47/117 849/2010-473 Jak správně zaplatit daň finančnímu a celnímu úřadu

Schválený:
47/117 849/2010-473
Jak správně zaplatit daň finančnímu a celnímu úřadu
Změna: GFŘ-6792/11-1310
Referent:
Ing. J. Doležalová,
tel.: 257 044 487
Výběrem daní jsou v České republice pověřeny finanční úřady a výběrem některých druhů daní jsou pověřeny celní úřady. Území České republiky pokrývá 199 finančních úřadů (viz Příloha č. 1) a 54 celních úřadů (viz Příloha č. 2). Správou spotřebních daní je celkem pověřeno 59 celních úřadů, poboček a oddělení celních úřadů (viz Příloha č. 3).
Pro bezproblémové placení daní je nutné znát odpovídající číslo bankovního účtu finančního nebo celního úřadu a správný postup při poukazování finančních prostředků. Daně se platí příslušnému úřadu v
české měně
. Při každé platbě musí být uvedeno, na kterou daň je platba určena (§ 163 odst. 1 zákona č. 280/2009 Sb., daňový řád, ve znění pozdějších předpisů). Správné určení platby a její správné nasměrování v tomto smyslu znamená zaplatit na správný bankovní účet správce daně (finančního nebo celního úřadu) místně příslušného pro danou daň a daného poplatníka nebo plátce daně.
Úplný tvar čísla bankovního účtu pro úhradu určité daně místně příslušnému finančnímu nebo celnímu úřadu se sestaví z
předčíslí bankovního účtu
, z
matrikové části
a z
kódu banky
. Předčíslí bankovního účtu a matriková část jsou od sebe odděleny pomlčkou, za matrikovou částí bez mezery následuje
lomítko a směrový kód České národní banky (ČNB)
, u níž mají finanční úřady vedeny účty (kód 0710).
Základní části bankovního účtu jsou:
• Předčíslí bankovního účtu (v rozsahu dvou až pěti číslic) jednoznačně určuje druh daně, k jejímuž vybírání je účet zřízen. Pro konkrétní druh daně je předčíslí vždy shodné pro všechny finanční nebo celní úřady. Seznam předčíslí pro jednotlivé druhy daní je uveden v Příloze č. 4 (pro finanční úřady) a v Příloze č. 5 (pro celní úřady).
• Matriková část určuje vlastní finanční nebo celní úřad. Všechny bankovní účty jednoho úřadu mají stejnou matrikovou část. Jejich seznam je uveden v Příloze č. 1 (pro finanční úřady) a v Přílohách č. 2 a 3 (pro celní úřady).
Jako příklad uvádíme konstrukci celého čísla bankovního účtu pro úhradu daně z nemovitostí u Finančního úřadu pro Prahu 1, kdy správný úplný tvar bankovního účtu je 7755-7625011/0710.
Poplatníci (plátci) mohou daň (zálohy na daň, splátky daně) uhradit prostřednictvím
poštovní poukázky typu A
nebo bezhotovostně prostřednictvím
bankovního příkazu z bankovního účtu
případně formou
internetového bankovnictví
.
Od 1. 1. 2011 nelze zaplatit daň pomocí daňové složenky, tzn. že na všech pobočkách České pošty, s. p., již nebudou přijímány daňové složenky k úhradě daně. Za den platby daně je považován den, kdy je částka připsána na účet banky příslušného správce daně tzn. finančního nebo celního úřadu (§ 166 zákona č. 280/2009 Sb., daňový řád, ve znění pozdějších předpisů).
I.
Platby v hotovosti prostřednictvím poštovní poukázky typu A
Česká pošta, s. p., používá poštovní poukázky typu A pro zasílání peněžních částek v hotovosti určených k připsání na účet příjemce. Tato forma placení není osvobozena od poštovních poplatků. Poštovní poukázku lze použít pro platby všech druhů daní, ale především se používá k placení druhů příjmů sankční povahy.
Po vyplnění poukázky je při převzetí hotovosti na pobočce České pošty s. p., poukázka potvrzena, přičemž pravá část poukázky zůstává uložena u České pošty, s. p., a levou část poukázky si ponechává odesílatel hotovosti jako doklad o poukázané platbě. Obsah údajů z převzaté poukázky Česká pošta, s. p., automatizovaně, pomocí výpočetní techniky, přenáší do datového souboru, který je příjemci odesílán a který je jedinou podkladovou informací pro příjemce hotovosti. Je tedy důležité dobře vyplnit údaje na poukázce, aby platba byla příjemci doručena a byla bez problémů identifikována.
Pokud si poplatník (plátce) vyzvedne za účelem zaplacení daně poštovní poukázku u svého správce daně na místně příslušném finančním nebo celním úřadě, jsou na poukázce předtištěny všechny potřebné údaje. Pokud poplatník (plátce) použije takto vyplněnou poukázku na složení částky daně v hotovosti na pobočce České pošty, s. p., doplňuje v tomto případě pouze údaj o výši částky v Kč a slovy vyjádřenou odesílanou částku v Kč. V případě, že si vyzvedne na místně příslušném finančním nebo celním úřadě předtištěnou poštovní poukázku určenou k úhradě jednotlivé daně, musí mimo údaje o výši odesílané částky uvést i své identifikační údaje - údaje o odesílateli a variabilní symbol.
Pokud je vyzvednutí předtištěné poštovní poukázky pro poplatníka (plátce) z různých důvodů obtížné, může k zaplacení použít poštovní poukázku typu A, kterou obdrží na České poště, s. p., Na poštovní poukázce pak musí do všech kolonek uvést správné a úplné údaje. Při ručním vyplňování údajů je žádoucí, aby jednotlivé číslice byly dobře identifikovatelné (jinak může dojít k mylné interpretaci čísla) a dále je vhodné, aby při vyplňování údajů byla používána černá barva písma (při použití jiné barvy dochází k většímu výskytu chybně nebo nečitelně sejmutých údajů).
Na poštovní poukázce typu A se vyplňují následující údaje:
Levá část poštovní poukázky:
- uvádí se částka poukazované platby v hotovosti v Kč.
Slovy
- v této kolonce se uvádí slovy vyjádřená odesílaná částka v Kč.
Adresa majitele účtu
- uvádí se název a adresa příslušného finančního nebo celního úřadu.
Č. účtu
- Číslo účtu musí být uvedeno přesně ve tvaru odpovídajícím struktuře čísla bankovního účtu tj. ve tvaru předčíslí-matrika/kód banky. Musí být tedy uvedeno předčíslí účtu (odpovídající typu daně), pomlčka, číslo matriky příslušného FÚ nebo CÚ, lomítko a číslo 0710 (kód ČNB).
V. symbol
(Variabilní symbol) - prostřednictvím variabilního symbolu daňový poplatník (plátce) sděluje finančnímu nebo celnímu úřadu svou totožnost.
Má-li poplatník (plátce) přiděleno daňové identifikační číslo (DIČ), vepíše do příslušné kolonky pro variabilní symbol kmenovou část DIČ, t.j. buď čísla za pomlčkou (pro původní variantu tvaru DIČ) nebo čísla za písmeny CZ (pro novou variantu tvaru DIČ).
Není-li poplatník (plátce) registrován, to znamená, že nemá přiděleno DIČ, uvede v případě fyzické osoby do kolonky pro variabilní symbol své rodné číslo, a to bez jakýchkoliv mezer, pomlček nebo lomítek, tj. uvede 9 nebo 10 číslic v řadě za sebou, v případě právnické osoby uvede své IČO. Ve výše uvedeném tvaru se vyplňuje variabilní symbol při zasílání platby v rámci daňové exekuce na účet
celního úřadu
.
Pro specifický případ plnění platební povinnosti vůči
finančnímu úřadu
v rámci daňové exekuce se oproti výše uvedeným pravidlům vyplňuje do kolonky pro variabilní symbol číslo
exekučního příkazu
. U cla a dalších daňových povinností vzniklých při celním řízení je variabilním symbolem
generované jedinečné číslo
ve vztahu ke konkrétnímu JSD, které je subjektu předáváno současně se sdělením celního dluhu.
S. symbol
(Specifický symbol) - tato položka je nepovinná. Při plnění platební povinnosti vůči celnímu úřadu v rámci daňové exekuce, do specifického symbolu se uvede číslo exekučního příkazu.
Odesílatel
- uvádí se jméno a adresa bydliště (u fyzických osob) nebo název a adresa sídla (u právnických osob).
• Na spodním okraji poukázky může být uvedena položka Č. účtu. Tato položka se pro placení daní nevyplňuje.
Pravá část poštovní poukázky:
Adresa majitele účtu
- uvádí se název a adresa příslušného finančního úřadu.
Zpráva pro příjemce
- zde může odesílatel uvést hůlkovým písmem do předtištěných kolonek krátký text určený pro příjemce.
Částka Kč
- uvádí se částka poukazované platby v hotovosti v Kč.
Tr. kód
(Transakční kód) je povinný třímístný numerický údaj identifikující typ poukázky a tento údaj je již na formuláři předtištěn.
Ve prospěch účtu
- tato položka obsahuje číselné označení
předčíslí a matriky účtu
finančního úřadu tzn., že pomlčka, lomítko a kód banky se zde neuvádějí.
Předčíslí i vlastní číslo účtu (tzv. matrika) jsou doplněné o nuly. Předčíslí účtu doplněné o nuly se zapisuje do prvních 6 pozic zleva (maximální počet číslic pro předčíslí) a matrika do 10 pozic vpravo (maximální počet číslic pro číslo matriky finančního úřadu). Toto číselné označení čísla účtu slouží pro automatizované zpracování. Je nezbytné vyplnit tuto položku správně, aby poukazovaná částka byla přijata na účet finančního úřadu. Pokud bude chybně uvedeno buď číslo účtu (tedy označení daně) nebo číslo matriky finančního úřadu (tedy příjemce platby), platba nebude přijata na účet v ČNB a bude vrácena odesílateli. Například při odesílání platby silniční daně (předčíslí 748) na účet finančního úřadu s matrikou 37628651 musí být v kolonce „ve prospěch účtu“ uvedeno číselné označení : 0007480037628651.
(V levé části poukázky je přitom uvedeno to samé číslo účtu v úplném tvaru 748-37628651/0710).
Kód banky
musí být vždy vyplněn kódem 0710 (kód ČNB).
V. symbol (Variabilní symbol)
- pro vyplnění této položky platí stejná pravidla jako pro jeho vyplnění v levé části poukázky. Číslice se do kolonky vyplňují tak, aby poslední číslo bylo umístěné v poslední 10. pozici. Znamená to, že při vyplňování čísla kratšího než 10 číslic zůstávají přední pozice položky V.symbol nevyplněny. V tomto tvaru se vyplňuje variabilní symbol při zasílání platby v rámci daňové exekuce na účet
celního úřadu
. Pro specifický případ plnění platební povinnosti v rámci daňové exekuce se oproti výše uvedeným pravidlům při zasílání platby na
finanční úřad
vyplňuje do kolonky pro variabilní symbol
číslo exekučního příkazu. U cla a dalších daňových povinností
vzniklých při celním řízení je variabilním symbolem generované jedinečné číslo ve vztahu ke konkrétnímu JSD, které je subjektu předáváno současně se sdělením celního dluhu.
K. symbol (Konstantní symbol)
- při platbách daní včetně příslušenství daně se při odesílání peněz v hotovosti uvádí univerzální konstantní symbol
1149
.
S. symbol (Specifický symbol)
- tato položka je nepovinná. Při plnění platební povinnosti vůči celnímu úřadu v rámci daňové exekuce, do specifického symbolu se uvede číslo exekučního příkazu.
• Odesílatel - v případě, že je odesílatelem fyzická osoba vyplňuje kolonky nadepsané Jméno, Příjmení, Ulice (obec), č.domu, PSČ, dodávací pošta požadované údaje. Pokud je odesilatelem právnická osoba, zapisuje se do kolonek Jméno a Příjmení název právnické osoby (ve zkráceném tvaru) a do třetí části se vyplní adresa sídla.
II.
Bezhotovostní placení
1.
Formou bankovního příkazu
Poplatník (plátce) má také možnost odeslat platbu formou
bankovního příkazu k úhradě
ze svého účtu vedeného u některé banky. Řídí se přitom pokyny příslušné banky k vyplnění bankovního příkazu buď vyplněním položek do
bankovního formuláře
nebo k tomu použije poštovní
poukázku typu „A“
. V tomto případě musí vyplnit identifikační údaje na zadní straně poukázky.
Při vyplňování položky číslo účtu příjemce je naprosto nezbytné jeho správné vyplnění. Do řádku s označením číslo účtu plátce a kód banky uvede poplatník do první kolonky číslo svého účtu vedeného u některé komerční banky a do druhé kolonky kód této banky.
Do další řádky s označením číslo účtu příjemce, kód banky, částka Kč, symboly platby (variabilní, konstantní, specifický) uvede poplatník do první kolonky číslo účtu finančního nebo celního úřadu (tj. příjemce platby), do druhé kolonky číslo 0710 (kód ČNB).
Číslo účtu příjemce
přitom musí zachovávat strukturu -
předčíslí účtu, pomlčka, číslo matriky
(příklad vyplnění kolonky Čísla účtu příjemce bez lomítka a označení kódu banky je tvar 748-37628651). Seznam
předčíslí účtů
(PBÚ) pro jednotlivé druhy daní je uveden v Příloze č. 4 (pro finanční úřady) a v Příloze č. 5 (pro celní úřady).
Čísla matrik
jsou uvedena v Příloze č. 1 (pro finanční úřady) a v Přílohách č. 2 a 3 (pro celní úřady).
Upozorňujeme na nezbytnost zadání předčíslí bankovního účtu. Zejména v případě bankovního příkazu prostřednictvím daňové složenky je nutné zadat předčíslí účtu jinak platba nebude doručena.
Pokud není na příkazu k úhradě v kolonce Číslo účtu příjemce uvedeno číslo účtu ve tvaru s pomlčkou a poplatník (plátce) použije tvar číselného označení čísla účtu bez pomlčky, banka spravující účty správce daně identifikuje tuto platbu jako platbu s chybně vyplněným číslem účtu příjemce. Platba není na účet správce daně připsána a je vrácena zpět na účet banky, která platbu odeslala. Tak vznikají poplatníkovi (plátci) nepříjemné komplikace, neboť může nastat situace, že daň nebude zaplacena v termínu. Žádáme všechny daňové poplatníky (plátce), aby při vyplňování údajů příkazu k úhradě věnovali zvýšenou pozornost vyplňování správného čísla účtu tak, aby se nevystavovali případným sankcím vyplývajících z pozdě zaplacené daně.
Kód banky
příjemce se na příkazu k úhradě uvádí do samostatné kolonky. Kód banky musí být vždy vyplněn kódem 0710 (kód ČNB) a platí pro všechny typy plateb.
Prostřednictvím
variabilního symbolu
daňový poplatník (plátce) sděluje finančnímu nebo celnímu úřadu svou totožnost. Má-li poplatník (plátce) přiděleno daňové identifikační číslo (DIČ), vepíše do příslušné kolonky pro variabilní symbol kmenovou část DIČ, t.j. buď čísla za pomlčkou (pro původní variantu tvaru DIČ) nebo čísla za písmeny CZ (pro novou variantu tvaru DIČ).
Není-li poplatník (plátce) registrován, to znamená, že nemá přiděleno DIČ, uvede v případě fyzické osoby do kolonky pro variabilní symbol své rodné číslo, a to bez jakýchkoliv mezer, pomlček nebo lomítek, tj. uvede 9 nebo 10 číslic v řadě za sebou, v případě právnické osoby uvede své IČO. Ve výše uvedeném tvaru se vyplňuje variabilní symbol při zasílání platby v rámci daňové exekuce na účet
celního úřadu
. Pro specifický případ plnění platební povinnosti vůči
finančnímu úřadu
v rámci daňové exekuce se oproti výše uvedeným pravidlům vyplňuje do kolonky pro variabilní symbol číslo
exekučního příkazu. U cla a dalších daňových povinností
vzniklých při celním řízení je variabilním symbolem
generované jedinečné číslo
ve vztahu ke konkrétnímu JSD, které je subjektu předáváno současně se sdělením celního dluhu. Při bezhotovostním bankovním převodu se používá univerzální konstantní symbol 1148.
2.
Formou internetového bankovnictví
Placení prostřednictvím internetového bankovnictví je pouze jedna z forem bezhotovostního platebního styku, a proto pro ni platí pravidla uvedená v předcházející části článku. Upozorňujeme, že je důležité, ověřit si u banky, jaká má pravidla při uvádění čísla bankovního účtu. Úplné číslo bankovního účtu pro úhradu určité daně místně příslušnému finančnímu nebo celnímu úřadu se skládá z předčíslí, pomlčky a číslo matriky (tj. ve tvaru „předčíslí-matrika“). V rámci internetového bankovnictví může být v některých případech vyžadováno vyplnění úplného čísla bankovního účtu, v jiných případech ale může být vyžadováno vyplnění jednotlivých položek.
Předčíslí bankovního účtu
(PBÚ) je nezbytné vyplnit správně, aby zaslaná platba byla přijata na konkrétní účet finančního nebo celního úřadu. Seznam předčíslí pro jednotlivé druhy daní je uveden v Příloze č. 4 (pro finanční úřady) a v Příloze č. 5 (pro celní úřady).
Číslo účtu
(matriková část) viz Příloha č. 1 (pro finanční úřady) a Přílohy č. 2 a 3 (pro celní úřady).
Kód banky
- musí být vždy vyplněn kódem 0710 (kód ČNB) a platí pro všechny typy plateb.
Variabilní symbol
- prostřednictvím variabilního symbolu daňový poplatník (plátce) sděluje finančnímu nebo celnímu úřadu svou totožnost. Má-li poplatník (plátce) přiděleno daňové identifikační číslo (DIČ), vepíše do příslušné kolonky pro variabilní symbol kmenovou část DIČ, t.j. buď čísla za pomlčkou (pro původní variantu tvaru DIČ) nebo čísla za písmeny CZ (pro novou variantu tvaru DIČ). Není-li poplatník (plátce) registrován, to znamená, že nemá přiděleno DIČ, uvede v případě fyzické osoby do kolonky pro variabilní symbol své rodné číslo, a to bez jakýchkoliv mezer, pomlček nebo lomítek, tj. uvede 9 nebo 10 číslic v řadě za sebou, v případě právnické osoby uvede své IČO. Ve výše uvedeném tvaru se vyplňuje variabilní symbol při zasílání platby v rámci daňové exekuce na účet
celního úřadu
.
Pro specifický případ plnění platební povinnosti vůči
finančnímu úřadu
v rámci daňové exekuce se oproti výše uvedeným pravidlům vyplňuje do kolonky pro variabilní symbol číslo exekučního příkazu. U cla a dalších daňových povinností vzniklých při celním řízení je variabilním symbolem
generované jedinečné číslo
ve vztahu ke konkrétnímu JSD, které je subjektu předáváno současně se sdělením celního dluhu.
Specifický symbol
- tato položka je nepovinná. Při plnění platební povinnosti vůči celnímu úřadu v rámci daňové exekuce, do specifického symbolu se uvede číslo exekučního příkazu.
Konstantní symbol
- uvádí se pro všechny typy plateb univerzální konstantní symbol
1148
.
Datum splatnosti
- měl by to být maximálně poslední den splatnosti daňové povinnosti.
Ostatní položky uvedené v nabídce internetového bankovnictví jsou pouze pro potřebu klienta nebo banky klienta a nejsou pro finanční a celní úřady potřebné. Současně doporučujeme ověřit si, jaká má příslušná banka pravidla u jednotlivých druhů plateb (platebního styku) pro data splatnosti.
Samotný článek Jak správně zaplatit daň finančnímu a celnímu úřadu včetně jeho pěti příloh:
Příloha č. 1 Čísla matrik bank. účtů finančních úřadů,
Příloha č. 2 Čísla matrik bank. účtů celních úřadů - celní řízení a dělená správa,
Příloha č. 3 Čísla matrik bank. účtů celních úřadů a poboček celních úřadů - spotřební daň,
Příloha č. 4 Předčíslí bank. účtů finančních úřadů pro jednotlivé druhy daní,
Příloha č. 5 Předčíslí bank. účtů celních úřadů pro jednotlivé druhy daní,
je možné nalézt na internetových stránkách české daňové správy ( http://cds.mfcr.cz) v nabídce Placení daní, kde jsou k dispozici i další doplňkové informace jako např. daňový kalendář, adresář územních finančních úřadů a další.
Na závěr upozorňujeme, že česká daňová správa zpřístupňuje na svých internetových stránkách
„Daňový portál“
, který mj. umožňuje přístup
k osobnímu daňovému účtu
, tedy k informacím o tom, zda finanční úřad eviduje k určitému dni na osobním daňovém účtu nedoplatek, přeplatek nebo zda je tento účet vyrovnán.
Mít pod kontrolou platby vůči finančnímu úřadu, aniž by bylo nutné ho navštívit, patří mezi největší výhody poskytované služby. Bližší informace o
„Daňovém portálu“
je možné získat na internetové adrese http://adis.mfcr.cz.
Ing. Blanka Hladká, v. r.
ředitelka odboru 47
Rozvoj IS daňové správy
 
Příloha 1
Čísla matrik bankovních účtů finančních úřadů (FÚ)
------------------------------ --------------------------------------------------------
Sídlo finančního úřadu           Matrika           Kód banky Banka
------------------------------ --------------------------------------------------------
Aš                              17629331            0710     ČNB Plzeň
Benešov                          7627121            0710     ČNB Praha
Beroun                           7624131            0710     ČNB Praha
Bílina                          17626501            0710     ČNB Ústí nad Labem
Blansko                          7627631            0710     ČNB Brno
Blatná                          47624291            0710     ČNB České Budějovice
Blovice                         27626361            0710     ČNB Plzeň
Bohumín                         27626791            0710     ČNB Ostrava
Boskovice                       47629631            0710     ČNB Brno
Brandýs nad Labem               57624201            0710     ČNB Praha
Brno I                          97629621            0710     ČNB Brno
Brno II                         47621621            0710     ČNB Brno
Brno III                        37626621            0710     ČNB Brno
Brno         IV                         67622621            0710     ČNB Brno
Brno-venkov                      7624641            0710     ČNB Brno
Broumov                         57624551            0710     ČNB Hradec Králové
Bruntál                          7620771            0710     ČNB Ostrava
Břeclav                          7621651            0710     ČNB Brno
Bučovice                        27622731            0710     ČNB Brno
Bystřice nad Pernštejnem        17621751            0710     ČNB Brno
Bystřice pod Hostýnem           47622691            0710     ČNB Brno
Čáslav                          17621161            0710     ČNB Praha
Česká Lípa                       7620421            0710     ČNB Ústí nad Labem
České Budějovice                 7629231            0710     ČNB České Budějovice
Český Brod                      37625151            0710     ČNB Praha
Český Krumlov                    7626241            0710     ČNB České Budějovice
Český Těšín                     37621791            0710     ČNB Ostrava
Dačice                          17629251            0710     ČNB České Budějovice
Děčín                            7628431            0710     ČNB Ústí nad Labem
Dobruška                        27622571            0710     ČNB Hradec Králové
Dobříš                          47626211            0710     ČNB Praha
Domažlice                        7626321            0710     ČNB Plzeň
Dvůr Králové nad Labem          27626601            0710     ČNB Hradec Králové
Frýdek-Místek                    7628781            0710     ČNB Ostrava
Frýdlant                        37626461            0710     ČNB Ústí nad Labem
Frýdlant nad Ostravicí          37624781            0710     ČNB Ostrava
Fulnek                          27625801            0710     ČNB Ostrava
Havířov                         57622791            0710     ČNB Ostrava
Havlíčkův Brod                  97622681            0710     ČNB Brno
Hlinsko                         37629531            0710     ČNB Hradec Králové
Hlučín                          17624821            0710     ČNB Ostrava
Hodonín                          7626671            0710     ČNB Brno
Holešov                         27621691            0710     ČNB Brno
Holice                          57621561            0710     ČNB Hradec Králové
Horažďovice                     37624351            0710     ČNB Plzeň
Horšovský Týn                   47628321            0710     ČNB Plzeň
Hořice v Podkrkonoší            67622541            0710     ČNB Hradec Králové
Hořovice                        27625131            0710     ČNB Praha
Hradec Králové                   7628511            0710     ČNB Hradec Králové
Hranice                         47628831            0710     ČNB Ostrava
Humpolec                        27628711            0710     ČNB Brno
Hustopeče                       27622651            0710     ČNB Brno
Cheb                             7623331            0710     ČNB Plzeň
Chomutov                         7625441            0710     ČNB Ústí nad Labem
Chotěboř                        77621681            0710     ČNB Brno
Chrudim                          7622531            0710     ČNB Hradec Králové
Ivančice                        57621641            0710     ČNB Brno
Jablonec nad Nisou               7622451            0710     ČNB Ústí nad Labem
Jaroměř                         47629551            0710     ČNB Hradec Králové
Jeseník                          7628861            0710     ČNB Ostrava
Jičín                           97629541            0710     ČNB Hradec Králové
Jihlava                          7623681            0710     ČNB Brno
Jilemnice                       77620451            0710     ČNB Ústí nad Labem
Jindřichův Hradec                7623251            0710     ČNB České Budějovice
Kadaň                           27626441            0710     ČNB Ústí nad Labem
Kaplice                         17621241            0710     ČNB České Budějovice
Karlovy Vary                     7620341            0710     ČNB Plzeň
Karviná                          7625791            0710     ČNB Ostrava
Kladno                           7621141            0710     ČNB Praha
Klatovy                          7628351            0710     ČNB Plzeň
Kolín                            7629151            0710     ČNB Praha
Konice                          67624811            0710     ČNB Ostrava
Kopřivnice                      47626801            0710     ČNB Ostrava
Kostelec nad Orlicí             37628571            0710     ČNB Hradec Králové
Kralovice                       47624371            0710     ČNB Plzeň
Kralupy nad Vltavou             47625171            0710     ČNB Praha
Kraslice                        27628391            0710     ČNB Plzeň
Krnov                           17626771            0710     ČNB Ostrava
Kroměříž                         7620691            0710     ČNB Brno
Kutná Hora                       7626161            0710     ČNB Praha
Kyjov                           47628671            0710     ČNB Brno
Ledeč nad Sázavou               87627681            0710     ČNB Brno
Liberec                         97629461            0710     ČNB Ústí nad Labem
Libochovice                     47629471            0710     ČNB Ústí nad Labem
Litoměřice                       7627471            0710     ČNB Ústí nad Labem
Litomyšl                        47628591            0710     ČNB Hradec Králové
Litovel                         27622811            0710     ČNB Ostrava
Litvínov                        27622491            0710     ČNB Ústí nad Labem
Louny                            7624481            0710     ČNB Ústí nad Labem
Luhačovice                      17624661            0710     ČNB Brno
Mariánské Lázně                 27624331            0710     ČNB Plzeň
Mělník                           7623171            0710     ČNB Praha
Mikulov                         37628651            0710     ČNB Brno
Milevsko                        27629271            0710     ČNB České Budějovice
Mladá Boleslav                   7620181            0710     ČNB Praha
Mnichovo Hradiště               47622181            0710     ČNB Praha
Moravská Třebová                37622591            0710     ČNB Hradec Králové
Moravské Budějovice             77625711            0710     ČNB Brno
Moravský Krumlov                37625741            0710     ČNB Brno
Most                             7621491            0710     ČNB Ústí nad Labem
Náchod                           7627551            0710     ČNB Hradec Králové
Náměšť nad Oslavou              47629711            0710     ČNB Brno
Neratovice                      27624171            0710     ČNB Praha
Nová Paka                       47621541            0710     ČNB Hradec Králové
Nový Bor                        47622421            0710     ČNB Ústí nad Labem
Nový Bydžov                     37624511            0710     ČNB Hradec Králové
Nový Jičín                       7624801            0710     ČNB Ostrava
Nymburk                          7628191            0710     ČNB Praha
Olomouc                          7621811            0710     ČNB Ostrava
Opava                            7629821            0710     ČNB Ostrava
Orlová                          67628791            0710     ČNB Ostrava
Ostrava I                        7623761            0710     ČNB Ostrava
Ostrava II                      27624761            0710     ČNB Ostrava
Ostrava III                     47625761            0710     ČNB Ostrava
Ostrov                          17626341            0710     ČNB Plzeň
Otrokovice                      37625661            0710     ČNB Brno
Pacov                           87620711            0710     ČNB Brno
Pardubice                        7624561            0710     ČNB Hradec Králové
Pelhřimov                       97626711            0710     ČNB Brno
Písek                            7628271            0710     ČNB České Budějovice
Plzeň                            7629311            0710     ČNB Plzeň
Plzeň-jih                        7625361            0710     ČNB Plzeň
Plzeň-sever                      7622371            0710     ČNB Plzeň
Podbořany                       27625481            0710     ČNB Ústí nad Labem
Poděbrady                       27629191            0710     ČNB Praha
Praha - Jižní Město             27628041            0710     ČNB Praha
Praha - Modřany                 17622041            0710     ČNB Praha
Praha 1                          7625011            0710     ČNB Praha
Praha 2                          7622021            0710     ČNB Praha
Praha 3                         27623101            0710     ČNB Praha
Praha 4                          7627041            0710     ČNB Praha
Praha 5                          7624051            0710     ČNB Praha
Praha 6                          7621061            0710     ČNB Praha
Praha 7                          7629071            0710     ČNB Praha
Praha 8                          7626081            0710     ČNB Praha
Praha 9                          7623091            0710     ČNB Praha
Praha 10                         7622101            0710     ČNB Praha
Praha-západ                     97629111            0710     ČNB Praha
Prachatice                       7625281            0710     ČNB České Budějovice
Prostějov                       97620811            0710     ČNB Ostrava
Přelouč                         47626561            0710     ČNB Hradec Králové
Přerov                           7626831            0710     ČNB Ostrava
Přeštice                        37621361            0710     ČNB Plzeň
Příbram                          7624211            0710     ČNB Praha
Rakovník                         7621221            0710     ČNB Praha
Rokycany                        97629381            0710     ČNB Plzeň
Roudnice nad Labem              27628471            0710     ČNB Ústí nad Labem
Rožnov pod Radhoštěm            77627661            0710     ČNB Brno
Rumburk                         27629431            0710     ČNB Ústí nad Labem
Rychnov n.Kn.                    7621571            0710     ČNB Hradec Králové
Říčany                          47629201            0710     ČNB Praha
Sedlčany                                57621211            0710     ČNB Praha
Semily                          97621451            0710     ČNB Ústí nad Labem
Slaný                           27622141            0710     ČNB Praha
Slavkov u Brna                  37628731            0710     ČNB Brno
Soběslav                        27622301            0710     ČNB České Budějovice
Sokolov                          7627391            0710     ČNB Plzeň
Strakonice                       7622291            0710     ČNB České Budějovice
Stříbro                         37622401            0710     ČNB Plzeň
Sušice                          27629351            0710     ČNB Plzeň
Svitavy                          7626591            0710     ČNB Hradec Králové
Šternberk                       37628811            0710     ČNB Ostrava
Šumperk                          7623841            0710     ČNB Ostrava
Tábor                            7621301            0710     ČNB České Budějovice
Tachov                           7626401            0710     ČNB Plzeň
Tanvald                         17628451            0710     ČNB Ústí nad Labem
Telč                            27624681            0710     ČNB Brno
Teplice                          7620501            0710     ČNB Ústí nad Labem
Tišnov                          47626641            0710     ČNB Brno
Trhové Sviny                    17624231            0710     ČNB České Budějovice
Trutnov                          7625601            0710     ČNB Hradec Králové
Třebíč                           7627711            0710     ČNB Brno
Třeboň                          47625251            0710     ČNB České Budějovice
Třinec                          87621781            0710     ČNB Ostrava
Turnov                          87626451            0710     ČNB Ústí nad Labem
Týn nad Vltavou                 37625231            0710     ČNB České Budějovice
Uherské Hradiště                 7624721            0710     ČNB Brno
Uherský Brod                    47626721            0710     ČNB Brno
Ústí nad Labem                   7623411            0710     ČNB Ústí nad Labem
Ústí nad Orlicí                  7622611            0710     ČNB Hradec Králové
Valašské Klobouky               57626661            0710     ČNB Brno
Valašské Meziříčí               87622661            0710     ČNB Brno
Velké Meziříčí                  37622751            0710     ČNB Brno
Veselí nad Moravou              37622671            0710     ČNB Brno
Vimperk                         27626281            0710     ČNB České Budějovice
Vlašim                          47629121            0710     ČNB Praha
Vodňany                         37629291            0710     ČNB České Budějovice
Votice                          57624121            0710     ČNB Praha
Vrchlabí                        37621601            0710     ČNB Hradec Králové
Vsetín                          97628661            0710     ČNB Brno
Vysoké Mýto                     47624611            0710     ČNB Hradec Králové
Vyškov                          7621731             0710     ČNB Brno
Zábřeh                          27624841            0710     ČNB Ostrava
Zlín                            7629661             0710     ČNB Brno
Znojmo                          7629741             0710     ČNB Brno
Žamberk                         67625611            0710     ČNB Hradec Králové
Žatec                           47626481            0710     ČNB Ústí nad Labem
Žďár nad Sázavou                7626751             0710     ČNB Brno
Železný Brod                    37629451            0710     ČNB Ústí nad Labem
------------------------------ --------------------------------------------------------
 
Příloha 2
Čísla matrik bankovních účtů celních úřadů (CÚ) - CELNÍ ŘÍZENÍ a DĚLENÁ SPRÁVA
--------------------------- --------------------------------
Název/útvar                    Matrika        Kód banky
--------------------------- --------------------------------
Brno                           17721621          0710
Břeclav                        17726641          0710
Česká Lípa                      7723471          0710
České Budějovice               17720231          0710
Český Krumlov                  47724241          0710
Děčín                          47721411          0710
Domažlice                      67728311          0710
Frýdek-Místek                  77728761          0710
Hodonín                        77724621          0710
Hradec Králové                 37720511          0710
Cheb                           37723341          0710
Chomutov                       27729491          0710
Jihlava                        17725681          0710
Jindřichův Hradec              37721231          0710
Karlovy Vary                   17722341          0710
Karviná                        57722821          0710
Kladno                         67726201          0710
Klatovy                        97724311          0710
Kolín                          47725201          0710
Krnov                           7725821          0710
Liberec                        27727461          0710
Mělník                         77724111          0710
Mladá Boleslav                 97725111          0710
Most                            7728491          0710
Náchod                         27722601          0710
Mošnov                          7720801          0710
Olomouc                        27729651          0710
Opava                          17720821          0710
Ostrava                        97729761          0710
Pardubice                       7724511          0710
Benešov                        77721201          0710
Plzeň                           7721361          0710
Praha I.                       67724011          0710
Praha D1                       57723111          0710
Praha D 5                      47723011          0710
Praha D 8                       7726111          0710
Praha 2                        17721111          0710
Praha Ruzyně - letiště         47728111          0710
Prostějov                      67720651          0710
Přerov                         37724651          0710
Strakonice                      7722241          0710
Svitavy                        47720611          0710
Šumperk                        57725651          0710
Tachov                         37721311          0710
Tábor                           7728301          0710
Trutnov                        57729601          0710
Uherské Hradiště               27726661          0710
Ústí nad Labem                 27720411          0710
Ústí nad Orlicí                37725611          0710
Valašské Meziříčí              17726801          0710
Vyškov                         47722641          0710
Zlín                            7725661          0710
Znojmo                         87723681          0710
Žďár nad Sázavou               57728641          0710
--------------------------- --------------------------------                                                        



 
Příloha 3
Čísla matrik bankovních účtů CÚ a poboček CÚ - VNITROZEMSKÁ SPOTŘEBNÍ DAŇ
------------------------------------ ----------------------------------
Název/útvar                           Matrika                Kód banky
------------------------------------ ----------------------------------
Benešov                               77721201                0710
Blansko                               37727641                0710
Brno                                  17721621                0710
Břeclav                               17726641                0710
Česká Lípa                             7723471                0710
České Budějovice                      17720231                0710
Český Krumlov                         47724241                0710
Děčín                                 47721411                0710
Domažlice                             67728311                0710
Frýdek-Místek                         77728761                0710
Hodonín                               77724621                0710
Hradec Králové                        37720511                0710
Cheb                                  37723341                0710
Chomutov                              27729491                0710
Jičín                                 47726511                0710
Jihlava                               17725681                0710
Jindřichův Hradec                     37721231                0710
Karlovy Vary                          17722341                0710
Karviná                               57722821                0710
Kladno                                67726201                0710
Klatovy                               97724311                0710
Kolín                                 47725201                0710
Krnov                                  7725821                0710
Liberec                               27727461                0710
Mělník                                77724111                0710
Mladá Boleslav                        97725111                0710
Most                                   7728491                0710
Mošnov                                 7720801                0710
Náchod                                27722601                0710
Olomouc                               27729651                0710
Opava                                 17720821                0710
Ostrava                               97729761                0710
Pardubice                              7724511                0710
Pelhřimov                             17723301                0710
Plzeň                                  7721361                0710
Praha 1 - Sokolovská                  67724011                0710
Praha 2 - Hostivař                    17721111                        0710
Praha D8 - Zdiby                       7726111                0710
Praha D1 - Nupaky                     57723111                0710
Praha D5 - Rudná                      47723011                0710
Prostějov                             67720651                0710
Přerov                                37724651                0710
Ruzyně                                47728111                0710
Rychnov nad Kněžnou                   67727511                0710
Strakonice                             7722241                0710
Svitavy                               47720611                0710
Šumperk                               57725651                0710
Tábor                                  7728301                0710
Tachov                                37721311                0710
Trutnov                               57729601                0710
Třebíč                                27720681                0710
Uherské Hradiště                      27726661                0710
Ústí nad Labem                        27720411                0710
Ústí nad Orlicí                       37725611                0710
Valašské Meziříčí                     17726801                0710
Vyškov                                47722641                0710
Zlín                                   7725661                0710
Znojmo                                87723681                0710
Žďár nad Sázavou                      57728641                0710
------------------------------------ ----------------------------------                                                                   
 
Příloha 4
Předčíslí bankovních účtů finančních úřadů (FÚ) pro jednotlivé druhy daní
--------------------------------------------------------------------------- -----------------------
Název daně                                                                       Předčíslí účtu
--------------------------------------------------------------------------- -----------------------
Daň darovací                                                                               7747
Daň dědická                                                                                7739
Daň silniční                                                                                748
Daň z nemovitostí                                                                          7755
Daň z převodu nemovitostí                                                                  7763
Daň z přidané hodnoty                                                                       705
Daň z příjmů fyzických osob - vybíraná srážkou podle zvláštní sazby                        7720
Daň z příjmů fyzických osob podávajících přiznání                                           721
Daň z příjmů fyzických osob ze závislé činnosti a funkčních požitků                         713
Daň z příjmů obyvatelstva                                                                  2700
Daň z příjmů právnických osob                                                              7704
Daň z příjmů právnických osob-vybíraná srážkou podle zvláštní sazby                        7712
Konkurzní pohledávky dle z. č. 328/1991 Sb.                                               30031
Mezinárodní pohledávky dle z. č. 191/2004 Sb.                                             50032
Náklady státního dozoru dle z. č. 202/1990 Sb.                                             2743
Neoprávněný majetkový prospěch, pokuty z. č. 526/1990 Sb.                                  3789
Odvod z elektřiny ze slunečního záření                                                     1716
Odvod za dočasné odnětí půdy dle z. č. 334/1992 Sb.                                        8715
Odvod za trvalé odnětí půdy dle §11 odst.4, z. č. 334/1992 Sb.                             8731
Odvod za trvalé odnětí půdy dle z. č. 334/1992 Sb.                                         8723
Odvody a penále za porušení rozpočtové kázně - SFŽP                                        5717
Odvody a penále za porušení rozpočtové kázně - Státní fondy                                5733
Odvody dle z.č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti                                              2751
Odvody za porušení rozpočtové kázně - Národní fond I                                       5741
Odvody za porušení rozpočtové kázně - Národní fond II                                      5776
Odvody za porušení rozpočtové kázně - podpora bydlení                                      5725
Odvody za porušení rozpočtové kázně - Rezervní fond                                        5784
Odvody za porušení rozpočtové kázně - Státní finanční aktiva                               5661
Odvody za porušení rozpočtové kázně dle z. č. 218/2000 Sb.                                 4722
Ostatní příjmy                                                                             4757
Pokuty - dle § 9c z. č. 15/1998 Sb.                                                        2778
Pokuty - dle z. č. 254/2004 Sb. - omezení plateb v hotovosti                               2735
Pokuty a náklady řízení ve správním řízení a blokové nezaplacené                           3754
Pokuty dle § 37 z. č. 76/2002 Sb. - integrovaná prevence                                   1783
Pokuty dle z. č. 149/2003 Sb., z. č. 117/1995 Sb. - rozpočet krajů                         1740
Pokuty dle z. č. 149/2003 Sb., z. č. 552/1991 Sb. - rozpočet obcí                          1759
Pokuty dle z. č. 157/1998 Sb., z. č. 356/2003 Sb. - o chemických látkách                   8790
Pokuty dle z. č. 185/2001 Sb. - o odpadech                                                 6736
Pokuty dle z. č. 23/1992 Sb. - vodní hospodářství                                          9750
Pokuty dle z. č. 254/2001 Sb., o vodách a § 34 z. č. 200/1990 Sb.                          6744
Pokuty dle z. č. 282/1991 Sb. - ochrana lesa                                               9742
Pokuty dle z. č. 309/1991 Sb., z. č. 86/2002 Sb. - ochrana ovzduší                         9726
Pokuty dle z. č. 334/1992 Sb. - zemědělská půda                                            9734
Pokuty dle z. č. 42/1994 Sb. - penzijní připojištění                                       3631
Pokuty dle z. č. 449/2001 Sb., o myslivosti                                                1767
Pokuty dle z. č. 477/2001 Sb., o obalech                                                   6787
Pokuty dle z. č. 58/1998 Sb., § 122 z. č. 254/2001 Sb. - vyp. odpad. vod                   6795
Pokuty dle z. č. 9/1991 Sb., z. č. 435/2004 Sb. - zaměstnanost                             3797
Pokuty dle z. č. 99/2004 Sb., o rybářství                                                  1732
Pokuty dle z. č. 114/1992 Sb. - ochrana přírody                                            9769
Pokuty dle zákonů o odpadech - 100% SFŽP                                                   9785
Pokuty uložené dle zvláštních zákonů - 100% SFŽP                                           6728
Pokuty v blokovém řízení                                                                   3746
Pokuty za porušení OŽP - zrušené zákony                                                    9777
Poplatky dle z. č. 185/2001 Sb. - rozpočty obcí                                            6752
Poplatky dle z. č. 185/2001 Sb. - SFŽP                                                     6779
Poplatky dle z. č. 254/2001 Sb. - vypouštění odpadních vod                                 9793
Poplatky dle z. č. 389/1991 Sb., z. č. 86/2002 Sb.                                         8707
Poplatky za dočasné odnětí lesní půdy dle § 17 z. č. 289/1995 Sb.                          8758
Poplatky za odebrané množství vody dle z. č. 254/2001         Sb.                                  6701
Poplatky za porušení OŽP - zrušené zákony - rozpočty obcí                                  8782
Poplatky za porušení OŽP - zrušené zákony - SFŽP                                           8774
Poplatky za trvalé odnětí lesní půdy dle § 17 z. č. 289/1995 Sb.                           8766
Příjmy DPH pro ČR podle § 88                                                               1724
Příslušenství daní                                                                         4706
Spotřební daň z lihu                                                                       4781
Spotřební daň z minerálních olejů                                                           799
Spotřební daň z piva                                                                       4773
Spotřební daň z tabákových výrobků                                                         4765
Spotřební daň z vína a meziproduktů                                                         780
Správní poplatky                                                                           3711
Správní poplatky - loterie a sázkové hry                                                   2786
Vratky k splátkám půjček od roku 1991                                                      4730
Výnos exekucí                                                                                35
Zajištění daně dle z. č. 235/2004 Sb.                                                     80039
Zajištění daně dle z. č. 337/1992 Sb., z. č. 280/2009 Sb.                                 20036
Zajištění daně dle z. č. 586/1992 Sb.                                                     10030
Zrušené daně a jiné příjmy (státní rozpočet)                                               7798
Zrušené daně a poplatky (rozpočet obcí)                                                    1791
Zvláštní prostředky dle z. č. 280/2009                                                    70033
--------------------------------------------------------------------------- -----------------------                                                                           


 
Příloha 5
Předčíslí bankovních účtů celních úřadů (CÚ) pro jednotlivé druhy daní
----------------------------------------------------------------------------- ----------------
Název druhu příjmu                                                                    PBÚ
----------------------------------------------------------------------------- ----------------
Cizí prostředky                                                                       6015
Daň z elektřiny                                                                        609
Daň z pevných paliv                                                                    625
Daň ze zemního plynu a některých dalších plynů                                         617
Odvod za dočasné odnětí půdy dle z.č. 334/1992 Sb.                                    8715
Odvod za trvalé odnětí půdy §11,odst. 4 z.č. 334/1992 Sb.                             8731
Odvod za trvalé odnětí půdy dle zákona č. 334/1992 Sb.                                8723
Odvody dle z. č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti                                        2751
Ostatní příjmy CÚ                                                                     4757
Platební povinnost vyměřená v souladu s celním řízením                                7771
Pokuty - z.č. 86/2002 - ovzduší                                                       9726
Pokuty - z.č. 282/1991 Sb. - ochrana lesa                                             9742
Pokuty - z.č. 334/1992 Sb. - zemědělská půda                                          9734
Pokuty - z.č.114/1992 Sb. - ochrana přírody                                           9769
Pokuty 356/2003 Sb. - o chemických látkách                                            8790
Pokuty a náklady řízení ve správním řízení a blokové nezaplacené                      3754
Pokuty dle z. č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti                                        3797
Pokuty dle z.č. 149/2003 Sb.,reprod.mat.dřevin do ROB                                 1759
Pokuty dle z.č. 149/2003 Sb.,reprod.mat.dřevin do ROK                                 1740
Pokuty dle z.č. 185/2001 Sb., o odpadech                                              6736
Pokuty dle z.č. 254/2001 Sb., o vodách §§ 117-120, dle z.č. 200/1990 Sb.-§ 34         6744
Pokuty dle z.č. 449/2001 Sb., o myslivosti                                            1767
Pokuty dle z.č. 477/2001 Sb., o obalech                                               6787
Pokuty dle z.č. 76/2002 Sb. - integrovaná prevence                                    1783
Pokuty dle z.č. 99/2004 Sb., o rybářství                                              1732
Pokuty dle z.č.254/2001 Sb.,§122 -vypouštění odpadních vod                            6795
Pokuty dle z.č.480/2004 Sb. - služby informační společnosti                           2778
Pokuty dle zákonů o odpadech - 100% SFŽP                                              9785
Pokuty uložené dle zvláštních zákonů - 100% SFŽP                                      6728
Pokuty v blokovém řízení na místě zaplacené                                           3746
Pokuty-emise skleníkových plynů                                                      97770
Pokuty dle z.č.256/2004 Sb.,o podnikání na kapitálovém trhu-garanční fond             2700
Pokuty dle z.č.25/2008 Sb. o integr.registru znečišťování živ.prostředí               9718
Poplatek dle z. č. 164/2001 Sb., o přírodních léčivých zdrojích a lázních             3770
Poplatek z biopaliv dle z.č. 86/2002 Sb.                                              2719
Poplatek za dočasné odnětí lesní půdy dle z.č. 289/1995 Sb.                           8758
Poplatek za trvalé odnětí lesní půdy dle z.č. 289/1995 Sb.                            8766
Poplatky dle z.č. 86/2002 Sb.                                                         8707
Poplatky dle z.č. 185/2001 Sb.o odpadech - ROB                                        6752
Poplatky dle z.č. 185/2001 Sb.o odpadech - SFŽP                                       6779
Poplatky dle z.č. 254/2001 Sb. - vypouštění odpadních vod                             9793
Poplatky za odebrané množství vody z.č. 254/2001 Sb.                                  6701
Příjmy vymožené z exekucí dle § 73 ZSDP                                                 35
Příslušenství daní CÚ                                                                 4706
Spotřební daň z lihu                                                                  4781
Spotřební daň z minerálních olejů                                                      799
Spotřební daň z piva                                                                  4773
Spotřební daň z tabákových výrobků                                                    4765
Spotřební daň z vína a meziproduktů                                                    780
Spotřební daně - příjmy z tabákových nálepek                                         14760
Vrácení daně z minerálních olejů - technických benzínů a osobám užívajícím tyto       5792
oleje pro výrobu tepla
Vrácení daně z minerálních olejů ozbrojeným silám cizích států                         764
Vrácení daně z ost. benzínů                                                          95791
Vrácení daně z elektřiny osobám požívajícím výsad a imunit                           50606
Vrácení daně z pevných paliv osobám požívajícím výsad a imunit                       50622
Vrácení daně z plynů osobám požívajícím výsad a imunit                               50614
Vrácení SPD osobám cizích států požívajích výsad a imunit                              772
Vrácení SPD z minerálních olejů - zelená nafta                                         756
Vymáhání podle § 106 zákona č. 500/2004 Sb., správní řád                             60038
Zajištění daně                                                                               40037
Lihové kolky                                                                         10006
Zvláštní prostředky dle DŘ                                                           70033
----------------------------------------------------------------------------- ----------------