Pokyn GFŘ-D-62 o umístění spisu nebo jeho příslušné části na finančních úřadech a na územních pracovištích finančních úřadů

Schválený:
GFŘ-D-62
Pokyn
o umístění spisu nebo jeho příslušné části na finančních úřadech a na územních pracovištích finančních úřadů
Generální finanční ředitelství
Lazarská 15/7, 117 22 Praha 1
Č. j. 69327/23/7700-50128-011654
Tímto pokynem je určeno, na kterých územních pracovištích finančních úřadů je umístěn spis daňových subjektů a účastníků řízení, resp. zda je umístěn v sídle finančních úřadů, a jsou stanoveny zkratky orgánů Finanční správy České republiky (dále jen "
orgány finanční správy
")1).
Spisem
se pro účely tohoto pokynu rozumí spis nebo jeho příslušná část.
Čl.I
Finanční úřady a jejich územní pracoviště
1. Názvy finančních úřadů jsou vymezeny v § 8 odst. 1 zákona č. 456/2011 Sb., o Finanční správě České republiky, ve znění pozdějších předpisů (dále jen "
zákon č. 456/2011 Sb.
"). Územní pracoviště těchto finančních úřadů jsou jejich vnitřními organizačními jednotkami / útvary; místně příslušným správcem daně, resp. správním orgánem je tedy finanční úřad vykonávající působnost na území vyššího územního samosprávného celku2), nikoli územní pracoviště. Územní pracoviště finančních úřadů, která se nenacházejí v jejich sídlech, jsou stanovena vyhláškou č. 189/2023 Sb., o územních pracovištích finančních úřadů, která se nenacházejí v jejich sídlech. Územní pracoviště finančních úřadů, která se nacházejí v jejich sídlech, jsou stanovena Organizačním řádem Finanční správy České republiky.
2. Zavádí se zkratky pro názvy jednotlivých finančních úřadů a jejich územních pracovišť, které mohou být použity zejména na doručenkách3) či písemných dokladech stvrzujících, že písemnost byla doručena nebo že poštovní zásilka obsahující písemnost byla dodána4). Tyto zkratky5) jsou uvedeny v tabulce v příloze k tomuto pokynu a je jimi označen správce daně, resp. správní orgán, který písemnost doručuje. Zkratky se nepoužijí pro označení správce daně6), resp. správního orgánu7) v rozhodnutích a jiných písemnostech vydávaných při správě daní, resp. ve správním řízení.
Čl.II
Základní pravidla pro umístění spisů
1. Dle § 13 odst. 2 zákona č. 456/2011 Sb. příslušný orgán finanční správy (tj. též finanční úřad) na požádání bezodkladně informuje daňový subjekt, na jakém místě je umístěn spis. Oprávnění daňového subjektu nahlížet do spisu lze vykonávat pouze v místě, kde je umístěn spis - tj. buď v sídle příslušného orgánu finanční správy, anebo na jeho územním pracovišti, a to podle toho, kde je spis umístěn (§ 13 odst. 1 zákona č. 456/2011 Sb.). Tímto se stanovují základní pravidla pro umístění spisů na finančních úřadech a jejich územních pracovištích. Pravidla stanovená tímto pokynem se nevztahují na Specializovaný finanční úřad.
2.
Spravujícím územním pracovištěm
8) se pro účely tohoto pokynu rozumí územní pracoviště finančního úřadu, na kterém je umístěn spis.
3. Jednotlivé spisy se na spravující územní pracoviště umísťují podle tzv.
obvodů působnosti
těchto územních pracovišť, které jsou stanoveny v příloze k tomuto pokynu. Tyto obvody působnosti se stanoví pouze pro účely umístění spisů (pozn.: zákon definuje pouze obvody územní působnosti finančních úřadů, viz článek I odst. 1 tohoto pokynu, územní pracoviště jako takové ze zákona územní působnost nemá). Obvody působnosti jsou definovány prostřednictvím správních obvodů obcí s rozšířenou působností, resp. územních obvodů městských částí9) či katastrálních území.
4. Základním pravidlem je, že spis daňového subjektu bude umístěn na spravujícím územním pracovišti,
a) v jehož obvodu působnosti má fyzická osoba místo pobytu10),
b) v jehož obvodu působnosti má právnická osoba sídlo11),
c) na které je fyzické nebo právnické osobě spis přesunut dle pokynu ke změně umístění spisů v rámci finančního úřadu12).
Základní pravidlo pro umístění spisů v případě delegace místní příslušnosti je uvedeno v článku III.
5. Výjimku z odstavce 4 představuje umístění spisů, které se týkají
odvodu z loterií a jiných podobných her
. Správa odvodu z loterií a jiných podobných her je koncentrována z důvodu hospodárnosti a v zájmu zvýšení kvality správy odvodu pouze v sídle finančního úřadu a vykonává ji výhradně úřední osoba zařazená v sídle finančního úřadu (tedy nikoli na územním pracovišti). Spis k této agendě je tedy umístěn v sídle finančního úřadu.
6. Výjimku z odstavce 4 představuje též umístění spisů, které se týkají
a)
zajištění a vymáhání daní
,
b)
správy odvodů za porušení rozpočtové kázně
,
c) správních řízení ve věci porušení zákona č. 254/2004 Sb.,
o omezení plateb v hotovosti
, ve znění pozdějších předpisů13),
d) správních řízení ve věci porušení zákona č. 112/2016 Sb.,
o evidenci tržeb
, ve znění pozdějších předpisů14),
e) správních řízení ve věci porušení zákona č. 563/1991 Sb.,
o účetnictví
, ve znění pozdějších předpisů,
f) kontroly výkonu správy poplatků, které jsou příjmem státního rozpočtu, jsou-li k jejich správě věcně příslušné jiné orgány,
g) zjištění porušení povinností dle zákona č. 353/2003 Sb., o spotřebních daních, ve znění pozdějších předpisů15),
h) zjištění porušení povinností při značení lihu nebo při nakládání s lihem16),
i) přijímání a evidování splátek návratných finančních výpomocí poskytnutých Ministerstvem zemědělství v letech 1991 až 1995 včetně a případných úroků z nich vyplývajících,
j) finanční kontroly,
k) přezkoumávání hospodaření krajů, hlavního města Prahy a regionálních rad regionů soudržnosti a vykonávání dozoru nad přezkoumáním hospodaření obcí, dobrovolných svazků obcí a městských částí hlavního města Prahy, a
l) řízení zahájených podle správního řádu, která nejsou uvedena v předchozích písmenech tohoto odstavce.
V těchto případech bude daňovému subjektu (účastníku řízení) umístění jeho spisu správcem daně sděleno na požádání, příp. tato skutečnost bude uvedena při zahájení řízení.
7. V případě umístění spisů k
dani z nabytí nemovitých věcí
je spis umístěn na spravujícím územním pracovišti, v jehož obvodu působnosti se nachází:
a) nemovitá věc, u níž dochází k nabytí vlastnického práva, nebo
b) pozemek zatížený právem stavby.
Je-li předmětem daně z nabytí nemovitých věcí nabytí vlastnického práva k nemovité věci, která se nachází v územní působnosti více správců daně, je spis k dani z nabytí nemovitých věcí umístěn na tom spravujícím územním pracovišti, na kterém je či by byl umístěn spis daně z příjmů poplatníka17). Pokud je (za situace, kdy je předmětem daně z nabytí nemovitých věcí nabytí vlastnického práva k nemovité věci, která se nachází v územní působnosti více správců daně) spis k dani z příjmů poplatníka umístěn na Specializovaném finančním úřadu, resp. jeho územním pracovišti, je spis k dani z nabytí nemovitých věcí umístěn na spravujícím územním pracovišti, v jehož obvodu působnosti má fyzická osoba místo pobytu či v jehož obvodu působnosti má právnická osoba sídlo.
8. V případě umístění spisů
k dani dědické, dani darovací a dani z převodu nemovitostí
18) platí, že spis je umístěn na spravujícím územním pracovišti, v jehož obvodu působnosti:
a) měl zůstavitel naposledy trvalý pobyt, nebo neměl-li trvalý pobyt, v tom územním obvodu či správním obvodu, kde se nachází zůstavitelův majetek,
b) se nachází nemovitost, a to i v případě, nabývá-li se spolu s nemovitostí též movitý majetek nebo jiný majetkový prospěch, popřípadě je-li samostatně zřizováno právo odpovídající věcnému břemeni nebo jiné plnění obdobné věcnému břemeni,
c) má trvalý pobyt nebo sídlo nabyvatel movitého majetku nebo jiného majetkového prospěchu,
d) má trvalý pobyt nebo sídlo dárce movitého majetku nebo jiného majetkového prospěchu, jde-li o darování do ciziny, nebo
e) se nacházel movitý majetek nebo jiný majetkový prospěch, nelze-li určit spravující územní pracoviště podle písmen a) až d).
9. Výjimku z odstavce 8 představuje umístnění spisů k dani dědické na Finančním úřadu pro Jihočeský kraj. Správa daně dědické je koncentrována z důvodu hospodárnosti pouze v sídle tohoto finančního úřadu a vykonává ji výhradně úřední osoba zařazená v sídle finančního úřadu (tedy nikoli na územním pracovišti). Spis k této agendě je tedy umístěn v sídle Finančního úřadu pro Jihočeský kraj.
10. V případě, že daňový subjekt ode dne nabytí účinnosti tohoto pokynu podá prvně daňové přiznání k
dani z nemovitých věcí
, bude spis k této dani umístěn u spravujícího územního pracoviště podle následujícího algoritmu. Při určování spravujícího územního pracoviště se vychází ze stavu okolností rozhodných pro vyměření daně z nemovitých věcí k 1. lednu daného zdaňovacího období a z místa pobytu / sídla poplatníka aktuálního v den podání daňového přiznání.
A. poplatník má sídlo či místo pobytu na území vyššího územního samosprávného celku, jehož název je součástí názvu finančního úřadu, kde se nachází nemovitá věc či nemovité věci, které jsou předmětem daně (dále též "
příslušný kraj
") - k dani z nemovitých věcí, které se nacházejí na území tohoto kraje, bude spis umístěn na spravujícím územním pracovišti, v jehož obvodu působnosti má poplatník sídlo či místo pobytu,
B. poplatník nemá sídlo či místo pobytu na území příslušného kraje, zároveň má poplatník na území tohoto kraje nemovité věci v obvodu působnosti jednoho spravujícího územního pracoviště - k dani z nemovitých věcí, které se nacházejí na území tohoto kraje, bude spis umístěn na spravujícím územním pracovišti, v jehož obvodu působnosti se nemovité věci nacházejí,
C. poplatník - právnická osoba nemá sídlo na území příslušného kraje, zároveň má poplatník v tomto kraji nemovité věci v obvodu působnosti více spravujících územních pracovišť - spis je umístěn na určeném územním pracovišti finančního úřadu, které se nachází v sídle tohoto finančního úřadu,
D. poplatník - fyzická osoba nemá místo pobytu na území příslušného kraje, zároveň má poplatník v tomto kraji nemovité věci v obvodu působnosti více spravujících územních pracovišť:
a) pokud je pouze poplatníkem daně z pozemků, spis je umístěn na určeném územním pracovišti finančního úřadu, které se nachází v sídle tohoto finančního úřadu,
b) pokud je poplatníkem, který má nemovité věci v obvodu působnosti více spravujících územních pracovišť, z toho zdanitelné stavby a zdanitelné jednotky má v obvodu působnosti pouze jediného spravujícího územního pracoviště, spis bude umístěn na spravujícím územním pracovišti, v jehož obvodu působnosti se zdanitelné stavby a zdanitelné jednotky nacházejí,
c) pokud je poplatníkem, který má zdanitelné stavby a zdanitelné jednotky v obvodu působnosti více spravujících územních pracovišť, spis bude umístěn na spravujícím územním pracovišti, v jehož obvodu působnosti se zdanitelné stavby a zdanitelné jednotky nacházejí, a to dle druhu zdanitelné stavby nebo zdanitelné jednotky s upřednostněním druhu zdanitelné stavby nebo zdanitelné jednotky v následujícím pořadí:
1) H - budova obytného domu Má-li poplatník jednu či více budov obytných domů v obvodu působnosti pouze jediného spravujícího územního pracoviště, spis bude umístěn na spravujícím územním pracovišti, v jehož obvodu působnosti se budovy obytných domů nacházejí.
2) R - zdanitelná jednotka pro bydlení (byt) Nemá-li poplatník žádnou budovu obytného domu a má-li jednu či více zdanitelných jednotek pro bydlení (bytů) v obvodu působnosti pouze jediného spravujícího územního pracoviště, spis bude umístěn na spravujícím územním pracovišti, v jehož obvodu působnosti se zdanitelné jednotky pro bydlení (byty) nacházejí.
3) J - budova pro rodinnou rekreaci Nemá-li poplatník žádnou budovu obytného domu ani zdanitelnou jednotku pro bydlení (byt) a má-li jednu či více budov pro rodinnou rekreaci v obvodu působnosti pouze jediného spravujícího územního pracoviště, spis bude umístěn na spravujícím územním pracovišti, v jehož obvodu působnosti se budovy pro rodinnou rekreaci nacházejí.
4) ostatní poplatníci - spis bude umístěn na určeném územním pracovišti finančního úřadu, které se nachází v sídle tohoto finančního úřadu, např.:
- má-li poplatník více budov obytných domů v obvodu působnosti více spravujících územních pracovišť,
- nemá-li poplatník žádnou budovu obytného domu a má-li více zdanitelných jednotek pro bydlení (bytů) v obvodu působnosti více spravujících územních pracovišť,
- nemá-li poplatník žádnou budovu obytného domu ani zdanitelnou jednotku pro bydlení (byt) a má-li více budov pro rodinnou rekreaci v územní působnosti více spravujících územních pracovišť,
- ostatní případy výše neuvedené.
Pozn.: Přehled
určených územních pracovišť
finančního úřadu, která se nacházejí v sídle tohoto finančního úřadu [viz případy C., D.a) a D.c) 4. výše uvedeného výchozího algoritmu]:
I-------------------------------------I-------------------------------------I
I         finanční úřad               I určené územní pracoviště v sídle    I
I                                     I         finančního úřadu            I
I-------------------------------------I-------------------------------------I
I Finanční úřad pro hlavní město      I Územní pracoviště pro Prahu 6       I
I Prahu                               I                                     I
I-------------------------------------I-------------------------------------I
I Finanční úřad pro Středočeský kraj  I Územní pracoviště Praha - východ    I
I-------------------------------------I-------------------------------------I
I Finanční úřad pro Jihočeský kraj    I Územní pracoviště v Českých         I
I                                     I Budějovicích                        I
I-------------------------------------I-------------------------------------I
I Finanční úřad pro Plzeňský kraj     I Územní pracoviště Plzeň - sever     I
I-------------------------------------I-------------------------------------I
I Finanční úřad pro Karlovarský kraj  I Územní pracoviště v Karlových       I
I                                     I Varech                              I
I-------------------------------------I-------------------------------------I
I Finanční úřad pro Ústecký kraj      I Územní pracoviště v Ústí nad Labem  I
I-------------------------------------I-------------------------------------I
I Finanční úřad pro Liberecký kraj    I Územní pracoviště v Liberci         I
I-------------------------------------I-------------------------------------I
I Finanční úřad pro Královéhradecký   I Územní pracoviště v Hradci Králové  I
I kraj                                I                                     I
I-------------------------------------I-------------------------------------I
I Finanční úřad pro Pardubický kraj   I Územní         pracoviště v Pardubicích     I
I-------------------------------------I-------------------------------------I
I Finanční úřad pro Kraj Vysočina     I Územní pracoviště v Jihlavě         I
I-------------------------------------I-------------------------------------I
I Finanční úřad pro Jihomoravský kraj I Územní pracoviště Brno - venkov     I
I-------------------------------------I-------------------------------------I
I Finanční úřad pro Olomoucký kraj    I Územní pracoviště v Olomouci        I
I-------------------------------------I-------------------------------------I
I Finanční úřad pro Moravskoslezský   I Územní pracoviště Ostrava I         I
I kraj                                I                                     I
I-------------------------------------I-------------------------------------I
I Finanční úřad pro Zlínský kraj      I Územní pracoviště ve Zlíně          I
I-------------------------------------I-------------------------------------I
11. Výjimku z odstavce 10 představuje umístění vybraných spisů k dani z nemovitých věcí na Finančním úřadu pro Jihočeský kraj a na Finančním úřadu pro Jihomoravský kraj, a to zejména v případě poplatníků s velkým počtem nemovitých věcí v obvodu územní působnosti těchto finančních úřadů. Správa daně z nemovitých věcí u vybraných poplatníků je koncentrována z důvodu hospodárnosti pouze v sídle těchto finančních úřadů a vykonává ji výhradně úřední osoba zařazená v sídle finančního úřadu (tedy nikoli na územním pracovišti). Spis k této agendě je tedy umístěn v sídle těchto finančních úřadů; umístění spisů v sídle těchto finančních úřadů bude poplatníkům správcem daně sděleno z moci úřední19).
12. Pokud má být podle algoritmů uvedených v odstavci 7, 8 nebo 10 spravujícím územním pracovištěm pro umístění spisů k daním uvedeným v odstavci 7, 8 nebo 10 Územní pracoviště Brno I, Územní pracoviště Brno II nebo Územní pracoviště Brno III, bude spis umístěn na Územním pracovišti Brno IV, které bude v tomto rozsahu spravujícím územním pracovištěm namísto Územního pracoviště Brno I, Územního pracoviště Brno II a Územního pracoviště Brno III. Na Územním pracovišti Brno I, Územním pracovišti Brno II a Územním pracovišti Brno III nejsou umístěny spisy k daním uvedeným v odstavci 7, 8 a 10.
13. Jestliže jsou úkony, dílčí řízení či jiné postupy (např. daňová kontrola) prováděny na jiném územním pracovišti v rámci daného finančního úřadu, na němž nemá být dle obecných pravidel stanovených tímto pokynem umístěn spis, může být spis vztahující se k těmto úkonům, dílčím řízením či jiným postupům po dobu jejich provádění umístěn na tomto jiném územním pracovišti, o čemž na požádání příslušný orgán finanční správy daňový subjekt bezodkladně informuje20). Obdobné pravidlo platí i v případě postupů spadajících pod vybranou působnost21), kde tyto postupy jsou prováděny jiným správcem daně, než je správce daně příslušný podle obecných ustanovení pro určení místní příslušnosti22).
14. Změny umístění spisů s ohledem na § 13 odst. 3 zákona č. 456/2011 Sb., dle kterého příslušný orgán finanční správy při umístění spisu přihlédne zejména k dostupnosti spisu pro daňový subjekt a k hospodárnosti výkonu správy daní, jsou řešeny v samostatném pokynu12).
Čl.III
Pravidla pro umístění spisů v případě delegace místní příslušnosti
1. Spis daňového subjektu, v jehož případě došlo k delegaci místní příslušnosti k výkonu správy daní, bude umístěn na spravujícím územním pracovišti, které je uvedeno v odůvodnění rozhodnutí o delegaci místní příslušnosti k výkonu správy daní23). Správce daně příslušný k vydání rozhodnutí o delegaci místní příslušnosti při určení tohoto spravujícího územního pracoviště přihlédne především k podmínkám, které jsou stanoveny v § 13 odst. 3 zákona č. 456/2011 Sb.
2. Došlo-li k delegaci místní příslušnosti k výkonu správy daní před 1. 1. 201324), a tudíž v odůvodnění rozhodnutí o delegaci není spravující územní pracoviště uvedeno, bude spis daňového subjektu umístěn na spravujícím územním pracovišti, na kterém je umístěn ke dni nabytí účinnosti tohoto pokynu.
Např.: Dne 5. 5. 2012 bylo vydáno rozhodnutí o delegaci místní příslušnosti k výkonu správy daní z Finančního úřadu v Benešově na Finanční úřad v Písku, kam byl spis přesunut k 21. 6. 2012. Od 1. 1. 2013 je spis umístěn na Územním pracovišti v Písku Finančního úřadu pro Jihočeský kraj a bude zde umístěn i po nabytí účinnosti tohoto pokynu, pokud nebyl či nebude přesunut dle pokynu ke změně umístění spisů v rámci finančního úřadu.
3. Pokud došlo k delegaci místní příslušnosti k výkonu správy daní a na finančním úřadu, k němuž byl výkon správy daní delegován, vyvstane potřeba přesunout spis z jednoho územního pracoviště tohoto finančního úřadu na jiné jeho územní pracoviště, bude postupováno podle pokynu ke změně umístění spisů v rámci finančního úřadu.
4. V případě spisu účastníka řízení, v jehož případě došlo k pověření jiného věcně příslušného podřízeného správního orgánu k projednání a rozhodnutí věci v jeho správním obvodu25), se použijí ustanovení odstavců 1 až 3 obdobně.
Čl.IV
Příloha
Součástí tohoto pokynu je příloha - Přehled finančních úřadů a jejich územních pracovišť, zavedení zkratek, umístění spisů.
Čl.V
Zrušovací ustanovení
Tímto pokynem se ruší pokyn č. GFŘ-D-61, č. j. 39092/23/7700-50128-011654.
Čl.VI
Účinnost
Tento pokyn nabývá účinnosti dnem 1. 1. 2024.
Mgr. Simona Hornochová
generální ředitelka
v. z.
Ing. Jan Ronovský, v. r.
 
Příloha
Přehled finančních úřadů a jejich územních pracovišť, zavedení zkratek, umístění spisů

I-----------------I---------------I--------------------I------------------------I
I Název           I Název         I Zkratka            I Umístění spisů - obvod I
I finančního      I územního      I                    I působnosti             I
I úřadu           I pracoviště    I                    I                        I
I-----------------I---------------I--------------------I------------------------I
I Finanční úřad   I Územní        I FÚ pro hl.m.Prahu, I územní obvod městské   I
I pro hlavní      I pracoviště    I ÚzP pro Prahu 1    I části Praha 1          I
I město Prahu     I pro Prahu 1   I                    I                        I
I                 I---------------I--------------------I------------------------I
I                 I Územní        I FÚ pro hl.m.Prahu, I územní obvod městské   I
I                 I pracoviště    I ÚzP pro Prahu 2    I části Praha 2          I
I                 I pro Prahu 2   I                    I                        I
I                 I---------------I--------------------I------------------------I
I                 I Územní        I FÚ pro hl.m.Prahu, I územní obvod městské   I
I                 I pracoviště    I ÚzP pro Prahu 3    I části Praha 3          I
I                 I pro Prahu 3   I                    I                        I
I                 I---------------I--------------------I------------------------I
I                 I Územní        I FÚ pro hl.m.Prahu, I územní obvod městské   I
I                 I pracoviště    I ÚzP pro Prahu 4    I části Praha 4          I
I                 I pro Prahu 4   I                    I                        I
I                 I---------------I--------------------I------------------------I
I                 I Územní        I FÚ pro hl.m.Prahu, I územní obvod městské   I
I                 I pracoviště    I ÚzP pro Prahu 5    I části Praha 5, Praha   I
I                 I pro Prahu 5   I                            I 13, Praha 16, Praha -  I
I                 I               I                    I Lipence, Praha -       I
I                 I               I                    I Lochkov, Praha -       I
I                 I               I                    I Řeporyje, Praha -      I
I                 I               I                    I Slivenec, Praha -      I
I                 I               I                    I Velká Chuchle, Praha - I
I                 I               I                    I Zbraslav a Praha -     I
I                 I               I                    I Zličín                 I
I                 I---------------I--------------------I------------------------I
I                 I Územní        I FÚ pro hl.m.Prahu, I územní obvod městské   I
I                 I pracoviště    I ÚzP pro Prahu 6    I části Praha 6, Praha   I
I                 I pro Prahu 6   I                    I 17, Praha - Lysolaje,  I
I                 I               I                    I Praha - Nebušice,      I
I                 I               I                    I Praha - Přední         I
I                 I               I                    I Kopanina a Praha -     I
I                 I               I                    I Suchdol                I
I                 I---------------I--------------------I------------------------I
I                 I Územní        I FÚ pro hl.m.Prahu, I územní obvod městských I
I                 I pracoviště    I ÚzP pro Prahu 7    I částí Praha 7 a Praha  I
I                 I pro Prahu 7   I                    I - Troja                I
I                 I---------------I--------------------I------------------------I
I                 I Územní        I FÚ pro hl.m.Prahu, I územní obvod městských I
I                 I pracoviště    I ÚzP pro Prahu 8    I částí Praha 8, Praha - I
I                 I pro Prahu 8   I                    I Březiněves, Praha -    I
I                 I               I                    I Dolní Chabry a Praha - I
I                 I               I                    I Ďáblice                I
I                 I---------------I--------------------I------------------------I
I                 I Územní        I FÚ pro hl.m.Prahu, I územní obvod městských I
I                 I pracoviště    I ÚzP pro Prahu 9    I částí Praha 9, Praha   I
I                 I pro Prahu 9   I                    I 14, Praha 18, Praha    I
I                 I               I                    I 19, Praha 20, Praha    I
I                 I               I                    I 21, Praha - Běchovice, I
I                 I               I                    I Praha - Čakovice,      I
I                 I               I                    I Praha - Dolní          I
I                 I               I                    I Počernice, Praha -     I
I                 I               I                    I Klánovice, Praha -     I
I                 I               I                    I Koloděje, Praha -      I
I                 I               I                    I Satalice a Praha -     I
I                 I               I                    I Vinoř                  I
I                 I---------------I--------------------I------------------------I
I                 I Územní        I FÚ pro hl.m.Prahu, I územní obvod městských I
I                 I pracoviště    I ÚzP pro Prahu 10   I částí Praha 10, Praha  I
I                 I pro Prahu 10  I                    I 15, Praha 22, Praha -  I
I                 I               I                    I Benice, Praha - Dolní  I
I                 I               I                    I Měcholupy, Praha -     I
I                 I               I                    I Dubeč, Praha -         I
I                 I               I                    I Kolovraty, Praha -     I
I                 I               I                    I Královice, Praha -     I
I                 I               I                    I Křeslice, Praha -      I
I                 I               I                    I Nedvězí, Praha -       I
I                 I               I                    I Petrovice a Praha -    I
I                 I               I                    I Štěrboholy             I
I                 I---------------I--------------------I------------------------I
I                 I Územní        I FÚ pro hl.m.Prahu, I územní obvod městské   I
I                 I pracoviště    I ÚzP pro Prahu      I části Praha 11, Praha  I
I                 I pro Prahu -   I -Jižní Město       I - Kunratice, Praha -   I
I                 I Jižní Město   I                    I Šeberov a Praha -      I
I                 I               I                    I Újezd                  I
I                 I---------------I--------------------I------------------------I
I                 I Územní        I FÚ pro hl.m.Prahu, I územní obvod městské   I
I                 I pracoviště v  I ÚzP v Praze -      I části Praha 12 a Praha I
I                 I Praze -       I Modřanech          I - Libuš                I
I                 I Modřanech     I                    I                        I
I-----------------I---------------I--------------------I------------------------I
I Finanční úřad   I Územní        I FÚ pro Středočeský I správní obvod obcí s   I
I pro Středočeský I pracoviště    I kraj, ÚzP Praha-   I pověřeným obecním      I
I kraj            I Praha -       I východ             I úřadem Čelákovice,     I
I                 I východ        I                    I Odolena Voda a Úvaly   I
I                 I---------------I--------------------I------------------------I
I                 I Územní        I FÚ pro Středočeský I správní obvod obce s   I
I                 I pracoviště    I kraj, ÚzP Praha-   I rozšířenou působností  I
I                 I Praha - západ I západ              I Černošice              I
I                 I---------------I--------------------I------------------------I
I                 I Územní        I FÚ pro Středočeský I správní obvod obcí s   I
I                 I pracoviště v  I kraj, ÚzP v        I rozšířenou působností  I
I                 I Benešově      I Benešově           I Benešov a Votice       I
I                 I---------------I--------------------I------------------------I
I                 I Územní        I FÚ pro Středočeský I správní obvod obce     I
I                 I pracoviště v  I kraj, ÚzP v        I s rozšířenou           I
I                 I Berouně       I Berouně            I působností Beroun      I
I                 I---------------I--------------------I------------------------I
I                 I Územní        I FÚ pro             I správní obvod obce     I
I                 I pracoviště v  I Středč.kraj,ÚzP v  I s pověřeným obecním    I
I                 I Brandýse nad  I Brandýse n/L-      I úřadem Brandýs nad     I
I                 I Labem - Staré I St.Bol.            I Labem - Stará Boleslav I
I                 I Boleslavi     I                    I                        I
I                 I---------------I--------------------I------------------------I
I                 I Územní        I FÚ pro Středočeský I správní obvod obce     I
I                 I pracoviště v  I kraj, ÚzP v        I s rozšířenou           I
I                 I Čáslavi       I Čáslavi            I působností Čáslav      I
I                 I---------------I--------------------I------------------------I
I                 I Územní        I FÚ pro Středočeský I správní obvod obce s   I
I                 I pracoviště v  I kraj, ÚzP v        I rozšířenou působností  I
I                 I Hořovicích    I Hořovicích         I Hořovice               I
I                 I---------------I--------------------I------------------------I
I                 I Územní        I FÚ pro Středočeský I správní obvod obce     I
I                 I pracoviště v  I kraj, ÚzP v Kladně I s rozšířenou           I
I                 I Kladně        I                    I působností Kladno      I
I                 I---------------I--------------------I------------------------I
I                 I Územní        I FÚ pro Středočeský I správní obvod obcí s   I
I                 I pracoviště v  I kraj, ÚzP v Kolíně I rozšířenou působností  I
I                 I Kolíně        I                    I Český Brod a Kolín     I
I                 I---------------I--------------------I------------------------I
I                 I Územní        I FÚ pro Středočeský I správní obvod obce     I
I                 I pracoviště v  I kraj, ÚzP v        I s rozšířenou           I
I                 I Kralupech nad I Kralupech n/Vl.    I působností Kralupy nad I
I                 I Vltavou       I                    I Vltavou                I
I                 I---------------I--------------------I------------------------I
I                 I Územní        I FÚ pro Středočeský I správní obvod obce     I
I                 I pracoviště v  I kraj, ÚzP v Kutné  I s rozšířenou           I
I                 I Kutné Hoře    I Hoře               I působností Kutná Hora  I
I                 I---------------I--------------------I------------------------I
I                 I Územní        I FÚ pro Středočeský I správní obvod obcí s   I
I                 I pracoviště v  I kraj, ÚzP v        I rozšířenou působností  I
I                 I Mělníce       I Mělníce            I Mělník a Neratovice    I
I                 I---------------I--------------------I------------------------I
I                 I Územní        I FÚ pro Středočeský I správní obvod obcí s   I
I                 I pracoviště v  I kraj, ÚzP v Mladé  I rozšířenou působností  I
I                 I Mladé         I Boleslavi          I Mladá Boleslav a       I
I                 I Boleslavi     I                    I Mnichovo Hradiště      I
I                 I---------------I--------------------I------------------------I
I                 I Územní        I FÚ pro Středočeský I správní obvod obcí s   I
I                 I pracoviště v  I kraj, ÚzP v        I rozšířenou působností  I
I                 I Nymburku      I Nymburku           I Lysá nad Labem a       I
I                 I               I                    I Nymburk                I
I                 I---------------I--------------------I------------------------I
        I                 I Územní        I FÚ pro Středočeský I správní obvod obce s   I
I                 I pracoviště v  I kraj, ÚzP          I rozšířenou působností  I
I                 I Poděbradech   I v Poděbradech      I Poděbrady              I
I                 I---------------I--------------------I------------------------I
I                 I Územní        I FÚ pro Středočeský I správní obvod obcí s   I
I                 I pracoviště v  I kraj, ÚzP v        I rozšířenou působností  I
I                 I Příbrami      I Příbrami           I Příbram, Dobříš a      I
I                 I               I                    I Sedlčany               I
I                 I---------------I--------------------I------------------------I
I                 I Územní        I FÚ pro Středočeský I správní obvod obce s   I
I                 I pracoviště v  I kraj, ÚzP v        I rozšířenou působností  I
I                 I Rakovníku     I Rakovníku          I Rakovník               I
I                 I---------------I--------------------I------------------------I
I                 I Územní        I FÚ pro Středočeský I správní obvod obce     I
I                 I pracoviště v  I kraj, ÚzP v        I s rozšířenou           I
I                 I Říčanech      I Říčanech           I působností Říčany      I
I                 I---------------I--------------------I------------------------I
I                 I Územní        I FÚ pro Středočeský I správní obvod obce     I
I                 I pracoviště ve I kraj, ÚzP ve       I rozšířenou působností  I
I                 I Slaném        I Slaném             I Slaný                  I
I                 I---------------I--------------------I------------------------I
I                 I Územní        I FÚ pro Středočeský I správní obvod obce     I
I                 I pracoviště ve I kraj, ÚzP ve       I s rozšířenou           I
I                 I Vlašimi       I Vlašimi            I působností Vlašim      I
I-----------------I---------------I--------------------I------------------------I
I Finanční úřad   I Územní        I FÚ pro Jihočeský   I správní obvod obcí s   I
I pro Jihočeský   I pracoviště v  I kraj, ÚzP          I rozšířenou působností  I
I kraj            I Českých       I v Čes.Budějovicích I České Budějovice,      I
I                 I Budějovicích  I                    I Trhové Sviny a Týn nad I
I                 I               I                    I Vltavou                I
I                 I---------------I--------------------I------------------------I
I                 I Územní        I FÚ pro Jihočeský   I správní obvod obcí s   I
I                 I pracoviště v  I kraj, ÚzP v Českém I rozšířenou působností  I
I                 I Českém        I Krumlově           I Český Krumlov a        I
I                 I Krumlově      I                    I Kaplice                I
I                 I---------------I--------------------I------------------------I
I                 I Územní        I FÚ pro Jihočeský   I správní obvod obcí s   I
I                 I pracoviště v  I kraj, ÚzP v        I rozšířenou působností  I
I                 I Jindřichově   I Jindřichově Hradci I Dačice, Jindřichův     I
I                 I Hradci        I                    I Hradec a Třeboň        I
I                 I---------------I--------------------I------------------------I
I                 I Územní        I FÚ pro Jihočeský   I správní obvod obcí s   I
I                 I pracoviště v  I kraj, ÚzP v Písku  I rozšířenou působností  I
I                 I Písku         I                    I Milevsko a Písek       I
I                 I---------------I--------------------I------------------------I
I                 I Územní        I FÚ pro Jihočeský   I správní obvod obcí s   I
I                 I pracoviště v  I kraj, ÚzP v        I rozšířenou působností  I
I                 I Prachaticích  I Prachaticích       I Prachatice             I
I                 I               I                    I a Vimperk              I
I                 I---------------I--------------------I------------------------I
I                 I Územní        I FÚ pro Jihočeský   I správní obvod obcí s   I
I                 I pracoviště ve I kraj, ÚzP ve       I rozšířenou působností  I
I                 I Strakonicích  I Strakonicích       I Strakonice, Blatná a   I
I                 I               I                    I Vodňany                I
I                 I---------------I--------------------I------------------------I
I                 I Územní        I FÚ pro Jihočeský   I správní obvod obcí s   I
I                 I pracoviště v  I kraj, ÚzP v Táboře I rozšířenou působností  I
I                 I Táboře        I                    I Soběslav a Tábor       I
I-----------------I---------------I--------------------I------------------------I
I Finanční úřad   I Územní        I FÚ pro Plzeňský    I správní obvod obce     I
I pro Plzeňský    I pracoviště v  I kraj, ÚzP v Plzni  I s rozšířenou           I
I kraj            I Plzni         I                    I působností Plzeň       I
I                 I---------------I--------------------I------------------------I
I                 I Územní        I FÚ pro Plzeňský    I správní obvod obcí s   I
I                 I pracoviště    I kraj, ÚzP          I rozšířenou působností  I
I                 I Plzeň - jih   I Plzeň-jih          I Blovice, Nepomuk,      I
I                 I               I                    I Přeštice a Stod        I
I                 I---------------I--------------------I------------------------I
I                 I Územní        I FÚ pro Plzeňský    I správní obvod obcí s   I
I                 I pracoviště    I kraj, ÚzP          I rozšířenou působností  I
I                 I Plzeň - sever I Plzeň-sever        I Kralovice a Nýřany     I
I                 I---------------I--------------------I------------------------I
I                 I Územní        I FÚ pro Plzeňský    I správní obvod obcí s   I
I                 I pracoviště v  I kraj, ÚzP v        I rozšířenou působností  I
I                 I Domažlicích   I Domažlicích        I Domažlice              I
I                 I               I                    I a Horšovský Týn        I
I                 I---------------I--------------------I------------------------I
I                 I Územní        I FÚ pro Plzeňský    I správní obvod obcí s   I
I                 I pracoviště v  I kraj, ÚzP v        I rozšířenou působností  I
I                 I Klatovech     I Klatovech          I Horažďovice, Klatovy a I
I                 I               I                    I Sušice                 I
I                 I---------------I--------------------I------------------------I
I                 I Územní        I FÚ pro Plzeňský    I správní obvod obce s   I
I                 I pracoviště v  I kraj, ÚzP v        I rozšířenou působností  I
I                 I Rokycanech    I Rokycanech         I Rokycany               I
I                 I---------------I--------------------I------------------------I
I                 I Územní        I FÚ pro Plzeňský    I správní obvod obcí s   I
I                 I pracoviště v  I kraj, ÚzP v        I rozšířenou působností  I
I                 I Tachově       I Tachově            I Stříbro a Tachov       I
I                 I              I                    I                        I
I-----------------I---------------I--------------------I------------------------I
I Finanční úřad   I Územní        I FÚ pro Karlovarský I správní obvod obcí s   I
I pro Karlovarský I pracoviště v  I kraj,ÚzP v         I rozšířenou působností  I
I kraj            I Karlových     I Karlových Varech   I Karlovy Vary a Ostrov  I
I                 I Varech        I                    I                        I
I                 I---------------I--------------------I------------------------I
I                 I Územní        I FÚ pro Karlovarský I správní obvod obcí s   I
I                 I pracoviště v  I kraj, ÚzP v Chebu  I rozšířenou působností  I
I                 I Chebu         I                    I Aš, Cheb a Mariánské   I
I                 I               I                    I Lázně                  I
I                 I---------------I--------------------I------------------------I
I                 I Územní        I FÚ pro Karlovarský I správní obvod obcí s   I
I                 I pracoviště v  I kraj, ÚzP v        I rozšířenou působností  I
I                 I Sokolově      I Sokolově           I Kraslice a Sokolov     I
I-----------------I---------------I--------------------I------------------------I
I Finanční úřad   I Územní        I FÚ pro Ústecký     I správní obvod obce s   I
I pro Ústecký     I pracoviště v  I kraj, ÚzP v Ústí   I rozšířenou působností  I
I kraj            I Ústí nad      I nad Labem          I Ústí nad Labem         I
I                 I Labem         I                    I                        I
I                 I---------------I--------------------I------------------------I
I                 I Územní        I FÚ pro Ústecký     I správní obvod obce     I
I                 I pracoviště v  I kraj, ÚzP v Děčíně I s rozšířenou           I
I                 I Děčíně        I                    I působností Děčín       I
I                 I---------------I--------------------I------------------------I
I                 I Územní        I FÚ pro Ústecký     I správní obvod obce s   I
I                 I pracoviště v  I kraj, ÚzP v        I rozšířenou působností  I
I                 I Chomutově     I Chomutově          I Chomutov               I
I                 I---------------I--------------------I------------------------I
I                 I Územní        I FÚ pro Ústecký     I správní obvod obce     I
I                 I pracoviště v  I kraj, ÚzP v Kadani I s rozšířenou           I
I                 I Kadani        I                    I působností Kadaň       I
I                 I---------------I--------------------I------------------------I
I                 I Územní        I FÚ pro Ústecký     I správní obvod obce s   I
I                 I pracoviště v  I kraj, ÚzP v        I rozšířenou působností  I
I                 I Litoměřicích  I Litoměřicích       I Litoměřice                     I
I                 I---------------I--------------------I------------------------I
I                 I Územní        I FÚ pro Ústecký     I správní obvod obce     I
I                 I pracoviště v  I kraj, ÚzP v        I s rozšířenou           I
I                 I Lounech       I Lounech            I působností Louny       I
I                 I---------------I--------------------I------------------------I
I                 I Územní        I FÚ pro Ústecký     I správní obvod obcí s   I
I                 I pracoviště v  I kraj, ÚzP v Mostě  I rozšířenou působností  I
I                 I Mostě         I                    I Litvínov a Most        I
I                 I---------------I--------------------I------------------------I
I                 I Územní        I FÚ pro Ústecký     I správní obvod obcí s   I
I                 I pracoviště v  I kraj, ÚzP v        I rozšířenou působností  I
I                 I Roudnici nad  I Roudnici nad       I Lovosice a Roudnice    I
I                 I Labem         I Labem              I nad Labem              I
I                 I---------------I--------------------I------------------------I
I                 I Územní        I FÚ pro Ústecký     I správní obvod obcí s   I
I                 I pracoviště v  I kraj, ÚzP v        I rozšířenou působností  I
I                 I Rumburku      I Rumburku           I Rumburk                I
I                 I               I                    I a Varnsdorf            I
I                 I---------------I--------------------I------------------------I
I                 I Územní        I FÚ pro Ústecký     I správní obvod obcí s   I
I                 I pracoviště v  I kraj, ÚzP v        I rozšířenou působností  I
I                 I Teplicích     I Teplicích          I Teplice a Bílina       I
I                 I---------------I--------------------I------------------------I
I                 I Územní        I FÚ pro Ústecký     I správní obvod obcí s   I
I                 I pracoviště v  I kraj, ÚzP v Žatci  I rozšířenou působností  I
I                 I Žatci         I                    I Žatec a Podbořany      I
I-----------------I---------------I--------------------I------------------------I
I Finanční úřad   I Územní        I FÚ pro Liberecký   I správní obvod obcí s   I
I pro Liberecký   I pracoviště v  I kraj, ÚzP v        I rozšířenou působností  I
I kraj            I Liberci       I Liberci            I Frýdlant a Liberec     I
I                 I---------------I--------------------I------------------------I
I                 I Územní        I FÚ pro Liberecký   I správní obvod obcí s   I
I                 I pracoviště v  I kraj, ÚzP v České  I rozšířenou působností  I
I                 I České Lípě    I Lípě               I Česká Lípa a Nový Bor  I
I                 I---------------I--------------------I------------------------I
I                 I Územní        I FÚ pro Liberecký   I správní obvod obcí s   I
I                 I pracoviště v  I kraj, ÚzP v        I rozšířenou působností  I
I                 I Jablonci nad  I Jablonci n/Nisou   I Jablonec nad Nisou,    I
I                 I Nisou         I                    I Tanvald a Železný Brod I
I                 I---------------I--------------------I------------------------I
I                 I Územní        I FÚ pro Liberecký   I správní obvod obcí s   I
I                 I pracoviště v  I kraj, ÚzP v        I rozšířenou působností  I
I                 I Semilech      I Semilech           I Jilemnice a Semily     I
I                 I---------------I--------------------I------------------------I
I                 I Územní        I FÚ pro Liberecký   I správní obvod obce     I
I                 I pracoviště v  I kraj, ÚzP v        I s rozšířenou           I
I                 I Turnově       I Turnově            I působností Turnov      I
I-----------------I---------------I--------------------I------------------------I
I Finanční úřad   I Územní        I FÚ pro Královéhr.  I správní obvod obcí s   I
I pro             I pracoviště v  I kraj, ÚzP v Hradci I rozšířenou působností  I
I Královéhradecký I Hradci        I Králové            I Hradec Králové a Nový  I
I kraj            I Králové       I                    I Bydžov                 I
I                 I---------------I--------------------I------------------------I
I                 I Územní        I FÚ pro             I správní obvod obcí s   I
I                 I pracoviště v  I Královéhradecký    I rozšířenou působností  I
I                 I Jičíně        I kraj, ÚzP v Jičíně I Hořice, Jičín a Nová   I
I                 I               I                    I Paka                   I
I                 I---------------I--------------------I------------------------I
I                 I Územní        I FÚ pro             I správní obvod obcí s   I
I                 I pracoviště v  I Královéhradecký    I rozšířenou působností  I
I                 I Náchodě       I kraj, ÚzP v        I Broumov, Jaroměř,      I
I                 I               I Náchodě            I Náchod a Nové Město    I
I                 I               I                    I nad Metují             I
I                 I---------------I--------------------I------------------------I
I                 I Územní        I FÚ pro             I správní obvod obcí s   I
I                 I pracoviště v  I Královéhradecký    I rozšířenou působností  I
I                 I Rychnově nad  I kraj, ÚzP v        I Dobruška, Kostelec nad I
I                 I Kněžnou       I Rychnově n/K       I Orlicí a Rychnov nad   I
I                 I               I                    I Kněžnou                I
I                 I---------------I--------------------I------------------------I
I                 I Územní        I FÚ pro             I správní obvod obcí s   I
I                 I pracoviště v  I Královéhradecký    I rozšířenou působností  I
I                 I Trutnově      I kraj, ÚzP v        I Dvůr Králové nad       I
I                 I               I Trutnově           I Labem, Trutnov a       I
I                 I               I                    I Vrchlabí               I
I-----------------I---------------I--------------------I------------------------I
I Finanční úřad   I Územní        I FÚ pro Pardubický  I správní obvod obcí s   I
I pro Pardubický  I pracoviště v  I kraj, ÚzP v        I rozšířenou působností  I
I kraj            I Pardubicích   I Pardubicích        I Holice, Pardubice a    I
I                 I               I                    I Přelouč                I
I                 I---------------I--------------------I------------------------I
I                 I Územní        I FÚ pro Pardubický  I správní obvod obcí s   I
I                 I pracoviště v  I kraj, ÚzP v        I rozšířenou působností  I
I                 I Chrudimi      I Chrudimi           I Hlinsko a Chrudim      I
I                 I---------------I--------------------I------------------------I
I                 I Územní        I FÚ pro Pardubický  I správní obvod obcí s   I
I                 I pracoviště ve I kraj, ÚzP ve       I rozšířenou působností  I
I                 I Svitavách     I Svitavách          I Litomyšl, Moravská     I
I                 I               I                    I Třebová, Polička a     I
I                 I               I                    I Svitavy                I
I                 I---------------I--------------------I------------------------I
I                 I Územní        I FÚ pro Pardubický  I správní obvod obcí s   I
I                 I pracoviště v  I kraj, ÚzP v Ústí   I rozšířenou působností  I
I                 I Ústí nad      I n/Orlicí           I Česká Třebová,         I
I                 I Orlicí        I                    I Lanškroun a Ústí nad   I
I                 I               I                    I Orlicí                 I
I                 I---------------I--------------------I------------------------I
I                 I Územní        I FÚ pro Pardubický  I správní obvod obce     I
I                 I pracoviště ve I kraj, ÚzP ve       I s rozšířenou           I
I                 I Vysokém Mýtě  I Vysokém Mýtě       I působností Vysoké Mýto I
I                 I---------------I--------------------I------------------------I
I                 I Územní        I FÚ pro Pardubický  I správní obvod obcí s   I
I                 I pracoviště v  I kraj, ÚzP v        I rozšířenou působností  I
I                 I Žamberku      I Žamberku           I Králíky a Žamberk      I
I-----------------I---------------I--------------------I------------------------I
I Finanční úřad   I Územní        I FÚ pro Kraj        I správní obvod obcí s   I
I pro Kraj        I pracoviště v  I Vysočina, ÚzP v    I rozšířenou působností  I
I Vysočina        I Jihlavě       I Jihlavě            I Jihlava a Telč         I
I                 I---------------I--------------------I------------------------I
I                 I Územní        I FÚ pro Kraj        I správní obvod obcí s   I
I                 I pracoviště v  I Vysočina, ÚzP v    I rozšířenou působností  I
I                 I Havlíčkově    I Havlíčkově Brodě   I Havlíčkův Brod,        I
I                 I Brodě         I                    I Chotěboř a Světlá nad  I
I                 I               I                    I Sázavou                I
I                 I---------------I--------------------I------------------------I
I                 I Územní        I FÚ pro Kraj        I správní obvod obcí s   I
I                 I pracoviště v  I Vysočina, ÚzP v    I rozšířenou působností  I
I                 I Pelhřimově    I Pelhřimově         I Humpolec, Pelhřimov a  I
I                 I               I                    I Pacov                  I
I                 I---------------I--------------------I------------------------I
I                 I Územní        I FÚ pro Kraj        I správní obvod obcí s   I
I                 I pracoviště v  I Vysočina, ÚzP v    I rozšířenou působností  I
I                 I Třebíči       I Třebíči            I Moravské Budějovice,   I
I                 I               I                    I Náměšť nad Oslavou a   I
I                 I               I                    I         Třebíč                 I
I                 I---------------I--------------------I------------------------I
I                 I Územní        I FÚ pro Kraj        I správní obvod obce     I
I                 I pracoviště ve I Vysočina, ÚzP ve   I s rozšířenou           I
I                 I Velkém        I Velkém Meziříčí    I působností Velké       I
I                 I Meziříčí      I                    I Meziříčí               I
I                 I---------------I--------------------I------------------------I
I                 I Územní        I FÚ pro Kraj        I správní obvod obcí s   I
I                 I pracoviště ve I Vysočina, ÚzP ve   I rozšířenou působností  I
I                 I Žďáru nad     I Žďáru n/Sázavou    I Bystřice nad           I
I                 I Sázavou       I                    I Pernštejnem, Nové      I
I                 I               I                    I Město na Moravě a Žďár I
I                 I               I                    I nad Sázavou            I
I-----------------I---------------I--------------------I------------------------I
I Finanční úřad   I Územní        I FÚ pro             I katastrální území      I
I pro             I pracoviště    I Jihomoravský kraj, I město Brno, Pisárky,   I
I Jihomoravský    I Brno I        I ÚzP Brno I         I Staré Brno, Stránice,  I
I kraj            I               I                    I Štýřice, Trnitá,       I
I                 I               I                    I Veveří, Zábrdovice     I
I                 I---------------I--------------------I------------------------I
I                 I Územní        I FÚ pro             I katastrální území      I
I                 I pracoviště    I Jihomoravský kraj, I Brněnské Ivanovice,    I
I                 I Brno II       I ÚzP Brno II        I Černovice, Dolní       I
I                 I               I                    I Heršpice, Dvorska,     I
I                 I               I                    I Holásky, Horní         I
I                 I               I                    I Heršpice, Chrlice,     I
I                 I               I                    I Komárov, Líšeň,        I
I                 I               I                    I Přízřenice, Slatina,   I
I                 I               I                    I Tuřany, Židenice       I
I                 I---------------I--------------------I------------------------I
I                 I Územní        I FÚ pro             I katastrální území      I
I                 I pracoviště    I Jihomoravský kraj, I Černá Pole, Husovice,  I
I                 I Brno III      I ÚzP Brno III       I Ivanovice, Jehnice,    I
I                 I               I                    I Královo Pole, Lesná,   I
I                 I               I                    I Maloměřice, Medlánky,  I
I                 I               I                    I Mokrá Hora, Obřany,    I
I                 I               I                    I Ořešín, Ponava,        I
I                 I               I                    I Řečkovice, Sadová,     I
I                 I               I                    I Soběšice, Útěchov u    I
I                 I               I                    I Brna                   I
I                 I---------------I--------------------I------------------------I
I                 I Územní        I FÚ pro             I katastrální území      I
I                 I pracoviště    I Jihomoravský kraj, I Bohunice, Bosonohy,    I
I                 I Brno IV       I ÚzP Brno IV        I Bystrc, Jundrov,       I
I                 I               I                    I Kníničky, Kohoutovice, I
I                 I               I                    I Komín, Nový Lískovec,  I
I                 I               I                    I Starý Lískovec,        I
I                 I               I                    I Žabovřesky, Žebětín;   I
I                 I               I                    I správní obvod obce s   I
I                 I               I                    I rozšířenou působností  I
I                 I               I                    I Tišnov                 I
I                 I---------------I--------------------I------------------------I
I                 I Územní        I FÚ pro             I správní obvod obcí s   I
I                 I pracoviště    I Jihomoravský kraj, I rozšířenou působností  I
I                 I Brno - venkov I ÚzP Brno-venkov    I Ivančice, Kuřim,       I
I                 I               I                    I Pohořelice, Rosice,    I
I                 I               I                    I Šlapanice a            I
I                 I               I                    I Židlochovice           I
I                 I---------------I--------------------I------------------------I
I                 I Územní        I FÚ pro             I správní obvod obce s   I
I                 I pracoviště v  I Jihomoravský kraj, I rozšířenou působností  I
I                 I Blansku       I ÚzP v Blansku      I Blansko                I
I                 I---------------I--------------------I------------------------I
I                 I Územní        I FÚ pro             I správní obvod obce s   I
I                 I pracoviště v  I Jihomoravský kraj, I rozšířenou působností  I
I                 I Boskovicích   I ÚzP                I Boskovice              I
I                 I               I v Boskovicích      I                        I
I                 I---------------I--------------------I------------------------I
I                 I Územní        I FÚ pro             I správní obvod obcí s   I
I                 I pracoviště v  I Jihomoravský kraj, I rozšířenou působností  I
I                 I Břeclavi      I ÚzP v Břeclavi     I Břeclav a Mikulov      I
I                 I---------------I--------------------I------------------------I
I                 I Územní        I FÚ pro             I správní obvod obce s   I
I                 I pracoviště v  I Jihomoravský kraj, I rozšířenou působností  I
I                 I Hodoníně      I ÚzP v Hodoníně     I Hodonín                I
I                 I---------------I--------------------I------------------------I
I                 I Územní        I FÚ pro             I správní obvod obce s   I
I                 I pracoviště v  I Jihomoravský kraj, I rozšířenou působností  I
I                 I Hustopečích   I ÚzP v Hustopečích  I Hustopeče              I
I                 I---------------I--------------------I------------------------I
I                 I Územní        I FÚ pro             I správní obvod obce     I
I                 I pracoviště v  I Jihomoravský kraj, I s rozšířenou           I
I                 I Kyjově        I ÚzP v Kyjově       I působností Kyjov       I
I                 I---------------I--------------------I------------------------I
I                 I Územní        I FÚ pro             I správní obvod obce     I
I                 I pracoviště ve I Jihomoravský kraj, I s rozšířenou           I
I                 I Veselí nad    I ÚzP ve Veselí      I působností Veselí nad  I
I                 I Moravou       I n/Mor.             I Moravou                I
I                 I---------------I--------------------I------------------------I
I                 I Územní        I FÚ pro             I správní obvod obcí s   I
I                 I pracoviště ve I Jihomoravský kraj, I rozšířenou působností  I
I                 I Vyškově       I ÚzP ve Vyškově     I Bučovice, Slavkov u    I
I                 I               I                    I Brna a Vyškov          I
I                 I---------------I--------------------I------------------------I
I                 I Územní        I FÚ pro             I správní obvod obcí s   I
I                 I pracoviště ve I Jihomoravský kraj, I rozšířenou působností  I
I                 I Znojmě        I ÚzP ve Znojmě      I Moravský Krumlov a     I
I                 I               I                    I Znojmo                 I
I-----------------I---------------I--------------------I------------------------I
I Finanční úřad   I Územní        I FÚ pro Olomoucký   I správní obvod obce s   I
I pro Olomoucký   I pracoviště v  I kraj, ÚzP v        I rozšířenou působností  I
I kraj            I Olomouci      I Olomouci           I Olomouc                I
I                 I---------------I--------------------I------------------------I
I                 I Územní        I FÚ pro Olomoucký   I správní obvod obcí s   I
I                 I pracoviště v  I kraj, ÚzP v        I rozšířenou působností  I
I                 I Hranicích     I Hranicích          I Hranice a Lipník nad   I
I                 I               I                    I Bečvou                 I
I                 I---------------I--------------------I------------------------I
I                 I Územní        I FÚ pro Olomoucký   I správní obvod obce     I
I                 I pracoviště v  I kraj, ÚzP v        I s rozšířenou           I
I                 I Jeseníku      I Jeseníku           I působností Jeseník     I
I                 I---------------I--------------------I------------------------I
I                 I Územní        I FÚ pro Olomoucký   I správní obvod obcí s   I
I                 I pracoviště v  I kraj, ÚzP v        I rozšířenou působností  I
I                 I Prostějově    I Prostějově         I Prostějov a Konice     I
I                 I---------------I--------------------I------------------------I
I                 I Územní        I FÚ pro Olomoucký   I správní obvod obce     I
I                 I pracoviště v  I kraj, ÚzP v        I s rozšířenou           I
I                 I Přerově       I Přerově            I působností Přerov      I
I                 I---------------I--------------------I------------------------I
I                 I Územní        I FÚ pro Olomoucký   I správní obvod obcí s   I
I                 I pracoviště ve I kraj, ÚzP ve       I rozšířenou působností  I
I                 I Šternberku    I Šternberku         I Litovel, Šternberk a   I
I                 I               I                    I Uničov                 I
I                 I---------------I--------------------I------------------------I
I                 I Územní        I FÚ pro Olomoucký           I správní obvod obce s   I
I                 I pracoviště v  I kraj, ÚzP v        I rozšířenou působností  I
I                 I Šumperku      I Šumperku           I Šumperk                I
I                 I---------------I--------------------I------------------------I
I                 I Územní        I FÚ pro Olomoucký   I správní obvod obcí s   I
I                 I pracoviště v  I kraj, ÚzP v        I rozšířenou působností  I
I                 I Zábřehu       I Zábřehu            I Mohelnice a Zábřeh     I
I-----------------I---------------I--------------------I------------------------I
I Finanční úřad   I Územní        I FÚ pro             I městské obvody         I
I pro             I pracoviště    I Moravskoslezský    I Hošťálkovice, Lhotka,  I
I Moravskoslezský I Ostrava I     I kraj, ÚzP Ostrava  I Michálkovice, Moravská I
I kraj            I               I I                  I Ostrava a Přívoz,      I
I                 I               I                    I Petřkovice, Radvanice  I
I                 I               I                    I a Bartovice, Slezská   I
I                 I               I                    I Ostrava a obce Šenov,  I
I                 I               I                    I Václavovice, Vratimov  I
I                 I---------------I--------------------I------------------------I
I                 I Územní        I FÚ pro             I městské obvody         I
I                 I pracoviště    I Moravskoslezský    I Hrabová, Nová Bělá,    I
I                 I Ostrava II    I kraj, ÚzP Ostrava  I Ostrava - jih,         I
I                 I               I II                 I Proskovice, Stará      I
I                 I               I                    I Bělá, Vítkovice a obec I
I                 I               I                    I Stará Ves nad          I
I                 I               I                    I Ondřejnicí             I
I                 I---------------I--------------------I------------------------I
I                 I Územní        I FÚ pro             I městské obvody Krásné  I
I                 I pracoviště    I Moravskoslezský    I Pole, Mariánské Hory a I
I                 I Ostrava III   I kraj, ÚzP Ostrava  I Hulváky, Martinov,     I
I                 I               I III                I Nová Ves, Plesná,      I
I                 I               I                    I Polanka nad Odrou,     I
I                 I               I                    I Poruba, Pustkovec,     I
I                 I               I                    I Svinov, Třebovice a    I
I                 I               I                    I obce Čavisov, Dolní    I
I                 I               I                    I Lhota, Horní Lhota,    I
I                 I               I                    I Klimkovice, Olbramice, I
I                 I               I                    I Velká Polom, Vřesina,  I
I                 I               I                    I Zbyslavice             I
I                 I---------------I--------------------I------------------------I
I                 I Územní        I FÚ pro             I správní obvod obcí s   I
I                 I pracoviště v  I Moravskoslezský    I rozšířenou působností  I
I                 I Bruntále      I kraj, ÚzP v        I Bruntál a Rýmařov      I
I                 I               I Bruntále           I                        I
I                 I---------------I--------------------I------------------------I
I                 I Územní        I FÚ pro             I správní obvod obcí s   I
I                 I pracoviště ve I Moravskoslez.kraj, I rozšířenou působností  I
I                 I Frýdku-Místku I ÚzP ve             I Frýdek-Místek a        I
I                 I               I Frýdku-Místku      I Frýdlant nad Ostravicí I
I                 I---------------I--------------------I------------------------I
I                 I Územní        I FÚ pro             I správní obvod obce s   I
I                 I pracoviště v  I Moravskoslezský    I rozšířenou působností  I
I                 I Havířově      I kraj, ÚzP v        I Havířov                I
I                 I               I Havířově           I                        I
I                 I---------------I--------------------I------------------------I
I                 I Územní        I FÚ pro             I správní obvod obcí s   I
I                 I pracoviště v  I Moravskoslezský    I rozšířenou působností  I
I                 I Karviné       I kraj, ÚzP v        I Karviná, Bohumín,      I
I                 I               I Karviné            I Český Těšín a Orlová   I
I                 I---------------I--------------------I------------------------I
I                 I Územní        I FÚ pro             I správní obvod obcí s   I
I                 I pracoviště v  I Moravskoslezský    I rozšířenou působností  I
I                 I Kopřivnici    I kraj, ÚzP v        I Frenštát pod Radhoštěm I
I                 I               I Kopřivnici         I a Kopřivnice           I
I                 I---------------I--------------------I------------------------I
I                 I Územní        I FÚ pro             I správní obvod obce     I
I                 I pracoviště v  I Moravskoslezský    I s rozšířenou           I
I                 I Krnově        I kraj, ÚzP v Krnově I působností Krnov       I
I                 I---------------I--------------------I------------------------I
I                 I Územní        I FÚ pro             I správní obvod obcí s   I
I                 I pracoviště v  I Moravskoslezský    I rozšířenou působností  I
I                 I Novém Jičíně  I kraj, ÚzP v Novém  I Bílovec, Nový Jičín a  I
I                 I               I Jičíně             I Odry                   I
I                 I---------------I--------------------I------------------------I
I                 I Územní        I FÚ pro             I správní obvod obcí s   I
I                 I pracoviště v  I Moravskoslezský    I rozšířenou působností  I
I                 I Opavě         I kraj, ÚzP v Opavě  I Hlučín, Kravaře, Opava I
I                 I               I                    I a Vítkov               I
I                 I---------------I--------------------I------------------------I
I                 I Územní        I FÚ pro             I správní obvod obcí s   I
I                 I pracoviště v  I Moravskoslezský    I rozšířenou působností  I
I                 I Třinci        I kraj, ÚzP v Třinci I Jablunkov a Třinec     I
I-----------------I---------------I--------------------I------------------------I
I Finanční úřad   I Územní        I FÚ pro Zlínský     I správní obvod obcí s   I
I pro Zlínský     I pracoviště ve I kraj, ÚzP ve Zlíně I rozšířenou působností  I
I kraj            I Zlíně         I                    I Luhačovice, Vizovice a I
I                 I               I                    I Zlín                   I
I                 I---------------I--------------------I------------------------I
I                 I Územní        I FÚ pro Zlínský     I správní obvod obcí s   I
I                 I pracoviště v  I kraj, ÚzP v        I rozšířenou působností  I
I                 I Kroměříži     I Kroměříži          I Bystřice pod Hostýnem, I
I                 I               I                    I Holešov                I
I                 I               I                    I a Kroměříž             I
I                 I---------------I--------------------I------------------------I
I                 I Územní        I FÚ pro Zlínský     I správní obvod obce s   I
I                 I pracoviště v  I kraj, ÚzP v        I rozšířenou působností  I
I                 I Otrokovicích  I Otrokovicích       I Otrokovice             I
I                 I---------------I--------------------I------------------------I
I                 I Územní        I FÚ pro Zlínský     I správní obvod obce     I
I                 I pracoviště v  I kraj, ÚzP v        I s rozšířenou           I
I                 I Rožnově pod   I Rožnově            I působností Rožnov pod  I
I                 I Radhoštěm     I p/Radhoštěm        I Radhoštěm              I
I                 I---------------I--------------------I------------------------I
I                 I Územní        I FÚ pro Zlínský     I správní obvod obce s   I
I                 I pracoviště v  I kraj, ÚzP v        I rozšířenou působností  I
I                 I Uherském      I Uherském Brodě     I Uherský Brod           I
I                 I Brodě         I                    I                        I
I                 I---------------I--------------------I------------------------I
I                 I Územní        I FÚ pro Zlínský     I správní obvod obce s   I
I                 I pracoviště v  I kraj, ÚzP v        I rozšířenou působností  I
I                 I Uherském      I Uherském Hradišti  I Uherské Hradiště       I
I                 I Hradišti      I                    I                        I
I                 I---------------I--------------------I------------------------I
I                 I Územní        I FÚ pro Zlínský     I správní obvod obce s   I
I                 I pracoviště ve I kraj, ÚzP ve       I rozšířenou působností  I
I                 I Valašském     I Valašském          I Valašské Meziříčí      I
I                 I Meziříčí      I Meziříčí           I                        I
I                 I---------------I--------------------I------------------------I
I                 I Územní        I FÚ pro Zlínský     I správní obvod obcí s   I
I                 I pracoviště ve I kraj, ÚzP ve       I rozšířenou působností  I
I                 I Vsetíně       I Vsetíně            I Valašské Klobouky a    I
I                 I               I                    I Vsetín                 I
I-----------------I---------------I--------------------I------------------------I
I Specializovaný  I Územní        I Specializovaný     I xxx                    I
I finanční úřad   I pracoviště v  I finanční úřad, ÚzP I                        I
I                 I Brně          I v Brně             I                        I
I                 I---------------I--------------------I------------------------I
I                 I Územní        I Spec.finanční              I xxx                    I
I                 I pracoviště v  I úřad, ÚzP v        I                        I
I                 I Českých       I Českých            I                        I
I                 I Budějovicích  I Budějovicích       I                        I
I                 I---------------I--------------------I------------------------I
I                 I Územní        I Special. finanční  I xxx                    I
I                 I pracoviště v  I úřad, ÚzP v Hradci I                        I
I                 I Hradci        I Králové            I                        I
I                 I Králové       I                    I                        I
I                 I---------------I--------------------I------------------------I
I                 I Územní        I Specializovaný     I xxx                    I
I                 I pracoviště v  I finanční úřad, ÚzP I                        I
I                 I Ostravě       I v Ostravě          I                        I
I                 I---------------I--------------------I------------------------I
I                 I Územní        I Specializovaný     I xxx                    I
I                 I pracoviště v  I finanční úřad, ÚzP I                        I
I                 I Plzni         I v Plzni            I                        I
I                 I---------------I--------------------I------------------------I
I                 I Územní        I Special. finanční  I xxx                    I
I                 I pracoviště v  I úřad, ÚzP v Ústí   I                        I
I                 I Ústí nad      I nad                I                        I
I                 I Labem         I Labem              I                        I
I-----------------I---------------I--------------------I------------------------I
Pozn.:
1) územní obvody městských částí v Praze jsou určeny zákonem č. 131/2000 Sb., o hlavním městě Praze, ve znění pozdějších předpisů, a obecně závaznou vyhláškou hlavního města Prahy č. 55/2000 Sb. HMP, kterou se vydává Statut hlavního města Prahy, ve znění pozdějších předpisů
2) obvody obcí s rozšířenou působností jsou určeny zákonem č. 51/2020 Sb., o územně správním členění státu a o změně souvisejících zákonů (zákon o územně správním členění státu), a vyhláškou č. 346/2020 Sb., o stanovení správních obvodů obcí s rozšířenou působností, území obvodů hlavního města Prahy a příslušnosti některých obcí do jiného okresu
1) Podle § 1 odst. 2 zákona č. 456/2011 Sb. jsou orgánem finanční správy Generální finanční ředitelství, Odvolací finanční ředitelství a finanční úřady.
2) V souladu s ústavním zákonem č. 347/1997 Sb., o vytvoření vyšších územních samosprávných celků a o změně ústavního zákona České národní rady č. 1/1993 Sb., Ústava České republiky, ve znění pozdějších předpisů, jsou vyšším územním samosprávným celkem kraje a hlavní město Praha. Dle § 8 odst. 3 zákona č. 456/2011 Sb. mají finanční úřady sídlo v krajských městech, resp. v hlavním městě Praze.
3) § 51 odst. 2 písm. a) zákona č. 280/2009 Sb., daňový řád, ve znění pozdějších předpisů.
4) § 19 odst. 7 zákona č. 500/2004 Sb., správní řád, ve znění pozdějších předpisů.
5) Pro sousloví "finanční úřad" je využívána zkratka FÚ a pro "územní pracoviště" zkratka ÚzP.
6) § 102 odst. 1 písm. a) zákona č. 280/2009 Sb., daňový řád, ve znění pozdějších předpisů.
7) § 69 odst. 1 zákona č. 500/2004 Sb., správní řád, ve znění pozdějších předpisů.
8) Skutečnost, že územní pracoviště je označeno jako "spravující", je třeba chápat tak, že na daném územním pracovišti je umístěn spis dle § 13 zákona č. 456/2011 Sb.
9) Územní obvody městských částí v Praze jsou určeny zákonem č. 131/2000 Sb., o hlavním městě Praze, ve znění pozdějších předpisů, a obecně závaznou vyhláškou hlavního města Prahy č. 55/2000 Sb. HMP, kterou se vydává Statut hlavního města Prahy, ve znění pozdějších předpisů; správní obvody obcí s rozšířenou působností jsou určeny zákonem č. 51/2020 Sb., o územně správním členění státu a o změně souvisejících zákonů (zákon o územně správním členění státu), a vyhláškou č. 346/2020 Sb., o stanovení správních obvodů obcí s rozšířenou působností, území obvodů hlavního města Prahy a příslušnosti některých obcí do jiného okresu.
10) § 13 odst. 1 písm. a) zákona č. 280/2009 Sb., daňový řád, ve znění pozdějších předpisů.
11) § 13 odst. 1 písm. b) zákona č. 280/2009 Sb., daňový řád, ve znění pozdějších předpisů.
12) V době vydání pokynu č. GFŘ-D-62 se jedná o pokyn č. GFŘ-D-37 ke změně umístění spisů v rámci finančního úřadu.
13) Podle § 6a odst. 2 zákona č. 254/2004 Sb., o omezení plateb v hotovosti, ve znění pozdějších předpisů, pokuty ukládal, vybíral a vymáhá správní orgán, který při své činnosti zjistil porušení povinnosti podle tohoto zákona.
14) Podle § 30 odst. 2 zákona č. 112/2016 Sb., o evidenci tržeb, ve znění pozdějších předpisů, je k řízení místně příslušný ten orgán, který provádí nebo provedl prověřování plnění povinností podle tohoto zákona.
15) Např. § 115, § 134k a § 134v zákona č. 353/2003 Sb., o spotřebních daních, ve znění pozdějších předpisů.
16) § 69 zákona č. 307/2013 Sb., o povinném značení lihu, ve znění pozdějších předpisů.
17) Srovnej § 29 odst. 2 zákonného opatření Senátu č. 340/2013 Sb., o dani z nabytí nemovitých věcí.
18) Viz § 57 (přechodná ustanovení) zákonného opatření Senátu č. 340/2013 Sb., o dani z nabytí nemovitých věcí.
19) Pokud tak již nebylo učiněno v minulosti.
20) § 13 odst. 2 zákona č. 456/2011 Sb.
21) § 10 odst. 4 zákona č. 456/2011 Sb.
22) Např. místně příslušným správcem daně dle obecných ustanovení je Finanční úřad pro Jihočeský kraj, daňovou kontrolu provádí Finanční úřad pro Karlovarský kraj.
23) § 18 zákona č. 280/2009 Sb., daňový řád, ve znění pozdějších předpisů.
24) § 18 zákona č. 280/2009 Sb., daňový řád, ve znění pozdějších předpisů, resp. § 5 odst. 3 zákona č. 337/1992 Sb., o správě daní a poplatků, ve znění pozdějších předpisů.
25) § 131 odst. 2 zákona č. 500/2004 Sb., správní řád, ve znění pozdějších předpisů.

Související dokumenty