozšířenou 
                            v České Lípě                  ÚzP v České Lípě              působností Česká Lípa           
                           
                            Územní pracoviště             FÚ pro Liberecký kraj,        správní obvod obce s rozšířenou   
                            ve Frýdlantu                  ÚzP ve Frýdlantu              působností Frýdlant               
                            
                            Územní pracoviště             FÚ pro Liberecký              správní obvod obcí s rozšířenou               
                            v Jablonci nad                kraj, ÚzP v Jablonci          působností Jablonec nad Nisou a Železný Brod  
                            Nisou                         n/Nisou                    
                            
                            Územní pracoviště             FÚ pro Liberecký              správní obvod obce s rozšířenou  
                            v Jilemnici                   kraj, ÚzP v Jilemnici         působností Jilemnice             
                            
                            Územní pracoviště             FÚ pro Liberecký              správní obvod obce s rozšířenou     
                            v Novém Boru                  kraj, ÚzP v Novém             působností Nový Bor                 
                                                          Boru                    
                            
                            Územní pracoviště             FÚ pro Liberecký              správní obvod obce s rozšířenou  
                            v Semilech                    kraj, ÚzP v Semilech          působností Semily                
                            
                            Územní pracoviště             FÚ pro Liberecký              správní obvod obce s rozšířenou 
                            v Tanvaldu                    kraj, ÚzP v Tanvaldu          působností Tanvald              
        
                            Územní pracoviště             FÚ pro Liberecký              správní obvod obce s rozšířenou 
                            v Turnově                     kraj, ÚzP v Turnově           působností Turnov
-------------------------------------------------- ------------------------------ ------------------------------- ------------                           
                           
                            
                             
-------------------------------------------------- ------------------------------ ------------------------------- ------------
Název finančního            Název (nového                 Zkratka                       Umístění spisů - obvod 
úřadu                       spravujícího)                                               působnosti                     
                            územního                                                  
                            pracoviště                           
-------------------------------------------------- ------------------------------ ------------------------------- ------------                                                         
Finanční úřad pro           Územní pracoviště             FÚ pro Královéhr.             správní obvod obce s rozšířenou    
Královéhradecký             v Hradci Králové              kraj, ÚzP v Hradci            působností Hradec Králové          
kraj                                                      Králové                                        
                            
                            Územní pracoviště             FÚ pro                        správní obvod obce s rozšířenou       
                            v Broumově                    Královéhradecký kraj,         působností Broumov                    
                                                          ÚzP v Broumově            
                            
                            Územní pracoviště             FÚ pro Královéhradecký kraj,  správní obvod obce s rozšířenou  
                            v Dobrušce                    ÚzP v Dobrušce                působností Dobruška              
                             
                            
                            Územní pracoviště             FÚ pro Královéhr.             správní obvod obce s rozšířenou   
                            ve Dvoře Králové              kraj, ÚzP ve Dvoře            působností Dvůr Králové nad       
                            nad Labem                     Králové nad Labem             Labem                             
                            
                            Územní pracoviště             FÚ pro                        správní obvod obce s rozšířenou       
                            v Hořicích                    Královéhradecký kraj,         působností Hořice                     
                                                          ÚzP v Hořicích              
                           
                            Územní pracoviště             FÚ pro                        správní obvod obce s rozšířenou  
                            v Jaroměři                    Královéhradecký kraj,         působností Jaroměř               
                                                          ÚzP v Jaroměři             
                           
                            Územní pracoviště             FÚ pro                        správní obvod obcí s rozšířenou     
                            v Jičíně                      Královéhradecký kraj,         působností Jičín a Nová Paka        
                                                          ÚzP v Jičíně 
                            
                            Územní pracoviště             FÚ pro                        správní obvod obce s rozšířenou   
                            v Kostelci nad                Královéhradecký kraj,         působností Kostelec nad Orlicí    
                            Orlicí                        ÚzP v Kostelci n/O         
                                    
                            Územní pracoviště             FÚ pro                        správní obvod obcí s rozšířenou       
                            v Náchodě                     Královéhradecký kraj,         působností Náchod a Nové              
                                                          ÚzP v Náchodě                 Město nad Metují                      
                            
                            Územní pracoviště             FÚ pro                        správní obvod obce s rozšířenou 
                            v Novém Bydžově               Královéhradecký kraj,         působností Nový Bydžov          
                                                          ÚzP v Nov. Bydžově        
                            
                            Územní pracoviště             FÚ pro                        správní obvod obce s rozšířenou     
                            v Rychnově nad                Královéhradecký kraj,         působností Rychnov                  
                            Kněžnou                       ÚzP v Rychnově n/K            nad Kněžnou                         
                                                                                       
                            Územní pracoviště             FÚ pro                        správní obvod obce s rozšířenou   
                            v Trutnově                    Královéhradecký kraj,         působností Trutnov                
                                                          ÚzP v Trutnově            

                            Územní pracoviště             FÚ pro                        správní obvod obce s rozšířenou  
                            ve Vrchlabí                   Královéhradecký kraj,         působností Vrchlabí              
                                                          ÚzP ve Vrchlabí        
-------------------------------------------------- ------------------------------ ------------------------------- ------------
                           
                           
-------------------------------------------------- ------------------------------ ------------------------------- ------------
Název finančního            Název (nového                Zkratka                Umístění spisů - obvod 
úřadu                       spravujícího)                                       působnosti                     
                            územního                             
                            pracoviště                           
-------------------------------------------------- ------------------------------ ------------------------------- ------------
Finanční úřad pro           Územní pracoviště           FÚ pro Pardubický       správní obvod obce s rozšířenou 
Pardubický kraj             v Pardubicích               kraj, ÚzP               působností Pardubice a Přelouč  
                                                        v Pardubicích      
                            
                          
                            Územní pracoviště           FÚ pro Pardubický       správní obvod obce s rozšířenou        
                            v Hlinsku                   kraj, ÚzP v Hlinsku     působností Hlinsko                     
                          
                            Územní pracoviště           FÚ pro Pardubický       správní obvod obce s rozšířenou  
                            v Holicích                  kraj, ÚzP v Holicích    působností Holice                
                           
                           
                            Územní pracoviště           FÚ pro Pardubický       správní obvod obce s rozšířenou      
                            v Chrudimi                  kraj, ÚzP v Chrudimi    působností Chrudim                   
                           
                           
                            Územní pracoviště           FÚ pro Pardubický       správní obvod obce s rozšířenou   
                            v Litomyšli                 kraj, ÚzP v Litomyšli   působností Litomyšl               
                            
                          
                            Územní pracoviště           FÚ pro Pardubický       správní obvod obce s rozšířenou     
                            v Moravské                  kraj, ÚzP v Moravské    působností Moravská Třebová         
                            Třebové                     Třebové                 
                           
                           
                            Územní pracoviště           FÚ pro Pardubický       správní obvod obcí s rozšířenou      
                            ve Svitavách                kraj, ÚzP               působností Polička a Svitavy         
                                                        ve Svitavách       

                           
                            Územní pracoviště           FÚ pro Pardubický       správní obvod obcí s rozšířenou 
                            v Ústí nad Orlicí           kraj, ÚzP v Ústí        působností Česká Třebová,       
                                                        n/Orlicí                Lanškroun a Ústí nad Orlicí               
                           
                            
                            Územní pracoviště           FÚ pro Pardubický       správní obvod obce s rozšířenou 
                            ve Vysokém Mýtě             kraj, ÚzP ve Vysokém    působností Vysoké Mýto          
                                                        Mýtě                   
-------------------------------------------------- ------------------------------ ------------------------------- ------------

-------------------------------------------------- ------------------------------ ------------------------------- ------------                          
Název finančního             Název (nového                Zkratka                     Umístění spisů - obvod 
úřadu                        spravujícího)                                            působnosti                     
                             územního                             
                             pracoviště                                                 
-------------------------------------------------- ------------------------------ ------------------------------- ------------
Finanční úřad pro            Územní pracoviště            FÚ pro Pardubický           správní obvod obcí s rozšířenou   
Kraj Vysočina                v Žamberku                   kraj, ÚzP v Žamberku        působností Králíky a Žamberk      

                             Územní pracoviště            FÚ pro Kraj                 správní obvod obcí s rozšířenou  
                             v Jihlavě                    Vysočina, ÚzP               působností Jihlava a Telč        
                                                          v Jihlavě     

                             Územní pracoviště            FÚ pro KrajVysočina, ÚzP    správní obvod obce s rozšířenou 
                             v Bystřici nad               v Bystřici n/Pernšt.        působností Bystřice             
                             Pernštejnem                                              nad Pernštejnem                 
                             
                             Územní pracoviště            FÚ pro KrajVysočina, ÚzP    správní obvod obce s rozšířenou 
                             v Havlíčkově                 v Havlíčkově Brodě          působností Havlíčkův Brod       
                             Brodě 
                             
                             Územní pracoviště            FÚ pro Kraj Vysočina, ÚzP   správní obvod obce s rozšířenou
                             v Humpolci                   v Humpolci                  působností Humpolec            
                            
                             Územní pracoviště            FÚ pro Kraj Vysočina, ÚzP   správní obvod obce s rozšířenou     
                             v Chotěboři                  v Chotěboři                 působností Chotěboř                 
                            
                             Územní pracoviště            FÚ pro Kraj Vysočina, ÚzP   správní obvod obce s rozšířenou    
                             v Ledči                      v Ledči n/Sázavou           působností Světlá nad Sázavou      
                             nad Sázavou 
                             
                             Územní pracoviště            FÚ pro Kraj Vysočina, ÚzP   správní obvod obce s rozšířenou
                             v Moravských                 v Mor. Budějovicích         působností Moravské            
                             Budějovicích                                             Budějovice                     
                            
                             Územní pracoviště            FÚ pro Kraj Vysočina, ÚzP   správní obvod obcí s rozšířenou           
                             v Pelhřimově                 v Pelhřimově                působností Pelhřimov a Pacov              
                             
                             
                             Územní pracoviště            FÚ pro Kraj Vysočina, ÚzP   správní obvod obcí s rozšířenou      
                             v Třebíči                    v Třebíči                   působností Třebíč a Náměšť           
                          
                            
                             Územní pracoviště            FÚ pro Kraj Vysočina, ÚzP   správní obvod obce s rozšířenou      
                             ve Velkém                    ve Velkém Meziříčí          působností Velké Meziříčí            
                             Meziříčí 
                             
                             Územní pracoviště ve         FÚ pro KrajVysočina, ÚzP    správní obvod obcí s rozšířenou 
                             Žďáru nad Sázavou            ve Žďáru n/Sázavou          působností Nové Město
                                                                                      na Moravě a Žďár nad Sázavou 
-------------------------------------------------- ------------------------------         ------------------------------- ------------ 
                            
-------------------------------------------------- ------------------------------ ------------------------------- ------------
Název finančního             Název (nového                 Zkratka                    Umístění spisů - obvod 
úřadu                        spravujícího)                                            působnosti                     
                             územního                             
                             pracoviště                           
-------------------------------------------------- ------------------------------ ------------------------------- ------------
Finanční úřad pro            Územní pracoviště             FÚ pro Jihomoravský        katastrální území město Brno,         
Jihomoravský                 Brno I                        kraj, ÚzP Brno I           Pisárky, Staré Brno, Stránice,        
kraj                                                                                  Štýřice, Trnitá, Veveří,              
                                                                                      Zábrdovice

                             Územní pracoviště             FÚ pro Jihomoravský        katastrální území Brněnské           
                             Brno II                       kraj, ÚzP Brno II          Ivanovice, Černovice, Dolní          
                                                                                      Heršpice, Dvorska, Holásky,          
                                                                                      Horní Heršpice, Chrlice,             
                                                                                      Komárov, Líšeň, Přízřenice,          
                                                                                      Slatina, Tuřany, Židenice            
                             
                             Územní pracoviště             FÚ pro Jihomoravský        katastrální území Černá Pole,               
                             Brno III                      kraj, ÚzP Brno III         Husovice, Ivanovice, Jehnice,               
                                                                                      Královo Pole, Lesná, Maloměřice,           
                                                                                      Medlánky, Mokrá Hora, Obřany,              
                                                                                      Ořešín, Ponava, Řečkovice,                 
                                                                                      Sadová, Soběšice, Útěchov u Brna           
                             
                             Územní pracoviště             FÚ pro Jihomoravský        katastrální území Bohunice,     
                             Brno IV                       kraj, ÚzP Brno IV          Bosonohy, Bystrc, Jundrov,      
                                                                                      Kníničky, Kohoutovice, Komín,   
                                                                                      Nový Lískovec, Starý Lískovec,  
                                                                                      Žabovřesky, Žebětín.            
                            
                             Územní pracoviště            FÚ pro Jihomoravský         správní obvod obcí s rozšířenou  
                             Brno - venkov                kraj, ÚzP Brno-             působností Kuřim, Pohořelice,    
                                                          venkov                      Rosice, Šlapanice a              
                                                                                      Židlochovice                     
                             
                             Územní pracoviště            FÚ pro Jihomoravský         správní obvod obce s rozšířenou      
                             v Blansku                    kraj, ÚzP v Blansku         působností Blansko                   
                             
                             Územní pracoviště            FÚ pro Jihomoravský         správní obvod obce s rozšířenou     
                             v Boskovicích                kraj, ÚzP v Boskovicích     působností Boskovice                
                             
                             Územní pracoviště            FÚ pro Jihomoravský         správní obvod obce s rozšířenou  
                             v Břeclavi                   kraj, ÚzP v Břeclavi        působností Břeclav               

                            
                             Územní pracoviště            FÚ pro Jihomoravský         správní obvod obce s rozšířenou   
                             v Bučovicích                 kraj, ÚzP                   působností Bučovice               
                                                          v Bučovicích             
                             
                             Územní pracoviště            FÚ pro Jihomoravský         správní obvod obce s rozšířenou  
                             v Hodoníně                   kraj, ÚzP v Hodoníně        působností Hodonín               
                             
                             Územní pracoviště            FÚ pro Jihomoravský         správní obvod obce s rozšířenou     
                             v Hustopečích                kraj, ÚzP                   působností Hustopeče                
                                                          v Hustopečích            
                             
                             Územní pracoviště            FÚ pro Jihomoravský         správní obvod obce s rozšířenou   
                             v Ivančicích                 kraj, ÚzP v Ivančicích      působností Ivančice               
                             
                          
                             Územní pracoviště            FÚ pro Jihomoravský         správní obvod obce s rozšířenou        
                             v Kyjově                     kraj, ÚzP v Kyjově          působností Kyjov                       
                             
                             Územní pracoviště            FÚ pro Jihomoravský         správní obvod obce s rozšířenou      
                             v Mikulově                   kraj, ÚzP v Mikulově        působností Mikulov                   
                            
                             Územní pracoviště            FÚ pro Jihomoravský         správní obvod obce s rozšířenou   
                             v Moravském                  kraj, ÚzP v Mor.            působností Moravský Krumlov       
                             Krumlově                     Krumlově                 
                            
                             Územní pracoviště            FÚ pro Jihomorav.           správní obvod obce s rozšířenou  
                             ve Slavkově u Brna           kraj, ÚzP ve Slavkově       působností Slavkov u Brna        
                                                          u Brna                     
                             
                             Územní pracoviště            FÚ pro Jihomoravský         správní obvod obce s rozšířenou
                             v Tišnově                    kraj, ÚzP v Tišnově         působností Tišnov              
                             
                            
                             Územní pracoviště            FÚ pro Jihomoravský         správní obvod obce s rozšířenou       
                             ve Veselí nad                kraj, ÚzP ve Veselí         působností Veselí nad Moravou         
                             Moravou                      n/Mor.                    
                             
                             Územní pracoviště            FÚ pro Jihomoravský         správní obvod obce s rozšířenou 
                             ve Vyškově                   kraj, ÚzP ve Vyškově        působností Vyškov               
                             
                           
                             Územní pracoviště            FÚ pro Jihomoravský         správní obvod obce s rozšířenou   
                             ve Znojmě                    kraj, ÚzP ve Znojmě         působností Znojmo                 
-------------------------------------------------- ------------------------------ ------------------------------- ------------
                             
-------------------------------------------------- ------------------------------ ------------------------------- ------------                    
Název finančního             Název (nového                 Zkratka                    Umístění spisů - obvod                                      
úřadu                        spravujícího)                                            působnosti                                                  
                             územního                                                                                  
                             pracoviště                                                                                
-------------------------------------------------- ------------------------------ ------------------------------- ------------
Finanční úřad pro            Územní pracoviště            FÚ pro Olomoucký            správní obvod obce s rozšířenou    
Olomoucký kraj               v Olomouci                   kraj, ÚzP v Olomouci        působností Olomouc                 


                             Územní pracoviště            FÚ pro Olomoucký            správní obvod obcí s rozšířenou 
                             v Hranicích                  kraj, ÚzP v Hranicích       působností Hranice a Lipník nad
                                                                                      Bečvou 
                             
                             Územní pracoviště            FÚ pro Olomoucký            správní obvod obce s rozšířenou            
                             v Jeseníku                   kraj, ÚzP v Jeseníku                působností Jeseník                         
                             
                             
                             Územní pracoviště            FÚ pro Olomoucký            správní obvod obce s rozšířenou       
                             v Litovli                    kraj, ÚzP v Litovli         působností Litovel                    
                             
                             Územní pracoviště            FÚ pro Olomoucký            správní obvod obcí s rozšířenou        
                             v Prostějově                 kraj, ÚzP v Prostějově      působností Prostějov a Konice          

                             Územní pracoviště            FÚ pro Olomoucký            správní obvod obce s rozšířenou       
                             v Přerově                    kraj, ÚzP v Přerově         působností Přerov                     
                                                         
                             Územní pracoviště            FÚ pro Olomoucký            správní obvod obce s rozšířenou        
                             v Olomouci                   kraj, ÚzP v Olomouci        působností Olomouc                     
                            
                             Územní pracoviště            FÚ pro Olomoucký            správní obvod obcí s rozšířenou       
                             v Hranicích                  kraj, ÚzP v Hranicích       působností Hranice a Lipník nad       
                                                                                      Bečvou                                
                             
                             Územní pracoviště            FÚ pro Olomoucký            správní obvod obce s rozšířenou
                             v Jeseníku                   kraj, ÚzP v Jeseníku        působností Jeseník             
                            
                             Územní pracoviště            FÚ pro Olomoucký            správní obvod obce s rozšířenou  
                             v Litovli                    kraj, ÚzP v Litovli         působností Litovel               
                            
                             Územní pracoviště            FÚ pro Olomoucký            správní obvod obcí s rozšířenou  
                             v Prostějově                 kraj, ÚzP v Prostějově      působností Prostějov a Konice    
                             
                             Územní pracoviště            FÚ pro Olomoucký            správní obvod obce s rozšířenou 
                             v Přerově                    kraj, ÚzP v Přerově         působností Přerov               
                             
                             Územní pracoviště ve         FÚ pro Olomoucký            správní obvod obcí s rozšířenou 
                             Šternberku                   kraj, ÚzP                   působností Šternberk a Uničov   
                                                          ve Šternberku       
                            
                             Územní pracoviště v Šumperku FÚ pro Olomoucký            správní obvod obce s rozšířenou        
                                                          kraj, ÚzP v Šumperku        působností Šumperk                     
                            
                             Územní pracoviště            FÚ pro Olomoucký        
                             v Zábřehu                    kraj, ÚzP v Zábřehu         správní obvod obcí s rozšířenou
                                                                                      působností Mohelnice a Zábřeh  
-------------------------------------------------- ------------------------------ ------------------------------- ------------

-------------------------------------------------- ------------------------------ ------------------------------- ------------                             
Název finančního             Název (nového                 Zkratka                    Umístění spisů - obvod                                       
úřadu                        spravujícího)                                            působnosti                      
                             územního                                                                                 
                             pracoviště                                                                               
-------------------------------------------------- ------------------------------ ------------------------------- ------------
Finanční úřad pro            Územní pracoviště             FÚ pro                      městské obvody Hošťálkovice,    
Moravskoslezský              Ostrava I                     Moravskoslezský kraj,       Lhotka, Michálkovice,           
kraj                                                       ÚzP Ostrava I               Moravská Ostrava a Přívoz,      
                                                                                       Petřkovice, Radvanice a         
                                                                                       Bartovice, Slezská Ostrava a    
                                                                                       obce Šenov, Václavovice,        
                                                                                       Vratimov                        
                          
                             Územní pracoviště             FÚ pro                      městské obvody Hrabová, Nová     
                             Ostrava II                    Moravskoslezský kraj,       Bělá, Ostrava -jih, Proskovice,  
                                                           ÚzP Ostrava II              Stará Bělá, Vítkovice a obec     
                                                                                       Stará Ves nad Ondřejnicí         
                            
                             Územní pracoviště             FÚ pro                      městské obvody Krásné Pole,      
                             Ostrava III                   Moravskoslezský kraj,       Mariánské Hory a Hulváky,        
                                                           ÚzP Ostrava III             Martinov, Nová Ves, Plesná,      
                                                                                       Polanka nad Odrou, Poruba,       
                                                                                       Pustkovec, Svinov, Třebovice a   
                                                                                       obce Čavisov, Dolní Lhota,       
                                                                                       Horní Lhota, Klimkovice,         
                                                                                       Olbramice, Velká Polom,          
                                                                                       Vřesina, Zbyslavice              
                            
                             Územní pracoviště            FÚ pro                       správní obvod obcí s rozšířenou     
                             v Bruntále                   Moravskoslezský kraj,        působností Bruntál a Rýmařov        
                                                          ÚzP v Bruntále 
                             
                             Územní pracoviště            FÚ pro Moravskoslez.         správní obvod obce s rozšířenou  
                             ve Frýdku-Místku             kraj, ÚzP ve Frýdku-         působností Frýdek-Místek         
                                                          Místku                    
                             
                             Územní pracoviště            FÚ pro Moravskoslez.         správní obvod obce s rozšířenou  
                             ve Frýdlantu nad             kraj, ÚzP ve Frýdlantu       působností Frýdlant              
                             Ostravicí                    nad Ostravicí                nad Ostravicí                    
                             
                             
                             Územní pracoviště            FÚ pro                       správní obvod obce s rozšířenou  
                             v Havířově                   Moravskoslezský kraj,        působností Havířov               
                                                          ÚzP v Havířově          
                            
                             Územní pracoviště            FÚ pro                       správní obvod obce s rozšířenou         
                             v Hlučíně                    Moravskoslezský kraj,        působností Hlučín                       
                                                          ÚzP v Hlučíně            
                             
                             Územní pracoviště            FÚ pro                       správní obvod obcí s rozšířenou  
                             v Karviné                    Moravskoslezský kraj,        působností Karviná, Bohumín,     
                                                          ÚzP v Karviné                Český Těšín a Orlová             
                             
                             Územní pracoviště            FÚ pro                       správní obvod obcí s rozšířenou   
                             v Kopřivnici                 Moravskoslezský kraj,        působností Frenštát               
                                                          ÚzP v Kopřivnici             pod Radhoštěm a Kopřivnice        
                             
                             Územní pracoviště            FÚ pro                       správní obvod obce s rozšířenou   
                             v Krnově                     Moravskoslezský kraj,        působností Krnov                  
                                                          ÚzP v Krnově                 
                            
                             Územní pracoviště            FÚ pro                      správní obvod obcí s rozšířenou  
                             v Novém Jičíně                       Moravskoslezský kraj,       působností Bílovec, Nový Jičín a 
                                                          ÚzP v Novém Jičíně          Odry                             
                             
                             Územní pracoviště            FÚ pro                      správní obvod obcí s rozšířenou   
                             v Opavě                      Moravskoslezský kraj,       působností Kravaře, Opava a       
                                                          ÚzP v Opavě                 Vítkov                            
                             
                             Územní pracoviště            FÚ pro                      správní obvod obcí s rozšířenou  
                             v Třinci                     Moravskoslezský kraj,       působností Jablunkov a Třinec    
                                                          ÚzP v Třinci           
-------------------------------------------------- ------------------------------ ------------------------------- ------------

-------------------------------------------------- ------------------------------ ------------------------------- ------------
Název finančního             Název (nového                 Zkratka                    Umístění spisů - obvod          
úřadu                        spravujícího)                                            působnosti                      
                             územního                                                                                 
                             pracoviště                                                                               

-------------------------------------------------- ------------------------------ ------------------------------- ------------
Finanční úřad pro            Územní pracoviště             FÚ pro Zlínský kraj,       správní obvod obcí s rozšířenou      
Zlínský kraj                 ve Zlíně                      ÚzP ve Zlíně               působností Vizovice a Zlín           
                            
                             Územní pracoviště             FÚ pro Zlínský kraj,       správní obvod obcí s rozšířenou     
                             v Holešově                    ÚzP v Holešově             působností Holešov a Bystřice       
                                                                                      pod Hostýnem                        
                             
                             Územní pracoviště             FÚ pro Zlínský kraj,       správní obvod obce s rozšířenou        
                             v Kroměříži                   ÚzP v Kroměříži            působností Kroměříž                    
                             
                             
                             Územní pracoviště             FÚ pro Zlínský kraj,       správní obvod obce s rozšířenou  
                             v Luhačovicích                ÚzP v Luhačovicích         působností Luhačovice            
                            
                             Územní pracoviště             FÚ pro Zlínský kraj,       správní obvod obce s rozšířenou 
                             v Otrokovicích                ÚzP v Otrokovicích         působností Otrokovice           
                             
                             
                             Územní pracoviště             FÚ pro Zlínský kraj,       správní obvod obce s rozšířenou   
                             v Rožnově pod                 ÚzP v Rožnově              působností Rožnov                 
                             Radhoštěm                     p/Radhoštěm                pod Radhoštěm                     
                             
                             
                             Územní pracoviště             FÚ pro Zlínský kraj,       správní obvod obce s rozšířenou               
                             v Uherském Brodě              ÚzP v Uherském  Brodě      působností Uherský Brod                         
                           
                             Územní pracoviště             FÚ pro Zlínský kraj,       správní obvod obce s rozšířenou   
                             v Uherském                    ÚzP v Uherském             působností Uherské Hradiště       
                             Hradišti                      Hradišti               
                             
                             Územní pracoviště             FÚ pro Zlínský kraj,       správní obvod obce s rozšířenou 
                             ve Valašském                  ÚzP ve Valašském           působností Valašské Meziříčí    
                             Meziříčí                      Meziříčí             
                             
                             Územní pracoviště             FÚ pro Zlínský kraj,       správní obvod obce s rozšířenou 
                             ve Valašských                 ÚzP ve Valaš.              působností Valašské Klobouky    
                             Kloboukách                    Kloboukách                 
                             
                             Územní pracoviště             FÚ pro Zlínský kraj,       správní obvod obce s rozšířenou    
                             ve Vsetíně                    ÚzP ve Vsetíně             působností Vsetín                  
-------------------------------------------------- ------------------------------ ------------------------------- ------------                            

-------------------------------------------------- ------------------------------ ------------------------------- ------------
Název finančního             Název (nového                 Zkratka                    Umístění spisů - obvod           
úřadu                        spravujícího)                                            působnosti                       
                             územního                                                                                  
                             pracoviště                                                                                
-------------------------------------------------- ------------------------------ ------------------------------- ------------
Specializovaný               Územní pracoviště             Specializovaný              xxx  
finanční úřad                v Brně                        finanční úřad, ÚzP          
                                                           v Brně                      
                             Územní pracoviště             Spec. finanční úřad,        xxx    
                             v Českých                     ÚzP v Českých          
                             Budějovicích                  Budějovicích           
                             
                             Územní pracoviště             Special. finanční úřad,     xxx    
                             v Hradci Králové              ÚzP v Hradci Králové         
                             
                             Územní pracoviště             Specializovaný              xxx 
                             v Ostravě                     finanční úřad, ÚzP       
                                                           v Ostravě                

                             Územní pracoviště             Specializovaný              xxx 
                             v Plzni                       finanční úřad, ÚzP 
                                                           v Plzni            
                             
                             Územní pracoviště             Special. finanční úřad,     xxx 
                             v Ústí nad Labem              ÚzP v Ústí nad Labem    
-------------------------------------------------- ------------------------------ ------------------------------- ------------                             
                             
                            
Pozn.:
1) územní obvody městských částí v Praze jsou určeny zákonem č. 131/2000 Sb., o hlavním městě Praze, ve znění pozdějších předpisů, a obecně závaznou vyhláškou hlavního města Prahy č. 55/2000 Sb. HMP, kterou se vydává Statut hlavního města Prahy, ve znění pozdějších předpisů
2) obvody obcí s rozšířenou působností jsou určeny zákonem č. 314/2002 Sb., o stanovení obcí s pověřeným obecním úřadem a stanovení obcí s rozšířenou působností, ve znění pozdějších předpisů, a vyhláškou č. 388/2002 Sb., o stanovení správních obvodů obcí s pověřeným obecním úřadem a správních obvodů obcí s rozšířenou působností, ve znění pozdějších předpisů
1 Podle § 1 odst. 2 zákona č. 456/2011 Sb. jsou orgánem finanční správy Generální finanční ředitelství, Odvolací finanční ředitelství a finanční úřady.
2 V souladu s ústavním zákonem č. 347/1997 Sb., o vytvoření vyšších územních samosprávných celků a o změně ústavního zákona České národní rady č. 1/1993 Sb., Ústava České republiky, ve znění pozdějších předpisů, jsou vyšším územním samosprávným celkem kraje a hlavní město Praha. Dle § 8 odst. 3 zákona č. 456/2011 Sb. mají finanční úřady sídlo v krajských městech, resp. v hlavním městě Praze.
3 § 51 odst. 2 písm. a) zákona č. 280/2009 Sb., daňový řád, ve znění pozdějších předpisů.
4 § 19 odst. 6 zákona č. 500/2004 Sb., správní řád, ve znění pozdějších předpisů.
5 Pro sousloví „finanční úřad“ je využívána zkratka FÚ a pro „územní pracoviště“ zkratka ÚzP.
6 § 102 odst. 1 písm. a) zákona č. 280/2009 Sb., daňový řád, ve znění pozdějších předpisů.
7 § 69 odst. 1 zákona č. 500/2004 Sb., správní řád, ve znění pozdějších předpisů.
8 Skutečnost, že územní pracoviště je označeno jako „spravující“, je třeba chápat tak, že na daném územním pracovišti je umístěn spis dle § 13 zákona č. 456/2011 Sb.
9 Územní obvody městských částí v Praze jsou určeny zákonem č. 131/2000 Sb., o hlavním městě Praze, ve znění pozdějších předpisů, a obecně závaznou vyhláškou hlavního města Prahy č. 55/2000 Sb. HMP, kterou se vydává Statut hlavního města Prahy, ve znění pozdějších předpisů; správní obvody obcí s rozšířenou působností jsou určeny zákonem č. 314/2002 Sb., o stanovení obcí s pověřeným obecním úřadem a stanovení obcí s rozšířenou působností, ve znění pozdějších předpisů, a vyhláškou č. 388/2002 Sb., o stanovení správních obvodů obcí s pověřeným obecním úřadem a správních obvodů obcí s rozšířenou působností, ve znění pozdějších předpisů.
10 § 13 odst. 1 písm. a) zákona č. 280/2009 Sb., daňový řád, ve znění pozdějších předpisů.
11 § 11 odst. 1 písm. c) a d) zákona č. 500/2004 Sb., správní řád, ve znění pozdějších předpisů.
12 § 13 odst. 1 písm. b) zákona č. 280/2009 Sb., daňový řád, ve znění pozdějších předpisů, příp. § 11 odst. 1 písm. e) zákona č. 500/2004 Sb., správní řád, ve znění pozdějších předpisů.
13 Srovnej § 29 odst. 2 zákonného opatření Senátu č. 340/2013 Sb., o dani z nabytí nemovitých věcí.
14 Viz § 57 (přechodná ustanovení) zákonného opatření Senátu č. 340/2013 Sb., o dani z nabytí nemovitých věcí.
15 Podle § 6a odst. 6 zákona č. 254/2004 Sb., o omezení plateb v hotovosti, ve znění pozdějších předpisů, pokuty ukládá, vybírá a vymáhá správní orgán, který při své činnosti zjistil porušení povinnosti podle tohoto zákona.
16 Např. § 115, § 134k a § 134v zákona č. 353/2003 Sb., o spotřebních daních, ve znění pozdějších předpisů.
17 § 58 zákona č. 307/2013 Sb., o povinném značení lihu, ve znění pozdějších předpisů.
18 § 13 odst. 2 zákona č. 456/2011 Sb.
19 Samozřejmě, pokud následně (v budoucnu) nebudou přesunuty např. podle pokynu ke změně umístění spisů v rámci finančního úřadu.
20 § 131 (tzv. přeregistrace) a § 16 zákona č. 280/2009 Sb., daňový řád, ve znění pozdějších předpisů.
21 § 18 zákona č. 280/2009 Sb., daňový řád, ve znění pozdějších předpisů.
22 § 18 zákona č. 280/2009 Sb., daňový řád, ve znění pozdějších předpisů, resp. § 5 odst. 3 zákona č. 337/1992 Sb., o správě daní a poplatků, ve znění pozdějších předpisů.
24 § 131 odst. 2 zákona č. 500/2004 Sb., správní řád, ve znění pozdějších předpisů.

Související dokumenty